ExpressVPN vs magán-Internet hozzáférés

A VPN-szolgáltató kiválasztásakor számos tényezőt érdemes megfontolni: biztonság, adatvédelem, szoftver / szolgáltatások és sebesség. Két nagyszerű lehetőség, amelyek tartalmazzák ezeket az alapvető jellemzőket ExpressVPN és privát internet-hozzáférés. Ez két népszerű VPN-szolgáltató, különösen a BitTorrent felhasználók körében. Jó szolgáltatók a torrent IP-cím elrejtéséhez és a torrent-letöltések titkosításához. Noha a PIA biztonsága kiváló, addig az ExpressVPN szoftverének meg kell halnia, mindegyik szolgáltatónak megvannak a sajátosságai és tulajdonságai, amelyek különböznek a többitől. Ebben a cikkben a következők részletes összehasonlítását nyújtjuk Önnek: PIA és Express VPN. Ez segít megfontolni, hogy mely szolgáltatóra kell feliratkoznia.


ExpressVPN vs PIA

ExpressVPN vs PIA

Összehasonlító táblázat – ExpressVPN vs PIA

Itt egy rövid összefoglaló arról, hogy ez a két VPN-szolgáltató hogyan áll egymáshoz.

ExpressVPNPIA
KözpontBrit Virgin szigetekEgyesült Államok
Egyidejű kapcsolatok35
Visszatérítési időszak30 nap7 nap
Naplózási politikaNincs naplóNincs napló
Split alagútIgenNem
Szerver száma20003100
Szerver helyek94 ország28 ország
Sebesség elvesztése7%12%
Ár$ 6.67 / hó$ 3.33 / hó
Weboldal

ExpressVPN vs PIA – Jellemzők

Bár mindkét szolgáltató kiváló módszereket kínál az online tevékenységek védelmére és a korlátozott tartalom elérésére, az egyik szolgáltatónak a másikra kell állnia. Ezzel összefüggésben nézzük meg, hogy e két szolgáltató különbözik a következő kategóriákban.

Ár

Költség szempontjából a PIA-előfizetés sokkal olcsóbb. Maga az ár azonban nem mindent mutat. Bár az ExpressVPN előfizetésért több mint kétszer kell fizetnie, sok további szolgáltatást és VPN-helyet is megszerezhet azért, amit fizet. Tehát az ár-érték arány szempontjából itt az ExpressVPN jelenik meg.

Pénzvisszatérítési eljárás

Ha úgy dönt, hogy feliratkozik az ExpressVPN szolgáltatásra, akkor az eredeti előfizetés dátumától számított 30 napon belül teljes visszatérítést kaphat. A NordVPN, valamint a BulletVPN hasonló visszatérítési politikákat kínál. A PrivateInternetAccess viszont csak 7 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ez hasonló az IPVanish visszatérítési politikájához. Ha végül feliratkozik a PIA-ra, akkor gyorsan fel kell mérlegelnie, hogy ez a VPN-szolgáltató megfelel-e minden adatvédelmi igényének.

Biztonság

Mindkét szolgáltató OpenVPN vagy L2TP / IPSEC titkosítást használ 256 bites munkamenetkulcsokkal. Ugyanazt a titkosítási politikát alkalmazzák, amelyet az Egyesült Államok katonasága és kormánya használt a magas biztonságú kommunikációhoz. Ugyanakkor a PIA átveszi a beállítható titkosítási beállítások használatát (akár a titkosítást is letilthatja az alacsony biztonságú VPN-szolgáltatások esetében, mint például a video streaming webhelyek geo-feloldása). A PIA 4096 bites kézfogás-titkosítást is használ, ami sokkal erősebb, mint a legtöbb VPN-nek használt 2048 bites titkosítás..

Magánélet

Az ExpressVPN a Brit Virgin-szigeteken (BVI) található, ahol nincsenek adatmegőrzési törvények. A szolgáltató semmilyen felhasználói naplót nem vezet. A privát internet-hozzáférés viszont az Egyesült Államokban található, ami nem igazán megnyugtató a felhasználók számára. A vállalat azonban azt állítja, hogy nem tart semmilyen naplót a felhasználók online tevékenységeivel kapcsolatban.

Szoftver

A PIA különlegessége a szoftverbe beépített állítható titkosítási lehetőségek és a hármas IP-szivárgás elleni védelem. Az ExpressVPN-nek azonban annyi egyedi tulajdonsága van, hogy szoftverük használata kellemes élményt nyújt. Az ExpressVPN használatával hozzáférhet mind az öt VPN-protokollhoz (míg a PIA szoftvere csak az OpenVPN TCP vagy UDP használatát engedélyezi). A PIA szerverválasztása nem olyan jó. Ha továbbra is hozzáadnak szerverhelyeket, hamarosan új szerverválasztási felületre van szükségük.

Sebesség

Bár nem volt különbség, az ExpressVPN a PIA-nál gyorsabbnak bizonyult. Utólag egy jó titkosítás árral jár, és az ExpressVPN valamivel jobban megfelel az általános sebességnek. Ezenkívül, ha fontos a feltöltési sebesség, az ExpressVPN jól szolgálja Önt.

szerverek

A PIA több szerverrel rendelkezik, míg az ExpressVPN több szerverrel rendelkezik. Az ExpressVPN több mint 1500 szervert nyújt világszerte 94 országban. A szolgáltató kiváló globális szerver lefedettsége azt jelenti, hogy rengeteg lehetősége van a blokkolt tartalmak elérésére. A Private Internet Access azonban 3.272 szervert kínál mindössze 25 országban. Noha a PIA-nak vannak szerverei a világ legnagyobb országaiban, például az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és másokban, lehet, hogy nem rendelkezik annyira hozzáféréssel a blokkolt tartalmakhoz, mint az ExpressVPN esetén..

Vevőszolgálat

Az ExpressVPN jobb ügyfélszolgálatot kínál, mivel problémajegy-benyújtási űrlapot, élő szöveges csevegést, e-mail támogatást és egyszerűen kereshető támogatási könyvtárat kínál. A privát Internet hozzáférés támogatási lehetőségei között szerepel egy online hibajegy-benyújtási űrlap és egy kereshető tudásbázis, élő támogatási csevegés nélkül.

ExpressVPN vs PIA – ítélet

Mindkét szolgáltató névtelenséget és biztonságot kínál. A PIA tulajdonságai és megkülönböztető jellemzői ellenére az ExpressVPN továbbra is első számú választásunk. A cég elhelyezkedése, sebessége és szerver eloszlása ​​véleményünk szerint ezt a szolgáltatót jobbnak minősíti. Mit gondolsz? Mely szolgáltatót feliratkozna? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban. Ne felejtsd el megnézni a ExpressVPN felülvizsgálat és a PIA-áttekintés mélyebb betekintést nyújt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me