TunnelBear VPN pregledan 2020. godine

Vraćam se već osam godina, TunnelBear radi iz Toronta u Kanadi. Kanadski VPN, koji je započeo 2011. godine, stekao je popularnost širom svijeta svojim otvorenim obećanjem „jednostavan, privatni, besplatan pristup otvorenom Internetu.”TunnelBear je dobro dizajniran za korisnike koji nemaju malo znanja o VPN-ima, objašnjavajući zašto nudi osnovne značajke. Napominjemo, kanadski VPN ima smisao za humor pripisuju medvjedima i njihovoj okolini – dovoljno izraza da ti krv pumpa.


Tunnelbear pregledan 2019. godine

Tunnelbear pregledan 2020. godine

Brza statistika

Povrat novca zagarantovanNije dostupno
Dopuštene istodobne veze5 uređaja
Podržane usluge streamingaNije podržano
Nema politike dnevnikaDa
P2P je dopuštenNije podržano
SmartDNSNije dostupno
ŠifriranjeNapredni 246-bitni AES
OvjeraSHA-256
VPN protokoliOpenVPN, IPSec, IKEv2
Posebne značajkeGhostBear, VigilantBear (Kill switch), Stealth tehnologija
Korisnička podrškaNije dostupno
Lokacije poslužitelja22+ zemalja
Broj poslužitelja355+ poslužitelja
Podržani uređajiWindows, macOS, iOS, Android
VPN pravna nadležnostToronto, Kanada

Bili smo znatiželjni oko VPN-a s obzirom na njegovu bazu rada. TunnelBear izriče hrabre tvrdnje o svim mogućnostima sigurnosti i privatnosti u klasi. Zbog toga smo odlučili provesti opsežni pregled kako bismo otkrili što VPN može ponuditi. Pridržavajte se čitavog pregleda TunnelBear za 2020. godinu i saznajte zašto TunnelBear vrijedi pucati.

Cijene i načini plaćanja

Cijene i načini plaćanja

Cijene i načini plaćanja

TunnelBear nudi tri različita plana pretplate, uključujući Mali, velikan, i sivkast.

Mali plan

Početno ‘Mali’ plan daje ti besplatna VPN usluga. Saznali smo i da cvjećanjem putem VPN-a dodijelite račun ekstra 1 GB propusnosti. U kombinaciji sa svojim ograničena propusnost, “Mali” plan TunnelBear-a ne daje vam pristup za povezivanje s njihovim australijskim poslužiteljima. Ipak, možete uživajte u svim značajkama taj brod s TunnelBear – imajući u vidu da je besplatno.

Divovski plan

TunnelBear-a ‘Divovski’ plan dostupno je za 9,99 USD mjesečno. Plan vam nudi neograničenu propusnost plus svi značajke i poslužitelji distribuiran u više od 22 zemlje oko svijeta. Također je vrijedno istaknuti da plan dopušta i do pet istodobnih veza.

Grizzly plan

“Grizzly” plan je godišnji plan koji se prodaje na malo 4,17 USD mjesečno, što u prijevodu znači a ukupno 49,88 USD naplaćeno svake godine. Plan vam omogućuje uživanje sve napredne značajke koji su dostupni u njegovom ‘Giant’ planu – ali uz smanjene dugoročne troškove. Želimo istaknuti da je to najjeftiniji i najpovoljniji plan koje nudi TunnelBear s obzirom to će vam uštedjeti do 50% vašeg novca. Štoviše, “Grizzly” plan omogućuje pet istodobnih veza – baš kao i njihove kolege.

TunnelBear za timove

S druge strane, VPN sa sjedištem u Torontu nudi dodatnu posebnu “TunnelBear za timove“Plan za svoje privatne korisnike. Plan je dostupan za institucije i tvrtke koji moraju osigurati svoj tim bez obzira na njihovu lokaciju. O ovom planu se kaže koštaju 69 dolara po osobi, I je naplaćuje se godišnje.

