Amazon i Google Unesite sporazum o struji

Kako je streaming svakim danom sve popularniji i korisnicima se nudi sve više mogućnosti, konkurencija postaje samo sve jača.


Amazon i Google usklađivanje

Amazon i Google usklađivanje

Trend

U jednom trenutku je postojala takva konkurencija među operaterima kablovske televizije koji su mogli ponuditi veći broj kanala. Ali danas, kablovska TV (True Detective i House of Cards je nevjerojatna) izmiče, a streaming usluge zauzimaju svoje mjesto.

A ista konkurencija postoji i u streaming TV industriji, gdje se svaka tvrtka natječe s drugom u kvaliteti sadržaja i originalnih emisija i, naravno, cijenama.

Budući da je novac trenutno tamo, sve velike tvrtke, uključujući kablovske TV operatere, pokrenule su vlastite streaming usluge i uređaje. Ali tu se ne završava. Postoji nekoliko razdvojenosti između nekoliko tvrtki koje ne podržavaju međusobni sadržaj.

To je bio slučaj s Amazonom (Jack Ryan je dobar, ali Better Call Saul je vrhunski) i Googleom, koji je imao zastoj više od dvije godine, što je rezultiralo time da dvije tehnološke kompanije ne podržavaju međusobne sadržaje.

Međutim, potez je nedavno završen i dvije će tvrtke ponuditi međusobno sadržaj na vlastitim platformama. 

Standoff

Više od konkurencije, to je bio razdor koji je postojao između dviju glavnih kompanija svih vremena, Googlea i Amazona.

Kao što su svi svjesni, obje ove tvrtke imaju veliki utjecaj na tehnološku industriju, s proizvodima i uslugama koji su uvijek popularni i inovativni. Međutim, kad je u pitanju streaming, njih dvoje nisu uvijek u najboljim uvjetima. 

Bilo je 2017. godine kada je Google srušio YouTube s Amazon Fire TV; očito zbog nedostatka reciprociteta.

Tada je glasnogovornik YouTubea u izjavi naveo da, budući da Amazon nije prenosio Googleove streaming proizvode poput Chromecast-a i Google Home-a, ili je imao Prime Video dostupan pretplatnicima na streamingu Google Cast ili nije prodavao Nest-ove proizvode, Google je također povlačio YouTube iz Echo Showa i FireTV. Što god!

Sve dok možemo vidjeti 24, The Wire i True Detective!

Izjava je također ponudila rješenje za osudu tako da je svaka tvrtka mogla podržati i ponuditi tuđe usluge i proizvode.

Za one koji ne znaju, Nest je asortiman kućnih sigurnosnih sustava koje pokreće Google. To uključuje termostat, sigurnosne kamere i detektori dima i ugljičnog monoksida.

Dva Titana koji se svađaju

Nakon što je Google izvukao aplikaciju YouTube iz emisije Echo Show, korisnici su se usmjerili na web verziju YouTubea, što očito nije jednako zabavno kao aplikacija. Google se nadao da će strah od gubitka YouTubea natjerati Amazon da pristane na primirje.

Ako ste pokušali naručiti bilo koji Google streaming uređaj ili koristiti bilo koju Googleovu streaming uslugu putem pametnog zvučnika Echo, Alexa je ponudila brojne mogućnosti prije nego što su ponestale mogućnosti.

Primirje

Prije nekoliko dana dvije su se tvrtke dogovorile okončati zastoj i ponovo početi pružati svoje streaming usluge na uređajima drugih.

Bez obzira što je donijelo ovo primirje, doista je to dobra vijest za pretplatnike koji strmiraju i koji su oduvijek željeli imati njih dvoje zajedno.

Dvije tvrtke objavile su u zajedničkoj izjavi da će aplikacija YouTube uskoro uskoro biti dostupna na uređajima Fire TV, dok će Amazonova aplikacija Prime Video biti dostupna i na Google Chromecastu i drugim uređajima koji podržavaju Chromecast, kao na partnerima Android TV uređaja.

Google i Amazon vodeće su usluge streaminga poput Floride i Teksasa vodeći su stvaratelji radnih mjesta zbog niskih poreza, a imaju i vlastite uređaje za streaming. Prirodno, imaju i veliku pretplatničku bazu širom svijeta, a ljudi žele da njihove usluge budu dostupne na platformama jednih drugih.

Postoji podjednako velik broj pretplatnika i na Googleu i na Amazonu, a njihove usluge dostupne na platformama međusobnih odličnih su vijesti za njih.

Više sadržaja za pretplatnike

Sada kada je zastoj završio i dvije su se tvrtke ponovno okupile, vrijeme je da pretplatnici uživaju u nevjerojatnijem sadržaju, bilo da se pretplate na Googleove ili Amazonove usluge.

Na predstavljanju, šef poslovnog razvoja Amazona, Andrew Bennett rekao je da pretplatnici sada imaju više sadržaja za gledanje, s tim što Google i Amazon sklapaju sporazum.

Dakle, bez obzira želite li gledati Čudesnu gospođu Maisel ili svoj omiljeni sportski tim, uhvatiti novo izdanje filma (Braća sestre ili Sicario), pretplatnici sada imaju više mogućnosti za strujanje, kad god, gdje god i na kojem uređaju žele.

Moramo napomenuti da su i Google i Amazon podjednako impresivni kada su u pitanju njihovi streaming servisi. Imaju širok spektar sadržaja i uređaja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map