NordVPN pregled – najbolja VPN usluga u 2020. godini?

NordVPN je panamski VPN koji se često označava njegovom naprednom sigurnošću, slobodom interneta i potpunom privatnošću. NordVPN je vrhunska usluga koja se isporučuje s tonom vrhunskih značajki, zbog čega je i kompletna VPN. VPN izvrsno surađuje s Netflix US-om, kao i drugim velikim streaming prodajnim mjestima – veliki plus.


Štoviše, NordVPN je 2017. godine obznanio kako sada djeluje u Kini – što je zasluga za njegovu značajku zamračenja. Očito je poznato da VPN obećava “internet bez granica”. Štoviše, NordVPN je nedavno dodao novi pretplatni paket koji nije samo pristupačan, već traje i do tri godine.

NordVPN pregled - najbolja VPN usluga u 2020. godini?

NordVPN pregled – najbolja VPN usluga u 2020. godini?

NordVPN jedan je od najpopularnijih dobavljača VPN-a 2020. U ovom ću se pregledu pozabaviti različitim značajkama koje NordVPN nudi. Usporedit ću i VPN uslugu s drugim poznatim VPN-ovima kao što su ExpressVPN, IPVanish, HMA, PIA, i VyprVPN. Usporedba se temelji na cijena, podrška, politika povrata, lokacije poslužitelja, privatnost i sigurnost. Pogledajmo NordVPN pregled 2020.

Brza statistika

Povrat novca zagarantovan30 dana
Dopuštene istodobne veze6 uređaja
Podržane usluge streamingaNetflix US, BBC iPlayer, Hulu, HBO, Amazon Prime i još mnogo toga
Nema politike dnevnikaDa
ŠifriranjeŠifriranje DHE-RSA-AES-256 SHA
Posebne značajkeDvostruki VPN, luk preko VPN-a, prigušivačka tehnologija, Kill Switch, SmartPlay tech, CyberSec, DNS Resolver curenja,
Korisnička podrška24/7 podrška uživo
Lokacije poslužitelja61+ zemalja
Broj poslužitelja5400+ poslužitelja
Prekidači poslužiteljaNeograničen
Podržani uređajiWindows, Linux, Mac, iOS, iPhone, iPad, iPod, Android, Apple TV, ruteri, Fire TV, Smart TV, igraće konzole
VPN pravna nadležnostPanama

Trebali su nam dani da sastavimo ovaj NordVPN pregled i mi ga nastavljamo ažurirati jer usluga nastavlja mijenjati svaku budnu zoru. U ovom smo pregledu pokušali pogledati sve značajke koje dolaze s VPN-om, istaknuti područja za koja smatramo da se mogu poboljšati, istovremeno precizirajući zašto NordVPN vrijedi pokušati.

NordVPN Cijena i plaćanje

cijena

NordVPN može izabrati četiri plana. Kao i svi najbolje ocijenjeni VPN-i, njegovi planovi nude iste značajke, ali se razlikuju u razdoblju pretplate.

Plaćanje i cijene NordVPN-a

Plaćanje i cijene NordVPN-a

Pregledali smo sve cjenovne planove i evo što oni uključuju:

 • tu je mjesečni plan što je najskuplje, i ide za 11,95 USD mjesečno.
 • Približava se godišnji plan koji se prodaje na 6,99 dolara mjesečno, ali bit ćete naplaćuje 83,88 dolara svake godine. Isplati se samo ako uslugu trebate godinu dana.
 • Njegov dvogodišnji plan prodaje na 3,99 USD svaki mjesec i naplaćuje se 95,75 USD svaka 24 mjeseca. Nekada je to bio najbolji plan, ali možete se izdržati za novo predstavljeni plan.

Konačno, trogodišnji plan to je nedavno dodano. Trenutno se radi o najjeftinijem planu 2,99 dolara mjesečno i je naplaćeno 107,55 USD svake 3 godine. Štoviše, toplo preporučujemo ovaj plan.

Presuda: U pogledu cijena, NordVPN mnogo je jeftiniji od ostalih vrhunskih VPN pružatelja, posebno dugoročno.

