TorGuard pregled 2020

TorGuard je poznati VPN u industriji s impresivnim setom mrežni poslužitelji. Specijalizirano je za pružanje internetskih usluga privatnosti poput sigurnih e-mail, punomoćnici i a VPN. Štoviše, TorGuard je odličan izbor za anonimna bujica i osigurano dijeljenje datoteka P2P. Ovo objašnjava što je izraz “humkaIz TorGuarda podrazumijeva se da – nije povezan sa Torovim projektom – ali izvrsno nudi proizvode koji se odnose na privatnost.


TorGuard pregled

Uz to, TorGuard isporučuje impresivne specifikacije proizvoda, uključujući mogućnost izbora 3000+ poslužitelja u više 55 zemalja, dopušta do pet istodobnih veza, nosači OpenVPN, OpenConnect, L2TP, SSTP, ili IPSec protokoli. VPN također nudi višestruke prikrivene mogućnosti poput OpenVPN obfuscation, Stunnel, OpenConnect, kao i Shadowsocks – kako biste izbjegli blokiranje.

Brza statistika

Povrat novca zagarantovan7 dana
Dopuštene istodobne veze5 uređaja
Podržane usluge streaminganijedan
Nema politike dnevnikaDa
P2P je dopuštenDa
SmartDNSDa
ŠifriranjeNapredni 246-bitni AES
OvjeraSHA-512
Šifriranje rukuModp8192
VPN protokoliOpenVPN, L2TP-IPSec, IKEv2, OpenConnect
Posebne značajkeStealth poslužitelji, prekidač za zaustavljanje, BitTorrent, P2P dopušteno, DNS zaštita od curenja, Obfuscation tech
Korisnička podrška24/7 podrška uživo
Lokacije poslužitelja68+ gradova u više od 55 zemalja
Broj poslužitelja3000+ poslužitelja
Podržani uređajiWindows, Linux, macOS, iOS, Android, usmjerivači
VPN pravna nadležnostNevis, West Indies

Značajno je da su velike brzine, pouzdana usluga i snažna anonimnost među glavnim značajkama koje VPN obećava. Testirali smo na VPN kako bismo otkrili kako stoji u usporedbi s konkurentima u industriji. Otkrijmo kako je prošlo.

Cijene i opcije plaćanja

TorGuard cijene

TorGuard ima četiri različita plana pretplate koji se razlikuju u razdoblju u kojem se nude. Možete ih kupiti mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje, ovisno o vašem proračunu. Međutim, TorGuard nam je dao do znanja da što je duže razdoblje vaše pretplate, to je bolji ugovor – to su visoki popusti na cijene. Pokušali smo srušiti stope plana kako je objašnjeno u nastavku:

 • Mjesečni plan prodaje na 9,99 USD mjesečno – što je očito najskuplji plan – pa ako ne želite VPN do mjesec dana, savjetujemo ga.
 • Tromjesečni plan je poboljšanje prijašnjeg, a košta 19,99 USD naplaćeno nakon svaka tri mjeseca. Prema TorGuardu, ovo je omiljeni plan, ali ono što vas sprečava da tražite dalje.
 • Polugodišnji plan maloprodaja na 29,99 dolara naplaćuje se svakih šest mjeseci. Šestomjesečni plan je ekonomičan, ali ne toliko.
 • Konačno, godišnji plan to vrijedi 59,99 USD godišnje. Ovo je daleko bolja ponuda od većine VPN-ova. Stoga, ako ne želite koristiti VPN nekoliko mjeseci, predlažemo vam da kupite ovaj plan.

Metode Plačanja

Načini plačanja

TorGuard ima impresivan sustav opcija plaćanja. Oni prihvaćaju sve glavne opcije plaćanja, uključujući kreditne kartice, PayPal, cryptocurrency, Paymentwall, kao i PayGarden. Bili smo oduševljeni njihovim Cryptocurrency mogućnost plaćanja što znači možete platiti za plan bez izlaganja vašeg identiteta.

