A torrentek magyarázata – előnyei, hátrányai, alternatívái

BitTorrent alapvetően olyan módszer, amely lehetővé teszi töltsön le nagy fájlokat miközben csatlakozik az internethez. A BitTorrent használatával megteheti letölthető zene, alkalmazások, játékok, videók és képek. A számítógépén meglévő fájlokat megoszthatja másokkal is. Ebben a cikkben magyarázatot adok hogyan működik a BitTorrent valamint vizsgálja meg előnye és hátrányai. A cikk azt is ismerteti, hogyan kell letölt torrenteket névtelenül. Torrent alternatívák, mint például Usenet erre is vonatkozik “Torrentek magyarázata” oktatói.


A torrentek magyarázata - előnyei, hátrányai, alternatívái

A torrentek magyarázata – előnyei, hátrányai, alternatívái

Mik a torrentok??

A BiTorrent alapja: peer-to-peer protokoll (P2P). Ez azt jelenti, hogy a BitTorrent számítógépei „rajnak” állnak egymáshoz, központi számítógép nélkül. Más szavakkal, ezek a számítógépek töltse le és töltse fel ugyanazt a torrentet egymás között. Amikor betölti a .torrent fájl az önbe BitTorrent kliens, számítógépe csatlakozik a BitTorrent rajhoz más számítógépekkel, akik ugyanazt a .torrent fájlt töltötték be. A BitTorrent kapcsolatba lép a nyomozó a .torrent fájlban. A nyomkövető fő feladata az összes csatlakoztatott számítógép nyomon követése. Az a nyomkövető iso megosztja az Ön IP-címét a többi számítógéppel. Maga a letöltési folyamat apró darabokban valósul meg. Az egyik, amelyet a BitTorrent letöltött elegendő bitet, elkezdi megosztani ezeket a részeket más BitTorrent kliensekkel. Lényegében elkezdi megosztani a letöltött fájlokat másokkal. Ezt a folyamatot nevezik „Vetés”. Minél több vetőgép van, annál gyorsabb lesz a letöltés. Természetesen, ha nem állnak rendelkezésre vetőgépek, senki sem tudja letölteni a fájlt.

Tehát röviden: a fájlok letöltéséhez a BitTorrent segítségével le kell töltenie és telepítenie kell a BitTorrent klienst a PC-re / Mac-re. Ha kész, akkor csak annyit kell tennie, hogy megtalálja a letölteni kívánt fájl .torrent fájlját. Használhat olyan webhelyeket, mint a Kalóz öböl, KickAss Torrents, vagy Torrentz. Vegye figyelembe, hogy ezek a webhelyek nem tárolják a letölteni kívánt fájlokat. Csak a .torrent fájlhoz mutatnak hivatkozások.

Torrentek: Előnyök és hátrányok

A torrent használatának előnyei:

 • A P2P által alkalmazott decentralizált folyamat azt jelenti, hogy a letöltött fájlt nem a központi központi szerveren tárolják. Ha az egyik letöltési forrás nem aktív, akkor a letöltés befejezéséhez más forrásokra is támaszkodhat. Rendszeres letöltés esetén, ha a főszerver nem működik, akkor a letöltési folyamat nem fejeződik be.
 • Még akkor is, ha hirtelen lekapcsolódik az internetről, vagy a számítógép kikapcsol / újraindul, akkor a letöltést befejezheti, miután visszatért online. Nem kell újraindítani a semmiből.
 • Még a lassú internetsebességgel rendelkező felhasználók számára is a torrentok segíthetnek a fájl gyorsabb letöltésében, mint a „hagyományos” letöltési folyamat használata.
 • A fájlokat könnyű megtalálni és letölteni.

A torrent használatának hátrányai:

 • Ha az Ön által használt fájlnak nincs „magja”, akkor nem tudja letölteni.
 • Nem tudja biztosan megmondani, hogy a letöltött fájl valójában mit tartalmaz. A megjegyzés szakasz gyors beolvasásával ellenőrizheti, hogy a fájl valódi – e. A pozitív visszajelzés általában azt jelenti, hogy a fájl rendben van.
 • Az a tény, hogy egyszerre tölt és tölt fel, befolyásolhatja a sávszélességet. Ha gyors internetkapcsolattal rendelkezik, akkor nem kell aggódnia a rész miatt.
 • Mindenki, aki letölti a torrent fájlt, amelyet leelész vagy vet, láthatja a nyilvános IP-címét. Ide tartozik az ISP vagy a digitális szerzői jogi csoportok. A magánélet védelme érdekében a torrentok használata során egyszerűen használja VPN. Többet az alábbiakban.

A villámok magyarázata: A hozzáadott adatvédelem és biztonság érdekében használja a VPN-t

Általános szabályként nagyon ajánlom a VPN használatát, ha torrent érkezik. A VPN alapvetően az összes forgalmat egy biztonságos magánhálózaton keresztül irányítja. A folyamat során a valódi IP-címe rejtett és az adatok titkosítva vannak. Ez azt jelenti, hogy sem az internetszolgáltató, sem mások nem lesznek képesek nyomon követni az online tevékenységet. A hátrány az, hogy a VPN használata jelentősen lecsökkentheti az Internet sebességét, ha nem jelentkezik be megbízható VPN szolgáltatónál. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a választott VPN-szolgáltatónak nincs sávszélesség-korlátja. Az alábbiakban felsoroljuk a három legfontosabb VPN-szolgáltatót letölt torrenteket névtelenül.

A torrentek magyarázata: A Usenet alternatívájaként

Míg Usenet már jóval a tornyok előtt volt jelen, használata csak az utóbbi években emelkedett. Míg a Usenet is hozzászokhat töltse le a multimédia fájlokat, hasonlóan a torrentokhoz, vannak bizonyos különbségek.

 • A torrentokkal ellentétben a Usenet nem alapja a peer-to-peer protokoll.
 • Nem osztja meg másokkal a letöltött fájlt.
 • A Usenet használatakor gyorsabb letöltés a dedikált szerverek jelenléte miatt.
 • Nincs szükség magra.

Míg a torrentok elsősorban „ingyenesek”, meg kell tennie iratkozzon fel egy Usenet szolgáltatónál annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki belőle. Megtalálhatja a 2016. évi legjobb Usenet szolgáltatók listáját havi adatkorlát, megőrzési időszak, egyidejű kapcsolatok és az SSL elérhetősége.

RankProvider link
látogatás szolgáltató
14 napos ingyenes próbaperiódus
2látogatás szolgáltató
Ingyenes 30 GB 2 hétre
3látogatás szolgáltató
Ingyenes próbaverzió
4látogatás szolgáltató
Ingyenes próbaverzió
5látogatás szolgáltató

A villák magyarázata – előnyei, hátrányai és alternatívái

Nem kétséges, hogy ha ebben a cikkben rengeteg információt kell feltárni, függetlenül attól, hogy kapcsolódik-e torrentek, VPN, vagy Usenet. Mindig az alábbiakban kommentálhatsz, hogy további utasításokat és információkat kapjon a három témáról.

Megment

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me