Hogyan telepítsünk VPN-t a TP-Link routerre

A VPN Guru olvasói mára tudni fogják, hogy a VPN mennyire fontos napjainkban. A népszerű kiberbiztonsági eszköz a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja az információk privát és biztonságos online megőrzéséhez. A VPN-k lehetővé teszik az IP megtévesztését is, és hozzáférést biztosítanak számos regionálisan korlátozott webhelyhez, alkalmazáshoz és tartalomhoz. A nagy dolog az, hogy a legfelső szintű VPN-k natív alkalmazásai lesznek a leggyakrabban használt eszközökre, ideértve az okostelefont és a számítógépet. De mi van, ha VPN-védelemre van szüksége PS4, Xbox, vagy Okos TV? Telepítenie kell egy VPN-t az útválasztón. Ez nem egy nagyon egyszerű folyamat, de ne aggódjon, mi magunkkal láttuk. Ebben az útmutatóban, Megmutatom, hogyan állíthat be VPN-t a TP-Link útválasztón.


A VPN telepítése a TP-Link útválasztón

A VPN telepítése a TP-Link útválasztón

Ha rendelkezik Linksys útválasztóval, Netgear útválasztóval vagy bármilyen más útválasztó márkával, olvassa el az általános útmutatót itt.

Miért állítson be VPN-t a TP-Link útválasztón?

Először kezdjük azzal, hogy mi a VPN.

A virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN egy kiberbiztonsági szoftver, amelyet feliratkozhat, és amely segíti az adatvédelem, biztonság és névtelenség online megőrzését. A VPN-k a saját szervereikkel irányítják át forgalmát, és biztonságos „alagúton” haladnak át egy biztonságos kapcsolaton keresztül. Amikor ez megtörténik, a forgalmat elrejtik a harmadik féltől származó megfigyelő rendszerek ellen, és még a kormány sem tudja ellenőrizni, amit online tesz. Ehhez a VPN-k titkosítják az Ön adatait, hogy adatlopásokká váljanak, amire soha többé nem kell gondolni.

Más szavakkal: a VPN nagyon megnehezíti egy személy vagy ügynökség számára, hogy tudjon valamit az online tevékenységeiről.

Egy másik nagyszerű lehetőség, amelyet a VPN-sel kapsz, az a képessége, hogy feloldja a földrajzilag korlátozott tartalmakat. Mivel egy VPN átirányítja a forgalmat a saját szerverén keresztül, akkor nyilvános IP-t kap, amely megegyezik a szerver helyével. Ez azt jelenti, hogy ha egyszerűen kiválasztja azokat a kiszolgálókat, amelyekkel csatlakozni kíván, akkor kiválaszthatja, hogy mi lesz a nyilvános IP-je. Szeretne belépni az Ön országának blokkolt webhelyére? Egyszerűen változtassa meg IP-jét, és képes lesz rá. Szeretne olyan műsort nézni, amely csak az Egyesült Államokban érhető el? Egy amerikai szerver segít abban, hogy amerikai IP-t szerezzen, így megkerülheti ezt a blokkot.

Miért állítson be VPN-t az útválasztón?

Most, hogy tudja, mit csinál egy VPN, beszéljünk arról, hogy a routerre történő telepítés miként nyújthat kivételes online élményt.

Ha beállítja a VPN-t az útválasztón, garantálja, hogy minden eszköze védett. A legtöbb VPN-szolgáltató korlátozza, hogy hány eszközön tudjon egyszerre használni a VPN-t. Ha a VPN az útválasztón van, akkor megkerüli az eszközkorlátot, és lefedheti az internethez csatlakoztatott bármely eszközt. Ez kiváló lehetőség induló vállalkozások, kisvállalkozások és családok számára. Személyesebb megjegyzés: az útválasztó VPN-je segít abban, hogy biztonságos kapcsolatot használjon olyan eszközökön, amelyeknek nem rendelkeznek natív VPN-alkalmazásokkal, például a játékkonzolok és az intelligens TV-k. Az online tartalomhoz szélesebb körű hozzáférést kap, ha megtéveszti az Ön IP-jét, és nem lesz kitéve támadás kockázatának (játékosok, beleértve a DDoS-t is!).