7-dnevno besplatno probno razdoblje

TorGuard je jedan od nekoliko najboljih VPN-ova koji se nude pokus njihove usluge bez rizika. Stoga, ako sumnjate u TorGuard, uvijek možete koristiti besplatno probno razdoblje kako biste stekli osjećaj njihove usluge prije nego što nadogradite na premium plan.

7-dnevna politika povrata novca

Zajedno s njihovim besplatnim suđenjem je pošteno 7-dnevno jamstvo povrata novca. TorGuard obećava da će vam refundirati novac unutar prvih 7 dana od datuma kupnje u slučaju da postanete nezadovoljni njihovom uslugom. Nažalost, pravilo povrata odnosi se samo na njegove VPN, e-poštu ili proxy usluge i ne uključuje kupnju namjenskog IP-a.

Napomena: TorGuard upozorava na to ako koristite Bitcoin kao opcija plaćanja, tada će povrat novca biti unaprijed određen tržišnom vrijednošću valute u trenutku povrata novca. Prema TorGuardu, svi Kriptovalute nisu u vlasništvu nijednog državnog tijela; stoga su sklone fluktuacijama u kratkom razdoblju.

Poslužitelji

TorGuard drži natjecateljsku karticu protiv vrhunskih VPN-ova sa širokim pokrivanjem poslužitelja. VPN nudi preko 3000 poslužitelja na 68+ lokacija poslužitelja, raspoređenih u više od 55 zemalja oko svijeta. TorGuard je tijekom godina naporno radio kako bi osigurao da vam ne nedostaje poslužitelj u bilo kojem kutku svijeta s kojim se želite povezati. Njihovi poslužitelji pokrivaju gotovo sve glavne kontinente, uključujući Sjeverna i Južna Amerika, Europa, Azija, Oceanija i dijelovima Afrike. TorGuard se također može pohvaliti brzim proxyjem

Najbrži VPN i proxy mreža koju pokreću 3K + gigabitni poslužitelji s nesmjernom propusnošću

TorGuard također drži konkurentsku karticu u rukavima s kojom se ne mogu pohvaliti svi VPN-ovi – prikriveni poslužitelji. Idealno, “Prikriveni poslužitelji” savršeni su za korisnike u visoko cenzuriranim zemljama kao što su Kina i Iran. Zahvaljujući prikrivenim poslužiteljima, netizani u tim zemljama napokon se mogu uživajte u neograničenoj slobodi na mreži.

Značajke

Stealth poslužitelji

TorGuard nudi prikrivene servere koji će vam omogućiti korištenje internetskih aplikacija za vaše poslovanje – poput Dropboxa, VoIP-a, Google Appsa i drugih digitalnih usluga. To znači da prikriveni VPN možete koristiti za pristup ograničenom sadržaju bez obzira na vašu lokaciju. U idealnom slučaju, prikriveni VPN maskira se da bi se prikazao kao uobičajeni HTTPS promet, što omogućuje vaš TorGuard da ostane neotkriven čak i pri dubinskom pregledu paketa.

Adblocker

TorGuard nudi značajku Adblocker-a i za mobilne i za klijentske aplikacije klijenta. Nakon što uključite značajku, blokirat će oglase koji vam omogućuju da privatnost podataka budete privatni. Štoviše, Adblocker može značajno poboljšati vašu brzinu uklanjanjem dosadnih oglasa koji također troše propusnost veze. Značajka također može zaštititi od zadiranja oglašavanja koje se uglavnom unovčava i dijeli s trećim stranama. Stoga smatramo da su TorGuardova privatnost VPN-a i blokiranje oglasa savršeni spoj!

Anonimni VPN IP

Kad god pokušate pregledavati Internet; vašu IP adresu prate oglasi, web stranice i druge digitalne usluge. Nakon otkrivanja stvarne IP adrese te aplikacije i web mjesta mogu pročitati vaše podatke. Međutim, TorGuard nudi rješenje putem Anonymous VPN IP funkcije. Značajka vam dodjeljuje anonimni IP koji maskira vašu fizičku lokaciju i identitet – omogućavajući vam da ostanete privatni i sigurni.

