Pogled na nove sigurnosne značajke na usluzi Gmail

U posljednje vrijeme možda ste primijetili neke promjene na Gmailu. Google je obnovio svoju uslugu e-pošte. Gmail je lako najčešće korištena usluga e-pošte širom svijeta. Ovaj paket e-mail rješenja stekao je potpuno novi izgled na mreži, naprednu zaštitu podataka i sigurnosne značajke te nove AI aplikacije od Googlea, među ostalim značajkama. Na primjer, sada možete postaviti datum isteka porukama koje šaljete. Tada će se poruka e-pošte automatski izbrisati. Također ćete moći opozvati prethodno poslane poruke.


Pogled na nove sigurnosne značajke na usluzi Gmail

Pogled na nove sigurnosne značajke na usluzi Gmail

Manje je više za Google

Prema Googleovom službenom blogu, redizajn uključuje modifikacije koje su osnovne i jednostavne. To uključuje mogućnost klika na privitke bez pomicanja ili otvaranja kroz proširene razgovore ili prethodne poruke e-pošte. Gigant tražilice sastavio je i gumb za odgodu kako bi poruke e-pošte koje korisnici ne mogu dobiti u određenom trenutku. Pojednostavljen je i pristup ostalim najčešće korištenim aplikacijama poput zadataka, čuvanja i Google kalendara.

Inteligentni dizajn i pametne značajke s AI

Nova značajka pokretanja omogućava korisnicima da prate i odgovore na poruke. Gmail prikazuje brze podsjetnike za e-poruke kako biste osigurali da ne propustite najvažnije.

Uz to dolazi potpuno nova značajka pametnog odgovora koja vam omogućuje trenutačno odgovaranje na poruke poput „Naravno, hoće li to učiniti“ ili „Shvatio sam. Hvala!” koja će sada biti dostupna i na webu. Pametni odgovori temelje se na sadržaju pošte, a značajka je do sada bila dostupna samo na mobilnim aplikacijama. Zapravo, preko 10% odgovora na e-poruke na mobilnim uređajima koristi Google-ovu AI značajku prilagođenu pametnim telefonima.

Za mobilnu verziju Google je uvrstio i nove značajke kao što su obavijesti visokog prioriteta. Ovi korisnici omogućuju prilagođavanje poruka e-pošte o kojoj želi biti obaviješten. Gmail će također početi pitati korisnike kada odjaviti pretplatu na ponude ili biltene koje korisnici jednostavno ne pročitaju ili pregledavaju.

Osiguravanje osjetljivih podataka

Google je uvrstio potpuno novi niz značajki kako bi korisnicima osigurao sigurnost podataka. Postoji Gmail povjerljivi način putem kojeg korisnici mogu zaštititi povjerljive podatke. Postoji čitav niz opcija za zaštitu osjetljivog sadržaja u e-porukama, dolazeći s datumima isteka ili čak opozivom prethodno poslanih poruka.

Voditelj tražilice također je naznačio da će biti potrebna dodatna provjera autentičnosti za pregled e-pošte putem tekstualne poruke. Tako je moguće zaštititi podatke čak i ako se osoba koja prima poštu suočila sa otmicom računa dok je poruka bila aktivna. Pogledajte ove savjete u slučaju da želite protupožarni Gmail račun protiv cyberattacka.

Google osnažuje korisnike

Postoji čak ugrađeno upravljanje informacijskim pravima / IRM kontrola koje korisnicima dopuštaju uklanjanje opcija e-pošte poput kopiranja, preuzimanja, prosljeđivanja ili ispisa poruke. Time se sprječava pogrešno dijeljenje osjetljivih informacija s nenamjerenim primateljima. Povrh toga, Povjerljivi način će se narednih dana ograničiti na korisnike potrošača Gmaila i korisnike G-Suite-a.

Veće, smjelije, potpuno novo

Gmail upozorenja postaju i veća i hrabrija kada dođe do rizične ili potencijalno sumnjive e-pošte. Laka i uska integracija Gmaila s G-Suiteovim aplikacijama koje se svakodnevno koriste je još jedan razvoj. Vodeća svjetska pretraživačica uvela je bočne ploče unutar pristigle pošte kako bi se uputili, uređivali ili smislili pozive u Kalendar. Google, uz to, pruža i mogućnost dodjele zadataka zadacima i snimanja ideja za Keep. A sve je s ploče u vašem spremniku.

