SwitchVPN pregled 2020

SwitchVPN je novost u VPN industriji. VPN je izgrađen na pristojnoj mreži poslužitelja od preko 230 poslužitelja na 43+ lokacija širom svijeta. Koriste OpenVPN, jaku enkripciju i omogućuju do 5 istodobnih veza. Torrent narkiji bit će zadovoljni viješću da SwitchVPN podržava dijeljenje datoteka P2P. VPN je također odličan izbor za igrače i streamers, zahvaljujući vrhunskim, gigabitnim brzinama.


2020 SwitchVPN pregled

Tvrtku je 2015. osnovala tvrtka CS Systems Inc., korporacija Delaware iz SAD-a. Značajno je da je SwitchVPN uspostavljen jer su se osnivači brinuli da je “besplatni internet ugrožen”, i željeli su povratiti internetsku slobodu.

Međutim, DCMA, Uvjeti pružanja usluge (ToS) SwitchVPN-a izgledaju sumnjivo čak i za nezahtjevnog korisnika. Nadalje, čini se da se tvrtka ne trudi otkrivati ​​svoje podrijetlo, pa to čini da izgledaju još više zabranjivi.

Brza statistika

Povrat novca zagarantovan30 dana
Besplatno probno razdoblje1 dan
Dopuštene istodobne veze

2 uređaja za SwitchVPN

5 uređaja za SwitchVPN Plus

Podržane usluge streamingaNetflix, iPlayer
Nema politike dnevnikaDa
Sigurnosni protokoliOpenVPN, P2TP / IPSec, IKEv2, SSTP, PPTP
ŠifriranjeAES 256-bitni
Posebne značajkeNAT vatrozid, Kill prekidač, DNS zaštita od curenja, unutarnji DNS sustav
Korisnička podrška24/7 podrška uživo
Lokacije poslužitelja43+ zemalja
Broj poslužitelja250+ poslužitelja
Prekidači poslužiteljaNeograničen
Podržani uređaji & platformeWindows, Linux, Mac, iOS, Android, usmjerivači
VPN pravna nadležnostUjedinjene države

SwitchVPN je pojednostavljeni VPN koji ponosom postavlja svoju privatnost iznad svega. Međutim, iskreno nismo sigurni je li to slučaj. U ovom pregledu SwitchVPN-a 2020 sastavili smo radove vrijedne tjedan dana. Naš pregled uključuje iskustvo iz prve ruke, cijene, distribuciju poslužiteljske mreže, ponuđene mogućnosti kao i kvantitativne analize raznih trećih strana.

Budite uz nas tijekom ove recenzije kako biste saznali vrijedi li SwitchVPN vaše povjerenje i ulaganja.

Cijene i mogućnosti plaćanja

Iako je VPN u prošlosti ponudio više paketa, sada prodaje dva plana pretplate – SwitchVPN i SwitchVPN Plus. Iako su ova dva ista, opcija Plus omogućuje vam da osigurate do pet uređaja, u usporedbi s 2 istodobna priključka na standardnoj opciji.

Možete platiti bilo koji plan mjesečno ili godišnje. Međutim, ako radije plaćate mjesečno, morat ćete pretplatiti dodatne troškove, a to je 5,95 USD za standardni plan i 9,95 USD za Plus paket. Alternativno, možete se odlučiti za godišnje cijene i uštedjeti do 44% svog novca. Standardni plan košta 3,33 USD mjesečno, a naplaćuje se 39,95 USD svakih 12 mjeseci. Plan Plus ide za 5,89 USD mjesečno, što ukupno iznosi 69,95 USD godišnje. Preporučujemo da se prijavite za godišnju pretplatu.

30-dnevno jamstvo povrata novca

SwitchVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca bez pitanja za sve pakete bez pitanja. Dovoljno vremena za isprobavanje SwitchVPN-a prije nego što se povjerite u njihovu uslugu. Ako želite istraživati ​​druge mogućnosti, jednostavno pošaljite tim službe za pomoć u roku od 30 dana od vaše početne pretplate i dobit ćete svoj novac natrag. Srećom, pravilnik o povratu novca nema izuzetaka ili ograničenja.