Najsuvremenija enkripcija

TorGuard pruža najnapredniju enkripciju i protokole u VPN industriji. Oni koriste AES-256 enkripciju s SHA-512 tehnikama provjere autentičnosti. TorGuard nudi i robusne, jedinstvene protokole kao što su Stunnel, OpenVPN, SSTP, kao i SSH tuneli. Te razine protokola šifriranja sigurnosti uzimaju TorGuardovu sigurnost u budućnost.

Deblokirajte web stranice, aplikacije i igre

Web stranice s vijestima, usluge streaminga, aplikacija i igara prate vašu IP adresu i dodjeljuju sadržaj na temelju vaše fizičke lokacije. Bez obzira na to, TorGuard vam predstavlja razne lokacije u svijetu na koje se možete povezati; i iskusite uzbudljiv sadržaj bez ograničenja.

Privatnost i sigurnost

Privatnost

TorGuard je nedavno prošao nekoliko korporativnih restrukturiranja i sada je uključen u tvrtku Nevis, manji otok Saint Kittsa koji se nalazi u Zapadna Indija. Kao takav, TorGuard pridržava se strogih zakona o čuvanju podataka nametnuta na tom području. Međutim, kako piše u politici o privatnosti, TorGuard ne pohranjuje zapisnike od svojih usluga – VPN ili Proxy. Sve u svemu, možemo reći da je TorGuard siguran za upotrebu.

TorGuard nudi Alat za zaštitu od curenja WebRTC, ali morat ćete to omogućiti ručno. Zapravo TorGuardove klijentske aplikacije prikazuju bilješku koja upozorava da bi mogla doći do problema tijekom ponovnog uspostavljanja veze. Međutim, značajke poput ubojiti prekidač, IPv6, i DNS zaštita od curenja uvijek su omogućeni prema zadanim postavkama TorGuard nudi i App Kill značajka koja omogućuje ubijanje određenih aplikacija ako padne VPN veza – torrent klijent je jedna takva aplikacija.

Nažalost, TorGuard je također primio kritike da su njegove opcije za prebacivanje pomalo komplicirane. Na primjer, postoji nekoliko opcija kao što su Manage Interface State, App Kill i “Arm kill switch nakon prve uspješne veze.” Svaka od ovih opcija ima različite pod-menije, što početnicima teško pristupa. Stoga, ako vam nedostaje dovoljno iskustva s ovim naprednim značajkama, predlažemo da ih ignorirate.

sigurnosti

U našem pregledu primijetili smo da TorGuard koristi 128-bitna tehnika šifriranja prema zadanom. Međutim, to lako možete prilagoditi 256-bitna napredna enkripcija na glavnoj stranici klijenta za radne površine. Iako se obje ove metode šifriranja smatraju sigurnim, savjetujemo da se odlučite za 256-bitnu opciju – jer se uglavnom smatra vojnom ocjenom. Uz to, TorGuard vam nudi i nekoliko mogućnosti s tehnikama provjere autentičnosti poput SHA1, SHA256, i SHA512. Bilo koja od ovih opcija savršeno funkcionira s uređajem 2048-bitni RSA ključevi kao i Savršena tajna naprijed. Značajno je da SHA1 provjera autentičnosti opcija je na ivici da postupno ukine VPN.

Ako koristite TorGuardov desktop klijent, predlažemo da ga upotrebljavate OpenVPN ili OpenConnect. OpenConnect je an SSL VPN tehnologija kojoj TorGuard odaje veliku poštovanje – tvrdeći da “korisnicima daje mogućnost da dobiju najviše propusne širine, poboljšaju brzinu i izbjegnu propuštanje propusnih opsega ISP-a.” To se događa zato što se TorGuardovi OpenConnect serveri kreću u sekundi SSH tunel, koja koristi 256-bitna tehnika šifriranja prema zadanom.