Metode Plačanja

Načini plaćanja NordVPN

Načini plaćanja NordVPN

S obzirom da većina VPN-ova trenutno ima ograničene načine plaćanja, NordVPN preuzima vodeću poziciju sa svojih nekoliko načina plaćanja. Moguće je da NordVPN ima udružen s Norton Securityom za sigurno prihvaćanje svih opcija plaćanja, uključujući sve glavne kreditne kartice, AliPay, UnionPay, kripto valute i ostale mnoge druge. Osobito, VPN više ne prihvaća PayPal kao plaćanje, a nakon savjetovanja s njihovom vrhunskom tehničkom podrškom, evo što je Deacon (tadašnji agent) morao reći:

“Nažalost, više ne prihvaćamo PayPal plaćanja. Donesena je odluka da se prekine podrška PayPala kako bismo imali potpunu kontrolu nad iskustvom kupnje kupca i umanjili sigurnosni rizik. Sada ćemo moći pružiti jedinstveni, plaćeni sustav koji hostira sam, sami upravljati svim podacima o klijentima i ponavljanjem pretplate, umjesto da ih prebacimo trećoj strani. Žao nam je ako vam je to izazvalo neugodnosti. “

Ne zaboravimo, bili smo pretjerano impresionirani njihovom opcijom plaćanja kriptovalutama. Svoj plan možete platiti pomoću različitih kriptovaluta, a pritom ćete održavati internetsku privatnost – nema potrebe unositi osobne podatke.

Politika povrata novca

Jamstvo povrata novca NordVPN

Jamstvo povrata novca NordVPN

NordVPN-a 30-dnevna garancija povrata novca bez sumnje značajno prodajno mjesto. To znači da imate čitavih 30 dana za testiranje VPN-a, a ako u tom roku osjetite problem koji se ne može riješiti, uvijek možete zatražiti povrat. Zahvaljujući ovom jamstvu povrata novca, možeš imati koristi od suđenja VPN-a, bez da riskirate ni jedan denar.

Bilješka: Nakon duže rasprave sa zastupnikom za podršku plaćanja NordVPN-a, saznali smo da se 30-dnevno pravilo povrata ne primjenjuje ako kupite VPN-ov plan putem App Store-a ili Google Play Store-a. To znači da ćete morati tražiti povrat sredstava iz prodavaonica ručno.

Lokacije poslužitelja NordVPN

NordVPN se može pohvaliti opsežnom mrežom poslužitelja i lokacija – što je najviše brojeva bilo kojeg vrhunskog VPN-a u industriji. VPN ima preko 5413 poslužitelja dobro raspoređenih u više od 61 zemlje širom svijeta. Štoviše, predviđamo da će se distribucija poslužitelja putem ove VPN samo povećavati.

Sastavili smo popis distribucije poslužitelja od strane ove VPN:

 • 61 poslužitelj u Africi, Bliskom Istoku i Indiji
 • 513 poslužitelja u azijsko-pacifičkoj regiji
 • Zapis 2309 poslužitelja na kontinentima Sjeverne i Južne Amerike
 • I nevjerojatna 2571 poslužitelja u cijeloj Europi.

Značajno je da svi NordVPN poslužitelji podržavaju i zajedničku i statičku IP adresu. Nadalje, dok u prošlosti NordVPN nije uspio identificirati specifične regije poslužitelja, oni sada ukazuju regije na kojima se serveri nalaze.

