A VPN telepítése az útválasztón – az egyszerű út

Hogyan állíthat be VPN-kapcsolatot az útválasztón? Ez egy kérdés, amelyet sokat felkérünk a The VPN Guru-nál. A VPN telepítése Windows, Mac, Android vagy iOS rendszeren a dedikált VPN alkalmazásoknak köszönhetően viszonylag egyszerű. Sok eszköznek azonban nincs VPN-kliense. Ezért helyette a VPN-t kell telepítenie az útválasztóra. Ily módon minden, az útválasztóhoz csatlakoztatott eszköz megosztja VPN-kapcsolatát. Ide tartozik a PS4, az Xbox One, a Smart TV, az Apple TV, a Roku és az Amazon Fire TV Stick. Az alábbiakban található „A VPN telepítése az útválasztón” című útmutatóban részletes útmutatást talál az útválasztó VPN-kapcsolatának beállításáról.


A VPN telepítése az útválasztón - az egyszerű út

A VPN telepítése az útválasztón – az egyszerű út

A legjobb VPN útválasztókhoz

Mielőtt elkezdené beállítani a VPN-kapcsolatot az útválasztón, először regisztrálnia kell egy VPN-szolgáltatót. Megbízható prémium VPN-szolgáltatások havonta körülbelül 8-10 dollárt tesznek vissza, de a befektetés megéri a pénzét. Az évek során elég sok VPN-t vizsgáltunk meg. Itt vannak az útválasztók VPN-szolgáltatói 2017-től. Az alábbi VPN-k kiváló ügyfélszolgálatot nyújtanak, ami nélkülözhetetlen a VPN beállításakor az útválasztón. Ez azt jelenti, hogy mindig van egy segítő kéz, aki hajlandó azonnal segíteni Önnek abban az esetben, ha a telepítési folyamat során bármilyen problémával szembesül.

A VPN telepítése az útválasztón – lépésről lépésre

Első lépés – Telepítse a DD-WRT-t

Először is tudnia kell, hogy nem minden útválasztó van VPN kompatibilis. Ha ISP-modemmel rendelkezik, akkor biztosan nem tudja rá telepíteni a VPN-t. Ha a jelenlegi útválasztója nincs VPN-készen áll, megvásárolhatja a VPN-kompatibilis útválasztót, majd csatlakoztathatja azt a másodlagos útválasztót a jelenlegi útválasztóhoz. Csak annyit kell tennie, hogy Ethernet-kábellel csatlakoztatja a VPN-útválasztó WAN-portját (internetes portját) a jelenlegi útválasztó LAN-portjához. Vessen egy pillantást az alábbi ábrára. A 2. útválasztó ebben az esetben a VPN-kompatibilis útválasztója, míg az 1. útválasztó a modem.

Két router csatlakoztatása Ethernet kábellel

Két router csatlakoztatása Ethernet kábellel

Miután csatlakoztatta a két útválasztót a fenti képen látható módon, a második útválasztó megosztja az első útválasztó internetkapcsolatát. Most telepítheti a DD-WRT-t a második útválasztóra, majd VPN-kapcsolatot állíthat be rajta. Itt van egy lista a a legnépszerűbb VPN-kompatibilis útválasztók. Ne feledje, hogy a VPN telepítése magában foglalja a következőket: villog az útválasztón a DD-WRT-vel. Tehát légy extra óvatos.

 • Asus
 • Belkin
 • Bivaly
 • Cisco
 • D-Link
 • TP-Link
 • Linksys
 • Mikrotik
 • Netgear

A DD-WRT kompatibilis útválasztók teljes listáját és modellszámát itt találja. Ha ez megtörtént, akkor kezdje meg a DD-WRT telepítés ezt használva útmutató.

Második lépés – Telepítse a VPN klienst az útválasztóra

Feltételezve, hogy feliratkozott ExpressVPN, kap egy üdvözlő e-mailt, amely tartalmazza a szükséges licenceket. Miután rákattintott a linkre, kövesse ezeket a lépéseket VPN-kliens beállítása az útválasztón. Ha más VPN szolgáltatást használ, akkor a szükséges utasítások gyakorlatilag ugyanazok.

 1. Jelentkezzen be ExpressVPN-fiókjába, és válassza a „Setup ExpressVPN” beállítást..
 2. Válassza a „Kézi konfigurálás”, majd az „OpenVPN” lehetőséget..
 3. Töltse le a .ovpn fájlt a számítógépére vagy a Mac-re.
 4. Most nyissa meg az útválasztó konfigurációját. Ezt megteheti, ha beírja az útválasztó IP-címét a böngésző címsorába. A legtöbb útválasztó IP-címe 192.168.0.1, 192.168.1.1 vagy 192.168.1.254..
 5. A DD-WRT vezérlőpulton válassza a „Szolgáltatások”, majd a „VPN” lehetőséget..
 6. Ügyeljen arra, hogy engedélyezze az „OpenVPN kliens indítása” lehetőséget. 
  1. Most be kell írnia a „Szerver IP / Név”‘Kikötő’, TLS Auth KeyCA tanúsítvány, nyilvános ügyfél tanúsítvány, és Privát kliens kulcs.
  2. Mindkettőnek Szerver IP / Név és Kikötő, nyissa meg a .ovpn config a korábban letöltött fájl a szövegszerkesztő segítségével.
  3. A .ovpn fájlból másolja át a szöveget között és . Ezután illessze be a TLS Auth Key mezőbe.
  4. CA tanúsítás esetén másolja át a szöveget között  és   és illessze be a CA Cert terület.
  5. Másolja a szöveget a és és illessze be a Public Client Cert terület.
  6. Végül másolja át a szöveget között és és illessze be a Magán ügyfél terület.
 7. Kattintson Megment, majd kattintson az OK gombra Alkalmazza a beállításokat a VPN-hez való kapcsolódás elindításához.
 8. Most kattintson a gombra Állapot > OpenVPN.  Ha helyesen konfigurálta a VPN-ügyfelet a DD-WRT útválasztón, akkor látnia kell a „Csatlakoztatott siker” állapotot.

A VPN telepítése az útválasztón

A VPN telepítése DD-WRT vagy Tomato alapú routerre csendes feladat lehet. Ha azonban óvatosan követi az utasításokat, az egész folyamat kevesebb, mint 15 percig tarthat. Végül minden eszköze élvezheti a VPN-kapcsolat előnyeit. Ez azt jelenti, hogy az összes internetes forgalom biztonságosan lesz titkosítva. Ezenkívül elbúcsúzhat a kedvenc streaming szolgáltatásaival szemben támasztott bármilyen földrajzi korlátozásról, ideértve a Netflix, HBO GO, Hulu, BBC iPlayer, Hotstar és még sokan mások.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me