DDoS zaštita: Koji VPN trebate dobiti?

DDoS napadi su napadi koji pokušavaju isključiti internetsku uslugu isključivši je prometom iz različitih izvora. Ova vrsta napada čini trećinu svih prekida rada i “je usluga” koju hakeri nude uz minimalnu naknadu. Drugim riječima, DDoS napadi su ozbiljni i potreban vam je VPN koji nudi DDoS zaštitu kako biste zaštitili sebe i svoju web stranicu..


Ovaj članak će objasniti što rade DDoS napadi, kako vas VPN može zaštititi od tih napada i koji su najbolji VPN-ovi koje možete koristiti koji nude DDoS zaštitu.


Što je DDoS Attack?

DDoS je kratak za distribuirano uskraćivanje usluge, što prilično govori o kakvom se napadu radi. DDoS napad je kada haker preplavi poslužitelj, mrežu ili uslugu s toliko prometa da normalan promet više ne može proći..

Drugim riječima, DDoS napad nadvlada metu do točke u kojoj je prisiljen “uskratiti uslugu” legitimnim zahtjevima. DDoS napadi su vrlo česti, uzrokuju do trećine svih „zastoja“ na mreži i jedan su od glavnih razloga zašto slučajni korisnici interneta završe sa zlonamjernim softverom. Možete dobiti bolju predstavu o različitim vrstama DDoS napada, kako su postavljeni, kako se izvode i zašto u ovom članku, ali za sada je ono što trebate znati:

 • DDoS napadi imaju za cilj isključiti mrežne usluge na neko vrijeme.
 • DDoS napad može se izvršiti na osobnom uređaju / web mjestu.
 • Vrlo je moguće da sudjelujete u DDoS napadu a da toga niste ni svjesni.
 • Igrači na mreži imaju visoki rizik za DDoS napade.

Kao što vidite, DDoS napad je vrlo ozbiljan, zbog čega vam je potreban način zaštite sebe i svog poslovanja od njega.

Kako VPN može ponuditi DDoS zaštitu?

Sada kada znate što je DDoS napad, vrijeme je da naučite malo o DDoS zaštiti. Neki VPN-ovi nude zaštitu od DDoS napada, bilo da filtrira pretjerane poplave zahtjeva ili nude tako da se anti-DDoS poslužitelji svojim korisnicima povežu na.

Čak i osnovna funkcija VPN-a, koja uništava vaš IP i šifrira vaš promet, djeluje kao oblik preventivne zaštite od DDoS napada. DDoS napad se ne može dogoditi ako IP napadaču poslužitelja / web stranice / mreže nije poznat napadaču. Iz tog razloga, neki VPN-ovi nude namjenske IP adrese koje možete kupiti / unajmiti.

Da biste napravili korak dalje, VPN-ovi koji imaju dodatke protiv zlonamjernog softvera mogu vas zaštititi od sudjelovanja u DDoS napadu. Ako je haker uspio provaliti u vaše uređaje sa zlonamjernim softverom, tada je vrlo moguće da vaš uređaj postane dio prometne poplave u DDoS napadu. VPN koji može blokirati ove vrste hakova ili VPN s dodatkom protiv zlonamjernog softvera spriječit će to.

Najbolji VPN-ovi s DDoS zaštitom – kratka verzija

Kao i obično, ako ste upoznati sa svijetom VPN-a, evo kratke verzije najboljih VPN-ova koje možete upotrijebiti protiv DDoS napada:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. PureVPN
 4. VyprVPN

Najbolji VPN-ovi s DDoS zaštitom – duga verzija

Tužna je istina da nemaju sve VPN-ove značajku zaštite DDoS-a. Ako, primjerice, idete na besplatnu VPN uslugu, ovo je definitivno funkcija koju biste trebali zaboraviti. Zapravo biste vjerojatno trebali zaboraviti na besplatne VPN-ove općenito, jer su obično vrlo opasne (zdravo, zlonamjerni softver). Da biste vam olakšali stvari, evo popisa vjerodostojnih VPN pružatelja usluga koji nude oblik DDoS zaštite:

ExpressVPN

Za početak ću reći da je ExpressVPN vodeći VPN pružatelj usluga na tržištu, tako da postoji mala vjerojatnost da ćete pogriješiti s ovim.