Posebni poslužitelji

NordVPN ima impresivnu značajku koja nudi razne namjenske poslužitelje ovisno o zadatku koji želite postići. Evo posebnih poslužitelja:

 • Anti DDoS: Ovi poslužitelji imaju poboljšani sustav stabilnosti koji nudi neprekidnu vezu
 • Namjenski IP poslužitelji: Ovi su poslužitelji dostupni samo korisnicima na namjenskim IP adresama
 • Dvostruki VPN poslužitelji: Ovi poslužitelji pružaju dvostruku enkripciju. Znači vaš internetski promet prolazi kroz dva poslužitelja – dakle dvostruka sigurnost.
 • P2P poslužitelji: Ovi su poslužitelji optimizirani za torrent i osigurano dijeljenje datoteka.
 • Luk preko VPN-a: Te vrste poslužitelja prvo preusmjeravaju vaš promet putem VPN-a prije nego što ga proslijede u Tor mrežu – osiguravajući dodatnu anonimnost.
 • Zatamnjeni poslužitelji: Riječ je o poslužiteljima posvećenim korisnicima u visoko cenzuriranim zemljama. Poslužitelji rade prikrivanjem VPN prometa kako bi se prikazao kao redoviti HTTPS promet kako bi se izbjegla ograničenja.

Značajke NordVPN-a

Ako tražite davatelja VPN usluga koji korisnicima nudi značajke koje nisu dostupne drugima, NordVPN svakako vrijedi provjeriti.

SmartPlay tehnologija

SmartPlay je poseban Smart DNS za NordVPN koji se često automatski uključuje kada pokrenete aplikaciju za klijenta – omogućava vam pristup blokiranim web mjestima i cenzuriranom sadržaju. VPN-ova SmartPlay tehnologija omogućuje vam kombiniranje brojnih prednosti VPN-a, superbrzih brzina i impresivne stabilnosti Smart DNS-a. Da ne spominjemo, značajka je jednostavna za korištenje. Štoviše, činjenica da je funkcionalnost u početku integrirana u bazi VPN poslužitelja znači da vam neće trebati ručno ažurirati ili aktivirati.

DoubleVPN

Dvostruki VPN jedinstvena je sigurnosna značajka tvrtke NordVPN koja jamči dvostruki stupanj sigurnosti. Normalno, svaki put kad se povežete s VPN-om, vaš se promet preusmjerava na VPN poslužitelj radi šifriranja prije uzbudljivog interneta. No s dvostrukim VPN-om vaš se promet prvo tunelira na prvi VPN poslužitelj, a zatim se preusmjerava na drugi VPN poslužitelj prije dolaska na krajnje odredište. Značajka osigurava dvostruku enkripciju.

Ipak, trebali biste znati da s dvostrukim VPN-om dolazi do smanjenih brzina. Štoviše, ova značajka nije dostupna na svim NordVPN poslužiteljima, ali je dostupna na ograničenom popisu dvostrukih kombinacija poput Kanade-SAD-a, Nizozemske-Rusije, Švedske-Nizozemske, Francuske-Velike Britanije, Nizozemske-Velike Britanije i Hong Konga, Tajvan. Značajno je da ova značajka dobro dolazi korisnicima u gusto cenzuriranim zemljama i područjima u kojima se primjenjuju strogi kibernetički propisi.

CyberSec

CyberSec je NordVPN značajka koja automatski blokira sumnjiva mjesta kako bi se osiguralo da vaša veza nije ranjiva na cyber-napade. Ova značajka također vas štiti od pada DDoS napada sprečavajući vas izvan kontrole botneta. Uz to, CyberSec djeluje kao blokator oglasa sprječavajući neželjene skočne prozore, sadržaj za automatsku reprodukciju i druge dosadne reklame na raznim web stranicama.

Ubojiti prekidač

NordVPN također ima Kill Switch koji je dostupan u svojim klijentima. Značajka funkcionira tako što prekinete vezu vašeg uređaja s interneta svaki put kada vam VPN veza padne. Kill prekidač je koristan kada želite svoj uređaj ostaviti bez nadzora, a ne želite riskirati da budete izložen. Osim toga, ova će vam značajka također biti korisna pri prebacivanju s VPN poslužitelja.

Iako je značajka Kill Switch uobičajena među VPN-ovima, NordVPN je dobio znatno više. VPN vam omogućuje da ubijete internet za određene aplikacije i poslužitelje na vašem uređaju.

