Kako zaobići Veliki vatrozid Kine

Kineskim državljanima, kao ni stranim emigrantima koji žive u kontinentalnoj Kini, nije dopušteno posjetiti web stranice poput Googlea, Facebooka, Twittera i mnogih drugih. Ovaj oblik internetske cenzure provodi se korištenjem Velikog kineskog vatrozida. Kako bi ih zaobišli, mnogi su počeli koristiti virtualne privatne mreže, poznate kao VPN. Međutim, VPN-ovi su u Kini zabranjeni od 2017. Također su ranije upozorili svoje građane da će sve VPN usluge biti blokirane do travnja 2018. Srećom, postoji dosta VPN-a koji i dalje omogućuju korisnicima da zaobiđu Kineski veliki vatrozid. To uključuje neke od najmoćnijih i najjačih VPN usluga koje su na tržištu duže od 5 godina i uložile su značajne napore da izbjegnu VPN blok kineske vlade. Svi ti pružatelji VPN nude neograničenu propusnost i njihovi se serveri prostiru u raznim zemljama širom svijeta.


Najbolji VPN-ovi koji još uvijek zaobilaze Veliki kineski vatrozid

Najbolji VPN-ovi koji još uvijek zaobilaze Veliki kineski vatrozid

Najbolji VPN-ovi koji još uvijek zaobilaze Veliki kineski vatrozid

Pronalaženje VPN-a koji i dalje stvarno funkcionira u Kini postalo je prilično teško. Isprobali smo mnoge pružatelje VPN usluga i puno njih više ne funkcionira u kontinentalnoj Kini. U donjem pregledu nabrojali smo najbolje VPN-ove koji vam i dalje omogućavaju izbjegavanje Velikog Kineskog vatrozida.

ExpressVPN

ExpressVPN su preferirani VPN za kineske korisnike u 2018. Korisnički dizajn ExpressVPN mobilnih i stolnih aplikacija privukao je kinesku publiku, a web stranica ExpressVPN također je vrlo jednostavna za korištenje. Za početnike i korisnike koji nisu tehnički, ExpressVPN se smatra idealnim izborom iz sljedećih razloga:

 • Aplikaciju ExpressVPN jednostavno je za postavljanje.
 • ExpressVPN ima VPN poslužitelje koji se šire širom svijeta.
 • Također pružaju 30-dnevno jamstvo povrata novca svojim korisnicima.
 • ExpressVPN i dalje radi u kontinentalnoj Kini.

NordVPN

NordVPN su nekoliko godina dominantni igrači na kineskom VPN tržištu. Koriste određene agresivne tehnike za borbu s ograničenjima blokiranja VPN-a koje je uvela kineska vlada. Razlozi zbog kojih ljudi više vole NordVPN u odnosu na druge davatelje VPN usluga su sljedeći:

 • Imaju dobro dizajniran softver s intuitivnim GUI-om i za mobilne platforme i za stolna računala.
 • Omogućuju korisnicima da pokrenu 6 istodobnih veza koristeći jedan VPN račun koji drugi konkurenti ne nude. (Većina pružatelja VPN usluga dopušta samo 3-5 veza istovremeno)
 • Oni također pružaju tridesetodnevno jamstvo povrata novca.

VyprVPN

VyprVPN nude preglednije VPN usluge u usporedbi s drugim davateljima usluga. Njihovi proizvodi koriste protokol “Chameleon” koji je njihov koncept prikladnosti za veću sigurnost. Ova je tehnologija vrhunski protokol šifriranja jer se smatra jednim od rijetkih koji su ikada uspjeli probiti kineski neraskidivi vatrozid. Koristi nepromijenjeni OpenVPN 256-bitnog enkripcije i sprečava DPI, VPN blokiranje i prigušivanje šifriranjem metapodataka. Ostale stvari kojima se možete diviti oko VyprVPN-a uključuju:

 • Nude preglednije i pouzdanije usluge s softverom prilagođenim korisnicima.
 • Aplikaciju VyprVPN možete instalirati na svoj PC, Mac, Android ili iOS uređaj,
 • Možete testirati VyprVPN besplatno zahvaljujući trodnevnom suđenju.

U VPN industriji su od 2009. godine, a GoldenFrog, koja je njihova matična tvrtka, nudi razne internetske usluge više od deset godina. Tvrtka se snažno fokusira na kinesko tržište i prilagodila se raznim propisima koje je predložila kineska vlada.

PureVPN

S više od milijun korisnika širom svijeta, PureVPN još jedan je poznati pružatelj VPN-a među kineskim građanima. Oni u Kini imaju brzo rastuću bazu korisnika i ažurirali su svoj softverski dizajn kako bi bili učinkovitiji i jednostavniji za upotrebu. Nude izvrsne brzine preuzimanja, a preferiraju ih korisnici koji vole gledati videozapise putem interneta.

Oni također pružaju alat za odabir VPN poslužitelja, ovisno o vašim željama. Davanjem konkretnih uputa softveru u vezi s onom vrstom usluge koju očekujete kao što su streaming sadržaja iz SAD-a ili Velike Britanije, preuzimanje videozapisa ili pristup zabranjenim web-lokacijama, predlaže VPN poslužitelj koji je najprikladniji za vaš zahtjev.

PureVPN nude isplativ proizvod, a njihove cijene su jeftinije u usporedbi s drugim konkurentima. To je uglavnom razlog zašto ih preferiraju kupci koji traže pristupačne VPN usluge.

BulletVPN

BulletVPN je jednostavan i pouzdan pružatelj VPN usluga, koji u Kini djeluje besprijekorno. BulletVPN ima namjenske aplikacije dostupne za Android, Mac, Windows PC, Amazon Fire TV Stick i iOS platforme.

Oni također pružaju SmartDNS usluge zajedno sa svojim VPN proizvodom. Možete koristiti njihovu DNS uslugu za deblokiranje streaming usluga kao što su Netflix i Hulu pri velikim brzinama bez potrebe za povezivanjem na VPN poslužitelj..

Koje VPN-ove biste trebali izbjegavati u Kini?

Trebali biste razumjeti da kineska vlada vrši stalne promjene u vezi s pravilima i propisima koji blokiraju njihove ljude da koriste bilo koju VPN uslugu unutar Kine. Pažljivo birajte pružatelja VPN-a koji se može brzo prilagoditi ovim naglim promjenama.

Odabir besplatnih VPN usluga ili malih davatelja usluga može biti razlog za koji imate problema. Neće imati dovoljno resursa da izmijene svoj softver za zaobilaženje internetskih senzora Velikog kineskog vatrozida. Kao rezultat toga, možete se pokušati povezati s njihovim VPN poslužiteljima iz Kine.

Treba se također raspitati o korisničkoj podršci koju nude i traže li telefonski broj u svrhu provjere autentičnosti. To može biti rizično jer vlada može pratiti odnos između vas i VPN pružatelja usluga. Pažljivo biste procijenili sve prednosti i nedostatke svake VPN usluge prije nego što se odlučite.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map