Najbolji VPN za Raspberry Pi

Raspberry Pi je jedan od najboljih načina stvaranja vlastitih projekata i pritom se dobro zabavite. Toliko stvari možete učiniti s malenim računalom i to je sjajan način da se predstavite u svijetu programiranja. Zbog ogromne popularnosti uređaja, mnogi se ljudi okreću tome da ga koriste kao alat za učenje budući da je podučavanje kroz akciju jedna od najučinkovitijih metoda prijenosa znanja. Korisnici koji žele pristupiti više sadržaja kao i jača zaštita često se nađu u potrazi za VPN uslugom koju mogu koristiti sa svojim Raspberry Pi jer im to otvara širi sloj mogućnosti. Problem s kojim se često susreću jest činjenica da nema toliko VPN-ova koji su kompatibilni s ovim inovativnim uređajem. Čak i VPN usluge koje podržavaju Raspberry Pi ne pružaju dovoljno korisničku podršku koja se nudi korisnicima. Bavite se nekonvencionalnim radom, tako da ne možete priuštiti pretplatu na VPN uslugu koja ima korisničku uslugu koju je teško kontaktirati. Dakle, koji je najbolji VPN za Raspberry Pi? Pročitajte da biste saznali.


Najbolji VPN za Raspberry Pi

Najbolji VPN za Raspberry Pi

Najbolji VPN za maline Pi VPN-ovi sažeti

U slučaju da već znate što je VPN i kako ga instalirati na svoj RPi, možda ćete htjeti preskočiti čitanje detaljnog pregleda u nastavku. Evo popisa najboljih VPN-a koje možete koristiti na bilo kojem Raspberry Pi:

  1. ExpressVPN
  2. BulletVPN
  3. IPVanish
  4. NordVPN
  5. PureVPN

Kako instalirati VPN na Raspberry Pi

Budući da razumijemo koliko je frustrirajuće isprobati i tražiti ove usluge, mislili smo da je najbolje da smanjite veliki dio posla na vašem kraju kako biste znatno brže postavili VPN na svoj Raspberry Pi. Sastavili smo popis najboljih Raspberry Pi VPN-ova na koje se možete obratiti, ali prije toga pogledajmo kako možete postaviti svoj VPN na Raspberry Pi.

Postavljanje VPN-a na Raspberry Pi

Postoje dvije različite metode koje možete koristiti za postavljanje vašeg Raspberry Pi:

  1. Upotreba usmjerivača: Instalacija VPN usluge na usmjerivač siguran je važan način da vaš Raspberry Pi također ima koristi od šifrirane veze. To je zato što svi vaši podaci moraju proći kroz vašeg davatelja VPN-a. Ovo je najpoželjnija opcija jer je postavljanje jednostavnije u odnosu na ručno konfiguriranje mini-računala Raspberry Pi. Kako biste osigurali da upotreba VPN-a na vašem usmjerivaču djeluje, najbolje ga fleksirati s firmwareom koji podržava VPN. Alternativno, također možete jednostavno pronaći usmjerivač koji je već postavljen za dobar rad s VPN-ovima. Jedna stvar koju trebate imati na umu je da na usmjerniku zaista nije moguće postavljanje VPN-a koje ste možda primili od svog davatelja internetskih usluga jer oni obično ne dozvoljavaju ručnu konfiguraciju.
  2. Na vašem Raspberry Pi: Druga mogućnost bi bila potražiti VPN davatelja koji nudi potpuni skup izvršnih datoteka ljuske koje su potrebne za instaliranje OpenVPN-a na Raspberry Pi platformu. Ako napravite stvari na ovaj način, od vas će se trebati osigurati da pružatelj usluga koje odaberete nudi podršku za Raspberry Pi. Odabravši odgovarajuću uslugu, sljedeći bi se korak trebao obratiti korisničkoj podršci i zatražiti upute što trebate učiniti kako biste postavili VPN na Raspberry Pi. Ovaj postupak nije isti za sve davatelje usluga, pa ćete dobiti različite upute ovisno o tome s kime se prijavite. Provjerite da li na uređaju imate i SD karticu koja ima najmanje 8 GB prostora, a da je također NOOBS aktiviran.
  3. Korištenje dodatka zomboided VPN Manager: U slučaju da ste na Raspberry Pi instalirali OSMC ili OpenElec, Zomboided dodatak Kodi je najbolji način za postavljanje VPN veze na vaš maleni uređaj. Zomboided je kompatibilan sa OSMC, LibrElec, OpenElec, Raspbian, Linux, i Windows-ove platforme.