DNS Resolver curenja

Propuštanje DNS-a moglo bi biti kobno ako imate potpunu privatnost na mreži dok ste povezani na VPN. Ako bi došlo do curenja, to znači da će vaš DNS poslati nešifrirane podatke vašem davatelju internetskih usluga ili bilo koje druge znatiželjne oči – što vas čini ranjivima. Da bi riješio problem, NordVPN ima posebnu funkcionalnost rezolucije propuštanja DNS-a koja je integrirana u njegove klijentske aplikacije. Značajka jamči da neće slučajno doći do podataka putem vašeg DNS-a. I dok se korisnici mogu žaliti na zaraznost ove značajke, čini se da je NordVPN riješio problem s obzirom da u našem testu nismo imali curenja DNS-a.

Luk preko VPN-a

Onion over VPN je značajka koja vam omogućuje povezivanje s Torom – onion Router – putem NordVPN poslužitelja. Ova značajka omogućuje vam povezivanje s mrežom Tor bez nužde preuzimanja Onion preglednika. Stoga pristupiti Onion pregledniku. Prvo se trebate povezati na Torov poslužitelj u mreži NordVPN.

Međutim, imajte na umu da ova značajka smanjuje brzinu veze. Stoga je onion over VPN koristan samo ako želite pristupiti blokiranim web lokacijama i cenzuriranom sadržaju.

Privatnost i sigurnost

Privatnost i sigurnost

Privatnost i sigurnost

sigurnosti

NordVPN je među VPN-ovima koji koriste ono što se smatra najboljom sigurnosnom infrastrukturom za VPN svog kapaciteta. VPN koristi trendy Šifriranje DHE-RSA AES-256 SHA kombinacija na svojoj OpenVPN protokol. To znači da NordVPN zapošljava RSA-2048 enkripcija i the HMAC SHA2-384 protokol provjere autentičnosti jamčiti integritet. Uz to, VPN koristi poznati 3072-bitna Diffie Hellmanova razmjena ključeva (DHE) – pogodno za Savršena tajna naprijed.

Kako bi poboljšao svoju sigurnost, NordVPN nudi ograničenu ponudu dvostruki hop tehnologija, što dopušta dvostruko šifriranje vaših podataka.

Privatnost

NordVPN ima zakonsku nadležnost u Panami – mjesto koje je najprikladnije za VPN. Štoviše, panamska vlada uvijek se zalaže za kibernetičku sigurnost i internetsku slobodu. To znači da se vlasti u Panami protive prikupljanju podataka korisnika – stoga podržavaju VPN-ove. Zemlja se također nalazi izvan dosega NSA-e, GCHQ-a i drugih globalnih nadzornih agencija. Svi ovi aspekti pogoduju neometanom radu NordVPN-a u njegovom nastojanju da poštuje strogu politiku zapisivanja bez dnevnika.

Izvođenje i brzina NordVPN-a

Bili smo impresionirani razinama performansi NordVPN. Osim manjih kvarova s ​​Windows klijentom pri pokretanju, nismo imali značajnih problema.

Speedtest

U usporedbi s drugim vrhunskim VPN-ovima, brzine NordVPN-a su kratke – ali s dobrim razlogom. Smanjene brzine često se pripisuju impresivnim slojevima sigurnosti koje nudi VPN. Unatoč tome, morali smo obaviti nekoliko testova brzine kako bismo točno naučili kako se brzine razlikuju na različitim poslužiteljima. Da bismo nam osigurali referentnu točku, naš prvi test brzine izvršen je bez VPN veze. Evo snimke zaslona rezultata koje smo dobili:

NordVPN test brzine

Sada smo se povezali s poslužiteljem koji nije bio predaleko od naše stvarne lokacije, a snimka u nastavku prikazuje rezultate koje smo zabilježili:

NordVPN test brzine

Zatim smo se povezali pomoću funkcije dvostrukog skoka. I dok smo predviđali smanjene brzine, rezultati su se pokazali boljima:

NordVPN test brzine 4

Napokon smo se povezali s Torom putem VPN poslužitelja, za koje smo predviđali da nude najsporije brzine – međutim, brzine koje smo zabilježili bile su samo impresivne.

