Hogyan telepítsünk VPN-t a paradicsom-routerre

Számos VPN-felhasználó szeretné tudni, hogyan tudnak VPN-ügyfelet telepíteni a Tomato routerre. A VPN-nek az útválasztón történő telepítése nagyszerű módja annak, hogy a VPN-védelem kiterjedjen az összes internetes eszközre anélkül, hogy minden nem VPN-kész eszközre manuálisan kellene konfigurálnia. Ebben az útmutatóban elmagyarázom, hogy miért akarja használni a Paradicsom-útválasztót, mely VPN-t kell használnia, és hogyan állíthat be VPN-ügyfelet a paradicsom-útválasztón. 


Hogyan telepítsünk VPN-t a paradicsom-routerre

Hogyan telepítsünk VPN-t a paradicsom-routerre

Mi a paradicsom??

A paradicsom egy nyílt forrású firmware opció, amely javíthatja az útválasztó funkcióit. A firmware az az operációs rendszer, amelyet az útválasztó használ. Csakúgy, mint a DD-WRT esetén, a Tomato segítségével villoghatja az útválasztót (megváltoztathatja a firmware-t) a router számos lehetőségének feloldásához. A Tomato segítségével az útválasztó képes lesz:

 • Növelje vezeték nélküli lefedettségét.
 • Figyelemmel kíséri a sávszélességet.
 • Biztonságos a hálózat.
 • Szegmentálja a vezeték nélküli hálózatot VLAN támogatás segítségével.
 • Integrálja a BitTorrent-t & Tor kliens az útválasztón.

A paradicsom-útválasztók képesek támogatni a VPN telepítését. A VPN telepítése az útválasztóra lehetővé teszi az összes csatlakoztatott eszköz egyidejű védelmét. A VPN-k képességeit kiterjesztheti a regionális korlátozások feloldására is a kívánt eszközökre. Más szavakkal, ez kiterjed azokra az eszközökre, amelyeknek nincs natív VPN-alkalmazásuk, mint például az Xbox One, a PS4, az összes intelligens TV-vel (Apple, Android és Fire Stick beleértve).

A legjobb VPN paradicsom-útválasztókhoz

Mielőtt elkezdené a konfigurációs folyamatot, amelyet az alábbiakban diktálok, meg kell tudnia, hogy melyik VPN-t használja a Tomato routerén. VPN-szakértőnk, Charles, már írt egy részletes cikket a paradicsom-útválasztók legjobb VPN-jeiről. A cikkben azt javasolja, hogy az ExpressVPN-t használja a Tomato routerén a VPN konfigurálhatóságának és a kifogástalanul szállított szolgáltatások hosszú listája miatt..

Kétféle módon konfigurálhatja a VPN-t a paradicsom-útválasztón: OpenVPN és PPTP. Elmagyarázom, hogyan telepíthetünk VPN-ügyfelet mindkét protokoll felhasználásával. Felhívjuk figyelmét, hogy az ExpressVPN használatával megmutatom, hogyan kell átmenni mindkét módszernél. Ha nem az ExpressVPN-t használja, akkor is használhatja az alább említett lépéseket a VPN-kliens telepítéséhez.

Hogyan telepítsünk VPN-t egy paradicsom-útválasztóra az OpenVPN használatával

Az első módszer, amellyel VPN-ügyfelet telepíthet a Tomato Routerre, az OpenVPN használata. Így állíthatja be lépésről lépésre az ExpressVPN használatával:

Felkészülés a telepítésre

 1. Jelentkezzen be ExpressVPN-fiókjába. Kattintson Beállítás több eszközön.
 2. Kattintson Kézi konfigurálás (a képernyő bal oldala), majd válassza a lehetőséget OpenVPN (a képernyő jobb oldala).
 3. Másolja és illessze be a Felhasználónév és Jelszó egy dokumentumba, amely később visszatérhet.
 4. Töltse le és mentse a .ovpn fájl vagy hely, amelyhez csatlakozni kíván, a listából OpenVPN konfigurációs fájlok. 
 5. Nyisson meg egy új fület a böngészőben, és nyissa meg az útválasztó beállítási oldalát (kezelőpanel). Ezt úgy teheti meg, hogy beírja a router IP-jét a böngésző címsorába. Alapértelmezés szerint ez lesz 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1.
 6. Kattintson VPN alagút majd válassza a lehetőséget OpenVPN kliens.

