Najbolji VPN za IRC

IRC označava Internet Relay Chat; jedan od najstarijih oblika komunikacije na temelju teksta. To se događa između više računala unutar mreže. Tehnologija se temelji na modelu umrežavanja klijent / poslužitelj i danas se koristi među brojnim entuzijastima. Za uživanje u usluzi, trebate koristiti pouzdanog IRC klijenta. Ovo su programi koje možete instalirati na svoj uređaj i komuniciraju s chat poslužiteljem za prenošenje poruka. Nakon što postavite, možete odabrati pokretanje grupe za chat ili se čak pridružiti postojećoj ako znate ime kanala.


Najbolji VPN za IRC

Najbolji VPN za IRC

Ranjivosti IRC-a

Budući da je IRC tako drevno sredstvo, postoje i neki nedostaci koji se danas koriste u njemu. Za početak, ne postoji podrška za upotrebu videozapisa, a korisničko sučelje kod većine klijenata vrlo je datumsko. Malobrojni klijenti koji danas dopuštaju upotrebu usluge daleko su i široki, a većina njih unosi vrlo malu korisničku bazu. Preostale skupine korisnika koji se oslanjaju na uslugu uključuju poslodavce i organizacije za koje je učinkovita interna komunikacija.

Korištenje IRC-a predstavlja jednu veliku ranjivost za koju većina klijenata ne čini se da bi se mnogo trudili. Ovo je tvoja privatnost. Kada koristite IRC, vaša IP adresa lako je vidljiva ostalim članovima vaše chat grupe. To im olakšava informacije o vašoj lokaciji. S tim poznatim, mogli bi vas ciljati zlonamerni korisnici i oni bi mogli pokrenuti DDoS napade na vašoj vezi. Možda ćete izgubiti svoje osobne podatke ili biti ucjenjivani nakon što im se odobri pristup. To je situacija u kojoj definitivno ne želite biti, jer možete izgubiti pristup svojoj banci ili biti žrtva krađe identiteta.

Kako vam koristi VPN pomaže s IRC-om

Najbolji način da se riješi ovaj problem bilo bi korištenje VPN-a. To se odnosi na virtualnu privatnu mrežu. VPN se odnosi na pružatelja usluga koji ima veliku grupu poslužitelja razbacanih po cijelom svijetu. Ako se povežete s tim poslužiteljima, vaša veza postaje skrivena, a preneseni podaci se šifriraju. Sa vezom skrivenom, IP adresa se također skriva, a stvari poput vaše lokacije ili identiteta ostaju skrivene svima drugima osim vama.

Upotreba VPN-a omogućuje vam i promjenu poslužitelja na koji ste povezani. Zahvaljujući mogućnosti promjene poslužitelja, moći ćete preusmjeriti svoju lokaciju ovisno o državi na kojoj se poslužitelj nalazi. To također ima i drugu listu prednosti, poput pristupa web lokacijama i kanalima s ograničenom geološkom lokacijom. Korištenje VPN-a također vam pruža razinu sigurnosti skrivanjem svih aktivnosti koje ste na mreži.

Takva usluga sprečava čak i vašeg davatelja internetskih usluga da ne zna što radite. Nakon toga u mogućnosti ste zaobići sve mjere koje mogu koristiti za upravljanje upravljanjem vezom. Te su mjere zajednički poznate kao prigušivanje i uključuju ograničavanje propusnosti ili cenzuriranje pristupa određenim web stranicama i kanalima. Da biste na kraju odabrali pravi VPN, trebate paziti na nekoliko stvari. To uključuje broj poslužitelja, razinu sigurnosti i količinu značajki. 

Najbolji VPN-ovi za IRC

Za vas smo napravili temelj i smislili smo neke od najboljih usluga na koje se možete pretplatiti. Pogledajte u nastavku.

1. ExpressVPN

Naše najbolje ocjene pripadaju ExpressVPN-u, jednoj od najsvestranijih VPN usluga u industriji. Ova nagrađivana usluga ima blizu 2000 poslužitelja u svojoj mreži sa sjedištem u više od 90 zemalja. To također uključuje niz skrivenih poslužitelja koje možete koristiti ako su VPN-ovi zabranjeni gdje god se nalazili. Usluga pruža 256-bitnu AES enkripciju vojnog stupnja i nudi do 3 više veza po korisničkom računu. ExpressVPN također nudi jednostavan VPN klijent do kojeg je lako kretati se i podržava OpenVPN, SSTP, PPTP i L2TP / IPSec kao VPN protokole..

