Najbolji VPN za Tor preglednik

Koji je najbolji VPN za Tor preglednik? U početku poznat kao projekt Onion Routing, Tor je koncept koji su prvi razvili zaposlenici američkog laboratorija za pomorstvo u ranim 1990-ima. Pionirima softvera rečeno je da razviju metodu putem koje se informacije američke obavještajne službe mogu sigurno prenositi putem interneta. Reći da su uspješni bilo bi veliko ponizno. Znanstvenici su smislili besprijekornu metodu za sigurno komuniciranje putem interneta, a nakon što je softver bio dostupan za javnu upotrebu, mnogo više osoba koje su svjesni sigurnosti gledalo je na to kao na svoje rješenje za ostajanje anonimnih interneta.


Najbolji VPN za Tor

Najbolji VPN za Tor

Najbolji VPN za Tor preglednik – Kratki pregled

U slučaju da ste prilično upoznati s načinom rada Tor i VPN, možete preskočiti čitanje u nastavku detaljnog pregleda. Ovdje smo saželi najbolje VPN-ove koje možete upotrebljavati s Torom:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. BulletVPN

Tor objasnio

Tor mreža slijedi jednostavan radni koncept. Kad se korisnici interneta registriraju za upotrebu usluge, njihovi uređaji postaju čvorovi preko kojih se oblici komunikacije od drugih korisnika odbijaju na putu do odredišnog poslužitelja. Zbog toga, izuzetno je teško pratiti poruke ili zahtjeve korisnika koje se šalju pravo na izvornik. Volonteri putem kojih se prenose te poruke uključuju milijune ljudi širom svijeta koji su slučajno dio mreže, tako da surfanje po Tor mreži mreži znači da možete sakriti svoj identitet, lokaciju i mrežne aktivnosti bez obzira gdje god bili.

Postoji i niz čimbenika zbog kojih je sve teže saznati odakle se točno podaci šalju. Za početak se podaci koji se prenose šifriraju svaki put kada odskoče od čvora, a svaki je čvor svjestan samo IP adrese čvora koji je „ispred“ ili „iza“. To znači da nitko koji sudjeluje u mreži ne može predvidjeti mjesto na kojem će se prenijeti podaci koji se prenose. Napokon, nitko također ne može otkriti vaš pravi identitet, tako da ćete biti dio velike mreže korisnika koji stvarno nemaju pojma jedni o drugima.

Korištenje Tor i VPN

U početku bi se većina korisnika Interneta složila da se Tor čini kao strašnije rješenje u usporedbi s VPN-ovima ako sve što tražite je anonimnost i internetska sigurnost. Problem je u tome što postoje neki aspekti usluge koji bi vas mogli odvratiti, pogotovo ako zaista niste na tako velikoj prijetnji da će netko pratiti što radite na mreži. Prva prepreka je brzina. Zna se da je Tor prilično sporiji u usporedbi s VPN-ovima. To znači dodatno vrijeme kad god učitavate videozapis ili razgovarate s bilo kim drugim kad god ste na mreži. Osim toga, iskustvo koje pruža VPN daleko je bolje i prikladnije za svakodnevnu upotrebljivost usluge. To je zato što dopušta aktivnosti poput dijeljenja datoteka P2P s kojima ćete morati kompromitirati ako i dalje odlučite biti dio Tor mreže.

VPN Over Tor vs Tor over VPN

Prije nego što istražimo za koje dobavljače biste trebali ići, dopustite nam da usporedimo vrstu usluge koju ćete vjerojatno dobiti ako se odlučite za VPN preko Tor-a ili Tor preko VPN-a..

VPN preko Tor

Pros:

 • Vaš davatelj internetskih usluga neće znati da upotrebljavate Tor
 • Ulazni čvor Tor će vidjeti samo IP VPN davatelja.
 • Dobit ćete pristup .onion web stranicama.
 • Vaš VPN davatelj neće vidjeti što tražite na internetu pod uvjetom da koristite Tor preglednik.

Cons:

 • Vaša stvarna IP adresa vidljiva je dobavljaču VPN-a.
 • Ne dobivate nikakvu zaštitu od zlonamjernih izlaza iz Tor-a.
 • Izlazni čvorovi Tor se blokiraju.

Tor preko VPN-a

Pros:

 • VPN davatelj ne može vidjeti vašu stvarnu IP adresu.
 • Možete se zaštititi od bilo kakvih zlonamjernih izlaza Tor-a.
 • U mogućnosti ste zaobići sve Torove izlazne čvorove.
 • Možete odabrati mjesto svog poslužitelja.
 • Sav vaš promet prolazi kroz Tor.
 • Portove ćete moći otvoriti putem VPN-a.

Cons:

 • Vaš pružatelj VPN-a vidi što radite na mreži.

Najbolji VPN-ovi za Tor

Korisnicima koji su svjesni prednosti stečenih korištenjem Tor-a i onima dobivenim putem VPN usluge, možda će biti teško odlučiti koja će opcija ići između njih dvije. Zapravo, ovu odluku ne treba biti toliko teško donijeti jer postoje VPN usluge koje mogu kombinirati upotrebu obaju. Ovo su VPN davatelji koje ćemo danas pregledati, kako biste barem imali ideju za što ići..