Grabite poslovne aplikacije treće strane

Bočna ploča nudi brzi pristup Gmail dodacima poput poslovnih aplikacija drugih proizvođača. Nova integracija bočnih ploča u druge Googleove aplikacije također je na nakovanj. To uključuje unutrašnjosti kalendara, tablica, prezentacija i Google dokumenata.

Aplikacija i web-verzija zadatka također su dio preispitivanja. Zadaci se mogu dalje koristiti za stvaranje više zadataka i pod zadataka, a rokovi dospijeća mogu se dodati obavijestima. Na račun činjenice da se Zadaci usko integriraju s G-Suiteom, korisnici mogu upotrijebiti funkciju “povuci i spusti” za slanje Gmail pošte u zadatke i stvaranje podsjetnika “za zadatak”. Zadaci s datumima dospijeća mogu se tada pojaviti u Kalendaru.

Rođenje novog Googlea

S G-Suiteom Google je oduvijek radio na transformaciji poduzeća pomoću aplikacija za partnerstvo i produktivnost povezanih s oblakom. S više od 4 milijuna tvrtki širom svijeta koje koriste G-Suite za rad pametnije, sigurnije i učinkovitije, Google ozbiljno shvaća svoju odgovornost. Potpuno novi Gmail ima napredne sigurnosne značajke, nove aplikacije za AI i integraciju s drugim aplikacijama G-Suite.

Čuvanje podataka

Nova zaštita od krađe identiteta predviđena je za pomoć u pronalaženju kompromisa poslovnih i e-pošte ili industrijskoj špijunaži. Gmail je dosad blokirao više od 99,9% prisluškivanja e-pošte. Povjerljivi način Gmail je daljnji korak u tom smjeru. Veća sigurnosna upozorenja čine upozorenja jednostavnim i učinkovitim za korisnike.

Što kažu tvrtke

Lider CRM tržišta Salesforce testirao je novi Gmail za suradnju na globalnim projektima i hvali novi Gmail za brzu i sigurnu komunikaciju s međunarodnim dionicima. Uz ugrađenu inteligenciju i jednostavno sučelje, zaposlenici brže i lakše surađuju trošeći manje vremena na upravljanje pristiglom poštom i više za postizanje uspjeha korisnika i rasta poslovanja.

Izvrsna brzina, integracija bez napora

Gmailova web-aplikacija je redizajnirana kako bi pomogla poduzećima da još brže djeluju. Sada možete kliknuti privitke u pristigloj pošti i prije nego što se nit otvori. Zadržite pokazivač miša nad porukama da biste upravljali RSVP-ovima za pozive na sastanak, odgodili e-poštu ili arhivirali nit e-pošte.

Novi izvorni vanmrežni kapaciteti na Gmailu za web pomažu korisnicima da rade bez prekida, čak i kada Wi-Fi nije dostupan. Tijekom izvanmrežnog rada možete pretraživati, odgovarati, pisati, brisati ili arhivirati poruke stare do 90 dana. Timovi bi također mogli početi koristiti ove mogućnosti u narednim tjednima.

Završna riječ

Potpuno novi Gmail doživljaj dostupan je za tvrtke koje mogu koristiti G-Suite EAP / program ranog usvajanja, a može ga se uključiti i na Adminsovoj konzoli. Personalizirani korisnici Gmaila mogu se prijaviti i za ovu eksperimentalnu značajku. Kad je riječ o sigurnosnim značajkama, Google nudi brojne prednosti s kojima se ne može podudarati nijedna druga tražilica. Zbog toga je i dalje vodeći izbor za tvrtke, ali i pojedine korisnike, iako vodi računa o korisničkim podacima. Ali ako ste korisnik koji vodi računa o privatnosti, možete se poslužiti ovim Gmail alternativama. U nedavnom izvješću objavljenom na ABC Newsu navedeno je da je izvješće Ministarstva za domovinsku sigurnost upozorilo korisnike na Gmail novi dizajn “potencijalne prijetnje koja se pojavljuje zbog loših aktivnosti”. Nova značajka nazvana “Povjerljiva e-pošta” zahtijeva od korisnika da kliknu vezu kako bi pristupili povjerljivim porukama e-pošte. To potencijalno može omogućiti cyber-kriminalcima da “iskoriste nedavni redizajn Gmaila”.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me