Roku pokreće Trgovinu pretplata za strujanje

Prema časopisu Variety, Roku planira uskoro pokrenuti vlastiti dućan pretplatnog streaminga, nešto što je slično Amazon kanalima, popularnoj usluzi dostupnoj na Fire TV uređajima. Svi koji koriste Roku uređaj ispunjavaju uvjete za prijavu i gledanje videozapisa bez potrebe za preuzimanjem aplikacije za svaki. Raznolikost Dalje je dodao da će usluga u nekom trenutku u budućnosti donositi prihod plaćenim pretplatama na posebnom kanalu kako bi sav njezin sadržaj bio dostupan bez upotrebe više aplikacija.


Roku pokreće Trgovinu pretplata za strujanje

Roku pokreće Trgovinu pretplata za strujanje

Što Roku planira učiniti

U prošlosti je Roku na svojim uređajima predstavljao CBS All Access i HBO Now (True Detective je bio nevjerojatan!) Putem vlastitih namjenskih aplikacija. Zanimljivo je da Roku jednostavno neće ići na prikupljanje sadržaja od raznih pružatelja usluga.

Naprotiv, korisnicima će također biti u mogućnosti pregledavati i prijaviti se za usluge unutar platforme. Po mnogo čemu sličan je Amazonovim kanalima, iako je potonji dostupan samo članovima Prime.

Međutim, nije poznato hoće li Roku svoje tržište ograničiti samo na elitna i premium članstvo. Tvrtka navodno razvija sljedeću verziju platforme za naplatu Roku Pay. Poku Ray će pretplatnicima olakšati i plaćanje.

Povezano: Koji je najbolji VPN za Roku?

Činjenica je da Roku nije jedina tvrtka koja prati Amazon. Nedavno je to izvijestio Bloomberg da bi i Apple pokrenuo svoje video usluge iz svojih TV aplikacija. Međutim, Appleova će usluga vjerojatno biti pokrenuta prije 2019. godine, dok će Roku uskoro stići na tržište. No, službenu potvrdu iz Rokua o tom pitanju nema. Rokuove pretplatne usluge do sada su dostupne putem trgovine kanala.

Pretplatnici koji su željeli pristup bilo kojoj od takvih usluga potrebnih za preuzimanje namjenske aplikacije, koja se zvala Channel in Roku vernacular, na njihove prenosne uređaje i naknadno se prijaviti ili putem web stranice Roku ili putem svojih pojedinačnih TV prijemnika.

Roku planira ubuduće na istom kanalu okupiti brojne takve plaćene usluge, što olakšava pretplatu. Pokrovitelji će također dobiti dodatnu korist od pristupa svim premium sadržajima, bez potrebe za preuzimanjem i primjenom određenih aplikacija.

Kao Amazon

Rokuov je pristup zanimljivo sličan onome Amazon Prime Channels, koji je predstavljen 2015. Potonji omogućuje potrošačima da se prijave za preko 235 usluga pretplate na video. Jednom kada se prijavite za određeni plaćeni kanal, njegov se sadržaj ne prikazuje putem bilo koje zasebne aplikacije, već neposredno pored Amazonovog kataloga Prime Videos.

Čistoća jednostavnosti kojom upravljaju Kanali učinila je Amazon glavnom silom u poslu s pretplatama “kao da vam se sviđa”.

Prema studiji koju je napravila Diffusion Group, procjenjuje se da Amazon trenutno prodaje više od 50 posto svih pretplata na HBO koji su na mreži u SAD-u, što daleko nadmašuje preprodavače poput Googlea i Applea, a manji operateri usluga čine kanale glavnom komponentom njihovih tvrtki.

Povezano: Kako doći do američkih kanala na Roku?

Rokuov poslovni model

Osnovni poslovni model i strategija Rokua oduvijek je bila povećati svoju korisničku bazu ostavljajući pretplatnicima raspoložive i povoljnije uređaje za streaming kao i obostrano korisna partnerstva s proizvođačima televizora, praćena unovčavanjem tog proširenja korisničke baze putem usluga i oglasa. Nadalje, Roku također ima određene sporazume o podjeli prihoda s odabranim uslugama plaćenog strujanja.

Međutim, njegov najveći prihod vrtenja je oglašavanje. U stvari, tijekom prvog tromjesečja tekuće financijske godine, Rokuove usluge i prihodi od oglasa prvi su put premašili prihode u vezi s hardverom..

Učinkovita strategija koju je Roku usvojio za povećanje prihoda od oglasa je putem kanala Roku, besplatnom uslugom koja podržava oglase i. Ovaj je kanal u procesu objedinjavanja naslova kataloga vodećih holivudskih studija, kao i ostalih različitih pružatelja sadržaja koji rade na mreži. Oni uključuju MGM, Lionsgate, Warner Bros i Sony kao neovisne davatelje sadržaja kao što su FilmRise, Popcornflix i American Classics.

U travnju 2018. Roku je na svoj kanal dodao vijesti ABC, Cheddar i druge programe (kako je s nevjerojatnim emisijama poput The Shield, The Wire, The Good Wife i Bosch?). Ovakav potez uspješno ga je svrstao među deset najpopularnijih kanala na svim Roku uređajima. Međutim, u ovom trenutku još je nejasno hoće li Roku kanal integrirati usluge pretplatničke pretplate izravno Channel ili pokrenuti putem zasebnog kanala.

Jednom kada kanal postane operativan, premium kanalima poput HBO-a, Starz-a i Showtime-a bit će dostupan putem ovog jednog i posvećenog kanala umjesto izmjene zasebnih kanala.

simplifikacija

Iako su knjižnica i trgovina aplikacija Roku dovoljno jednostavni za rad, nakon što se davatelji usluga spoje, kupci će lakše pronaći sadržaj bez prisjećanja kojem studiju ili mreži pripadaju. Štoviše, budući da Roku istovremeno koristi samo jednu aplikaciju ili kanal, korisnici ne bi trebali izlaziti iz jedne aplikacije da bi ušli u drugu na početnom zaslonu ili prodavaonici kanala.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me