A legjobb VPN a TP-Link útválasztókhoz

Javasoljuk az ExpressVPN használatát a TP-Link útválasztóin. Az ExpressVPN ismert okokból a piac legjobb VPN-je a piacon. Találhat olyan VPN-ket, amelyek olyan niche-szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek meghaladják az ExpressVPN-t, de nem talál olyan szolgáltatót, amely minden VPN-négyzetet és az ExpressVPN-t bejelöli.

Az ExpressVPN támogatja az OpenVPN és az L2TP / IPsec protokollokat, amelyek mindegyike felhasználható a VPN kézi konfigurálására az útválasztón. Ebben az útmutatóban mindkét módszert megvitatom, példaként az ExpressVPN használatával. Ha nem akarja használni az ExpressVPN-t, akkor ezeket a konfigurációs utasításokat más felső szintű szolgáltatókkal is felhasználhatja. Ne felejtse el ellenőrizni a szolgáltató GYIK-ét és a támogatási oldalakat az esetleges telepítési útmutatóval kapcsolatban.

A VPN telepítése a TP-Link útválasztón – lépésről lépésre

Ez az útmutató az ExpressVPN használatával magyarázza meg, hogyan telepítsünk VPN-ügyfelet a TP-Link útválasztóra.

Legyen egyértelmű, amikor azt mondom, hogy a TP-Link útválasztók 2 különféle módszerrel konfigurálhatók. Az első nem jelenti az útválasztó villogását, de bizonyos kézi konfigurálást igényel az ön nevében. A második módszer két lépést foglal magában: a TP-Link útválasztó villogása a DD-WRT segítségével, majd a VPN kliens telepítése a villogó útválasztóra. A manuális konfigurációk a VPN-szolgáltatótól függően eltérőek, ezért azt javaslom, hogy ellenőrizze a támogatási oldalt a VPN kézi konfigurálására vonatkozó útmutatókkal a TP-Link útválasztón. ExpressVPN esetén itt található a link azok részletes útmutatójához.

Ami a második módszert illeti, az alábbi lépésekkel konfigurálhatja bármilyen TP-Link útválasztót, amennyiben kompatibilis a DD-WRT-vel. Itt található a DD-WRT támogatott útválasztóinak listája, mielőtt tovább lépne az alábbi lépésről lépésre, ellenőrizze, hogy az útválasztója szerepel-e a listán. Ha az útválasztó nem szerepel ebben a listában, és nem talál manuális konfigurációs útmutatót a VPN számára, vásárolhat egy VPN-kompatibilis útválasztót, hogy egy kicsit megkönnyítse a folyamatot.

1. lépés – A TP-Link útválasztó villogása a DD-WRT-vel

Ha megnézte a fent említett listát, és látta, hogy a TP-Link útválasztója támogatja a DD-WRT-t, folytathatja ezt a telepítési útmutatót.

A kezdéshez hadd magyarázzam el, mit jelent a „router villogása”. Az útválasztó többé-kevésbé mini számítógép. Firmware-en fut; egy útválasztó operációs rendszere. Nem minden firmware ad lehetőséget VPN-ügyfél telepítésére az útválasztóra, ezért a firmware-t meg kell változtatnia, mielőtt ezt megtenné. A router villogása pontosan ezt jelenti; az útválasztó firmware (operációs rendszer) megváltoztatásának folyamata.

FIGYELEM: A router villogása nagyon technikai folyamat, ezért óvatosnak kell lennie. A folyamat elég egyszerű, de ellenőriznie kell, hogy az útválasztó kompatibilis-e, és letöltötte-e a megfelelő firmware-t. Kövesse ezt az útmutatót arról, hogyan kell villogni az útválasztót a DD-WRT segítségével T értékre, és ne felejtse el elvégezni a kutatást.

