BitTorrent vs uTorrent – Koja pravila

Upotreba bujica jedan je od najpopularnijih načina za besplatan pristup autorskim materijalima. Ljudi koriste bujice iz više razloga, u rasponu od zabave do profesionalnih potreba poput nabavke softvera. Iako vani preuzimaju brojne alate za torrent, dva se ističu svojom popularnošću – BitTorrent i uTorrent. Općenito govoreći, obje ove aplikacije imaju podrijetlo i u osnovi obavljaju istu funkciju. No dok prođete ispod površine, vidjet ćete neke značajne razlike. Pogledajmo nekoliko ovih.


BitTorrent vs uTorrent - Koja pravila

BitTorrent vs uTorrent – Koja pravila

Koje su glavne razlike između BitTorrent i uTorrent?

Prvo i najvažnije što treba znati o BitTorrentu je da je to P2P ili peer to peer softver. Kao takav, vrlo je popularan i koristi se za učitavanje i preuzimanje torrenta širom svijeta.

BitTorrent je u osnovi rebranded verzija uTorrent-a koja je pokrenuta nakon što je uTorrent nabavljen.

Suprotno tome, uTorrent je stvoren kao platforma otvorenog koda za preuzimanje torrenta. Osnovna verzija bila je dostupna besplatno, a inačica s plaćenim plusom dostupna po cijeni. uTorrent je dostupan i na svim popularnim operativnim sustavima i platformama.

U pogledu sigurnosti, BitTorrent je superioran jer nema mnogo reklama. To ga čini boljim u pogledu sigurnosti. Međutim, uTorrent ima puno ugrađenih i popup reklama. To može biti neugodno za mnoge, a neki mogu zaposliti blokade oglasa za upotrebu web stranice na zadovoljavajući način.

Za korištenje uTorrent-a, korisnik mora biti svjestan da će njihova sigurnost biti ugrožena. Budući da će proizvođači oglasa pratiti svoje aktivnosti radi pružanja bolje ciljanih reklama, njihova je privatnost ugrožena.

BitTorrent vs uTorrent: Što je brže?

Kada odaberete bilo koje web mjesto ili softver za preuzimanje torrenta, ukupna brzina trebala bi vam biti prvi prioritet. Također morate razmotriti njezin sigurnosni aspekt. Uz suzbijanje piraterije širom svijeta, morate imati neki osnovni oblik izvorne enkripcije. To će vam pružiti tanki sloj sigurnosti.

U pogledu brzine, BitTorrent je puno brži sa prosječnim brzinama do 75 kb / s. S druge strane, uTorrent radi samo s brzinom od oko 10 kb / s. Međutim, postoji puno drugih čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir.

Na primjer, broj aktivnih sadnica za bilo koju bujicu imat će ogroman utjecaj na ukupnu brzinu koju možete postići. Čak i prije toga, plan propusnosti na vašem internetskom uređaju treba podržavati maksimalne postignute brzine. Inače ćete uvijek postići ograničenje brzine kako je definirao vaš davatelj internetskih usluga.

Ova dva faktora zajedno određuju veliki dio onoga što se pretvara u velike brzine mučenja.

BitTorrent vs uTorrent: Kompatibilnost

Postoje i druge razlike između dva softvera relevantna za različite platforme. Na primjer, za Mac OS platformu BitTorrent je mnogo bolji izbor jer pruža mogućnost istodobnog preuzimanja. uTorrent ne može podržavati ovu značajku na Mac OS-u.

S druge strane, i BitTorrent i uTorrent rade na Android platformi. Međutim, postoji značajna razlika u njihovom učinku s BitTorrentom koji znatno nadmašuje uTorrent. Među ostalim značajkama, BitTorrent podržava nešto manje jezika od uTorrent sa 66, za razliku od 67.

BitTorrent je također tri puta veća od uTorrent. Međutim, u praktičnoj upotrebi, razlika je beznačajna jer BitTorrent zauzima 3 MB prostora za razliku od uTorrent-a koji zauzima 1 MB prostora za pohranu..

Nadalje, BitTorrent ima blago ograničenu kompatibilnost u odnosu na uTorrent. BitTorrent je dostupan samo na stolnim i mobilnim uređajima. Međutim, uTorrent je dostupan na mobilnim uređajima, stolnim računalima i na mreži. Dakle, za osobe koje ne žele preuzeti torrent softver, internetska inačica uTorrent-a je bolji izbor.

Konačno, u pogledu sigurnosti, BitTorrent ima prednost jer ne zadržava toliko podataka o korisnicima koliko uTorrent. Dakle, ako bi vas u bilo kojem trenutku vladina agencija optužila za internetsko piratstvo, korištenje BitTorrenta pružit će vam veću sigurnost.

Kako ostati zaštićen prilikom upotrebe bujica?

Iako i BitTorrent i uTorrent imaju svoj udio prednosti, korisnicima pružaju malo ili nikakvu sigurnost. Ako živite u zemlji u kojoj je piratstvo ili pristup torrent web stranicama zabranjen, tada imate problem. Pristup takvim web stranicama bez upotrebe VPN-a je opasna stvar. Zbog toga se možete spustiti u ozbiljne pravne probleme.

Međutim, postoji nekoliko načina na koje možete izbjeći da ih pratite na piratskim web lokacijama. Jedan od najučinkovitijih načina da se to postigne je korištenje VPN-a. Virtualna privatna mreža u biti maskira vašu IP adresu i omogućuje vam pristup više poslužitelja osim vašeg. Ovo je vrlo korisno za bujicu iz više razloga o kojima ćemo raspravljati u nastavku.

Prvo, ako je vaša IP adresa maskirana, tada vaš davatelj internetskih usluga ili bilo koja druga agencija za nadzor ne može pronaći vašu poziciju. To ih čini nesposobnima da pokreću pravne postupke protiv vaših zbog mučenja. Drugo, korištenje različitih poslužitelja omogućuje vam pristup web lokacijama koje su u vašoj regiji možda zabranjene. Stoga vam potencijalno može omogućiti pristup web lokacijama koje inače ne biste mogli koristiti.

Još jedna važna prednost koju možete dobiti korištenjem VPN-a za bujicu je brzina. Svi znaju da ISP-ovi smanjuju brzinu kada saznaju da korisnik buji. Kod VPN-a, davatelj internetskih usluga ne može vidjeti što radite, tako da će vam brzina biti bolja pri bujici s VPN-om nego ako to radite bez VPN-a..

Konačno, zbog sve većih zabrana vlasti za posjedovanje web stranica za bujice, mnoge od njih zahtijevaju da im posjetitelji koriste VPN. Dakle, čak i za posjetu torrent web lokacijama koje biste mogli normalno posjetiti, možda će vam trebati VPN za izravan pristup.

Koji VPN trebam koristiti za torrenting?

Na tržištu postoje pouzdani VPN-ovi za Torrenting. Međutim, ne dopuštaju svi bujice. Kad odaberete VPN, provjerite omogućavaju li P2P. Ako odaberete VPN koji ne dopušta P2P, oni mogu zabraniti vaš korisnički račun ako preuzmete bujice, zato budite oprezni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map