Besplatna proba

TunnelBear ne nudi izravno besplatno testiranje svoje usluge, ali umjesto njih imaju svoj “Little” plan. Međutim, svoje “TunnelBear za timove” nudi a 7-dnevno besplatno probno razdoblje.

Metode Plačanja

Kanadski VPN prihvaća ograničene, ali pouzdane načine plaćanja. Osim prihvaćanja svih glavne kreditne kartice, i sigurno Bitcoin način plaćanja, TunnelBear ima svoj poseban način plaćanja nazvan “Staklenke meda. ‘ Nažalost, ne možete platiti putem Staklenke meda Trenutno.

Povrat novca zagarantovan

TunnelBear ne pruža garanciju povrata novca jer pretpostavljaju da je pokrivena u cijelosti prikazanom besplatni “Mali” plan. Stoga prije nego što osigurate da ste temeljito testirali besplatnu verziju prije nego što se obvezate na njihov premium plan.

Poslužitelji

Poslužitelji

TunnelBear pruža mreža od 355+ poslužitelja dobro raspoređeni po cijeloj 22+ zemalja oko svijeta. To je, međutim, relativno manje mreže u usporedbi s većinom vrhunskih VPN-ova u industriji.

Bez obzira na ograničeni broj dostupnih poslužitelja, kanadski VPN ima ravnomjerno raspoređenu mrežu u svim većim regijama širom svijeta. Premium plan TunnelBear omogućava vam povezivanje sa svim tim poslužiteljima, uzimajući u obzir Australijski poslužitelj dostupan je samo premium korisnicima samo. Štoviše, svi plaćeni planovi vam daju 5 istodobnih veza, neograničeno prebacivanje poslužitelja, i neograničena propusnost također. Imajte na umu da svi poslužitelji koriste zajedničke IP adrese radi anonimnosti.

Značajke

VigilantBear (Kill Switch)

VigilantBear je jedinstvena značajka prekidača za ubijanje TunnelBear-a. To je vrijedan sigurnosni alat koji vas prekida s interneta u slučaju da padne vaša VPN veza. To osigurava da vaši podaci ne procure i da se izloži vaš identitet.

GhostBear

GhostBear je poseban zamračenje tech to se obično smatra “prikriveni način.”TunnelBear koristi tu značajku da prikriva svoj OpenVPN promet kako bi se prikazao kao uobičajeni HTTPS promet u gusto cenzuriranim zemljama poput Kine. Ovu značajku radi autor implementiranje off proxyja, čineći TunnelBear’s OpenVPN promet manje je otkriti radoznalo dobavljačima internetskih usluga, korporacija kao i vlada.

Moguće je da GhostBear može usporiti brzinu veze i zato vam predlažemo da je uključite samo kad je to potrebno. Inače, imate mogućnost iskoristiti normalno OpenVPN-ov protokol korisničkog datagrama (UDP), koji nudi super velike brzine i sigurna veza.

Nepodržana P2P Dijeljenje datoteka

Nažalost, kanadski VPN ne podržava dijeljenje datoteka P2P. To je uglavnom zbog svoje baze djelovanja – Kanade – koja ima stroge zakone protiv bujice. Stoga, ako ste ljubitelj bujice, to možda nije vaš VPN izbor.

Privatnost i sigurnost

Privatnost

TunnelBear ima pravna nadležnost u Torontu, Kanada. A budući da je Kanada jedna od zemalja “Pet očiju”, VPN daje lošu sliku. Kanada ima brojne zakone koji idu protiv internetske privatnosti – baš kao i SAD – kao i internetsku slobodu koja nije zajamčena, osim ako TunnelBear doista poštuje strogu politiku zapisivanja bez zapisa.

