Kako anonimno s VPN-om preuzeti torente

Kako anonimno preuzeti torrente? Kada skidanje ili učitavanje bujica, postoji jedan glavni pitanje privatnosti ti bi trebao biti zabrinut. Oba nositelji autorskih prava a tvoj ISP su u stanju nadzirati vašu aktivnost mučenja. U posljednje vrijeme mnogi datoteka dionici diljem Europe prijete tužbe, osim ako ne plate ogromne naknade za namirenje. Stoga je najvažnije da zaštitite svoje privatnost na mreži i preuzmi bujice sigurno. U ovom ćemo vam vodiču pomoći pružiti podatke o tome kako možete sakrijte svoj internetski identitet i bujice datoteka sjemena ili pijavica anonimno preko VPN. Prvo, kako zapravo rade ovi “autori s troškovima” pratite svoju aktivnost preuzimanja torrenta?


Sigurno i anonimno preuzmite torrente s VPN-om

Preuzmi torente anonimno pomoću VPN-a

Kako vas vlasnici autorskih prava mogu „uhvatiti“ za „Pirate“ – sigurno preuzmite torrente

Nosioci autorskih prava mogu koristiti nekoliko načina pratite svoja preuzimanja i time vas uhvati za preuzimanje. U nastavku sam nabrojao najčešće tehnike koje kompanije koriste kako bi pronašle tko je preuzeo što.

 • Zapisivanje prometa: Kada preuzimate ili prenosite datoteke s web mjesta ili na web lokacije s njima, vaša se IP adresa bilježi. Iako većina ovih hosting stranica jasno kaže da ‘nisu odgovorni za datoteke koje su korisnici prenijeli’ u svojim EULA-ima, vlasnici autorskih prava mogu ih pritisnuti u otkrivanju korisničkih podataka.
 • Torrent Honey-Pot: Vlasnik sadržaja ovdje može koristiti dva pristupa. Ili sami prenose torrent datoteke ili preuzimaju iste datoteke koje ste preuzeli. Prilikom preuzimanja ili preuzimanja torrenta, svi ostali koji iskaču ili sjeme istu datoteku, uključujući vlasnike autorskih prava, mogu vidjeti vašu javnu IP adresu.
 • Njuškalo P2P mreže: P2P stoji za peer-to-peer. To je tehnika koju koristi BitTorrent, Limewire, i Napster što bi korisnicima moglo izravno prenositi datoteke međusobno bez potrebe za centraliziranim poslužiteljem. Kada dijelite putem P2P-a, vaša je IP adresa povezana s datotekom koju prenosite. Nositelji autorskih prava tada mogu zatražiti od vašeg davatelja internetskih usluga za vašu fizičku lokaciju na temelju vaše IP adrese.

Kako sigurno preuzeti torrente? Postignite anonimnost pomoću VPN-a

Nažalost, sve je više ISP-a pod pritiskom nositelja prava. Nedavno, švedski davatelj internetskih usluga pod nazivom TeliaSonera, vlasnicima autorskih prava predao je informacije povezane s nekim od njihovih IP adresa. Tvrdilo se da su ove IP adrese bile uključene u ilegalno dijeljenje datoteka. Kad vaš davatelj internetskih usluga počne otkrivati ​​vaše podatke bez puno svađe, morate se početi brinuti.

Pa kako zaštiti svoju anonimnost na mreži i zadržati aktivnost web pretraživanja za sebe? Odgovor je VPN. VPN označava virtualnu privatnu mrežu. To vam omogućuje kriptira sav vaš promet prolazeći kroz a siguran privatni tunel. To znači da ni nositelj autorskih prava, ni vaš ISP, ni hakeri ne mogu prisluškivati na onome što radite na mreži. Vaša stvarna IP adresa bit će skrivena u svakom trenutku. Da bi anonimno preuzmite torrente, slijedite ove korake:

 1. Prvo se prijavite kod pružatelja VPN usluga koji podržava P2P protokol. ExpressVPN je dobar primjer.
 2. Nakon što stvorite svoj VPN račun, vrijeme je da preuzmete i instalirate VPN aplikaciju na isti uređaj na koji želite preuzeti torrent datoteke.
 3. Pokrenite VPN aplikaciju koju ste upravo instalirali i prijavite se na nju putem svog VPN računa.
 4. Zatim se spojite na VPN poslužitelj. Obično, što je VPN poslužitelj bliži vašoj stvarnoj lokaciji, to će vam biti brža brzina interneta.
 5. Pričekajte nekoliko sekundi dok se ne uspostavi VPN veza.
 6. Sada je vaša stvarna IP adresa potpuno skrivena. Čini se da ste povezani s internetom putem IP adrese VPN poslužitelja.
 7. Na kraju, anonimno preuzmite sve datoteke koje želite.

Preuzmi torente anonimno – Odabir VPN-a

Prije nego što se prijavite kod pružatelja VPN-a, postoji nekoliko problema kojih morate biti svjesni. Prije svega, spajanje na VPN poslužitelj znači da će sav vaš promet biti preusmjeren. To će u određenoj mjeri utjecati na vašu brzinu Interneta. Kod pouzdanih dobavljača VPN-a brzina vašeg interneta pada samo za oko 10%. Drugo, odaberite samo pružatelja VPN-a koji se ne nameće ograničenja za preuzimanje / prijenos. Ono što je najvažnije, provjerite je li VPN davatelj kojeg ste odabrali ne bilježi vaše aktivnosti pregledavanja.

Isprobao sam puno VPN pružatelja usluga, a najviše me se dojmio ExpressVPN. Oni voze nulte zapise moje aktivnosti pregledavanja i imaju VPN poslužitelje u više od 87 zemalja. Iako postoje neki besplatni VPN-ovi, nikad ne bih preporučio njihovo korištenje. Oni znatno usporavaju vašu internetsku brzinu, au nekim slučajevima nema garancije da neće voditi evidenciju vaših mrežnih aktivnosti. Evo mog popisa najbolji VPN davatelji za anonimno napajanje torrentima.

Usenet – sigurna alternativa za torent

BitTorrent je najpoznatiji oblik dijeljenja datoteka na Internetu, ali zasigurno nije jedini. Daleko prije nego što su bujice izašle na površinu, Usenet je izumljen. Usenet se također može koristiti preuzmite glazbu, video, softver i igre na mreži. Međutim, postoje velike razlike između BitTorrent-a i Useneta.

 • Uz Usenet ne morate zasijavati datoteku koju preuzimate. Stoga, vaš javna IP adresa nije izložena kao u slučaju bujice.
 • Usenet koristi SSL (Sigurni sloj utičnice) do šifriranje podaci se šalju sa ili na vaše računalo.
 • Pomoću Useneta izravno preuzimate s Usenet poslužitelja. Na taj način možete koristiti punu propusnost svog davatelja internetskih usluga.

Ispod je popis vrhunskih Usenet dobavljača. Čak i ako još ne razmišljate o prelasku s BitTorrent-a, ove Usenet-ove davatelje vrijedi provjeriti s jedinom svrhom postizanja bolje ideje.

LinkProvider Link
posjeta-usluga
14 dana besplatno probno razdoblje
2posjeta-usluga
Besplatno 30 GB za 2 tjedna
3posjeta-usluga
Besplatna proba
4posjeta-usluga
Besplatna proba
5posjeta-usluga

Sigurnost, sigurno i anonimno preuzimanje torrenta putem VPN-a

Agencije za borbu protiv piraterije i odvjetničke tvrtke se infiltriraju Rojevi BitTorrent sve većom brzinom. Nema sumnje da će vlasnici autorskih prava poput Crystalis Entertainment stalno i dalje pritiskati ISP-ovi otkrivaju informacije povezane sa svojim korisnicima. Za sigurnu upotrebu, bez obzira na to da li preuzmete bujice ili ne, upotrijebite VPN. Na kraju, to je najpouzdaniji način da svoj identitet sakrijete od onih znatiželjnih očiju.

*Odricanje: Ovaj je vodič namijenjen samo u obrazovne svrhe. Vlasnik ovog bloga ni na koji način ne odobrava bilo kakav oblik piratstva.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me