Najprodavaniji VPN ruteri i VPN usluge

Koji su najbolji usmjerivači za VPN vani? Instaliranje VPN-a na vaš PC, Mac, Android ili iOS uređaj ide usporedo u osiguravanju vašeg internetskog prometa, uključujući sve transakcije koje biste mogli obavljati na mreži. Međutim, svi drugi uređaji koje kod kuće povežete s WiFi mrežom još uvijek nisu zaštićeni. Da biste to ispravili i zaštitili svoje uređaje povezane s Internetom od potencijalno opasnosti na mreži, najbolje je postaviti VPN na usmjerivač. Koji su najprodavaniji VPN usmjerivači na koje se možete obratiti? Pogledajte popis najboljih VPN usmjerivača u nastavku da biste to saznali.


Najbolji VPN ruteri i VPN usluge

Najprodavaniji VPN ruteri i VPN usluge

Što je Router?

Usmjerivač je u osnovi uređaj koji distribuira internetsku vezu koju vam davatelj internetskih usluga nudi na sve vaše uređaje kod kuće. Računalo možete povezati s usmjerivačem putem Ethernet kabela (ožičena veza) ili se na ruter možete povezati WiFi (bežična veza).

Je li VPN usmjerivač vrijedan toga?

Odgovor na vaše internetske brige o sigurnosti je virtualna privatna mreža (VPN). Ovo je internetska usluga koja koristi softver za osiguravanje vaše internetske veze i šifriranje vaše mreže. U idealnom slučaju svi bi trebali koristiti VPN kada su spojeni na Internet. Bez obzira na to koliko ste sigurni da je vaša mreža, nikad ne možete biti sigurni kako ili kada napadači pronađu način da se infiltriraju u vašu WiFi mrežu.

Ne samo to. Upotreba VPN usmjerivača omogućuje vam zaobići regionalna ograničenja koja su nametnuta na web stranicama za streaming. Možete otključati kanale poput američkih Netflix, Hulu, HBO GO, Sky ili BBC iPlayer na svojim PS4, Xbox, Apple TV, Roku, Chromecast ili bilo kojem drugom uređaju koji izvorno ne podržava VPN. Sve što trebate učiniti je koristiti VPN usmjerivač i na njega spojiti te uređaje.

U osnovi, VPN usmjerivač ima sljedeće prednosti.

 • Omogućuje vam sakrivanje IP adrese dok pregledavate web. To znači da možete anonimno preuzimati datoteke, strujati filmove ili posjećivati ​​web stranice.
 • Sav će vaš internetski promet biti sigurno šifriran. Nema više prisluškivanja od vašeg davatelja internetskih usluga, vladinih agencija ili hakera.
 • Korištenje VPN-a omogućava vam zaobići geografska ograničenja i pristupiti web lokacijama i aplikacijama koje inače ne bi bile dostupne u vašoj regiji.
 • U slučaju da živite u Sjedinjenim Državama ili Kanadi, VPN vam omogućuje zaobići ucjene koji su nametnuti MLB, NHL, NFL, NBA, pa čak i MLS-u..

Najbolje VPN usluge za usmjerivače

Postoje doslovno stotine različitih VPN usluga vani. To samo čini odabir pravog davatelja VPN usluga teškim zadatkom. Vremenom smo pregledali mnogo VPN usluga i neke od njih jednostavno rade na usmjerivačima od drugih. Evo najboljih VPN usluga koje možete instalirati na usmjerivače od 2017. godine.

Što je VPN usmjerivač?

Uređaj koji je konfiguriran za povezivanje s VPN uslugom naziva se VPN usmjerivač. Ovih dana većina rutera ima ugrađen VPN klijent koji se obično može konfigurirati putem administratorske stranice usmjerivača. Neki usmjerivači dolaze s prethodno konfiguriranim VPN-om, dok drugi zahtijevaju da na njih ručno instalirate VPN. U oba se slučaja prvo trebate prijaviti kod pružatelja VPN-a. Inače nećete moći uspostaviti VPN vezu na vašem usmjerivaču. BulletVPN i ExpressVPN su dobri primjeri VPN usluga koje možete koristiti na usmjerivaču.

U slučaju da na usmjerivač želite instalirati VPN, pogledajte ovaj korisni vodič.

Koje su prednosti VPN usmjerivača?

Tržište VPN-a je eksplodiralo, stotine različitih usluga nude niz mogućnosti. Uz toliko mnogo dostupnih opcija postaje teško i zbunjujuće znati što je najbolje za vaše potrebe, a to je suprotna situacija u američkom zdravstvenom sektoru koju je opustošio zakon ACA koji je narušio izbor i zato su cijene tako visoke, ali vratimo se na pravi put.

