Najbolji VPN za javne WiFi žarišne točke

Danas je relativno teško pronaći hotel ili restoran koji svojim kupcima ne nudi besplatan Wi-Fi. To je zato što su svi svjesni potrebe svojih kupaca da ostanu povezani, bilo da obavljaju svoj posao na mreži, ili surfaju webom samo za slobodno vrijeme. Do tog trenutka, hotelijeri i menadžeri restorana odradili su svoj dio, a problem koji dolazi tada je razina sigurnosti koju nude pri pružanju takve usluge. Javne Wi-Fi točke obično predstavljaju priliku nesavjesnim pojedincima da probiju uređaje drugih ljudi jer veza nije dobro osigurana. Zračne luke i kancelarijski saloni također se suočavaju s istim problemom, gdje Wi-Fi usluga koju pružaju svojim klijentima ne pruža nijedan oblik sigurnosti, što ih čini ranjivim u napadima koje hakeri mogu pokrenuti..


Najbolji VPN za javne WiFi žarišne točke

Najbolji VPN za javne WiFi žarišne točke

Koristite VPN da biste bili sigurni dok koristite javni Wifi

Kao pojedinačnom korisniku, za vas bi trebao biti prioritet zaštititi se od bilo kojeg od ovih napada u slučaju da se dogode, a sjajan način da to učinite bila bi pretplata na vjerodostojnu VPN uslugu. VPN znači Virtualna privatna mreža i to je poput sigurnog kanala koji vašem uređaju omogućuje slanje & informacije dobivaju s Interneta anonimno. Korištenje VPN-a tijekom povezivanja s javnom Wi-Fi pristupnom točkom osigurava da vaši podaci ostanu sigurni i umanji sve šanse da vaša veza bude presretnuta.

Najbolji VPN za javne WiFi žarišne točke

Svjesni smo da bi s mnogim VPN uslugama dostupnim na tržištu moglo biti malo teško iskoristiti se za jednog davatelja usluga. Zbog toga smo išli naprijed i napravili malo istraživanje u vaše ime, na najboljim VPN-ovima za javna žarišta 2018. godine. Pogledajte:

1. ExpressVPN

S obzirom na činjenicu da ExpressVPN pruža svojim kupcima najbolji oblik šifriranja putem svoje usluge OpenVPN, kupci mogu uživati ​​neograničen pristup širokom rasponu web stranica, bez brige o tome tko će hakirati njihovu vezu. Također se na njegovom popisu sigurnosnih značajki nalazi DNS zaštita od propuštanja i automatska sklopka za zaustavljanje gdje se vaša veza automatski isključuje u slučaju da vaša VPN usluga prestane s radom iz jednog ili drugog razloga. Brzine koje iskusite također nisu obeshrabrujuće, a to je rezultat mnogih poslužitelja koje usluga ima na više od 85 zemalja. Ne biste se trebali brinuti ni zbog toga što je povijest pregledavanja negdje pohranjena, jer ExpressVPN ne vodi evidenciju o pregledavanju svog korisnika. Tim za brigu o kupcima uvijek je pri ruci u slučaju da naiđete na problem koji ne možete riješiti. Jedini nedostatak s kojim biste se trebali suočiti je činjenica da su njihove cijene malo visoke u usporedbi s većinom ostalih pružatelja usluga.

2. NordVPN

NordVPN je još jedan snažni protivnik na VPN tržištu s poslužiteljima rasutim u čak 45 zemalja. Njihova je usluga prilično popularna jer omogućuje povezivanje do 6 simultanih uređaja pod jednim računom, što znači da biste trebali biti u mogućnosti koristiti uslugu i imati zaštićeno prijenosno računalo, pametni sat, tablet i mobilni telefon kad god koristite javnu pristupnu točku. Dvostruka enkripcija primjenjuje se za održavanje čvrste sigurnosti i drugih pametnih alata poput DNS zaštite od propuštanja, internetske sklopke za ubijanje & VPN u Tor čine uslugu vrijednom vaše razmatranja.

3. VyprVPN

VyprVPN drži se u skladu s našim najprikladnijim VPN protokolom (OpenVPN), a također nudi i poboljšanu internetsku sklopku za ubijanje gdje će automatski pokrenuti vaš VPN da uspostavi vezu u slučaju da se vaša usluga neočekivano isključi. Također, usluga se posjeduje svim poslužiteljima pod njihovom mrežom, što znači da imaju jasnu prednost u odnosu na većinu ostalih pružatelja usluga za koje se zna da ih daju u zakup od raznih drugih tvrtki. Uz ovu uslugu, ne biste trebali brinuti o streamingu sadržaja na HD-u, bilo da ste u zračnoj luci ili u svom omiljenom restoranu, pod uvjetom da je njihova vruća točka već u dovoljnoj brzini. Njihovo besplatno probno razdoblje traje samo tri dana, tako da bi se trebali brzo odlučiti.

4. IPVanish

Među pružateljima usluga koje preporučujemo da isprobate da li ćete provoditi puno vremena na mreži u restoranima i hotelima je IPVanish. Ovo je sjajna opcija posebno za one koji ne žele previše zabiti u džepove. Kažemo, zato, jer nude 3,33 USD mjesečno za sve koji se prijave na dvije godine usluge. Korisnici će također moći dodati još 4 simultana uređaja, sve pod istim računom. Putem OpenVPN enkripcije IPVanish omogućava svojim korisnicima da ostanu anonimni kada su na mreži, što znači da onaj tko planira napasti vas neće moći ni primijetiti na svom radaru. Automatska internetska sklopka i zaštita od curenja DNS-a standardno su postavljeni za sve koji se nadaju usluzi.

Zaključak – Top 5 VPN-a za javne vruće točke u 2018. godini

Uz to što vam VPN usluga aktivno radi na zaštiti kada god ste na mreži, imamo još nekoliko savjeta za koje smo sigurni da će učiniti dug put prema zaštiti vaše veze:

  • Uključite vatrozid: vatrozid je odličan način da se zaštitite od bilo kojeg drugog korisnika unutar vaše lokalne mreže koji razmišlja o ulasku u vašu vezu i zadržavanju podataka. Pronaći ćete postavku potrebnu za aktiviranje vatrozida ispod sustava i postavke sigurnosti / privatnosti na vašem operativnom sustavu.
  • Koristite HTTPS web stranice & SSL kada možete: Ova dva oblika sigurnosti na koja biste se trebali pouzdati kao pokazatelji da je vaša veza sigurna. Pazite na web stranice koje posjećujete, one bi na početku trebale sadržavati HTTPS kvaku. Također, ako se dogodi da upotrebljavate klijente e-pošte, kao što su Apple Mail ili Outlook, tada osigurajte da prođete kroz napredne postavke i postavite ga na SSL.
  • Isključite mogućnosti dijeljenja mreže : Nešto drugo što možete učiniti je spriječiti presretanje vašeg računala da isključi mogućnosti dijeljenja mreže. Korisnici sustava Windows posebno trebaju isključiti otkrivanje mreže, dijeljenje javnih mapa, pa čak i dijeljenje datoteka i pisača.

Tretiranje vaše internetske privatnosti i sigurnosti postalo je jednako važno kao i čuvanje fizičkih stvari dok ste u pokretu. Ne preuzimajte nikakve potrebne rizike i obavezno dodajte dodatni sloj zaštite kada koristite javnu WiFi pristupnu točku za pregledavanje weba..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me