Hogyan használható a Usenet a letöltéshez – Kezdő útmutató

Hogyan kell használni a Usenet? Tehát valószínűleg hallottál már a Usenet-ről és annak jobb alternatívájáról. A Usenet használatának megkezdése alapvető ismereteket igényel. Ebben az oktatóanyagban bemutatjuk azokat az alapokat, amelyekre szüksége van a Usenet használatának megkezdéséhez annak érdekében, hogy videókat, hangot, képeket és szoftvereket letölthessen a számítógépére vagy a Mac-re. Bár számos módon lehet a legtöbbet kihozni a Usenetből, ebben az útmutatóban minimalista megközelítést fogok használni. Ez azt jelenti, hogy a dolgokat a lehető legegyszerűbben tartják, így a legtöbb olvasónak nincs tapasztalata a Usenettel, a hírolvasókkal vagy az NZB-vel..


Hogyan lehet filmeket letölteni a Usenet segítségével?

Hogyan használható a Usenet a letöltéshez – Kezdő útmutató

Kezdje el a Usenet – Content Index használatával

A Usenet használata – Összegzés

Mivel a Usenet prémium szolgáltatás, akkor regisztrálnia kell egy Usenet szolgáltatást. A Usenet szerverről letöltött tényleges adatmennyiség határozza meg, hogy egy Usenet fiók mennyit fog fizetni egy hónapban.

A Bittorrent utorrentjéhez hasonlóan kliensre van szüksége a Usenet szerver eléréséhez. Kipróbálhatja a SABnzb-t, az Unison-t vagy az URD-t, de javasoljuk a Usenet szolgáltatás hírolvasójának használatát, ha elérhető, mivel ez sokkal könnyebbé teszi a dolgokat..

Végül, de nem utolsósorban, a Usenet fájlokat indexáló forrásra is szükség van. Egy hírcsoport csak ezt teszi. Gondolj rá a Pirate Bay vagy a KickAss Torrents alternatívájára a Usenet számára. Miután megtalálta a letölteni kívánt fájlokat, egyszerűen küldje el a fájl URL-jét a Usenet kliensen. A Newshosting Hírolvasója számos hírcsoportot integrált, így csak annyit kell tennie, hogy beírja a letöltött fájl nevét a keresősávba..

Ha manuálisan szeretne keresni a Hírcsoportokat, akkor használhatja a Google-t, és olyan kifejezésekre kereshet, mint például a „legjobb hírcsoport a videókhoz” vagy a „legjobb hírcsoport a hanghoz”..

Alternatív megoldásként a Usenet segítségével is kereshet letölthető tartalmat a UsenetServer Hírcsoport keresése segítségével.

Első lépés: A Usenet szolgáltatás kiválasztása

A gyors Usenet letöltés elsősorban két szempontból függ. Használnia kell egy jó hírolvasó ügyfelet, de alapvető fontosságú a feliratkozott Usenet szolgáltató. Sebesség, megőrzési idő, SSL titkosítás, több kapcsolat, és tartalom elérhetősége. mindenki létrehoz vagy megszakít egy Usenet szolgáltatást. Tekintettel a rendelkezésre álló Usenet-szolgáltatók nagy számára, elkészítettem a legfontosabb Usenet-szolgáltatók listáját 2017-ben.

RankProvider link
látogatás szolgáltató
14 napos ingyenes próbaperiódus
2látogatás szolgáltató
Ingyenes 30 GB 2 hétre
3látogatás szolgáltató
Ingyenes próbaverzió
4látogatás szolgáltató
Ingyenes próbaverzió
5látogatás szolgáltató

2. lépés: Hírolvasó beállítása

Videók vagy audio fájlok letöltéséhez a Useneten keresztül szükség van egy speciális kliensre, a Hírolvasó elemre. Vannak olyan ingyenes hírolvasók, mint például a SABnzbd, amelyeket letölthet és használhat PC-n, Mac-en vagy Linux-on. A Newshosting és más prémium Usenet szolgáltatások azonban ingyenes Newsreader klienseket biztosítanak a felhasználók számára.

Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy SABnzbd-t vagy más ingyenes hírolvasót használ, akkor a telepítés során meg kell adnia a Usenet felhasználónevét, jelszavát és NNTP szerver címeit. Az NNTP szerver címe megtalálható a Usenet szolgáltató webhelyén.

3. lépés: Töltse le a tartalmat

Annak érdekében, hogy a Usenet segítségével letölthető videókat vagy audiofájlokat megkereshessen, hírcsoportra van szüksége, amely alapvetően a Usenet fájlokat indexeli. A Newshosting Hírolvasója ismét minden erőfeszítést megtakarít. Egyszerűen megkeresheti azokat a fájlokat, amelyeket az alkalmazásuk segítségével letölthet.

A Usenet használata – VPN a hozzáadott adatvédelemhez

A legtöbb Usenet szolgáltató nem tart naplót, és SSL titkosítást kínál. Ugyanakkor te is a VPN segítségével még magasabb szintű titkosítást érhet el. VPN is megakadályozza, hogy az internetszolgáltató fojtsa a hírcsoport letöltési sebességét. Röviden: az Internet használata VPN-hez csatlakoztatva sokkal jobb, mint nélküle.

A VPN egy virtuális magánhálózat. Amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, alapvetően az összes internetet titkosítja forgalom. Így képes leszel rá használja az internetet névtelenül. Nincs több ISP-hallgatás. Készítettem egy listát a azok a legfontosabb VPN-szolgáltatók, amelyekkel együtt használható a Usenet.

Hasznos Linkek

  • Mi a Usenet??
  • Usenet vs Torrents összehasonlítva.
  • Hogyan lehet streaming Usenet a Kodi?
  • A Usenet legális és biztonságos a használata?

Az Usenet használatának első lépései – Wrap Up

Usenet kezdőként nehézségekbe ütközhet ezen módszer letöltésének néhány szempontja. A dolgok sokkal könnyebbé válnak, ha egyszer megtelik. Nyugodtan küldjön megjegyzést az alábbiakhoz, ha további segítségre van szüksége a Usenet használatának megkezdésével kapcsolatban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me