BitTorrent vs uTorrent – melyik a szabály

A torrentok használata az egyik legnépszerűbb módszer a szerzői jogi anyagok ingyenes hozzáféréséhez. Az emberek számos ok miatt használják a torrentokat, kezdve a szórakozástól a szakmai igényekig, például a szoftver beszerzéséig. Noha sok torrent letöltő szoftver eszköz található odakint, kettő kiemelkedik pusztán népszerűsége miatt – a BitTorrent és az uTorrent. Nagyjából véve, mindkét alkalmazás hasonló eredetű, és alapvetően ugyanazt a funkciót látja el. Ahogy a felszín alatt megy, észrevehet néhány jelentős különbséget. Vessen egy pillantást ezekre néhányra.


BitTorrent vs uTorrent - melyik a szabály

BitTorrent vs uTorrent – melyik a szabály

Milyen különbségek vannak a BitTorrent és az uTorrent között??

Az első és legfontosabb dolog, amit a BitTorrentről tudni kell, hogy P2P vagy peer to peer szoftver. Mint ilyen, nagyon népszerű, és a torrentok feltöltésére és letöltésére használják szerte a világon.

A BitTorrent alapvetően az uTorrent átnevezett változata, amelyet az uTorrent megszerzése után indítottak el.

Ezzel szemben az uTorrent nyílt forráskódú platformként jött létre a torrentek letöltéséhez. Az alap verzió ingyenesen volt elérhető, a fizetett plusz verzió pedig áron elérhető. Az uTorrent elérhető minden népszerű operációs rendszerben és platformon.

A biztonság szempontjából a BitTorrent jobb, mivel nem tartalmaz sok hirdetést. Ez javítja a biztonságot. Az uTorrentnek azonban nagyon sok beágyazott és felbukkanó hirdetése van. Ez sokat bosszantó lehet, és egyesek ad-blokkolókat alkalmazhatnak a webhely kielégítő használatához.

Az uTorrent használatához a felhasználónak tisztában kell lennie azzal, hogy biztonsága veszélybe kerül. Mivel a hirdetéskészítők jobban követik tevékenységüket, hogy jobban célzott hirdetéseket nyújtsanak, magánéletük veszélybe kerül.

BitTorrent vs uTorrent: Amely gyorsabb?

Ha bármilyen torrent letöltő webhelyet vagy szoftvert választ, az elsődleges prioritás a teljes sebesség. Ezenkívül figyelembe kell vennie annak biztonsági aspektusát is. A világszerte a kalózkodás elleni fellépésnek szüksége van a natív titkosítás alapvető formájára. Ez vékony biztonságot nyújt.

Sebesség szempontjából a BitTorrent sokkal gyorsabb, átlagos sebessége eléri a 75 kb / s-ot. Másrészt az uTorrent csak kb. 10 kb / s sebességgel képes órákra. Számos más tényezőt azonban figyelembe kell venni.

Például az összes torrent aktív vetőgépeinek száma óriási hatással lesz az elérhető teljes sebességre. Még ezt megelőzően az internetes eszköz sávszélesség-tervének támogatnia kell a lehető legnagyobb sebességet. Ellenkező esetben mindig az internetszolgáltató által meghatározott sebességkorlátozást fogja elérni.

Ez a két tényező együttesen meghatározza azt a nagy darabot, ami a nagy sebességű torzításhoz megy.

BitTorrent vs uTorrent: Kompatibilitás

A különféle platformok szempontjából releváns két szoftver között más különbségek is vannak. Például a Mac OS platformon a BitTorrent sokkal jobb választás, mivel lehetőséget kínál az egyidejű letöltésre. Az uTorrent nem támogatja ezt a funkciót a Mac OS rendszeren.