Sjedište ExpressVPN-a je sa sjedištem u Panami, a ovo je regija za koju nema nadležno tijelo za podatke. To znači da ne moraju nikome slati svoje korisničke podatke, a to se potvrđuje njihovim nultim pravilima evidentiranja. ExpressVPN također ima DNS uslugu sa nultim znanjem koja skriva vaš IP da bi sakrio svoju lokaciju. Zbog toga to izvrsno funkcionira s IRC-om, a omogućuje i pristup drugim geo-restriktivnim web lokacijama. Korisnički tim ExpressVPN-a također je uvijek na raspolaganju kako bi vam pomogao u rješavanju vaših problema. Njima se može pristupiti bilo putem društvenih medija, putem e-pošte ili čak izravnih poruka. Ovo su samo neke od stvari koje će ExpressVPN uzeti u obzir. Za dublji uvid u ono što postoji u trgovini, pogledajte naš ExpressVPN pregled.

2. IPVanish

IPVanish je jednostavan pružatelj koji primjenjuje pristup golim kostima u internetskoj privatnosti i sigurnosti. Usluga je sa sjedištem u SAD-u, a pod okriljem ima više od 1500 poslužitelja. Ovi poslužitelji zajednički pružaju više od 40 000 IP adresa svojim korisnicima. IPVanish visoko smatraju posebno korisnici koji uzimaju brzinu i sigurnost kao svoju najveću brigu. IPVanish nudi super brze poslužitelje sposobne za HD streaming, brza skupno preuzimanja kao i brze bujice.

Kada govorimo o tome, bujica je jedna od aktivnosti kojoj se čini da je IPVanish posvetio veliku pažnju. Omogućuje neograničen prijenos datoteka P2P, a aktivnost također ostaje anonimna. Povrh svega, usluga omogućuje i neograničenu propusnost i neograničeno prebacivanje poslužitelja. Usluga nudi do 10 istodobnih veza, a taj se broj još uvijek može povećati ako odlučite preuzeti uslugu na svoj usmjerivač. Korištenje IPVanish-a također je prilično prikladno jer ne morate nužno preuzeti njegov VPN klijent na svoj uređaj. Možete se odlučiti za proširenja preglednika ili njegov web proxy SOCKS5 kako biste sakrili vezu kad god ste na mreži. Slobodno ćete saznati više detalja o ovom pružatelju prolazeći kroz naš IPVanish pregled.

3. NordVPN

Rezimirajući naš popis je NordVPN, vrhunski dobavljač sa sjedištem u Panami, koji predstavlja vašu uslugu pružanja potpune zaštite. NordVPN ima do 4400 poslužitelja u preko 60 zemalja, što smanjuje vjerojatnost da ćete imati problema sa zagušenjem na vašoj mreži. Usluga nudi standardnu ​​256-bitnu AES enkripciju u industriji i uključuje dvostruki VPN u svoj paket za one koji žele dodati još više slojeva svojoj sigurnosti. DoubleVPN enkripcija znači da korisnici moraju usmjeriti svoj promet kroz dva poslužitelja, čime udvostručuje razinu enkripcije.

Korisnici NordVPN-a mogu birati i na koje poslužitelje će se najradije povezati. To je zato što usluga ima poslužitelje optimizirane za određene funkcije. Uključuju igranje, skupno preuzimanje, HD streaming, pa čak i bujice. Usluga je izvrsna za IRC jer mu Smart Play usluga omogućuje sakrivanje vaše IP adrese. Na taj način možete pristupiti geo-restriktivnim web lokacijama i kanalima jer ćete skrivati ​​svoju stvarnu lokaciju. NordVPN također nudi CyberSec softver kako bi vas držao podalje od oglasa i zlonamjernog softvera, kao i Tor preko VPN-a za još veću anonimnost. Saznajte više o drugim značajkama prolazeći kroz našu opsežnu NordVPN recenziju.

Najbolji IRC klijenti za Android, iOS ili PC

Evo popisa najpopularnijih IRC klijenata u ovom trenutku:

  • WeeChat
  • X-Chat
  • HexChat
  • Pidgin
  • Irssi
  • Quassel IRC
  • Koversation

Sažetak najboljeg VPN-a za IRC

Koliko god se njegova upotreba smanjila, IRC se i dalje koristi među nekoliko dobrostojećih organizacija. Korištenje VPN-a omogućava im dodavanje razine sigurnosti u njihovu upotrebu te osiguravaju da nitko ne može presresti njihovu komunikaciju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me