NordVPN test brzine 3

Imajući u vidu da uvijek uzimamo svoje zrnce soli, nije vrijeme za otpis NordVPN-a. Nadalje, VPN i dalje nudi neograničenu propusnost. Stoga, brzina zaklopke nije predmet koji se pripisuje ovom VPN-u. No, NordVPN ne nudi podijeljeno tuneliranje koje vam može omogućiti korištenje VPN-a s drugim sigurnosnim alatima.

Jednostavnost korištenja

Web-lokacija NordVPN-a dinamična je i stalno im dodaje novi sadržaj. Brzi pregled web mjesta i osjetit ćete vrhunski osjećaj koji dolazi s tim. Web stranica uvijek oglašava ono što je vjerojatno njihov najbolji paket pretplata dana – i uvijek je na satu. Da biste započeli, trebate pristupiti ‘Moj račun’ stranicu u gornjem izborniku. Cijeli postupak registracije i kupnje plana traje manje od pet minuta.

Klijentske aplikacije NordVPN

Klijent radne površine

Desktop klijent NordVPN-a nudi jednostavno i jednostavno korisničko iskustvo. Štoviše, imajući na umu ogromnu količinu funkcija koje pruža klijent aplikacija, ovo je vrlo impresivno.

NordVPN test brzine 3
Klikom na “Brzo povezivanje” gumb automatski vas povezuje sa najbolji poslužitelj ovisno o vašoj stvarnoj lokaciji. Za povezivanje s poslužiteljem trebalo bi između 15 i 20 sekundi.

Klijent NordVPN 2

Ako vam se više ne sviđa Brzo povezivanje opciju, tada se uvijek možete odlučiti ručno povezati. Da biste to postigli, kliknite na Poslužitelji stranicu i pomaknite se prema dolje da biste vidjeli potpuni popis dostupnih lokacija poslužitelja.

Klijent NordVPN 3Također možete pristupiti stranici postavki na kojoj se možete igrati okolo dostupnim značajkama koje odgovaraju vašoj vezi. Verzija za radnu površinu nudi vam razne mogućnosti prilagodbe, ovisno o tome što tražite.

NordVPN klijent 5

Mobilni klijent

Mobilni klijent ima sličan dizajn i uglavnom iste značajke kao i njegove radne površine za stolna računala. Raditi oko nje je jednostavno kao aplikacije za desktop klijente.

Kompatibilnost

Kompatibilnost s različitim platformama

NordVPN kompatibilnost

NordVPN se svrstava među najbolje VPN-ove kada je u pitanju njegova kompatibilnost s različitim platformama i uređajima. Među neke od uobičajenih podržanih platformi uključuju Windows, Android, macOS, iOS, Linux, ChromeOS, DD-WRT i još mnogo toga. Kompatibilna proširenja preglednika uključuju Chrome i FireFox. NordVPN također podržava uređaje kao što su Raspberry Pi, igraće konzole, pametne televizore, Apple uređaje, rutere i još mnogo toga.

Da bi vam pomogao da povežete što više uređaja ispod svog računa, NordVPN sada omogućuje do 6 istodobnih veza.

NordVPN kompatibilnost u Kini

Kina je bez sumnje teška zemlja za korištenje VPN-a – i to je točno jer većina VPN-a ne funkcionira u toj zemlji. Kina ima legendu “Veliki vatrozid” koji blokira bilo koji OpenVPN promet, čineći većinu VPN-a beskorisnim.

Unatoč tome, NordVPN je nekako pronašao način obilaska velikog vatrozida. VPN je nedavno predstavio nejasne poslužitelje za Windows klijenta. Zagušeni poslužitelji imaju integriranu tehnologiju nevidljivog načina rada zajedno s obfuskacijskom tehnologijom, koja djeluje maskirajući svoj OpenVPN promet kako bi se prikazao kao uobičajeni HTTPS promet – na taj način, prevladavajući vatrozidove.

