Najbolji VPN za dijeljenje datoteka

Dijeljenje datoteka i dalje je jedan od najpopularnijih načina preuzimanja i učitavanja digitalnih medija, a od onoga što se čini, ljudi će ovu metodu koristiti još dugo vremena. Djeluje tako što korisnik koristi niz datoteka putem Interneta kako bi ostali korisnici koji su prisutni na istoj mreži dobili pristup. To je zaista tako jednostavno. Jedini problem koji utječe na dijeljenje datoteka jest činjenica da velika količina disperziranog sadržaja sadrži probleme s autorskim pravima, što znači da ako neki autoritet otkrije da preuzimate ili prenosite piratski sadržaj, možda ćete pronaći sebe u nevolji.


Najbolji VPN za dijeljenje datoteka

Najbolji VPN za dijeljenje datoteka

Dijelite datoteke anonimno s VPN-om

Ako želite izbjeći takve probleme, tada bi najbolji način da se to riješi bio pronaći način na koji ste sigurni da nitko neće moći pratiti sve što radite na mreži. Jedan od načina da se to postigne bilo bi pretplata na vjerodostojnu VPN uslugu.

VPN usluga omogućuje vam šifriranje veze, pa otežava špijuniranje vaših mrežnih aktivnosti. To također uključuje vašeg davatelja internetskih usluga, kao i grupe za kršenje autorskih prava. Vaša se veza šifrira tako što ćete biti preusmjereni na poslužitelje vašeg davatelja usluga i na taj način dobićete novu IP adresu, što vas zauzvrat čini anonimnom. Ostati anonimni putem interneta važno je jer nikada nemate pojma o tome tko bi mogao imati namjeru pratiti vaše aktivnosti, pogotovo ako one uključuju obavljanje transakcija putem vaše banke ili čak kupovinu nečega na mreži.

VPN je postao nužnost

Za korisnike čija se glavna djelatnost na mreži sastoji od prijenosa i preuzimanja datoteka, onda je dobra ideja posjedovati VPN pretplatu jer nikad ne možete biti previše sigurni u stvari koje dijelite na mreži. Neke datoteke mogu sadržavati zlonamjerni softver koji je osmišljen za pronalaženje svih vaših osobnih podataka čim se dovrši preuzimanje, dok bi druge mogle djelovati kao točke udaljenog ulaska na vaš uređaj, pa sve informacije koje ste pohranili na njih postaju rizik.

Osigurajte svoj promet i sakrijte svoj identitet

VPN usluga pomaže vam izbjeći sve ove scenarije sakrivanjem svog identiteta i čuvanjem svih aktivnosti na mreži privatnim samo vama. Odabir određene usluge na koju se pretplatite ponekad može biti težak, jer postoji toliko mnogo pružatelja usluga na raspolaganju. Najbolji način prepoznavanja određenog pružatelja usluga bio bi osigurati da se svi prijave na određeni popis osnovnih zahtjeva. Ako usporedite svoje davatelje usluga s ovim popisom, znači da ćete na kraju platiti najbolju dostupnu uslugu, kao i uvjerenje da ćete biti najbolji u pogledu zajamčene sigurnosti.

Najbolji VPN za dijeljenje datoteka – na što treba paziti

Ovo su 5 glavnih čimbenika za koje mislimo da su najvažniji kada je u pitanju odabir najprikladnijeg davatelja usluga za razmjenu datoteka:

  1. Cijena: Postoje davatelji koji nude svoje usluge za dolar, a postoje i drugi koji osim da ništa ne naplaćuju od vašeg pružatelja usluga. Ostanite podalje od slobodnih; poznati su po tome što prodaju informacije kupca trećim stranama.
  2. Ubrzati: Brzina koju ćete dobiti od pružatelja usluga uglavnom se određuje brojem poslužitelja koji su prisutni u njihovoj mreži. Što je veći broj poslužitelja, to će biti brži njihov servis. Značajke kao što su neograničena propusnost, neograničeno prebacivanje poslužitelja, kao i bez ograničenja podataka također su bitni za dobru brzinu.
  3. Jednostavnost korištenja: Usluga jednostavna za upotrebu znači da svi, uključujući korisnike koji prvi put koriste, neće trebati trošiti toliko vremena na pronalaženje što treba učiniti kako bi njihova usluga bila spremna i spremna. Davatelji koji su dobro postavili VPN aplikacije trebali bi biti u mogućnosti pružiti sjajno korisničko iskustvo i umanjiti vrijeme koje treba provesti kontaktirajući službu za korisnike.
  4. Služba za korisnike: Ako bilo koji korisnik nailazi na probleme s postavljanjem njihove usluge, pozivanje korisničkog stola uvijek je sljedeći postupak. Značajke kao što su live chat & direktan odgovor e-poštom pokazatelji su usluge koja cijeni svoje kupce.
  5. sigurnosti: Korištenje VPN usluge znači da želite dobiti pouzdan oblik mrežne sigurnosti. Sigurnosni protokoli koji postoje za bilo koju VPN uslugu moraju biti dovoljno pouzdani da će im korisnici povjeriti svoju internetsku sigurnost.