1. ExpressVPN

Poznat po tome što nudi najbolju VPN uslugu u svijetu, ExpressVPN izričito podržava upotrebu VPN-a i Tor-a za maksimalnu internetsku zaštitu. Međutim, pružatelj razine jedan podržava samo jedan format putem kojeg se usluga može postaviti; “Prebacivanje preko VPN-a”. Ovo je postavljanje koje najbolje funkcionira s davateljem usluga, a zapravo čak sprječava vašu VPN mrežu da zna što radite na mreži. Osim ove izvrsne osobine, ExpressVPN je također voljen zbog svog vrlo pouzdanog tima za usluge kupcima, jer su uvijek dostupni za rješavanje problema s klijentima. Usluga se također može pohvaliti mrežom poslužitelja jakih 1500 i više, što korisnicima omogućuje uspostavljanje veze u bilo kojoj zemlji koju žele. Usluga ima i Stealth poslužitelje koji omogućuju korisnicima sa sjedištem u zemljama poput Kine & na Bliskom Istoku da koriste VPN-ove bez pronalaženja svojih davatelja internetskih usluga, kao i shemu nagrađivanja gdje za one koji upute prijatelja koji se prijavi za uslugu, obje preporuke & sudac dobiva mjesec dana besplatne uporabe dodan u svoju pretplatu. Njihova 30-dnevna garancija povrata novca izložit će vam puno više njihovih značajki, pa je potražite i pogledajte točno što imaju za ponuditi.

2. NordVPN

Sa sjedištem u Panami, ovaj bogati pružatelj usluga također prihvaća model “Tor over VPN”, što znači da se podaci najprije šifriraju putem VPN usluge, a zatim guraju naprijed za daljnje šifriranje preko Tor mreže. Više od 4000 poslužitelja koji su dostupni putem ove usluge omogućuje poboljšane oblike šifriranja na razini VPN-a, kao što je njihov DoubleVPN servis. Kad se podaci pošalju preko dva poslužitelja, razina enkripcije postaje dvostruko viša u odnosu na uobičajene davatelje usluga. Ponovno ga prođite kroz mrežu Tor i vi ste među najvišim razinama sigurnosti na internetu. NordVPN također pomaže korisnicima da izbjegavaju zlonamjerne oglase i zlonamjerni softver putem svoje funkcije CyberSec, a njihovi se poslužitelji mogu optimizirati ovisno o aktivnosti kojom bi se internetski korisnik želio uključiti u mrežu. Pružatelj usluge nudi poslužitelje usmjerene na HD streaming, igre, preuzimanja P2P i dvostruku enkripciju. NordVPN korisnicima omogućuje i do 5 simultanih veza kako bi mogli funkcionirati pod jednim računom, a obećava da nemaju evidenciju o povijesti pregledavanja svojih pretplatnika putem svoje politike nulta evidentiranja. Ako vam sve ovo zvuči dobro, na raspolaganju vam je tri dana besplatno probno razdoblje koje biste zaista trebali isprobati.

3. IPVanish

Ovaj pružatelj usluga sa sjedištem u SAD-u također podržava upotrebu Tor-a, pri čemu se njihova VPN usluga naginje i formatu “Tor over VPN”. Ova se konfiguracija može izvršiti putem njihove VPN aplikacije, a za pokretanje i pokretanje ne treba imati više od 5 minuta. Osim toga, IPVanish je također široko popularan zbog činjenice da posjeduje sve svoje 1500+ poslužitelje, a to znači da mogu riješiti bilo koja poteškoća s klijentima bez potrebe da prođu putem treće strane. Njihovi poslužitelji su prilično brzi, i to je razlog zašto internetski igrači preferiraju te davatelje u odnosu na druge. IPVanish je također poznat po svom kapacitetu koji omogućuje do 10 istodobnih veza pod samo jednim računom i vrlo strogim pravilima nulti evidentiranja, gdje se ne vode zapisnici povijesti upotrebe korisnika. Kao pružatelj prvog reda usluga, njihova služba za pomoć korisnicima također je među najboljima u industriji i omogućuje korisnicima da potraže pomoć u bilo koje doba dana ili noći koje će im zatrebati. Usluga podržava L2TP, PPTP i OpenVPN kao svoje glavne VPN protokole, ali potiče svoje kupce da se oslanjaju na OpenVPN jer je najsigurniji. Ova usluga nudi samo 7 dana svog besplatnog probnog razdoblja, tako da svatko tko se nada da će je koristiti treba testirati sve njegove značajke čim se registrira na ovu ponudu.

Zaključak o najboljem VPN-u za preglednik Tor

Korištenje Tor i VPN kombinacije zasigurno vam osigurava jedan od najboljih oblika zaštite kad god ste na mreži, a tri usluge koje smo gore naveli pružaju najbolje moguće kombinacije Tor i VPN, osiguravajući vam zajamčenu anonimnost i poboljšana sigurnost.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map