Načini plačanja

Možete kupiti SwitchVPN pomoću kreditne / debitne kartice, PayPala ili Bitcoin. Međutim, toplo preporučujemo da se dogovorite za Bitcoin kao način plaćanja ako želite zadržati identitet anonimnim tijekom kupnje. Inače možete odabrati plaćanje putem AliPay-a ako niste previše zabrinuti zbog privatnosti.

SwitchVPN planovi plaćanja

Poslužitelji

Tvrtka nudi preko 250 poslužitelja u 43 zemlje širom svijeta – pristojnu mrežu koja nudi super velike brzine na svim lokacijama. Kao i obično, njihova je najbolja pokrivenost u Europi, SAD-u, Aziji i širem Tihom oceanu. Iako još uvijek nemaju prisutnost u Africi, VPN je nedavno dodao poslužitelje u Brazilu – uključujući Južnu Ameriku. Štoviše, bili smo presretni što vidimo do 10 lokacija poslužitelja u SAD-u. Europa se također može pohvaliti s nekoliko poslužitelja na razini grada, uključujući UK, London, Maidenhead i Gosport.

Lokacije SwitchVPN poslužitelja

Značajke

Ubojiti prekidač

SwitchVPN nudi značajku Kill Switch koja automatski zaustavlja dolazni ili odlazni internetski promet na vašem uređaju kad god padne VPN veza. Ovo će spriječiti vašu mrežu da ne otkriva vaš internetski identitet znatiželjnim očima. Srećom, ljubitelji bujice i igrači mogu svoje uređaje ostaviti bez nadzora bez rizika izlaganja.

DNS visoke sigurnosti

Tvrtka je također razvila napredni interni DNS sustav kako bi vam pružio potpunu sigurnost. To uključuje pružanje sigurnosti i slobode u strogo cenzuriranim zemljama poput Kine, Rusije i više.

P2P podrška

SwitchVPN podržava dijeljenje datoteka P2P. To znači da možete uživati ​​u besplatnom pristupu popularnim svjetskim web stranicama BitTorrenting i bujicama.

DNS zaštita od curenja

Rijetki su slučajevi pronalaska VPN-a srednjeg raspona koji nudi korisnu DNS zaštitu od propuštanja. Srećom, ovaj brand ima ugrađenu značajku koja će spriječiti slanje vaših DNS podataka lokalnom davatelju internetskih usluga. Što znači kada uključite funkciju, možete pregledavati bez brige o tome tko nadgleda vaše mrežne aktivnosti.

Privatnost i sigurnost

Privatnost

SwitchVPN ima pomalo zbunjujuću politiku privatnosti koja kaže da “ne sakuplja i ne bilježi bilo kakav promet niti koristi svoju VPN uslugu.” Informacije su na prvi pogled sumnjive, ali kad pročitate, otkrit ćete da postoji nešto istine u njihovoj tvrdnji. Međutim, ako nastavite čitati, SwitchVPN priznaje da “može otkriti vaše osobne podatke ako je to potrebno zakonom ili u dobroj vjeri da je takvo postupanje neophodno.” To je nevjerojatno zabrinjavajuće, jer otvoreno podrazumijeva prikupljanje nekih zapisa podataka – u suprotnom VPN neće imati što uključiti.

Nadalje, davatelj je nedavno prebacio svoju baznu operaciju na SAD, čineći svoju nejasnu politiku nepojavljivanja još više zabrinjavajućom. To znači da će VPN vjerojatno u potpunosti poštivati ​​invazivne američke zakone o nadzoru. Štoviše, sada znamo da se bilo koji korisnički podaci mogu podijeliti s nekoliko drugih zemalja prema američkim i britanskim zakonima o zadržavanju podataka. Stoga su njihove tvrdnje da poštuju strogu politiku nulte evidencije u potpunosti kontroverzne.