Izvođenje

Kad god provedemo svoje testove brzine, trudimo se ostati empirijski. U našem smo testiranju brzine koristili internetski alat za najbržu brzinu. Ranije smo pregledali kako TorGuard ima veliku mrežu brzih poslužitelja. Stoga smo u ovom odjeljku pokušali saznati koliko se brzine razlikuju u različitim regijama.

U prvoj vožnji testirali smo brzine bez VPN veze da bismo postavili mjerilo za naše testove. Evo početnog rezultata koji smo sakupili:

Test brzine

Sada smo se povezali s obližnjim serverom i obavili još jedno ispitivanje brzine. Pogledajte kako su velike brzine:

Test brzine 3

U našem eksperimentu testirali smo s udaljenim poslužiteljima, a rezultati koje smo dobili bili su impresivni. Ako proučite rezultate u nastavku, vidjet ćete da su se, premda su brzine preuzimanja malo smanjile, nadoknadile povećanjem brzine prijenosa..

Test brzine 2

Imajući u vidu da je TorGuard dobro poznat po bujicama i Dijeljenje datoteka P2P, mislimo da rezultati su bili odlični.

Jednostavnost korištenja

TorGuard je označen čuvenim sloganom – Internetske usluge zaštite privatnosti – što znači da nudi više digitalnih usluga putem dobro zaštićena infrastruktura. Odmah otvarate TorGuardovu web stranicu; vidjet ćete prekrasnu pozadinsku sliku koja sadrži samoobjašnjavajuće informacije. VPN prikazuje podršku za više platformi, 7-dnevno besplatno probno razdoblje, link do preuzmite aplikaciju TorGuard za klijenta i neke tekstualne informacije o njegovoj privatnosti.

Njegova gornja traka izbornika prikazuje sve proizvode koje TorGuard nudi, uključujući Anonimni VPN, proxy, poslovni VPN, e-pošta, kao i Usmjerivači. Izbornik podnožja prikazuje relevantne tekstualne veze na različite stranice web mjesta VPN-a.

Početak

TorGuard VPN nudi vam više načina kako započeti s njegovim uslugama – i svi su oni naprijed. Možete započeti navigacijom do odjeljka “Anonimni VPNKliknite odjeljak “Nabavite TorGuard odmahIli možete otvoriti gumb “Pridružite se sada‘ dugme; sve pronađeno na početnoj stranici. Nakon što otvorite bilo koju od ovih veza, morat ćete odabrati paket koji želite kupiti prije nego što nastavite. Nakon toga moći ćete preuzeti klijentsku aplikaciju koju želite.

Bilješka: TorGuard nudi vam mogućnost kupnje određene vrste poslužitelja, uključujući streaming ili namjenske IP poslužitelje. TorGuard omogućava do 5 istodobnih veza, ali također možete podesiti broj povezanih uređaja uz znatan trošak. No ako imate standardni VPN ili proxy paket, zanemarite cikluse naplate koji biste mogli vidjeti u odjeljku za početak rada. To je zato što će se stvarne cijene odraziti na košaricu.

TorGuard klijentske aplikacije

Desktop klijent

TorGuard klijent

Odmah nakon završetka postupka postavljanja, dočekat će vas glavni prozor aplikacije za radnu površinu. Međutim, aplikacija je datirala estetiku, ali nudi nekoliko mogućnosti povezivanja.

Iako se može činiti oštrim, početak rada s aplikacijom za radnu površinu je upravljiv. Na primjer, glavni zaslon omogućuje vam odabir vrsta tunela, port, protokol i Cypher koji najbolje odgovara vašim zahtjevima. Jednom kada dodirnete Spojiti, bit ćete povezani s najbolji dostupni poslužitelj; ovisno o vašoj lokaciji. Također možete kliknuti Odaberite Poslužitelj za odabir željene lokacije poslužitelja. Štoviše, koristite filtar padajućem izborniku kako biste pristupili određenim regijama i izolirali ‘Stealth poslužitelji‘ također.