Možda se pitate zašto ExpressVPN prelazi na ovaj popis ako izričito nema anti-DDoS značajku, ali ovdje je ključna riječ “eksplicitna”. ExpressVPN ima ugrađenu zaštitu od DDoS napada na cijeloj svojoj infrastrukturi, a dobavljač rutinski filtrira poplave zahtjeva. Uz ExpressVPN dobivate i:

 • 2000 poslužitelja u 94 zemlje, od kojih svi imaju ugrađenu anti-DDoS tehnologiju.
 • Šifriranje vojnog stupnja s najnovijim VPN protokolima.
 • Velike brzine interneta.
 • 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 • Stroga politika Zero-Log na koju možete računati.

Cijeli pregled ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN pretplatnici imaju namjenske anti-DDoS poslužitelje na koje se mogu povezati. Zapravo, NordVPN ima 3 poslužitelja zaštite DDoS u SAD-u, 1 u Kanadi, 1 u Njemačkoj i 1 u Italiji..

Ove poslužitelje najčešće koriste igrači na mreži, jer su oni pod najvećim rizikom DDoS napada (naravno od prosječnih internetskih korisnika). Kad se prijavite na NordVPN, dobivate i:

 • 2048-bitne SSL enkripcije i 5 VPN protokola.
 • Značajka dvostruke VPN.
 • Preko 3000 poslužitelja na više od 60 lokacija.
 • Dodaci za blok oglasa i zlonamjerni softver
 • Politika povrata od 30 dana.

Kompletan pregled NordVPN-a.

PureVPN

Treći VPN na ovoj listi, PureVPN, bio je jedan od prvih pružatelja VPN-a koji je ponudio DDoS zaštitu. PureVPN nudi dodatak anti-DDoS, gdje plaćate namjensku IP adresu s DDoS zaštitom. Namijenjeni IP-ovi dolaze iz Kanade, SAD-a, Francuske i Nizozemske i opremljeni su za rukovanje napadima koji dosežu i do 400Gbps. Uz PureVPN također ćete imati koristi od:

 • Dodatak za ozon za proaktivnu zaštitu.
 • Web RTC zaštita od curenja.
 • Split tuneliranje za dodatnu sigurnost.
 • Ugrađeno blokiranje oglasa
 • preko 300.000 IP adresa (iz 140 zemalja)
 • 31-dnevno jamstvo povrata novca

Cijeli pregled PureVPN-a.

 VyprVPN

Baš kao ExpressVPN, i VyprVPN ima DDoS zaštitu na svim svojim poslužiteljima kao standardni protokol. VyprVPN koristi i zajedničke IP adrese, što minimizira rizik od DDoS napada i NAT vatrozid. Uz VyprVPN također ćete dobiti:

 • Cyphr šifriranim porukama.
 • Kameleonski protokol.
 • Preko 700 poslužitelja u više od 50 zemalja.
 • Dodati bonus VPN-a koji posjeduje i upravlja svim svojim poslužiteljima.
 • Besplatno 3-dnevno probno razdoblje.

Potpuni pregled VyprVPN.

Kako instalirati VPN

Sada znate što je DDoS napad, kako vas VPN može zaštititi od njega i koji VPN biste za to trebali dobiti. Sada razgovarajmo o tome kako instalirati VPN na svoje uređaje:

 1. Idite na web mjesto davatelja VPN-a i prijavite se za uslugu.
 2. Preuzmite VPN aplikaciju koja odgovara vašem uređaju. Obično ćete pronaći izvornu aplikaciju za Windows, Mac, iOS, i Android uređaji. Većina VPN-ova ima vodiče o tome kako instalirati VPN na ne-domaće uređaje. (Pogledajte ovdje ExpressVPN-ove vodiče).
 3. Instalirajte aplikaciju i pokrenite je. Prijavite se pomoću vjerodajnica.
 4. Spojite se na Anti-DDoS poslužitelje (ako su dostupni određeni) ili bilo koji poslužitelj (ako se DDoS zaštita nalazi na svim poslužiteljima).

I tu ga imate! Jednostavno, točno?

Najbolje VPN-ove za zaštitu od DDoS-a – završne misli

DDoS napadi se neprestano povećavaju i ciljaju sve, od osobnih korisnika (igrača) do pružatelja internetskih usluga. Možda je nemoguće zaustaviti napad dok se događa, ali VPN je vaša najbolja preventivna mjera. Pomoću VPN-a možete ukloniti mogućnost napada prije svega.

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me