Hakerska žirafa objesila šešir – PewDiePie hakeri prestanite!

Dame i gospodo, čini se da uskoro nećemo vidjeti drugog hakira #PewDiePie. Primanje prijetnji smrću i, čini se, podsjetnik da je ono što su učinili zapravo ilegalno, hakeri The Hacker Giraffe i j3ws3r službeno se odupiru.

Hakerska žirafa objesila šešir - PewDiePie hakeri prestanite!

Hakerska žirafa objesi kapu – PewDiePie hakeri odustaju!

Hakerska žirafa – cjelovita priča

Vjerojatno vam je poznato ime “Hacker Giraffe”. On je odgovoran za hakere PewDiePie koji ciljaju pisače, pametne televizore i uređaje Chromecast.

Čini se kao da smo možda vidjeli i posljednjeg od ovih hakova jer su i Hacker Giraffe i njegov “suradnik”, j3ws3r, odustali. U četvrtak su postavili poruku Pastebinu u vezi s njihovim naglim krajem:


“Dakle, evo nas. Na kraju igre. Žao mi je što sam odjednom otišao i žao mi je zbog svih koji ste očekivali više vodiča, vodiča ili bilo čega. Ne mogu to učiniti. To možda ne izgleda tako, ali neprestani pritisak da se plašim da će biti uhvaćen i procesuiran stalno me podstiče i pruža mi svakakve strahove i napade panike.

Hacker Giraffe isključio je i svoj twitter i Patreon, čineći prilično očitim da se on uopće ne može vratiti. Iako mu je twitter možda dolje, ovo je posljednji tvit koji je napravio:

Ovo je tvit prije nego što su izbrisali njegovu stranicu, ili je on to učinio sam.
�� # hackergiraffe pic.twitter.com/6UID7fGAaK

– Šećer & Limuni {¡} ♀️ (@RachetTwitta) 3. siječnja 2019. godine

Iako izgleda da su namjere hakera bile plemenite, njihova metodologija sigurno nije bila zakonita.

Zašto plemenite namjere ne mogu biti dovoljne

Ako niste upoznati sa takvom vrstom terminologije, postoji sjeckanje bijelog šešira. Ovo je vrsta hakiranja koja aktivno pokušava pronaći ranjivosti i programske pogreške prije nego što to učine loši akteri.

Drugim riječima, sigurnosni istraživači legalno prakticiraju hakiranje White Hat-a. Ono što je učinila hakerska žirafa, iako je tehnički slično, bilo je još ilegalno.

Da, šokantno, provaljivanje u uređaje na globalnoj razini samo zato što možete ilegalno.

Dakle, način na koji većina medija o tome raspravlja ne ide sa mnom dobro. Vidite, ne može se osporiti da je ono što su ovi hakeri učinili bilo nezakonito. Međutim, također nije pošteno potpuno negirati činjenicu da su prisiljavali ljude širom svijeta da primijete koliko su sigurni njihovi IoT-ovi..

Dopustite mi da još jednom budem jasan: to je definitivno bilo nezakonito. Ono što me više smeta je to što je pažnja zapravo usmjerena na poteze „Pretplatite se na PewDiePie“ koje su povukli tijekom hakiranja. PewDiePie je grozni YouTuber koji iz nekog razloga još uvijek ima najveći broj pretplatnika na YouTubeu. U posljednje vrijeme čini se da je indijski glazbeni video kanal, T-serija, postavljen za razbijanje vladavine PewDiePie.

Ako ćemo razmišljati o ovom logično, prvo što treba napomenuti je da je PewDiePie-ova obožavateljica uglavnom ugrožena od tinejdžera. Najvjerojatnije, hakerska žirafa i j3s3r zapravo nisu odrasli i nisu imali pojma u što su se upustili. Opet su, najvjerojatnije, mislili da će stvari biti uredne gledajući kako je njihova namjera plemenita. Samo pogledajte ovaj tvit:

Poštovani @pewdiepie @JoshPescatore @KEEMSTAR potrebna nam je pomoć. Članci se i dalje objavljuju rekavši da je ovo sve PewDiePie propaganda. Cijela poanta @HackerGiraffe i ja nastojala je pokazati i nastaviti pokazivati ​​koliko ranjivi uređaji možemo staviti tamo @pewdiepie kao malu šalu

– j3ws3r �� (@ j3ws3r) 3. siječnja 2019. godine

Možda bi stvari propale drugačije da su odlučile upotrijebiti bilo šta drugo osim PewDiePie-a kao svoju prevaru. Felix Kjellberg (PewDiePie) je učinio i rekao neke grozne stvari u prošlosti, a on uopće nije nov u polemici..

Hakerska žirafa – završne misli

O, momče, ovdje ne ide ništa.

Zapravo ne mislim da ta djeca (jer to tako vidim) zaslužuju ono što mediji rade. Također ne mislim da bi trebali biti kažnjeni „u skladu sa zakonom“, iako definitivno zaslužuju naučiti lekciju jer je ono što su učinili bilo nezakonito. Da budem iskrena, željela bih vidjeti članke koji raspravljaju o ovom konkretnom slučaju bez da ih markiram samo kao “PRIJAVITE NA PUTE!” hack. Čini se prilično jasno da je taj dio cijele stvari bio šala. U glavama tinejdžera (da, stvarno vjerujem u to) bilo je smiješno.

Što mislite o ovoj situaciji? Postoji li nešto što bih možda propustio što bi se predomislilo? Javite mi u odjeljku za komentare u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me