Vigyen annyi időt, amire szüksége van a beállításhoz ehhez a lépéshez. Ha biztos benne, hogy letöltötte a helyes firmware-t, a többi alig tart 20 percig.

2. lépés – VPN kliens telepítése a TP-Link routerre

Miután a DD-WRT-vel villogta a TP-Link útválasztót, ideje telepíteni a VPN-klienst az új kompatibilis útválasztóra. Az ExpressVPN használatával megmutatom, hogyan kell telepíteni a VPN-ügyfelet, de a legtöbb VPN-szolgáltatás ott működik.

A telepítés beállítása

 1. Jelentkezzen be az ExpressVPN-be. Menj Az ExpressVPN beállítása.
 2. Kattintson Kézi konfigurálás és válasszon OpenVPN.
 3. Töltse le a .ovpn fájl.
 4. Lépjen a TP-Link Router konfigurációjára. Ehhez hozzáférhet, ha beírja a router IP-jét a böngésző címsorába. Az IP-t az útválasztó hátoldalán találhatja meg az azonosító információ többi részével.
 5. A DD-WRT kezelőpaneljén keresse meg Szolgáltatások és kattintson a gombra VPN.
 6. Engedélyezze a Indítsa el az OpenVPN klienst választási lehetőség.

Eddig jó? Nagy!

Most észreveszi, hogy van néhány mező, amelyet ki kell töltenie. Ne aggódjon, az összes szükséges információ megtalálható az .ovpn fájlban, amelyet csak letöltött.

Műszaki telepítés

Nyissa meg a fájlt egy szövegszerkesztővel. A legtöbb ember számítógépén van a NotePad, amely tökéletesen működik, amit meg kell tennie.

A fájl sok információt tartalmaz a VPN-ügyféllel kapcsolatban, de csak a kiszolgáló IP-jére / névre, a portra, a TLS Auth-kulcsra, a CA-tanúsítványra, a nyilvános kliens-tanúsítványra és a magánügyfél-kulcsra van szüksége..

Ezen információk megtalálása valójában meglehetősen egyszerű:

 • Szerver IP / Név és Port: Keresse meg a fájlban a „távoli” szót. Látni fogja a címet, amelyet 4 szám követ. A cím ezt a mintát követi: xxxx.copythisaddress.com. Másolja a címet, és illessze be a kiszolgáló IP / Név mezőbe. Ezután másolja a közvetlenül a cím után megjelenő 4 számot, és illessze be őket a Port mezőbe.
 • TLS Auth Key: Keresés . Ha ezután kicsit görget, meg fogja találni . Másolja a szöveget e két címke közé. Indítsa el a másolást, ahol a következő üzenet található:BEGIN OpenVPN statikus kulcsÉs hagyja abba a „END OpenVPN statikus kulcs„. Illessze be ezeket az információkat a router konfigurációs oldalának TLS Auth Key mezőjébe.

Látod, milyen könnyű volt ez a lépés? Ez minden, amit minden más lépésben meg kell tennie! Csak másolja a szöveget, és illessze be őket a mezőkbe. Íme a címkék, amelyeket meg kell keresnie a .ovpn fájlban a szöveg másolásához:

 • CA Cert: keres és
 • Nyilvános ügyfél: keres és
 • Magán ügyfél: keres és

Miután az összes információt a megfelelő mezőkbe beillesztette, kattintson a Mentés, majd az Alkalmazás beállításai elemre.

Ez az! Hivatalosan telepített egy VPN-klienst a TP-Link útválasztón!

Annak ellenőrzéséhez, hogy minden rendszer működik-e, keresse fel Állapot és kattintson a gombra OpenVPN. Látnia kell az „Ügyfél: CSATLAKOZTATOTT ÁLLAPOT” elemet. Ez azt jelenti, hogy a VPN csatlakoztatva van, és érdemes elkezdenie használni.

Tudassa velünk a megjegyzésekben, ha ez az útmutató hasznos volt, és ossza meg tapasztalatait a VPN-ben beállított útválasztókkal, hogy mindannyiunk számára elolvashassuk!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me