Je li ExpressVPN siguran za upotrebu?

Danas je važno imati sigurnosni alat poput VPN-a u svom arsenalu. Međutim, nije svaki VPN rođen jednak. Dok neki VPN-ovi obećavaju samo privatnost i sigurnost, drugi se isporučuju. Ako se pitate da li ExpressVPN zaista svojim korisnicima pruža privatnost i sigurnost, pročitajte kako biste dobili svoj odgovor.


Je li ExpressVPN siguran?

Je li ExpressVPN siguran?

Izjava o privatnosti ExpressVPN-a

Za početak, ExpressVPN ima jedno od najstrožih i najtransparentnijih pravila o privatnosti koje sam pročitala. Vrlo su jasni u postupanju s podacima korisnika. Oni čak objašnjavaju svaku potrebu zapisivanja podataka da bi pokazali kako to ne utječe na tog korisnika:

Iako je usluga jasna u izjavi da vode evidencije u vezi s postupkom registracije, oni su također jasni u načinu na koji se podaci koriste. Izjava o privatnosti ExpressVPN-a jasna je jer pokazuje da, iako mogu znati da je korisnik koristio uslugu, nemaju pojma kako:

Politika privatnosti detaljno opisuje mjere sigurnosti koje ExpressVPN poduzima kako bi zaštitio podatke svojih poslužitelja i korisnika,

„Poslužitelji su smješteni u podatkovnim centrima s jakom sigurnosnom praksom. Nijedan od tih podatkovnih centara ne zahtijeva prikupljanje ili pohranjivanje podataka o prometu ili osobnih podataka povezanih s vašom upotrebom VPN usluga. Ako bi nas neki podatkovni centar tražio da registriramo takve podatke, odmah bismo prestali s radom s navedenim podatkovnim centrom i pronašli bi alternativne mogućnosti. “

Drugim riječima, možete vjerovati da ExpressVPN nudi svojim korisnicima privatnost na koju mogu računati. Zapravo, prikazat ću vam primjer iz njihove politike privatnosti na djelu, malo dalje u članku.

Sigurnosne značajke ExpressVPN-a

Mnogo je značajki ExpressVPN-a koje aktivno djeluju na održavanju sigurnosti svojih korisnika. Evo nekih značajki koje djeluju na osiguravanje vaše internetske veze:

Split tuneliranje

Jedna od značajki koje nudi ovaj davatelj usluga je podijeljeno tuneliziranje. Ova značajka korisnicima omogućuje veću kontrolu nad njihovim preusmjerenim podacima. Konkretno, korisnici mogu odabrati promet koji žele preusmjeriti. Drugim riječima, možete održavati razinu sigurnosti koja je potrebna od VPN-a bez narušavanja pristupa lokalnoj mreži ili brzine interneta.

enkripcije

VPN-ovi šifriraju vaše podatke dok putuju sa sigurnog poslužitelja na računalo i natrag. ExpressVPN koristi AES-256 enkripcije, “isti standard šifriranja koji je usvojila američka vlada”. Do danas, niti jedan superračunalo nije uspjelo probiti milijarde kombinacijskih mogućnosti za ovu enkripciju.

Drugim riječima, niti jedan treći strana, bilo da je internetski pružatelj usluga, vladin subjekt ili pružatelj WiFi usluga, ne može pristupiti vašim podacima dok koristi ExpressVPN.

IP maskiranje

ExpressVPN sakriva vašu IP adresu i pruža vam zajednički IP na temelju poslužitelja na koji se povezujete. To znači da ćete imati istu IP adresu kao (moguće) tisuće drugih korisnika. Drugim riječima, IP koji prezentirate neće vas pratiti.

DNS sa nula-znanjem

Jedna od najboljih sigurnosnih značajki koje nudi ExpressVPN je njihova DNS značajka sa nultim znanjem. DNS je način na koji uređaj “prevodi URL koji ljudska vrsta klika u [a] niz brojeva” koji uređaj može pročitati. Za razliku od drugih VPN pružatelja usluga, ExpressVPN nudi vlastitu DNS uslugu sa svojom VPN uslugom. Budući je DNS davatelja usluga također šifriran, on uklanja sve moguće sigurnosne ranjivosti koje nudi nezaštićeni DNS.

Drugim riječima, korisnici ExpressVPN-a sigurni su od “cenzure, DNS filtriranja, krađe identiteta i drugih manipulacija”. K tome dodajte, jer DNS zahtjev nikada ne napušta VPN tunel, dobivate brže vrijeme odgovora.

Dokaz o stvarnom životu – ExpressVPN-ova privatnost na djelu

2016. godine ruskog veleposlanika u Turskoj Andreja Karlova ubio je turski policajac Mevlüt Mert Altıntaş. Godinu dana kasnije, turski mediji su izjavili da je netko koristio servere ExpressVPN-a da bi izbrisao dokaze povezane s atentatom.

Turske vlasti potom su uhvatile ExpressVPN poslužitelj u pokušaju da pronađu podatke koji se povezuju s identitetom onoga tko je pustio dokaze. Točno svojoj politici privatnosti, ExpressVPN nije mogao pomoći turskim vlastima jer nisu pronađeni relevantni podaci.

ExpressVPN je objavio izjavu o kojoj se raspravlja o tom problemu, objašnjavajući njihovu posvećenost njihovoj politici nulte evidencije i demantirajući uporabu VPN usluga za nezakonite aktivnosti.

Je li ExpressVPN siguran? – Konačna presuda

Ukratko, da. ExpressVPN je i siguran i privatni davatelj VPN usluga. Možete biti sigurni da će usluga koju ćete dobiti odgovarati tvrdnjama na njihovoj web lokaciji s T. S ExpressVPN možete biti sigurni da ćete u svakom trenutku dobiti sigurnu VPN vezu..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me