Postoji nekoliko prednosti VPN usmjerivača. Neki od njih su:

 • Svaki uređaj spojen na usmjerivač zaštićen je VPN uslugom. To znači da na usmjerivač možete spojiti više uređaja kako biste ih svi zaštitili VPN-om.
 • Ako posjedujete uređaje poput pametnih televizora i igraćih konzola poput PlayStationa, možete ih zaštititi i putem VPN-a putem usmjerivača. Budući da ovi uređaji ne mogu samostalno pokretati VPN, usmjerivač je u tom pogledu vrlo koristan.
 • Ruter eliminira potrebu za uključivanjem ili isključivanjem VPN usluge svaki put kada upotrebljavate Internet. Budući da je usmjerivač konfiguriran na VPN, uvijek ćete biti zaštićeni pri svakom povezivanju putem usmjerivača. Ovo je značajka usmjerivača koja štedi vrijeme.

Postoji jedan mali nedostatak kod puno usmjerivača, a to je njihova mala brzina kod šifriranja i dešifriranja podataka putem VPN usluge. Iz tog razloga mora se izabrati usmjerivač visoke performanse kako bi se postigla najbolja brzina bez obzira na to koliko su podaci teški.

Koji su najbolji VPN usmjerivači?

Čak i ako redovito ne upotrebljavate otvoreni WiFi, VPN je važan alat za sigurnost na mreži. Kako tehnologija napreduje i hakeri postaju pametniji, VPN će postati obavezan alat za sigurno povezivanje.

Evo pet najprodavanijih VPN usmjerivača koji odgovaraju svakoj potrebi:

ExpressVPN usmjerivač

Ovo je ručni najmoćniji VPN usmjerivač na tržištu danas. S 1.8 GHz dvojezgrenim CPU-om, 512MB RAM-a i 256MB Flash-om, ovo je najbolji svestrani usmjerivač za vaše VPN potrebe. Softver OpenWRT olakšava postavljanje usmjerivača. ExpressVPN nudi značajke poput podijeljenog tuneliranja, DNS zaštite i ugrađenog vatrozida.

Linksys WRT1900ACS DD-WRT

Ovaj otvoreni izvorni usmjerivač dolazi s dvo-jezgrenim ARM procesorom od 1,6 Ghz, što ga čini brzim i učinkovitim. Možete ga bljesnuti pomoću prilagođenog DD-WRT dizajniranog da iskoristite većinu njegovih karakteristika ili možete dobiti jednu unaprijed bljeskalicu. Bilo kako bilo, Linksys usmjerivač je pametan i moćan i služi svim vašim VPN potrebama.

Asus RT-AC56U DD-WRT

Ako tražite proračunski usmjerivač, onda bi vam trebao biti Asus RT-AC56U DD-WRT. To je povoljne cijene, ali ima dovoljno performansi da zadovolji sve vaše VPN potrebe bez usporavanja. Ovaj fleksibilni i funkcionalni usmjerivač sadrži ARM procesor od 800 MHz, 256 MB RAM-a i 128MB Flash.

NETGEAR Nighthawk R7000 Sabai OS

S firmwareom otvorenog koda iz Sabai OS-a, Netgear Nighthawk se možda ne podudara s gore navedenim usmjerivačima, ali je još uvijek dovoljno sposoban da s lakoćom upravlja vašim VPN vezama. Dolazi s 1-GHz dvojedrnim procesorom, 256 MB RAM-a, 128MB Flash-om i 3 vanjske antene. Sabai također pruža izvrsnu korisničku podršku.

PandaPow WiFi

Prikladan ruter za putovanja, PandaPow WiFi jedna je od manjih, jeftinih VPN kutija koje su postale dostupne u posljednje vrijeme. Dovoljno malen da vam sklizne u džep, ovaj usmjerivač je sposoban za split-tunneling, IPV4 i WebRTC zaštitu, a dovoljno je jak za male zadatke poput slanja e-pošte i gledanja Netflixa. Dolazi s procesorom od 400 MHz, 64 MB RAM-a i ima brzinu prijenosa od 150 Mbps.

Najbolji usmjerivači za VPN – završite

VPN usmjerivač čuva vašu sigurnost na mreži i omogućuje vam da na njega povežete brojne uređaje, uključujući one koji samostalno pokreću VPN softver. Dakle, jednokratno ulaganje u usmjerivač znači da svi vaši uređaji mogu imati koristi od njega. To je jedan od nekoliko oštrih razloga za danas donijeti kući VPN usmjerivač.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map