Online játékbiztonság: Felkészültél 2020-ra

Az online szerencsejáték egy hatalmas iparág 2020-ban. Számtalan játékos játszik a számítógépeken és a konzolokon világszerte, és jelentős darabszámú játékos rendelkezik több eszközzel. Most, amikor az online játékról van szó, nagyon ritkán beszélnek a kiberbiztonságról. Annak ellenére, hogy ilyen hatalmas számú ember osztja meg online személyes adataikat, a tényleges párbeszéd kevés.


Online szerencsejáték-biztonság: Készen állsz a sebességre 2019-ben

Online játékbiztonság: Felkészültél 2020-ra

A dolgok azonban a közelmúltban megváltoztak. Egy új jelentés szerint a játékosok több mint 75 százaléka aggódik a konzolokon keresztüli online biztonsága miatt. Az adatok azt sugallják, hogy akár 2/3-a játékos ismer valakit, aki személyesen áldozatul esett egy játék-számítógépes támadásnak. Ez természetesen aggályokat vet fel mind a játékosok, mind a vállalati óriások számára, akikkel ők tranzakciókat folytatnak.

Főbb kiberbiztonsági fenyegetések az online játékosok számára

Válaszul a globális szerencsejáték-ipar aggasztó jeleket kezdett mutatni a nyilvánvaló biztonsági fenyegetés miatt. De míg a vállalati gépek fogaskerekei forognak, a mindennapi játékosokat kiber veszély fenyegeti. Nézzük meg ezeket a lehetséges veszélyeket, és mit lehet tenni ezek elkerülése érdekében.

Virtuális adatok

Az online szerencsejáték-ipar információ kincscsaládja bárki számára, aki hozzáférhet hozzájuk. A többi szigorúbb szabályozású iparághoz, például a pénzügyekhez viszonyítva a játékadatok viszonylag könnyen megszerezhetők.

Ezenkívül a sok játék részét képező mikrotranzakciók tökéletes körülményeket biztosítanak a hatalmas pénzeszközök eltulajdonításához. Ezenkívül meglehetősen könnyű ellopni a játékon belüli értéktárgyakat, például kereskedelmi kártyákat, háttérképeket stb. Míg ez nem nyújt nagyméretű lopást, összegyűjthető is, hogy meglehetősen nagy legyen. Mindez óriási értéket jelent, ha a hackerek képesek betörni egy játékfiókba.

Adathalász-csalások

A csalások nagyon általános jellemzők minden online domainben, és a szerencsejáték-ipar sem kivétel. Ha rendszeresen részt vesz a Reddit játékfórumokon, vagy akár olyan népszerű szerencsejáték-ügyfelek körében, mint például a Steam, akkor erről hallhatott. A többjátékos arénában a hackerek meglehetősen gyakori, hogy eltérítsék a profitot.

De nem minden adathalász támadás célja a teljes tisztítás. Valójában sokszor sokkal jövedelmezőbb a hackerek számára, ha egy fiókot hónapok vagy évek alatt fejnek el. Ez megnyitja az ablakokat más játékosok bármely kapcsolódó fiókjához is, akik együttműködhetnek a veszélyeztetett fiókkal.

Malware és biztonsági megsértések

A Modding sok játék népszerű jellemzője az egész világon. Valójában néhány modult a játékosok készítenek, és ez nagymértékben meghosszabbíthatja bármely játék óráját. Egyes játékok szinte teljes egészében modokon alapulnak. A Minecraft nagyon nyilvánvaló név ebben a kategóriában.

És bár ez egy nagyszerű módja annak, hogy javítsák a játékot az idő múlásával, ugyanakkor számos biztonsági rést nyit meg. Ezeket a hackerek gyakran használják fel rosszindulatú programok fecskendezésére a programokba. Ennek eredményeként sok ember fertőzött számítógépeket és játékkonzolokat kap a modok vásárlása és telepítése révén. A felhasználói hitelesítés hiányosságai széles ajtókat is nyithatnak a kizsákmányolás érdekében, és gyakran sokat fizethetnek a játékosoknak.

Milyen hatékony módja van az önvédelemnek az online játék során?