No SwitchVPN ima uzbudljive značajke i uslužne programe koji vam mogu vratiti povjerenje u njih. Na primjer, pružaju napredni virtualni vatrozid, kao i najbolji u klasi unutarnji DNS sustav.

sigurnosti

SwitchVPN nudi niz opcija šifriranja, uključujući snažnu AES-256 bitnu enkripciju za OpenVPN protokol. Tu su i 128-bitni Blowfish za protok podataka – što je zadana postavka za OpenVPN, te RSA-1024 s 2048-bitnim ključem za rukovanje.

Na temelju naših testova za recenziju, sa zadovoljstvom smo pronašli nultu DNS & IPv6 propuštanja – jasan pokazatelj da je VPN dobro uložio u vašu internetsku privatnost. Tu su i značajke poput automatiziranog Kill Switch-a – iako je dostupan samo za Windows i macOS klijente – koji štiti vaše mrežne aktivnosti kad god padne VPN veza. Otkrili smo i da SwitchVPN upravlja do 80% svojih DNS poslužitelja, a Cloudflare Anonymous održava preostalih 20%. Time ćete svoj identitet i aktivnost držati podalje od nametljivih strana poput internetskih pružatelja usluga i cyber-kriminalaca.

Općenito, zadovoljni smo razinom sigurnosti SwitchVPN-a.

Izvođenje

Test brzine

Prema web stranici, tvrtka kaže da online sadržaj možete strujati maksimalnom brzinom s bilo kojeg mjesta na svijetu. Ali koliko su tačne tvrdnje? Morali smo biti sigurni, pa smo obavili test brzine. Budući da nam je potreban referentni rezultat, testirali smo brzinu interneta bez VPN veze. Slika ispod prikazuje naš osnovni rezultat:

U našem prvom testu brzine VPN-a povezali smo se s obližnjim poslužiteljem. Gledajući rezultate u nastavku, primijetili ste da se brzine smanjuju, ali razumnom brzinom.

Spojili smo se i na udaljeno mjesto poslužitelja. Iako su se brzine znatno smanjivale, i dalje smo uspjeli strujati i vršiti online sadržaj bez ikakvih poteškoća. Rezultati su prikazani na slici ispod:

SwitchVPN ne nudi konkurenciju u brzini, ali sigurno je dovoljno brz da spriječi zaostajanje u vezi ili strujanje reprodukcije. Zapravo biste trebali moći strujati HD sadržaje bez problema s međuspremnicima i uživati ​​u općenitom surfanju.

Jednostavnost korištenja

SwitchVPN je prošao dug put sa svojom web stranicom koja je sada impresivna, vrlo dobro osmišljena, detaljna i jednostavna. Početna stranica prikazuje sve korisne informacije koje vam mogu dati naznaku o tome što usluga može ponuditi. Tu je i gumb “Započnite” u gornjoj polovici stranice i ilustracija koja potvrđuje da su višeplatformski VPN.

Ako se pomaknete prema dolje, vidjet ćete informacije zašto biste se trebali složiti s VPN-om i cijenama dvaju paketa u ponudi. Pri dnu web stranice naći ćete razne korisne veze poput provjere IP adrese, različitih preuzimanja klijenta, pravila o privatnosti i DCMA izjava. Iako je stranica DCMA i dalje prazna.

Međutim, naše jedino nezadovoljstvo web stranicom bila je poteškoća u pronalaženju njihovog besplatnog suđenja u trajanju od 24 sata. Kako sada stoji, imat ćete veće šanse da ga pronađete putem Googlea nego putem web lokacije. Stoga će vam biti korisno ako je reklamiraju na početnoj stranici.