Najbolji Raspberry Pi VPN-ovi

Sada kada znate što je potrebno za postavljanje, pregledajmo neke od najboljih Raspberry Pi VPN-ova.

1. ExpressVPN – naša glavna preporuka

ExpressVPN lako je jedan od najboljih dostupnih VPN-a Raspberry Pi i to je uglavnom zbog velike brige o kupcima koju ćete dobiti kada počnete koristiti uslugu. Svi iz njihovog tima su dobro obučeni i spremni vam pomoći u postupku instalacije. Osim izvrsne podrške, ExpressVPN nudi i jednostavan za upotrebu, kvalitetan softver do kojeg biste mogli lako kretati, čak i ako ne smatrate sebe tehnikom. Usluga ima super brze, pouzdane poslužitelje i jamstvo da neće biti pohranjeni zapisi o vašim mrežnim aktivnostima.

2. NordVPN

Činjenica da ta služba ima sjedište u Panami, to znači NordVPN korisnici se ne trebaju brinuti u vezi s poviješću pregledavanja jer u regiji nisu izravno zakoni o zadržavanju podataka koji se mogu primjenjivati ​​na davatelje usluga sa sjedištem u SAD-u. Njihova velika mreža poslužitelja lako će osigurati da nemate problema s pokretanjem veze, a njegova usluga dvostrukog skoka trebala bi još više otežati prisluškivanje vaših aktivnosti na mreži. Korisnička podrška također je vrhunska i s mogućnosti da imate do 6 istodobnih veza pod jednim računom, slobodno možete postaviti još nekoliko uređaja Raspberry Pi s uslugom.

3. IPVanish VPN

IPVanish jedan je od rijetkih pružatelja usluga čija je politika zapisivanja bez zagrljaja zapravo nepropusna za zrak, iako ima sjedište u SAD-u. Njihova mreža poslužitelja je također impresivna, s tim da ih je 850 distribuirano u više od 60 zemalja. Njihova usluga ujedno obuhvaća više korisnika, s tim da istovremeno može podržati do 5 uređaja. Uključuje i prekidač za zaustavljanje u slučaju da se vaša veza neočekivano prekine, kao i punu podršku za iOS, Mac, Windows, Android, FireStick i Raspberry Pi korisnike. Međutim, njihova je politika povrata kraća od one koju očekujemo od većine pružatelja usluga, omogućujući njihovim potencijalnim kupcima da testiraju uslugu samo 7 dana.

4. PureVPN

Sa serverima raspršenim u čak 141 zemlju, PureVPN još je jedan jaki kandidat koji biste trebali uzeti u obzir prilikom postavljanja vašeg VPN-a Raspberry Pi. Izbor međunarodnog sadržaja kojem ćete imati pristup ogroman je i njihova razina šifriranja dovoljno je visoka da osiguravate pravu razinu sigurnosti dok ste na mreži. Ako vam je potreban bilo koji oblik korisničke podrške, tim tvrtke PureVPN dostupan je za pružanje svake potrebne pomoći. Ovom uslugom uživat ćete u značajkama kao što su automatska sklopka za internet ubojstvo, kao i podijeljenom tuneliranju, što ga čini idealnim za bilo koji oblik napredne uporabe.

Najbolji VPN za Raspberry Pi

Izbor pružatelja usluga za koje smo smatrali da su najbolji Raspberry Pi VPN-ovi ne bi vas trebao natjerati da se pretplatite na uslugu, a da ne znate točno za što ćete platiti. Najbolji bi pristup bio da ih prvo isprobate putem svojih garancija povrata novca, a zatim donesete odluku koja vam usluga najviše odgovara. Imate li pitanja ili komentara na koja želite odgovoriti? Razgovarajte s nama tako da svoje pitanje ili komentar ostavite u donjem odjeljku. Rado ćemo odgovoriti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me