TunnelBear naglašava hrabre tvrdnje da pružaju “žestoka politika zapisivanja bez dnevnika.„Detaljno smo pregledali njihovu politiku zaštite privatnosti i otkrili da one pohranjuju samo„ minimalne zapise “. Prema njihovim izjavama, VPN sa sjedištem u Torontu čuva sljedeće podatke:

 • Informacije o računu
 • Osobni podaci prikupljeni prilikom plaćanja
 • Operativni podaci

Prema njima [TunnelBear]:

„TunnelBear izričito NE prikuplja, pohranjuje ili ne bilježi sljedeće podatke:

 • IP adrese koje posjećuju našu web stranicu
 • IP adrese nakon internetske veze
 • DNS upiti dok su povezani
 • Sve informacije o aplikacijama, uslugama ili web stranicama koje naši korisnici koriste dok su povezani s našom Uslugom. “

Nastavljajući se tvrdnjama da nikada ne prikupljaju vašu IP adresu kad god spojite njihovu uslugu, podrazumijeva da TunnelBear ne može dekodirati vaš identitet.

Uvjereni smo da je njihova politika privatnosti jednako snažna. Budući da TunnelBear ne prikuplja podatke o bilo kojem korisniku, to znači da sve što radite dok surfate ne može biti povezano s vama. Međutim, iz nekog razloga obožavatelji privatnosti smatraju da VPN sa sjedištem u Torontu nije siguran za uporabu i kao takav ga smatra ne Starter-om.

sigurnosti

TunnelBear svaki put provodi dodatne mjere kako bi poboljšao svoje čvrste sigurnosne standarde za korisnike. VPN koristi All-in-Class 256-bitni napredni standard šifriranja (AES) tehnika šifriranja koja je u kombinaciji s poznatim SHA-256 provjera autentičnosti. Tehnika šifriranja nudi se na svim aplikacijama za klijente osim iOS-a 8 i njegovih ranijih izdanja – gdje je 128-bitna AES enkripcija koristi se uz SHA-1 provjera autentičnosti.

Kao i njegovi konkurenti, TunnelBear nudi tri protokola za povezivanje, uključujući OpenVPN, IKEv2, i IPSec. OpenVPN je dostupan u klijentima za Windows, macOS i Android, gdje djeluje uporedo s trendovskim rukovanjem RSA-4096. Dok, iOS inačica 9 i noviji koriste i IPSec i IKEv2 protokole u kombinaciji sa RSA-2048 stiskom ruke. IOS verzije 8 i starije verzije koriste IPSec zajedno s rukovanjem RSA-1548. Savršena tajna naprijed koristi se i putem razmjene ključeva Diffie-Hellman (DHE).

Značajno je da TunnelBear ne nudi PPTP – koji se smatra zastarjelim protokolom šifriranja i često vrlo nesiguran. Kako bi dokazali svoju sigurnost i razinu povjerenja u privatnost, TunnelBear je nedavno završio prvu reviziju VPN industrije potrošača – kao što se vidi i na njihovoj web stranici.

Izvođenje

Sve su aplikacije klijenta TunnelBear prilično učinkovite i pouzdane. Tokom svoga testiranja nismo primijetili nijednu problematiku veze. Međutim, klijentu za stolna računala trebalo je oko 20 sekundi spojiti u usporedbi s mobilni klijent koji je trajao manje od pet sekundi.

Test brzine

Da bismo saznali stvarne brzine koje nudi TunnelBear, proveli smo test stvarne brzine. U našem početnom testu, koji je činio našu osnovnu liniju, testirali smo bez VPN veze.

Test brzine

Izvršili smo svoj prvi test brzine TunnelBear gdje smo se povezali sa serverom koji nam je blizu. Rezultati prikazani u nastavku bili su impresivni:

Test brzine 2

U našem finalnom testu brzine TunnelBear povezali smo se s udaljenim serverom i zabilježili sljedeće rezultate:

Test brzine 3

Možete primijetiti kako su se brzine smanjivale kad smo koristili TunnelBear i koliko su se značajno smanjivali kad smo se povezali s udaljenim serverom. Razlog za to je uključeno šifriranje i udaljenost kad god smo koristili VPN temeljen na Torontu. Međutim, otkrili smo da su poslužitelji u nekim zemljama bolji od drugih. Na primjer, i američki i britanski poslužitelji bili su zasićeni u vrijeme ovog pregleda.