Početak rada

Da biste započeli s SwitchVPN-om, slijedite ove jednostavne korake:

 • Kliknite ili gumb “Početak rada” ili tekst veze “Registracija”.
 • Odaberite željeni plan i kliknite Blagajna.
 • Preusmjerit ćete se na stranicu na kojoj ćete unijeti podatke o svojoj e-pošti i zaporkama.
 • Odaberite svoj idealni način plaćanja i prijavite se.
 • Preuzmite klijent i instalirajte ga.

SwitchVPN sučelje

SwitchVPN klijenti

VPN nudi posvećene klijente za sve glavne platforme, uključujući Windows, macOS, Android i iOS. VPN nema klijentsku aplikaciju za Linux i usmjerivače, ali svejedno ih možete konfigurirati pomoću provjerenog vodiča. Ne možete instalirati i aplikaciju izravno na druge uređaje poput igraćih konzola, ali uvijek ih možete osigurati spajanjem na konfigurirani usmjerivač..

Prijavljivanje na 24-satno besplatno probno razdoblje razumljivo je. Nakon što otvorite stranicu besplatne probne verzije, unesite svoju e-poštu i zaporku za nastavak. Zatim ćete dobiti vezu za potvrdu na adresu e-pošte koju ste naveli. Nakon što kliknete na vezu, bit ćete preusmjereni na stranicu s podacima o probnom računu. Međutim, nakon završetka probnog razdoblja, podaci o vašem računu ostat će. A budući da je usluga vrlo anonimna, morat ćete samo odabrati željeni paket i način plaćanja kako biste započeli.

Klijent radne površine

Na prvi pogled mislite da je to mobilna aplikacija: vrlo uglađena, jednostavna, s oznakom i jednostavna za upotrebu. Jednom kada unesete svoje podatke za prijavu – koji se često razlikuju od prijava na web mjestu – kliknite poveži da pokrenete VPN vezu. Aplikacija ima značajku automatskog izbora koja će odabrati najbolji dostupni poslužitelj i povezati se s lokacijom.

SwitchVPN je među nekoliko VPN-ova koji nude različite mogućnosti za podešavanje na stranici postavki. Potonji je kategoriziran u razne kartice uključujući opće postavke, protokoli, napredne značajke, detalji pretplate, i dijagnostički prozor.

Klijent SwitchVPN Desktop

Kartica Općenito omogućuje prebacivanje opcija pokretanja kao i postavki mrežnog zaključavanja. Štoviše, ako vam je bijela pozadina aplikacije previše svijetla za oči, uvijek možete koristiti Noćnu temu u odjeljku Personalizacija. Marka također nudi najveći broj veza protokola na desktop klijentu, uključujući OpenVPN (UDP i TCP), L2TP / IPSec, IKEV2, SSTP i PPTP. No, aplikacija automatski odabire UDP-OpenVPN protokol prema zadanim postavkama jer je to najsigurnija opcija. Nadalje, kartica Advanced sadrži sigurnosne i privatne značajke kao što su automatski Kill Switch, unutarnji DNS sustav, DNS & IPV6 zaštita od curenja i još više. Pojedinosti o pretplati također možete pregledati u prozoru pretplate, a kartica Dijagnostika pomaže vam u rješavanju problema s vezom, uključujući kontaktne veze za pristup korisničkoj službi.

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija vrlo je slična svojim računalnim računalima u pogledu dizajna, navigacije i broja poslužitelja. Nažalost, aplikacija ne pruža dovoljno značajki na stranici postavki. Još gore, na raspolaganju je samo IKv2 za protokole za povezivanje.

SwitchVPN Mobile App

Kompatibilnost

Kompatibilnost s uređajima i platformama

SwitchVPN ima prilagođene aplikacije dostupne za popularne platforme kao što su Windows, macOS, Android i iOS. Iako nema posebnog klijenta za usmjerivače, ručno možete postaviti usmjerivač da osigura cijelu mrežu. Nažalost, podržava samo nekoliko usmjerivača kako su navedeni na njihovoj web stranici.

