Zašto se način anonimnosti ne štiti od?

Način anonimnog pregledavanja u pregledniku Google Chrome i drugim popularnim softverom za pregledavanje web stranica nešto je što je brzo steklo popularnost. Nekoliko je prednosti koje on može ponuditi svim vrstama preglednika. Međutim, anonimno ne znači potpuno sigurno i mnogi ljudi pogrešno shvaćaju što može, a što ne može.


Zašto se način anonimnosti ne štiti od?

Što ne štiti način anonimnosti?

Na primjer, on ne može zaobići mrežna ograničenja koja postavlja vaše sveučilište ili ured, tako da nećete moći pregledavati zabranjene web stranice putem anonimnog pregleda. Slično tome, korištenje anonimnog načina za surfanje i preuzimanje datoteka ima svoje razmatranje. Dakle, pogledajmo sve važne stvari koje biste trebali znati o anonimnom načinu prije nego što ga počnete koristiti.

Gdje može anonimni način biti koristan?

Ako imate neku ideju kako Internet funkcioniše tada, znat ćete da se vaša mrežna aktivnost uvijek prati. Anonimni način omogućuje vam mogućnost sprječavanja praćenja aktivnosti u općem smislu.

To znači da vaš uređaj neće upamtiti sve što radite u anonimnom načinu. Međutim, postoje brojna ograničenja koja dolaze s anonimnim načinom rada i bitno ih je znati.

Preuzimanja i oznake

Anonimni način na bilo kojem pregledniku funkcionira samo tako da ne bilježi vašu povijest pregledavanja. Ne ručno preuzimate podatke. Dakle, ako nešto preuzmete dok je u anonimnom načinu, datoteka će i dalje biti na tvrdom disku nakon što se odjavite. Anonimni način ne sprečava preuzimanje niti ih automatski briše, to ćete trebati učiniti sami.

Isto vrijedi i za bilo koju vrstu oznaka koje ste spremili. Također će ih trebati izbrisati ručno. Dakle, ako želite zadržati svoju internetsku aktivnost privatnom, prekrivanje pjesama o preuzimanju i oznakama obvezno je s pažnjom.

Internetska privatnost i praćenje

Istina je da način anonimnog sprečavanja vašeg preglednika onemogućuje praćenje vaše aktivnosti tako da ne čita kolačiće. No, način rada sprečava samo praćenje preglednika, a ima i nekoliko drugih koji mogu promatrati vaše akcije. Svaki put kada idete na internet, vaš davatelj internetskih usluga svjestan je vaše aktivnosti. Osim toga, možda ćete pratiti i putem prethodno instaliranih kolačića. U nekim je slučajevima poznato da NSA prati znatne internetske korisnike. Anonimni način neće vas sakriti ni od čega. Također neće izbrisati niti jedan kolačić koji se već nalazi u vašem sustavu. To ćete morati raditi pojedinačno.

Nametljiva obitelj

Ako nemate člana obitelji koji dobro poznaje tehnologiju, špijunira vašu povijest pregledavanja, anonimni način je dovoljan da ih ne biste vidjeli. Budući da uporaba anonimnog načina sprečava preglednik da stvara povijest, vaša obitelj ne može tražiti ono što ste učinili. Međutim, to nije isto što i softver za praćenje.

Ako su vaši roditelji instalirali softver za praćenje, ne možete vjerovati načinu anonimnosti da biste sakrili aktivnost. I dok vas prate samo kako biste bili sigurni na mreži, trebali biste znati kako zaobići praćenje ako je potrebno.

Praćenje na radnom mjestu

Mnogo radnih mjesta ima strogu politiku protiv socijalnih medija. Raspravlja se o tome može li 5-minutno pregledavanje Facebooka biti produktivno ili ne. Ali ako vaš šef ima instaliran softver za praćenje ili su web lokacije društvenih medija blokirane, anonimno neće pomoći.

Zapravo, ako vaš ured ima takvu politiku, onda je najbolje izbjegavati pozivati ​​se na probleme s višim prozora. Uz spomenuto, postoje načini na koji možete zaobići praćenje / blokiranje i ne šteti znati što oni jesu.

Otisci prsta na pregledniku

Ako ne učestalo obavljate krugove cyber-sigurnosti, otiskivanje otisaka na pregledniku mogao bi biti novi izraz za vas. Ova nova metoda praćenja korisnika interneta brzo raste u popularnosti. U osnovi, otisci prsta preglednika bilježe stanje vašeg preglednika u bilo kojem trenutku. To uključuje sve vrste dodataka i proširenja koja ste možda instalirali. Iako ovo nije točna mjera nijednog korisnika interneta, on se može koristiti za praćenje.

Anonimni način sprečava da se otisci prsta u pregledniku ostave privatnim. Tako se može raditi za ovakav način praćenja, ali ne i za sofisticiranije metode.

Praćenje na temelju DNS-a

Praćenje na temelju DNS-a ili poslužitelja domena jedna je od najpopularnijih metoda mrežnog praćenja. U principu, to je učinkovito sredstvo za osiguravanje glatkog postupka pregledavanja. Međutim, ona također otvara korisnike za sve vrste praćenja. Nije neuobičajeno da se DNS koristi za praćenje korisničkih internetskih sklonosti.

Ako spadate među mnoštvo internetskih osoba koje poštuju privatnost, možda biste trebali izbjeći praćenje DNS-a. Nažalost, anonimni način vam ni na koji način neće pomoći u tome. Ovaj se problem može riješiti samo dobivanjem pouzdane VPN ili DNS davatelja usluga s jakim pravilima o privatnosti. Jedini način istinskog anonimnog pregledavanja weba jest korištenje VPN-a.

Kako mogu poboljšati svoju internetsku privatnost i sigurnost?

Incognito je samo polazna točka za sve osobe koje se bave njihovom internetskom privatnošću. Na tržištu se uvijek pojavljuju nove prijetnje, a kao odgovor razvijaju se snažne protumjere.

Jedan od najvažnijih softvera za privatnost na tržištu u ovom trenutku su VPN-ovi. Virtualne privatne mreže vršit će gotovo sve funkcije koje smo gore spomenuli a Incognito ne obavlja. Već ga koriste bezbrojni pojedinci, kao i poslovna poduzeća i vladina tijela širom svijeta.

Kao takve, na tržištu postoje i različite vrste VPN-a ovisno o tome za što ih želite koristiti. Na primjer, igraće konzole imaju vlastite namjenske VPN-ove, a neki usmjerivači ovih dana dolaze s unaprijed instaliranim VPN-om. Morat ćete pregledati tržište i napraviti pravi izbor za svoje potrebe.

Ključni čimbenik koji treba zapamtiti je da nisu sve VPN-ove iste. Neki VPN-ovi prate vaše aktivnosti, a drugi mogu baciti oglase na vaš način, čineći vas ranjivim na još veće rizike vezane uz cyber-sigurnost. Uvijek je bolje odabrati plaćene VPN usluge, jer su pouzdanije i imaju detaljnu politiku o privatnosti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map