Kad prvi put instalirate TorGuard aplikaciju za radnu površinu, od vas će se zatražiti da unesite svoje podatke za prijavu započeti. Aplikacija vas automatski povezuje sa najbolji poslužitelj – trebali biste vidjeti niz crvenih obavijesti koje vas ažuriraju u postupku povezivanja. Jednom zeleni ‘povezanPojavit će se poruka, a zatim možete bezbrižno pregledavati.

TorGuardova aplikacija za klijente ima nekoliko postavki za istraživanje za koje mislimo da će biti dobrodošle vijesti ako ste napredni korisnik. Da biste im pristupili – prvo trebate prekinuti vezu s uslugom – kada ćete vidjeti a Više opcija veza koja će se pojaviti na glavnom zaslonu. Nakon što kliknete na njega otvorit će se novi zasebni prozor koji će vam pružiti pristup stranici postavki. Stranica vam omogućuje prilagodbu nekoliko opcija veze kao i nekih postavki prikaza.

Značajno je da će ove postavke biti korisne samo naprednim korisnicima, ali mogu biti neodoljive ako ste početnik – pa vam predlažemo da ih ignorirate..

Aplikacija za mobilne klijente

Mobilni klijent

Srećom, TorGuardova mobilna aplikacija ima znatno poboljšan minimalistički dizajn, za razliku od svojih kolega sa stolnog računala. Dok dva klijenta dijele koncept dizajna, mobilna aplikacija je intuitivnija, jednostavna za korištenje i naređuje vrhunski izgled. Početak korištenja aplikacije jednostavan je; trebate se prijaviti i kliknuti Spojiti koristiti uslugu. Treba manje od pet sekundi do Spojiti ili isključiti.

Kao i većina vrhunskih VPN-ova, TorGuard je opremljen mogućnost automatskog odabira najboljeg dostupnog poslužitelja – opcija koja je korisna kad požurite. U suprotnom, ako se želite povezati s određenom državom, dodirnite ikonu ime poslužitelja prikazano na početnoj stranici za pristup cjelovitom popis poslužitelja. Za razliku od svojih konkurenata, TorGuard nije svoje poslužitelje kategorizirao u skladu s njihovim specijaliziranim mogućnostima – recimo, struji – ali nude mogućnost omiljenih vaših najboljih poslužitelja radi lakšeg pristupa.

Baš kao i desktop klijent, mobilna aplikacija nudi mnogo mogućnosti veze koje možete pronaći u stranicu postavki. Štoviše, za pristup njegovim značajkama kliknite na ikona postavki u gornjem desnom dijelu aplikacije. Nakon što otvorite odjeljak s postavkama, primijetit ćete da aplikacija ima mnogo manje mogućnosti od onih koje su dostupne na klijentu za stolna računala. Unatoč tome, možete promijeniti protokol, vrstu veze kako biste postigli svoje potrebe za vezom. No, još jednom, savjetujemo da, ako niste dobro upoznati s njima, koristite to zadane mogućnosti podešavanja.

Kompatibilnost

Kompatibilnost s Netflixom

S većinom VPN-ovi koji imaju problema s Netflixom, to je uvijek pogodak i promašaj kao da će njihovi poslužitelji raditi s mrežama za strujanje. Testirali smo TorGuard sa svojim američkim poslužiteljima, ali nije imao sreće. Uzastopno, također smo pokušali otključati neke od glavnih streaming usluga poput HBO-a i Amazon Prime ali nije uspio. Stalno smo dobivali pogrešku proxyja svaki put kada smo pokušali strujati. UK poslužitelji također nam nisu mogli omogućiti pristup BBC iPlayeru također.

U idealnom slučaju priželjkujete da takav popularni VPN bude na vrhu streaming usluga, ali bi bilo u krivu. Imajte na umu, čini se da što popularniji VPN postaje veći cilj za Netflix i njegove partnere. Štoviše, mislimo da od tada TorGuard se pozicionira kao najbolja usluga za ljubitelje bujice, možda nema poriva za uslugom streama.