A telepítési folyamat

 1. Az Alapok lapon másolja át az alábbi beállításokat. Írja be a 3. lépésben elmentett felhasználónevet és jelszót. 
 2. Ban,-ben Szerver címe / Portja mezőben, amelyet fent látsz, meg kell nyitnia a .ovpn fájl a szöveg szerkesztő (például a Jegyzettömb), és másolja / illessze be a távoli szerver fürt neve és a kikötő: 
 3. Menj a Fejlett fület. Másolja az alábbi képernyőképen található információt a Egyéni konfiguráció terület. Ezután kattintson a gombra Mentés. 
 4. A Speciális lap információinak az alábbi képernyőképen kell kinéznie: 
 5. Töltse ki a Kulcsok fülre kell másolnia és beillesztnie az információkat a .ovpn fájl.
 6. A Statikus kulcs mezőben keresse meg a és címkéket, és másolja át a szöveget a közöttük. Kezdeni valamivel „BEGIN OpenVPN statikus kulcs” és állj meg utána “Az OpenVPN statikus kulcsának befejezése”. Illessze be az információkat a mezőbe. 
 7. Tanúsító hatóság mező: keresés a és címkék.
 8. Ügyfél tanúsítvány mező: keresés a és címkék.
 9. Ügyfélkulcs mező: keresés a és címkék.
 10. Kattintson Mentés.

VPN kliense telepítve van a Tomato Routerre! VPN szerverhez való csatlakozáshoz kattintson a gombra Indítás most és várja meg, amíg a kapcsolat létrejön.

A kapcsolat állapotát ellenőrizheti a Állapot lap.

Hogyan telepítsünk VPN-t egy paradicsom-útválasztón a PPTP segítségével

A VPN-ügyfeleknek a Tomato Routerre telepítésének második módja a PPTP használata. Tudnia kell, hogy ez a módszer kevésbé biztonságos, mint az OpenVPN használata. Így állíthatja be lépésről lépésre az ExpressVPN használatával:

 1. Jelentkezzen be ExpressVPN-fiókjába. Kattintson Beállítás több eszközön.
 2. Kattintson Kézi konfigurálás (a képernyő bal oldala), majd válassza a lehetőséget PPTP & L2TP / IPSec (a képernyő jobb oldala).
 3. Másolja és illessze be a Felhasználónév és Jelszó egy dokumentumba, amely később visszatérhet. Másolja a Szerver címe használni akarod. 
 4. Nyisson meg egy új fület a böngészőben, és nyissa meg az útválasztó beállítási oldalát (kezelőpanel). Ezt úgy teheti meg, hogy beírja a router IP-jét a böngésző címsorába. Alapértelmezés szerint ez lesz 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1.
 5. Írja be az adminot név és Jelszó a router számára. Kattintson Belépés.
 6. Kattintson VPN alagút a bal oldali menüben. választ PPTP kliens. 
 7. A PPTP kliens, a következőket kell tennie:
  1. Jelölje be az Kezdje a WAN-tal terület.
  2. Írd be a szerver címe, felhasználónév, és Jelszó mentette a 3. lépésben.
  3. Válaszd ki a kocsi opció a Titkosítás.
  4. Válaszd ki a Kizárólagos opció a Fogadja el a DNS-konfigurációt terület.
  5. Jelölje be az Állapot nélküli MPPE kapcsolat terület.
  6. Jelölje be az Hozzon létre NAT-ot az alagúton terület.
 8. Kattintson Mentés. A PPTP kliens konfigurációjának úgy kell kinéznie, mint az alábbi képernyőképen: 

VPN kliense telepítve van a Tomato Routerre! VPN szerverhez való csatlakozáshoz kattintson a gombra Indítás most és várja meg, amíg a kapcsolat létrejön.

A PPTP VPN-kapcsolat bontásához kattintson a gombra Most állj meg a PPTP kliens konfigurációs ablakban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me