Másrészt a BitTorrent és az uTorrent egyaránt működnek az Android platformon. Ugyanakkor nagy különbség van a teljesítményükben azzal, hogy a BitTorrent jelentősen felülmúlja az uTorrent teljesítményét. Egyéb jellemzők között a BitTorrent valamivel kevesebb nyelvet támogat, mint az uTorrent a 66-asnál, szemben a 67-rel.

A BitTorrent szintén háromszor akkora, mint az uTorrent. A gyakorlati alkalmazásban azonban a különbség elhanyagolható, mivel a BitTorrent 3 MB tárhelyet vesz igénybe, szemben az uTorrent 1 MB tárhelyével..

Ezenkívül a BitTorrent kompatibilitása kissé korlátozott az uTorrenthez képest. A BitTorrent csak asztali és mobil eszközökön érhető el. Az uTorrent azonban elérhető mobil eszközökön, asztali számítógépeken és online. Tehát azok számára, akik nem akarnak letöltni egy torrent szoftvert, jobb választás az uTorrent online verziójának használata.

Végül, a biztonság szempontjából a BitTorrent rendelkezik kezével, mivel nem tárol annyi adatot a felhasználókról, mint az uTorrent. Tehát, ha egy kormányzati szerv bármely pillanatban online kalózkodással vádolja Önt, a BitTorrent használata további biztonságot nyújt.

Hogyan tudok védeni a torrentokat??

Noha mind a BitTorrent, mind az uTorrent megosztják az előnyeiket, a felhasználók számára kevés vagy egyáltalán nem biztosítanak biztonságot. Ha olyan országban él, ahol tiltott a kalózkodás vagy a torrent webhelyekhez való hozzáférés, akkor problémája van. Veszélyes az ilyen webhelyekhez való hozzáférés VPN használata nélkül. Ezért súlyos jogi problémákba engedheti magát.

Ennek ellenére számos módon elkerülhetővé válik, hogy nyomon kövessék a kalózkodási webhelyeket. Ennek egyik leghatékonyabb módszere a VPN használata. A virtuális magánhálózat lényegében elfedi az IP-címet, és hozzáférést biztosít a nem a saját szerveréhez. Ez nagyon sok szempontból nagyon hasznos a sokaság miatt, amelyeket alább tárgyalunk.

Először is, ha az IP-címe maszkolva van, akkor az internetszolgáltató vagy bármely más megfigyelő ügynökség nem találja meg az Ön helyzetét. Ez lehetetlenné teszi számukra, hogy jogi ellen indítsák az ön ellen kínzó erőszakot. Másodszor, a különféle szerverek használata lehetővé teszi a webhelyek elérését, amelyeket az Ön régiójában tilos lehet tiltani. Így potenciálisan hozzáférést biztosíthat olyan weboldalakhoz, amelyeket egyébként nem tudott használni.

Egy másik fontos előnye, amelyet a VPN torrenting használatával szerezhet, a sebesség. Mindenki tudja, hogy az internetszolgáltatók beállítják a sebességet, amikor megismerik, hogy a felhasználó kínzó. VPN esetén az internetszolgáltató nem látja, amit csinál, így a sebessége jobb lesz, ha VPN-sel torrentál, mint VPN nélkül..

Végül, a torzító webhelyekre vonatkozó egyre növekvő kormányzati tilalmak miatt sokan megkövetelik, hogy a látogatók VPN segítségével férjenek hozzá hozzájuk. Tehát még a torrent webhelyek meglátogatásához, amelyeket általában meglátogathat, szüksége lehet egy VPN-re a közvetlen hozzáféréshez.

Melyik VPN-t kell használni a torrentinghez?

A piacon megbízható VPN-k vannak a Torrentinghez. De nem mindegyik engedélyezi a torrentokat. Amikor VPN-t választ, ellenőrizze, hogy engedélyezik-e a P2P-t. Ha olyan VPN-t választ, amely nem engedélyezi a P2P-t, akkor torrent letöltésekor letilthatja felhasználói fiókját, tehát vigyázzon.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map