Hogyan telepítsük a VPN-t egy Netgear routerre

A VPN egy nagyon népszerű eszköz, amely segít biztonságban és magántulajdonban maradni az interneten. A VPN-eknek sok olyan funkciójuk van, amelyek elősegítik az online élmény javítását. Könnyű elérni, hogy a VPN működjön számítógépen, telefonján és táblagépén, mivel a legtöbb VPN-nek natív alkalmazásai vannak ezekre az eszközökre. Mi van, ha ki akarja terjeszteni ezt a védelmet a PS4, az Xbox vagy a Smart TV készülékre? Ehhez telepítenie kell egy VPN-t az útválasztón. Az útválasztóknak nincsenek natív VPN-alkalmazásai, a működő VPN-kapcsolat beállításához a konfigurációk szükségesek. Ebben az útmutatóban, Megmutatom, hogyan kell állítson be VPN-t a Netgear útválasztóra. Ha más útválasztója van, itt olvashatja el az általános útválasztó útmutatót.


Hogyan telepítsünk VPN-t a Netgear Routerre

Hogyan telepítsünk VPN-t a Netgear Routerre

Miért állítson be VPN-t a Netgear Routerre?

A VPN egy nagyon praktikus kiberbiztonsági eszköz, amely titkosítja az adatokat és biztonságos kapcsolaton keresztül átirányítja az online forgalmat. Más szavakkal: a VPN az Ön biztonságos védelme a megfigyelés és a számítógépes támadások ellen. Ezért határozottan VPN-kapcsolatot akar elérni az összes eszközén. A szomorú dolog az, hogy a legtöbb VPN csak korlátozott számú egyidejű eszközkapcsolatot tesz lehetővé. A VPN beállítása az útválasztóra lehetővé teszi, hogy megkerülje azt, és megóvja az összes, az internethez csatlakozó eszközt.

Ha sok eszközt használ rendszeresen, vagy van egy családja, amelyre meg szeretné terjeszteni a VPN online védelmét, akkor a VPN telepítése a Netgear útválasztóra a legjobb megoldás. A vállalkozástulajdonosok számára is előnyös lehet egy VPN telepítése a vállalati útválasztókra. Így ellenőrizheti, hogy minden vállalati adata védett-e, és hogy vállalkozása nem veszélyezteti az esetleges támadásokat, mint például egy DDoS támadás..

A legjobb VPN a Netgear útválasztókhoz

Mint mindig, Charles VPN-szakértőnk átment a piacon elérhető VPN-k széles listáján, és kiválasztotta a legjobb VPN-ket a Netgear útválasztókhoz. Legfontosabb választása az ExpressVPN volt, és nem sokáig tart, hogy megtudja, miért.

Először, az ExpressVPN támogatja az OpenVPN protokollokat, ami azt jelenti, hogy a VPN-ügyfelet olyan hosszú listára kell konfigurálnia, amely nem támogatja a natív VPN-alkalmazásokat. Az ExpressVPN emellett sokkal könnyebbé teszi a telepítési folyamatot, mivel „alkalmazásokat” biztosít a Netgear legnépszerűbb útválasztóinak.

A következő modellekhez részletes telepítési útmutatásokat találhat:

 • Netgear R6300 v2
 • Netgear Nighthawk R7000

Ha más Netgear útválasztója van, vagy nem akarja előfizetni az ExpressVPN-re, olvassa el az alábbi általános telepítési folyamatot.

Hogyan telepítsük a VPN-t a Netgear Routerre – lépésről lépésre

A VPN telepítéséhez a Netgear útválasztón 2 fõ lépést kell végrehajtania. Az első a router villogása a DD-WRT segítségével.

Ez azt jelenti, hogy a router eredeti operációs rendszerét DD-WRT-re kell cserélnie. Miért? Mivel a DD-WRT támogatja a VPN-t, az útválasztó eredeti operációs rendszere nem. Ha van egy útválasztója, amelyen már van DD-WRT beállítás, akkor kihagyhatja az első lépést.

A második lépés a VPN-ügyfél telepítése az útválasztóra. Az ExpressVPN használatával magyarázzam el, hogyan kell ezt megtenni, de a folyamat ugyanaz az összes VPN esetében, amelyet Charles javasolt.