Najbolje VPN za dijeljenje datoteka

Sada kada znate o tome što vaš pružatelj usluga mora biti pouzdan, imamo kratak popis pružatelja usluga koji već ispunjavaju te zahtjeve i sigurno će klijentima pružiti vrhunsku uslugu.

1. ExpressVPN – naša glavna preporuka

Svaki korisnik koji traži najbolje kako u korisničkom iskustvu, tako i u mrežnoj sigurnosti, ne mora nigdje dalje tražiti ExpressVPN. Usluga obećava besprijekoran mrežni doživljaj, zajedno s korisničkom uslugom koja će osigurati najbolje u pružanju usluge. Njihova VPN aplikacija dovoljno je jednostavna za postavljanje i instaliranje, a oni su svrstani u tvrtku s najbržim poslužiteljima u svim SAD-ima. Što se tiče cijena, oni traže nešto više od onoga što biste trebali platiti kada trgujete s drugim pretplatnicima, ali ako želite najbolje na tržištu, tada ćete morati rješavati. Njihova sigurnost je također vojnog stupnja, s 256-bitnom AES enkripcijom i potpunom podrškom za sve popularne VPN protokole. Naplaćuju 12,95 USD mjesečno za pretplatu, iako imate mogućnost prijave za 30-dnevno jamstvo povrata novca ako želite prvo isprobati njihove usluge.

2. IPVanish

Dolazite kao jedan od najpovoljnijih pružatelja usluga na tržištu, IPVanish nudi svojim pretplatnicima vrhunsku zaštitu po vrlo standardiziranoj stopi od 7,50 USD mjesečno. Postupak njihove postave jednostavan je, a njihova VPN aplikacija ne zahtijeva toliko specijalnosti da bi se mogla koristiti. S mrežom poslužitelja od preko 350 poslužitelja u 60+ zemalja možete biti sigurni da ćete u svojoj zemlji izbora u kojoj ćete uvijek imati poslužitelj. Usluga nudi OpenVPN, L2TP i PPTP podršku protokola, kao i 256-bitnu AES enkripciju. Također ne morate brinuti o povijesti pregledavanja jer usluga ne vodi zapisnike. IPVanish omogućuje svojim klijentima do 5 tekućih veza, što znači da bi bilo idealno za malu skupinu korisnika da smanje troškove povezivanjem na njega putem jednog računa. Korisnici mogu isprobati 7-dnevnu garanciju povrata novca prije nego što se odluče nagoditi s njima.

3. NordVPN

Sjedište u Panami omogućava NordVPN a svojim kupcima luksuz da nikome ne trebaju odgovarati u pogledu sigurnosti podataka i povijesti korisnika. To je zato što njihovo sjedište ne spada u nadležnost SAD-a i njegovih tijela za zadržavanje podataka. Povrh toga, NordVPN omogućuje svojim klijentima da uspostave još 5 istodobnih veza, što znači da ćete moći osigurati sve svoje uređaje samo jednim računom. NordVPN je i među najpovoljnijim pružateljima usluga, tražeći samo 3,29 dolara mjesečno za korisnike koji se planiraju zadržati na njima do dvije godine. Ne biste trebali očekivati ​​da imate problema s njihovim aplikacijama jer je za sve zagarantirano da dobro rade na svojim Windowsima, Linuxu, Mac-u i iOS-u & Android uređaji.

Zaključak o najboljem VPN-u za dijeljenje datoteka

Dijeljenje datoteka može se učiniti mnogo sigurnije ako se odlučite za to uz podršku VPN usluge. Troje koje smo naveli gore su više nego u mogućnosti da kriptiraju vašu vezu i osiguravaju vam da nećete imati problema prilikom rada na mreži.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me