Annak ellenére, hogy számos veszély fenyeget a gyanútlan játékosok számára, a dolgok nem mind sötétek. Számos olyan egyedi biztonsági gyakorlat létezik, amelyek elősegítik a játékkonzol és -eszközök elleni számítógépes támadások többségét. Nézzük meg, mi ezek és mit csinálnak:

Bonyolult jelszavak

A kiberbiztonsági intézkedések minden nap egyre robusztusabbak. Ennek ellenére a láncban mindig van egy jelentős gyenge lánc, és ez az emberi hiba. Nem meglepő, hogy jelentős számú biztonsági megsértés történik gondatlanság miatt. A játékosok nem tartanak szigorú jelszavakat, vagy nem gyakorolják a szokásos jelszóbiztonságot. Ez nyitva hagyja őket a legnyilvánvalóbb és nehezebben felismerhető csatornák támadásainál. Mint minden más fiók, a Steam vagy a GOG ügyfeleknél használt játékfiókoknak mindig erős jelszót kell tartalmazniuk. Ugyancsak nem rossz ötlet ezt a jelszót néhány havonta megváltoztatni. Ez egy kicsit csökkenti az online jogsértések esélyét.

Az adathalász támadások és a rosszindulatú programok ismerete

Az adathalász támadások egy másik általános módszer, amellyel a játékosok veszélybe kerülnek. Ez leginkább azért történik, mert az emberek nem tudják, hogy az adathalász csalások hogyan működnek és könnyen esnek számukra. Ugyanez vonatkozik a rosszindulatú programokra is. Sok játékos nem ismeri azt, hogy hogyan lehet elkerülni a rosszindulatú programokat, vagy melyik forrásból kell megbízniuk. Nincs elkerülhető módon ezek elkerülése. A játékosoknak nagyrészt meg kell tanulniuk ezeket a csapdákat. Ez magában foglalja annak megértését, hogy az adathalász csalások hogyan működnek szerencsejáték-webhelyeken vagy ügyfelein. Azt is meg kell tanulniuk, melyik módosító forrás megbízható és ajánlott.

Többtényezős hitelesítés

Az MFA az egyik legerősebb eszköz a játékosok számára az illetéktelen hozzáférés ellen. Manapság a legtöbb platformon legalább kétfaktoros hitelesítés van, néhányuk pedig MFA-t kínál. Fontos, hogy ez be legyen kapcsolva a fiókjában. Ennek meghosszabbítása további biztonsági szintet eredményez a fiókjában, és megakadályozza bárki bejutását. Most az MFA nem biztonságos a megsértésektől, de határozottan néhány lépést tesz szükségessé, ha egyetlen hitelesítési tényezővel, például jelszóval rendelkezik. Minden játékosnak az MFA-t kell használnia a számláján, egyszerűen az általa kínált kiegészítő biztonsági szint érdekében.

VPN használata

A számla biztonságának megőrzéséért a végső felelősség a tulajdonosé. Meg kell értenie, hogyan lehet használni a játékkonzolt vagy az ügyfelet, és miként használhatja az intelligens technológiákat, például a VPN-t. A VPN a „virtuális magánhálózat” kifejezést jelenti. Ez lehetővé teszi az összes internetes forgalom titkosítását; így védve van a különböző online fenyegetésektől, beleértve a DDoS támadásokat. A VPN segítségével javíthatja a ping-időt és csökkentheti a késést online játék közben.

Vannak dedikált VPN-k a játékhoz, amelyek könnyebben megkönnyíthetik az életét. Fontolja meg az egyikbe történő befektetést az online játékélmény nagyszerű biztosítása és javítása érdekében.

Következtetés

Ahogy a világ egyre inkább összekapcsolódó szolgáltatások felé halad, a szerencsejáték az online kereskedelem egyik sarokköve lesz. Az ezen a területen működő vállalatok felébresztik azokat a veszélyeket, amelyeket esetleg az ügyfeleiknek is ki tudnak tenni. A felhasználói biztonsági szolgáltatások és támogatások fejlesztése, valamint a háttérbiztonság jelzi ezt a növekvő elismerést.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me