Jednostavnost korištenja

Jednostavnost korištenja

TunnelBear ima vrlo dobro kreiranu web stranicu. Podaci na početnoj stranici prilično su jasni i imaju ograničene veze i kategorije; što ga čini manje zbunjujućim za normalne korisnike.

U donjem dijelu web mjesta naći ćete korisne veze koje će vas preusmjeriti na vitalna područja poput Značajke, aplikacije, i Pomozite dijelovi.

Početak rada s TunnelBear-om

Početak rada s TunnelBearom ne bi mogao biti lakši. Nakon što dođete na početnu stranicu, možete dodirnuti opciju “Isprobajte TunnelBear besplatno “ gumb za početak. Web lokacija ima jedinstvenu mogućnost prepoznavanja vrste uređaja koji koristite pa će predložiti vezu za preuzimanje za ispravnog klijenta. Registracija, preuzimanje i instalacija klijenta trebaju trajati manje od 10 minuta.

Nakon završetka registracije morat ćete potvrditi svoj račun putem veze koja će biti poslana na vašu e-poštu. Osim kreditnih kartica, možete odabrati da platite za svoj plan koristeći Bitcoin – uvijek se preporučuje ako želite ostati anonimni.

Aplikacije za klijente TunnelBear

Desktop klijent

Klijent radne površine kao privlačan izgled i pojednostavljen je za poboljšano korisničko iskustvo. Također imate mogućnost minimizirati aplikaciju da prikazuje samo područje veze.

Klijent radne površine

Odmah se prijavite na svoj desktop klijent, TunnelBear automatski identificira vašu fizičku lokaciju i prikazuje vam kartu. Možete se automatski povezati ili se odlučiti za popis poslužitelja tako da dodirnete padajući izbornik pored polja “AutoPovezati frazu s gornje strane. Po izboru, možete se kretati i točno mjesto na poslužitelju koristeći kartu. Međutim, kartu se ne može zumirati. Stoga, ako imate problema sa vidom, postupak bi mogao biti težak..

Klijent radne površine

Rad sa desktop klijentom je prilično zabavan jer TunnelBear svaki postupak radi s dozom humora. VPN se često uočava da se upotrebljava “snositiPovezane fraze, poput “grizli pozdrav, “kopanje tunela “ i tako dalje.

Klijent radne površine 3

TunnelBear vam također pruža mogućnost prilagodbe VPN veze – ali nudi ograničene mogućnosti. Možete pokrenuti klijentski desktop za vrijeme pokretanja. Postoji i mogućnost uključivanja “TCP Override “ značajka, koja poboljšat će stabilnost na manje sigurnim vezama. Uz to, pod zaštitom možete odabrati uključivanje značajke Kill Switch i GhostBear. Također ćete imati mogućnost dodavanja značajki poput Trusted Networks i više.

Klijent Desktop 4

Cijela veza s poslužiteljem traje do 20 sekundi.

Mobilni klijent

Mobilni klijent

TunelBear mobilni klijent je također vrlo izvrstan. S aplikacijom je lako raditi; čak i normalni korisnici mogu bez problema obilaziti klijenta. Možete pristupiti odjeljak s popisom poslužitelja klikom na ikonu ikona strelice prema gore na pri dnu aplikacije. Nakon što odaberete željeni poslužitelj, kliknite Spojiti gumb za početak.

Možete pristupiti i Stranica postavki kroz ikona izbornika na gornja lijeva strana a zatim idite na Trusted Networks. Nažalost, mobilni klijent [iPhone klijent] s kojim smo testirali nudi ograničene mogućnosti povezivanja.