Međutim, ako niste sigurni u postupak postavljanja, marka nudi uslugu daljinske instalacije. VPN ručno konfigurira vaš usmjerivač, pod uvjetom da je podržan. Proces traje samo nekoliko minuta, a ne morate dizati prst. Štoviše, razne igraće konzole možete osigurati pomoću SwitchVPN. Ali jedini način da to učinite jest spajanje konzola na konfigurirani usmjerivač. Na taj način bit će osigurani svi vaši kućni uređaji.

Kompatibilnost s strujenjem i bujicom

SwitchVPN je odličan izbor za strujanje mrežnih sadržaja. Iznenađujuće, može deblokirati Netflix US i raditi na osam od deset američkih poslužitelja – samo Miami i New York nisu radili. VPN također deblokira druge divovske usluge, uključujući BBC iPlayer – što je notorno teško razbiti.

Štoviše, VPN također podržava P2P na svim svojim poslužiteljima. To znači da možete pristupiti svim popularnim bujicama iz bilo koje regije na svijetu.

Zaobilazeći cenzuru

Tvrtka je potvrdila tijekom našeg malog razgovora da njegova usluga učinkovito djeluje kako bi zaobišla zemlje koje su visoko cenzurirane. Konkretno, SwitchVPN može prevladati Kineski vatrozid, zahvaljujući “Naprednom algoritmu” koji koristi IP prebacivanje i preusmjeravanje prometa na druge poslužitelje ako se blokira.

Na žalost, nismo mogli pronaći način da potvrdimo tvrdnje jer nismo u Kini, ali ljudi iz SwitchVPN-a uvjerili su nas da u zemlji imaju poslužitelje koji se kontinuirano prate.

Služba za korisnike

Nažalost, SwitchVPN-ova korisnička usluga nije prema najelitnijim standardima i može se ponešto polirati. Međutim, njihov centar za pomoć ima ogroman sustav baza znanja koji će brzo riješiti većinu vaših problema. Na primjer, imaju značajku trake za pretraživanje, zbirku članaka koji se često čitaju, često postavljana pitanja (FAQ) i druge upute za upotrebu.

Razočarani smo njihovom uslugom za razgovor uživo koja nije ispunila naša očekivanja. Nažalost, tvrde da su dostupni 24 sata dnevno, ali trebalo je nekoliko sati prije nego što su nam se vratili. Štoviše, odgođeni odgovori na naše upite trajali su danima, tražeći našu adresu e-pošte u svakoj prilici. Unatoč tome, agenti su bili dovoljno pristojni i dobro upućeni u naše tehničke upite.

SwitchVPN korisnička podrška

Poanta

Pros:

 • Nema politike dnevnika
 • Neograničeno preuzimanja i učitavanja
 • P2P podrška
 • Luka naprijed
 • DNS & IPV6 zaštita od propuštanja
 • Radi s Netflixom i iPlayerom
 • NAT vatrozid
 • Automatski prekidač
 • Više protokola
 • 30-dnevna garancija povrata novca

Cons:

 • Kontroverzni 24/7 servis za korisnike
 • Nejasna oprečna politika bilježenja
 • Ograničena distribucija poslužitelja

Ostali davatelji VPN-a

Ako još uvijek niste previše sigurni u vezi s ProtonVPN-om, na popisu u nastavku nalaze se neke od najviše rangiranih marki u industriji:

Zaključak

SwitchVPN može se natjecati s vrhunskim VPN-ovima u industriji – potrebno im je samo nekoliko malih lakova. Pružatelj usluge nudi poželjne brzine, neograničen pristup streaming uslugama i P2P podršku za bujice. SwitchVPN je također opremljena usluga koja pruža napredne značajke privatnosti i sigurnosti – omogućujući im da se postave među popularne vrhunske VPN-ove.

Nažalost, oni imaju politiku zapisivanja bez trupa koja smanjuje povjerenje njihovih potrošača. Inače, usluga je veoma pristupačna i može vam odgovarati – to jest ako se ne brinete o privatnosti ali volite dobru brzinu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me