Što je Exobot?

Ovdje smo da razgovaramo o sofisticiranom zlonamjernom softveru koji može ozbiljno zaraziti vaš telefon. Oči su usmjerene na vaše financijske podatke i mogu vam naštetiti na najgori mogući način. Exobot je zlonamjerni softver koji vam može oduzeti internetsku privatnost i cyber-sigurnost. Dodajte tome, zaradite za svoj novac. Saznajte više o tome u ovom članku.


Što je Exobot?

Što je Exobot?

Što je Exobot?

Dok Exobot nije lik iz filma ili neke cool značajke koju želite posjedovati. ali je zasigurno stvarna. Ako ništa drugo, pomisao na to je neobično zastrašujuća. Exobot je botnet, specifičan je zlonamjerni softver koji omogućuje trećoj strani pristup zaraženom uređaju. Ukratko, Exbot je trojanac koji se skriva unutar zlonamjerne aplikacije. Sakriva se u lažnim bankarskim aplikacijama kako bi vas namamila u zamku. Ponavljamo, ovaj je zlonamjerni softver vrlo sofisticiran i može se preinačiti u nove prijetnje.

Kako je egzobot ustao

Exobot je počeo stvarati valove zaključujući 2016. 2016. Vlasnik zlonamjernog softvera prodao ga je nekome tko je završio curenje izvornog koda na javnoj razini. Još uvijek ne znamo zašto je to učinio. Kôd zlonamjernog softvera porastao je na popularnosti na hakerskim forumima prije gotovo godinu dana. Sada su u 2019. godini istraživači proveli studije o Exbotu i objavili ogromne analize o tome.

Što radi Exobot?

Pretpostavimo da preuzmete Android bankarsku aplikaciju, koja se čini stvarnom. Da stvar bude još gora, aplikaciju dobijate izvan Google Play Store-a. Ni na koji način ne biste mogli reći da ova aplikacija prekrivena trojanskim programima planira ukrasti vaše privatne podatke. Sada je vaš Android uređaj zaražen. Ovdje će Exobot započeti napadom preklapanja. Zlonamjerni softver to provodi dodavanjem nevidljivog sloja na vrh korisničkog sučelja aplikacije. Kada unesete svoju prijavu i lozinku za bankarstvo, prozor koji ne možete vidjeti je ono što skuplja te podatke. Zatim ga isporučuje hakerima. Oni postaju vlasnici vaših bankovnih vjerodajnica i mogu naštetiti vašim računima.

Prošli Trojanci

BankBot je jedan od Android bankarskih trojana koji se dogodio u posljednjih nekoliko godina. Krajem 2016. njegov je izvorni kod procurio na mreži, što je sljedeće godine bio veliki problem. razlog zašto je Exobot tako zastrašujući je taj što smanjuje prepreku ne-tehničkim kriminalcima za sudjelovanje u bankarskom trojanskom poslu..

Exobot na globalnoj razini

Autori Exobota dizajnirali su ga na način da se može prilagoditi navikama i trendovima u raznim zemljama. U osnovi, zlonamjerni softver cilja PayPal, najpopularniji sustav za plaćanje putem interneta u svijetu. Također se prilagođava desecima regionalnih bankarskih aplikacija i financijskih usluga. Autori su također opremili zlonamjerni softver mogućnost onesposobljavanja glavnih mobilnih antivirusnih rješenja poput BitDefender i Avira.

Analitičar sigurnosnih prijetnji tvrtke WatchGuard kaže, Emil Hozan kaže: „Općenito, istaknutije globalne aplikacije poput PayPala i BitDefendera bile bi veća prijetnja, praćene uslugama specifičnim za regiju. Svaka regija ima svoje „SAD Banka ili relativna financijska usluga, a isto vrijedi i za antivirusne proizvode. Drugim riječima, najveća prijetnja bila bi usluga s najviše pretplatnika. “

Komentar za Exobot

Hozan je dodala “Ono što Exobotov izvorni kod čini značajnim i do danas jest to što pruža uspostavljenu temeljnu strukturu za noviji zlonamjerni softver od kojeg se mogu graditi. Umjesto da počinju ispočetka, autori zlonamjernog softvera mogu se pomoću ovog koda nadograditi. Nebrojeno puta smo to vidjeli kako curenja izvornog koda zlonamjernog softvera poput Zeusa i, u novije vrijeme, Mirai. Općenito, istaknutije globalne aplikacije poput PayPala i BitDefendera bile bi veća prijetnja, praćene uslugama specifičnim za regiju. Svaka regija ima svoje „SAD Banka ili relativna financijska usluga, a isto vrijedi i za antivirusne proizvode. Drugim riječima, najveća prijetnja bila bi usluga s najviše pretplatnika. “

Zašto prijeti egzobot?

Exobot može automatski ciljati oko 150 web lokacija kao što su Amazon, Facebook, PayPal i Western Union. Ako to nije zastrašujuće što je? Opet je ovaj zlonamjerni softver sofisticiran. Ovaj zlonamjerni softver može vas zavesti, ali i izbjeći otkrivanje u tipičnim alatima za mrežnu analizu. Štoviše, Exobot može onemogućiti neke antivirusne programe poput Avast i BitDefender. Nadalje, također može zaraziti uređaje najnovijim verzijama Androida.

Izbjegavajte Exobot

Napominjemo da se zlonamjerni softver obično ne prikazuje na vašim uređajima. Zapravo, ona ima svoje načine, koji se često rade postavljajući se kao legitimna aplikacija. S tim informacijama naučite da nikad ne biste trebali primati aplikacije iz nepouzdanih izvora. Ipak, to ne znači da su sve aplikacije s Googlea ili Appstorea savršene ili sigurne. Imajte na umu da je Apple strog kada je u pitanju provjera sadržaja koji nudi. Ako ste sigurni da ste preuzeli službenu aplikaciju, nemojte još uzdahnuti olakšanje.

Umjesto toga, trebali biste paziti na vrste dozvola koje želite da odobrite. Mnogo aplikacija nema apsolutno nikakvog poslovnog pristupa dijelovima vašeg uređaja koji bi mogli biti ugroženi. Također, treba paziti phishing napadi koji dolaze putem e-pošte i tekstova. Prijevari postaju mnogo detaljnije orijentirani u svojim najnovijim pokušajima i mogu lažne e-poruke izgledati stvarne. Savjetujemo vam da ne klikate nikakve veze ili privitke koji bi vas također mogli brzo prebaciti na zaraženi uređaj.

Sprječavanje egzobota

Za sada nema nijedne službene trgovine aplikacija koja nudi apsolutnu zaštitu. Bez obzira na to, zlonamjerne aplikacije često dobivaju svoju obranu. Sigurnosni stručnjaci preporučuju omogućavanje višefaktorske autentifikacije (MFA) na osjetljivim aplikacijama. MVP zahtijeva da korisnici izvrše dodatni korak prilikom prijave na svoje račune poput pokretanja skeniranja otiska prsta, unosa jednokratne lozinke ili povezivanja fizičkog ključa. MFA otežava hakere internetskim računima vrlo teško.

Što je Exobot? – Završne misli

Ne morate biti kiber kriminalac koji posjeduje programerske vještine s Exobotom. Razlog je taj što je kod već napisan. To čini Exobot opasnim. Lopovi koji se inače ne bi uključili u tako sofisticirane metode da se kradu od vas mogu lako sudjelovati u tome. Exobot im je olakšao zadatak.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map