Kompatibilnost

Kompatibilnost s aplikacijama za klijente

TunnelBear nudi VPN klijente za sve glavne platforme, uključujući Windows, Android, iOS, macOS kao i proširenja preglednika za oboje Krom i Opera. Te aplikacije možete preuzeti prije ili nakon što se registrirate na VPN. Uz to, TunnelBear možete koristiti na raznim TV kutijama za streaming.

Kompatibilnost u Kini

Ne mogu svi vrhunski VPN-ovi izbjeći čvrste vatrozidove u zemljama koje su jako cenzurirane, poput Kine, Rusije i Irana. Međutim, TunnelBear ima tehnologiju zamračivanja koja se nalazi na njegovoj značajki GhostBear. Značajka je dizajnirana kako bi se pomoglo korisnicima na kineskom tlu da obilaze Veliki vatrozid zemlje. Iako je značajka manje pouzdana, ponekad neće raditi. Srećom, TunnelBear ima besplatan plan s kojim se uvijek možete testirati prije nadogradnje na bilo koji od premijum planova.

Kompatibilnost s Netflixom

Nažalost, TunnelBear ne surađuje s Netflix US. U našem pregledu pokušali smo se povezati s američkim poslužiteljem, ali dobili smo pogrešku u strujanju.

Kompatibilnost s BBC iPlayerom

TunnelBear ne otključava i BBC iPlayer. Povezali smo se s britanskim poslužiteljem i pokušali strujirati slučajnu emisiju, ali i nama je bila prisutna greška u strujanju.

Korisnička podrška

Razočarani smo to saznali TunnelBear nema uslugu chata uživo. To znači da je jedini način na koji možete kontaktirati njihovu službu za korisnike putem sustav ulaznica.

Za pristup baza znanja kao i stranicu za podršku, kliknite Pomozite vezu nalazi se pri gornjem izborniku ili podnožju web stranice. Nakon što otvorite stranicu, moći ćete pristupiti informacijama poput Najave, kako započeti, Podaci za naplatu, Rješavanje problema, i the Kontaktirajte nas veza.

Korisnička podrška

Za ovaj smo pregled otvorili kartu za podršku, ali rezultati su bili nezadovoljni. Više od 24 sata nismo dobili nikakvu komunikaciju od tima za podršku. Stoga su zaključili da TunnelBear ima gotovo neaktivan odjel za korisničku podršku. A kako VPN-u nedostaje live chat sustav, nadamo se da TunnelBear tek treba uložiti više u odjel.

Poanta

prozodija

 • Stroga pravila bez zapisa
 • Jednostavan za korištenje
 • Stealth tehnologija
 • Automatski prekidač
 • Radi u Kini
 • 5 istodobnih veza
 • Čvrsta privatnost i sigurnost
 • Velike brzine

kontra

 • Loša korisnička podrška
 • Nema dijeljenja datoteka P2P
 • Ne otključava Netflix, BBC iPlayer i još više
 • Sa sjedištem u Kanadi
 • Ograničena mreža poslužitelja

Zaključak

TunnelBear je impresivan VPN koji naporno radi kako bi pružio najbolju uslugu svojim korisnicima. Međutim, ako ste ljubitelj bujice, možda ćete naći TunnelBear nepouzdanima jer ne podržavaju dijeljenje datoteka P2P. Osim toga, TunnelBear ne otključava velike streaming usluge, što znači da možda neće biti golem za streamers. Provjerite naš popis TunnelBear alternativa u slučaju da tražite robusniji VPN.

TunnelBear obećava čvrstu privatnu i sigurnu vezu. Bez obzira na operativnu bazu, VPN tvrdi da poštuje strogu politiku nulte evidencije. VPN nudi i besplatnu verziju koja vam pruža priliku da testirate uslugu prije nego što se obvezate na plaćeni plan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me