1. lépés – A Netgear Router villogása a DD-WRT-vel

Mint fentebb mondtam, az első lépés a Netgear útválasztójának villogása. Nem minden útválasztó lesz kompatibilis a DD-WRT-vel, ám a Netgearnak hosszú listája van a meglévő modellekről.

Vigyázat: Ez a folyamat kicsit technikai jellegű, ezért óvatosnak kell lennie. A DD-WRT telepítése elég egyszerű, de meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő firmware-t letöltötte-e. Kövesse ezt az útmutatót arról, hogyan kell villogni az útválasztót a DD-WRT segítségével T-re, és ne felejtse el elvégezni a házi feladatát!

Szánjon időt erre a lépésre. Ne félj segítséget kérni, ha úgy érzi, hogy elakad, hogy kitalálja a beszerezhető firmware-t.

2. lépés – VPN-kliens telepítése a Netgear Routerre

Az ExpressVPN használatával magyarázzam meg ezt a telepítési folyamatot. Ha nem az ExpressVPN-t használja, ne aggódjon. Ez a folyamat nagyjából megegyezik a legfelső szintű VPN-ekkel.

Felkészülés a telepítésre

 1. Jelentkezzen be az ExpressVPN-be. Menj Az ExpressVPN beállítása.
 2. Menj Kézi konfigurálás és válassz OpenVPN
 3. Töltse le a  .ovpn fájl.
 4. Nyissa meg a Netgear Router konfigurációját. Ezt megteheti, ha beírja a router IP-jét a böngésző címsorába. Az IP az útválasztó hátulján található.
 5. Megtalálja a DD-WRT kezelőpanelt. Menj Szolgáltatások majd kattintson a gombra VPN.
 6. Engedélyezze a Indítsa el az OpenVPN klienst választási lehetőség.

Miután ezt megtette, észreveszi, hogy van egy lista a kitöltendő mezőkről. Töltse ki a Szerver IP / Név, Port, TLS Auth Key, CA Cert, Public Client Cert, és Privát kliens kulcs.

Ne aggódjon, az összes szükséges információ megtalálható a korábban letöltött .ovpn fájlban.

Műszaki telepítés

 1. A fájlt egy szövegszerkesztő alkalmazásban kell megnyitnia. Ehhez egyszerűen használhatja a számítógép jegyzettömbjét.
 2. Megtalálni a Szerver IP / Név, keresse meg a „távoli” szót. A kívánt címet egy sor, amelyet 4 szám követi. A cím a következő mintát követi: XXXX.copythisaddress.com
 3. Másolja a címet a közepére.
 4. Ugyanazon a soron közvetlenül a cím után 4 számot talál. Ez a tiéd Kikötő.
 5. Ezt követően meg szeretné tudni a TLS Auth Key mező információit. Ugyanazon fájlban keresse meg .
 6. Görgessen le egy kicsit, és keresse meg

Másolja a szöveget a és . Indítsa el a másolást, ahol a következő üzenet olvasható:BEGIN OpenVPN statikus kulcsÉs hagyja abba a „END OpenVPN statikus kulcs„. A másolás után csak illessze be az útválasztó konfigurációs oldalának mezőjébe.

Látod, milyen könnyű volt? Ugyanezt a folyamatot kell elvégeznie a többi mezővel is, de különféle címkéket fog keresni.

 • CA tanúsítási mező: Keres és
 • Nyilvános ügyfél tanúsítvány: Keres és
 • Magán ügyfél: Keres és

Miután az összes másolt információt a megfelelő mezőkbe helyezte, kattintson a gombra Mentés majd kattintson a gombra Alkalmazza a Beállításokat.

Gratula! Telepített egy VPN-t a Netgear Routerre!

A VPN megfelelő működésének ellenőrzéséhez lépjen az Állapot elemre, majd kattintson az OpenVPN elemre. Az állapotmezőben látnia kell az „Ügyfél: CSATLAKOZTATOTT ÁLLAPOT” elemet.

Hogyan telepítsünk VPN-t egy Netgear routerre – Végső gondolatok

Az igazság az, hogy a VPN telepítése a DD-WRT Netgear Routerre nem könnyű, de teljes figyelmet igényel. Ha követi ezt az útmutatót, és elolvassa az általam összekapcsolt erőforrásokat, 20 perc alatt beállíthatja VPN-jét! Ne felejtsd el elvégezni a házi feladatot, mielőtt felvillanna a routerre, és ügyeljenek a lépésről lépésre a telepítési útmutatókra..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me