Nova zlonamjerna poruka trenutačno ruši PS4

Što možemo bez Reddita? Očito su žrtve zlonamjernih poruka lijevo, desno i u sredini. Vlasnici PS4-a na Redditu javili su novu zlonamjernu poruku koja vam može trenutačno srušiti konzolu. Pročitajte kako biste saznali što čini ova poruka i kako ostati siguran na PS4.

Nova zlonamerna poruka PS4 trenutno ruši konzole

Nova zlonamerna poruka PS4 trenutno ruši konzole

Zloćudna poruka PS4 – priča

Prema Redditovom postu objavljenom juče, zajednica PS4 sada mora odbiti novu poruku potkivanja konzole. Očito su neki igrači pomoću ove poruke postigli prednost tijekom internetskih igara. Budući da je poruka odmah opekla konzolu, mnogi korisnici PS4-a prijavljuju lošu igru, i to toliko da mnogi članovi ove zajednice očekuju da pune zabrane konzole počnu da stupaju na snagu.

Evo kako funkcionira ova zlonamjerna poruka.


Prvo ćete primiti poruku u pristigloj pošti. Onog trenutka kada pregledate poruku, vaš kontroler će zaostajati, zaslon će se zamrznuti i bit ćete potpuno izbačeni iz računa. Ako se pokušate prijaviti bez popravljanja problema, nećete je moći vratiti na početni zaslon. Ponekad je, ovisno o duljini poslane poruke, dovoljno obavijestiti poruku da opekete svoju konzolu. Što još više pogoršava to što neki korisnici aktivno koriste ovu zlonamjernu poruku za izmjenu rezultata igara i rangiranja na mreži.

Zvuči grozno, točno?

Ne brinite, nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste zaštitili svoj PS4 od napada.

Zlonamjerna poruka PS4 – Kako ostati siguran

Dobra stvar je što ova poruka nije kraj vašeg igračkog života. Postoji nekoliko metoda pomoću kojih se možete zaštititi od ove poruke, popraviti ishod primanja poruke i općenito osigurati svoj PS4.

Koristite PS4 aplikaciju

Prvo što trebate učiniti je preuzeti aplikaciju PS4. Ova je aplikacija dostupna i za Android i iOS uređaje. Pomoću aplikacije moći ćete pristupiti svojim porukama i izbrisati uvredljivu poruku prije otvaranja konzole. Zapamtite, zlonamjerna poruka utječe na vaš račun samo ako ga otvorite unutar same konzole.

Ovo rješenje funkcionira ako ste primili zlonamjernu poruku kada ne upotrebljavate svoju konzolu.

Ograničite PS4 poruke samo prijateljima

Drugo što možete učiniti je ograničiti svoje dolazne poruke na PS4 samo na Friends. To možete učiniti izvan web preglednika ili iz svoje konzole. Evo kako možete PS4 poruke ograničiti samo na prijatelje putem web-preglednika:

 1. Idite na Sony Entertainment Network i prijavite se na svoj račun.
 2. Kliknite na Osobni podaci | poruke.
 3. Odaberite Uredi dugme.
 4. Odaberite opciju primanja poruka koja vam najbolje odgovara: Nitko ili Samo prijatelji.

Evo kako možete ograničiti PS4 poruke putem konzole:

 1. Ići postavke.
 2. Kliknite na Upravljanje računom. Odaberi Postavke privatnosti.
 3. Kliknite na Osobni podaci | poruke.
 4. Odaberite Uredi dugme.
 5. Odaberite opciju primanja poruka koja vam najbolje odgovara: Nitko ili Samo prijatelji.

Na ovaj način moći ćete kontrolirati tko vam šalje poruke na PS4, čime ćete umanjiti šanse za primanje zlonamjerne poruke.

Ponovno izgradite bazu podataka PS4 sustava

U slučaju da ste već primili zlonamjernu poruku, još uvijek možete spasiti svoju konzolu bez puno muke. Umjesto da vratite tvorničke postavke vašeg PS4, jednostavno možete obnoviti sistemsku bazu podataka. Ova opcija neće vas koštati vaše podatke o igrama niti će utjecati na vaše spremljene datoteke. Evo kako obnoviti bazu podataka sustava PS4:

 1. Isključite PS4 pritiskom na tipku za napajanje. Gumb će malo treptati prije nego što se konzola isključi.
 2. Ponovno pritisnite i držite gumb za napajanje. Pričekajte dok ne čujete drugi zvučni signal (otprilike 7 sekundi). Ne zaustavljajte pritiskanje gumba dok ne čujete zvučni signal.
 3. Spojite DUALSHOCK 4 (s USB-om) i pritisnite gumb PS na regulatoru.
 4. Ovo će vašu konzolu prebaciti u siguran način rada. Kad tamo stignete, odaberite opciju broj 5 pod nazivom “Obnova baze podataka„.
 5. Pričekajte da se konzola završi.

Nakon što obnovite bazu podataka, moći ćete pristupiti svom računu kao da nikad niste primili zlonamjernu metodu..

Evo što PS4 kaže o značajci obnove baze podataka:

“Skenira pogon i stvara novu bazu podataka svih sadržaja na sustavu. Ova radnja može trajati dugo ovisno o vrsti i broju podataka.
Ova je opcija korisna za čišćenje podataka na vašem PS4 jer reorganizira sve na tvrdom disku. Odaberite ovu mogućnost kada imate problema kao što su zamrzavanje igre ili pad broja sličica. “

Koristite VPN

Na kraju, toplo predlažem da imate VPN za svoj PS4. Iako ova opcija možda neće mnogo pomoći u borbi protiv ove specifične poruke, dugo ide kako biste bili sigurni i dok igrate.

Skraćeno za virtualnu privatnu mrežu, VPN je alat za cyber-sigurnost koji šifrira vaše podatke i usmjerava promet putem vlastitih sigurnih poslužitelja. Na ovaj način VPN-ovi čuvaju vaše podatke i promet sigurnim, privatnim i anonimnim. VPN-ovi mogu vas zaštititi od zlonamjernog softvera, DDoS napada i čak vam mogu pomoći u poboljšanju igračkog iskustva. Pomoću VPN-a moći ćete odabrati poslužitelj na kojem želite igrati, deblokirati igre i aplikacije na PS4 koji su u vašoj regiji geoblokirani i koristiti svoj PS4 kao cjeloviti sustav kućne zabave.

Ovdje možete pogledati naše prijedloge za najbolje PS4 VPN-ove, ali za kratku verziju: toplo preporučujem da koristite vjerodostojne i pouzdane VPN pružatelje poput ExpressVPN-a. S više od 2000 poslužitelja za odabir iz 94+ zemalja, timom za korisničku podršku s 5 zvjezdica i 30-dnevnom garancijom povrata novca, sigurni ste da ćete dobiti najbolju moguću uslugu.

PS4 zlonamjerna poruka – završne misli

PS4 zajednica kao cjelina trenutno traži od Sonyja da napadne propagatore ove poruke svojom najvećom zabranom do sada: zabranom konzole. Budući da se poruka uglavnom koristi kako bi se igračima pružila nepravedna prednost na mreži, to ne izgleda tako loša ideja. Što mislite, što bi Sony trebao učiniti kako bi odvratio korisnike od iskorištavanja ove ranjivosti?

Jeste li se već susreli s ovom zloćudnom porukom? Znate li koga? Mislite li da smo išta propustili s našim popisom rješenja? U komentarima nam dajte svoje odgovore.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me