Kompatibilnost u Kini

Sa zadovoljstvom smo saznali da je TorGuard uložio mnogo resursa u omogućavanje korisnicima Kina za pristup cenzuriranom sadržaju i deblokiranje web stranica. VPN savjetuje da ga uvijek koristite označeni Stealth poslužitelji da vam omogući da zaobići Kineski vatrozid. Ovi prikriveni poslužitelji optimizirani su da prijeđu zaštitne zidove Deep Packet Inspection (DPI) slične onima koje koriste davatelji internetskih usluga u Kini i drugim visoko cenzuriranim zemljama..

Uz to, predlažemo da prilikom upotrebe Stealth poslužitelja koristite i Stealth Proxy značajku koja se može naći na kartici Proxy na kartici postavki vašeg klijenta za desktop..

Služba za korisnike

Ako naiđete na probleme s TorGuard proizvodima, trebat će vam sva pomoć i podrška koju možete dobiti. U takvim situacijama uvijek možete doći do stranicu za podršku na web mjestu VPN-a – gdje ćete imati pristup ogromna baza znanja. Stranica pomoći sadrži nekoliko dokumentacija o raznim rješavanje problema. Pronaći ćete izravnu vezu do nje YouTube kanal gdje su ažurirali široku lepezu video tutorijali koji će vam pomoći u rješavanju tih problema. TorGuard je također popularno uveo svoje mjesto Pitanja i odgovori, i a Forum zajednice gdje se možete savjetovati s drugim netizenima.

YouTube

Ako biste radije konzultirali s agentom, možete ih koristiti bilo koji sustav ulaznica putem e-pošte, ili se možete odlučiti za upotrebu live chat usluga. Razgovarali smo s agentom na platformi za chat uživo i otkrili smo da je uljudan i dobro upućen u znanje. Međutim, imajući u vidu da njihov alat za chat uživo preuzimaju treće strane, to bi moglo rezultirati a kršenje privatnosti. Stoga, ako to postane problem, uvijek možete ih koristiti sustav ulaznica putem e-pošte – agenti hoće povratiti u minutama.

Podrška uživo

Poanta

profesionalac

 • Čvrsta sigurnost
 • Apsolutni nula zapisi
 • Velike brzine
 • Najbolje za bujice
 • Dijeljenje datoteka P2P
 • Radi u Kini
 • 24/7 korisnička podrška
 • Nevidljive opcije

kontra

 • Prilično skupo
 • Ne deblokira Netflix i ostale usluge struje
 • Datirani klijent za radne površine

Zaključak

TorGuard svoje usluge cilja na napredne korisnike koji većinom imaju bujica anonimno. Očigledno, njegova ponuda brojnih postavki postavki u klijentu desktop računala i ogroman niz servera – najoptimiziranijih za bujice – čine ga savršenim izborom za anonimnost. Iako TorGuard ne podržava streaming, oni to nude ultra velike brzine koji su idealni za osigurano dijeljenje datoteka P2P.

Međutim, nismo bili impresionirani njihovom aplikacijom za desktop računala. Čvrsto smatramo da bi VPN ovog kalibra trebao barem pružiti ‘miš iznadObjašnjenja kompliciranih postavki. Unatoč tome, s rastućom konkurencijom u VPN industriji, predviđamo da će TorGuard uskoro preraditi aplikaciju da izgleda čistiji i intuitivniji – baš kao i mobilna aplikacija.

Ako ste korisnik koji ima nakon VPN koji može deblokirati web mjesta u visoko cenzuriranim zemljama poput Kine, Irana i čitave UAE; TorGuard je vaš savršen izbor. Zahvaljujući svojoj prikrivene opcije, TorGuard može prodrijeti u takve tvrdoglave vatrozidove. Međutim, ako tražite uslugu koja može deblokirati velike strujne prodajne salone poput Netflixa, iPlayera i Amazon Prime, morat ćete potražiti drugdje. U tom slučaju je bolje da odaberete jednu od ovih TorGuardovih alternativa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me