Netflix US

S velikim zadovoljstvom smo saznali da je NordVPN deblokirao Netflix US bez otvorenih problema. Možete koristiti VPN za pristup širokoj biblioteci sadržaja koji nudi američki Netflix koji inače nije dostupan u Netflix biblioteci za ostatak svijeta. Štoviše, sadržaj je dostupan i u Ultra-HD kvaliteti. Impresivno, zar ne?

BBC iPlayer, Hulu i mnogi drugi

Jednako tako, NordVPN koristi svoju SmartPlay DNS značajku za strujanje BBC iPlayera, Hulu, HBO i drugih velikih streaming usluga. No imajte na umu da ćete možda trebati kontaktirati VPN korisničku službu kako biste saznali najbolje poslužitelje za strujanje koji pristupaju sadržajima na ovim prodajnim mjestima.

Korisnička podrška

NordVPN ima vrhunski sustav podrške 24/7. Posebno su bili impresionirani njihovom podrškom u razgovoru 24 sata dnevno, koja na drugom kraju ima zapravo ljudsko biće. U našem pregledu razgovarali smo s agentom koji je bio brz, pristojan i dao nam je detaljan odgovor na sva pitanja koja smo mu bacili..

NordVPN chat uživo

Ako ne želite koristiti alat za chat uživo, uvijek možete isprobati njihov sustav karata. Što je još bolje, možete upotrijebiti kategorizirane vodiče VPN-a ovisno o tome za koji problem vam je potrebna pomoć. Neke od njihovih glavnih kategorija podrške uključuju naplatu, povezivanje, opće informacije ili početak rada. Tu su i odjeljak s FAQ-om, vodiči za rješavanje problema i ploča za pretraživanje na kojima možete potražiti gotovo sve o VPN-u.

Odjeljak Često postavljana pitanja za NordVPN

NordVPN Besplatno probno suđenje

Trenutno nema načina da imate koristi od besplatnog suđenja NordVPN. Bilo je vremena kada je ova popularna VPN usluga nudila besplatno 7-dnevno probno razdoblje. Međutim, s obzirom na činjenicu da bi ga korisnici zloupotrijebili, besplatno probno razdoblje više nije opcija. Ali možete imati koristi od 30-dnevnog jamstva povrata novca.

Poanta

prozodija

 • Dovršite pravilo bez zapisnika
 • 24/7 korisnička podrška
 • Do 6 trenutnih veza
 • 5400+ poslužitelja
 • Prilagodljivi prekidač
 • Dvostruki VPN
 • Obfuscation tech
 • Radi u Kini
 • Deblokira Netflix US
 • Izvrsne brzine
 • Šifriranje “sve u jednom”
 • 30-dnevna garancija povrata novca

kontra

 • Ništa posebno

Zaključak

NordVPN nudi vrhunsku uslugu koja je uglavnom dizajnirana za vrhunsko internetsko iskustvo, a istovremeno čuva privatnost i sigurnost. VPN napreduje do odličnosti zbog izvrsne kombinacije značajki i funkcionalnosti. Sjedište NordVPN-a sjedište je u Panami, što je veliki plus za njegovim nastojanjima da čuva nula zapisnika. Štoviše, VPN je također stabilan, pouzdan i dobro funkcionira s Netflix US-om, kao i drugim glavnim streaming prodajnim mjestima.

Sve su to sjajne značajke koje su dovoljne da vam omoguće da iskusite puni potencijal interneta. Nadalje, NordVPN ima najjeftinije planove pretplate u VPN industriji, zajedno s impresivnom garancijom povrata novca od 30 dana.

Ukratko, NordVPN otkucava puno kutija, ako ne i svih. Bez obzira da li tražite VPN uslugu po povoljnim cijenama zaobilazi regionalna ograničenja na kanalima za strujanje poput Američki Netflix ili samo želite zaštiti svoju privatnost i internetsku sigurnost istovremeno vas je pokrivao upravo ovaj pružatelj VPN-a. Ako tražite dugoročni VPN, svakako preporučujemo upotrebu NordVPN-a. U slučaju da mislite da ova VPN usluga ne zadovoljava sve vaše potrebe, uvijek možete provjeriti naše najbolje preporučene NordVPN alternative.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map