VPN s najboljom korisničkom podrškom

Bilo da je podrška uživo, chat, ulaznice, telefon ili e-pošta, služba za korisnike jedna je od najvažnijih prodajnih točaka na koju se svaki posao uključen u pružanje usluga mora usredotočiti. Klijenti posvećuju puno pažnje koliko dobro se usluga pruža, a samo će vam visoka razina pružanja usluge biti sigurna da će vas neprestano prolaziti kroz vrata. Isti princip vrijedi i za VPN davatelji. Kad VPN usluga na koju ste se pretplatili uspije podržati sva obećanja koja vam je dala, tada smatrate da je vrijedno da nastavite s plaćanjem njihove pretplate, a ako je usluga stvarno iznad nominalne vrijednosti, čak ste sretni učiniti tako. Uz spomenuto, evo ih vrhunski VPN pružatelji s najboljom korisničkom podrškom.


VPN s najboljom korisničkom podrškom

VPN s najboljom korisničkom podrškom

Važnost korisničke podrške za VPN

Za korisnike koji su se tek prvi put počeli baviti VPN-ovima, korisnička podrška od presudne je važnosti pomoći im da pronađu put, pa čak i osigurati da se brže upoznaju s uslugom nego što bi to učinili ako bi bili sami.

Zbog toga se puno VPN usluga pokušava toliko oglašavati koliko je lako kontaktirati svoje predstavnike za brigu o kupcima. Industrijski standard omogućuje im da posegnu za njima 24/7, ali sve službe zapravo ne zadovoljavaju ovu tvrdnju.

Većina pružatelja nižih nivoa dopušta komunikaciju samo putem usluge kupca e, a ovo zaista nije najbolji oblik traženja pomoći za vaš problem jer bi mogao potrajati zaista Dugo vrijeme da vam se vrate. Učinkovitiji davatelji usluga usmjereni na kupca omogućuju svojim pretplatnicima da im se obraćaju Mnogo načina.

Što čini VPN korisničku skrb izvrsnom?

Jedan od favorita kupaca je glasnik koji većina pružatelja usluga najviše razine koristiti za svoje kupce. Kupci više vole ovaj oblik komunikacije, jer im omogućuje da u stvarnom vremenu dobiju upute što učiniti u slučaju da naiđu na problem koji imaju ne mogu sami riješiti.

Stručnost predstavnika službe za brigu o kupcima također mora biti vrlo visoka, jer ponekad mogu stvoriti doista težak problem koji je kupac možda loše objasnio, a i dalje je problem pravilno rješenje.

Predstavnik mora znati kako se nositi s bijednim, nestrpljivim kupcima i liječiti ih profesionalno a da ih ne zadire u njihove emocije.

Za ovo je potrebno puno unutarnje snage, tako da bi trebali biti dobro osposobljeni i usredotočeni na zadatku koji je pri ruci. Služba za brigu o kupcima također služi kao “Glas” marke, pa je važno da prema kupcima postupaju na način koji im osigurava njihovu vrijednost za društvo.

VPN usluge s najboljom službom za korisnike

Ako sebe smatrate prvim korisnikom koji nema prethodnog iskustva u korištenju VPN usluge, velike su šanse da ćete se morati pokrenuti s službom za korisnike u nekom dijelu tijekom vaše početne rutine postavljanja. Da biste osigurali da uživate u najboljem mogućem iskustvu, identificirali smo brojne poznate usluge za koje je sigurno da se s vama stvarno dobro postupaju i razvrstati koja pitanja mogu imati.

1. ExpressVPN

ExpressVPN LogoExpressVPN lako je jedan od najboljih VPN pružatelja usluga na tržištu, a kupci su im odani, posebno zbog izuzetne razine služba za korisnike.

Njihova mreža više od 3000 poslužitelja omogućuje im stalnu vezu sa svim svojim pretplatnicima i njihovu pouzdanost 256-bitna enkripcija dovoljno je jak da ih štiti od bilo kojeg oblika cyber prijetnje.

Njihova je aplikacija lako kompatibilna s većinom popularnih operativnih sustava s Android, iOS, Windows i Mac svi u potpunosti podržani.

Aplikacija je također jednostavna za kretanje i ima ugodno korisničko sučelje. ExpressVPN nameće strogu politiku nulti evidentiranja i dopušta do 5 istodobnih veza.

Njihov tim za korisničku podršku vrlo je brz, a kupci se bave na najprofesionalniji mogući način. Postavili smo dva pitanja. Jedna o njihovoj 24/7 podrška uživo a drugo o njihovoj usluzi Smart DNS.

Trebali su im samo nekoliko sekundi da odgovore, što je velika briga za kupce.

Podrška za ExpressVPN 1


Svi perspektivni kupci mogu se isprobati s uslugom, uzimajući svoje usluge 30-dnevna garancija povrata novca. Ako nisu bili zadovoljni onim što pružatelj može ponuditi, mogu zatražiti uslugu puni povrat (nema postavljenih pitanja).

2. NordVPN

NordVPN LogoSa sjedištem u Panami, NordVPN stoji glava i ramena iznad velikog broja VPN pružatelja isključivo zbog velike raznolikosti koju nudi svojim pretplatnicima.

Sjeverna mreža NordVPN-a također je prilično velika, s otprilike 4000 poslužitelja dobro razbacani u više od 94 zemlje.

Njihovi korisnici mogu uživati ​​u širokom rasponu funkcija, od DoubleVPN enkripcije do podrške za bujice, do optimiziranog strujanja i pružanja do 6 istodobnih veza.

DoubleVPN omogućava pretplatnicima da koriste dva poslužitelja umjesto jednog da bi povećali sigurnost, dok njihova aplikacija nudi opcije koje se mogu koristiti za optimiziranje performansi na temelju upotrebe.

Usluga se također isporučuje s redovitijim značajkama kao što je automatska Internet prekidač, i zaštita od oba DNS propušta i DDoS napadi.

Kontaktirali smo njihov tim za podršku kako bismo pitali nude li besplatan probni rok. Navodno su korisnici prije toga zloupotrijebili uslugu, pružajući nekoliko adresa e-pošte da bi svaki put imali koristi od besplatnog probnog razdoblja. Evo što ružino ulje – član podrške, izjavio:

Podrška za Nord 1

Podrška za Nord 2


Prema razgovoru koji smo vodili, njihov tim za brigu o kupcima uvijek nam je na raspolaganju 24/7, tako da ne biste trebali oklijevati u slučaju da naiđete na problem koji ne možete riješiti. Osim toga, nude ponudu Pravila povrata od 30 dana (ne postavljajte pitanja) zajedno s a 7-dnevno besplatno probno razdoblje za mobilne korisnike.

3. CyberGhost

CyberGhost LogoS blizu 900 poslužitelja unutar svoje mreže, CyberGhost VPN osigurava svojim kupcima uvijek pouzdanu vezu na koju mogu računati, kao i vrhunsku sigurnost zahvaljujući 246-bitnoj AES enkripciji.

Kao usluga, CyberGhost također se ističe među nekoliko pružatelja usluga koji mogu ponuditi do 7 istodobnih veza pod jednim računom.

U pogledu usluge kupcima, CyberGhost ima predstavnike koji svakodnevno stoje na raspolaganju kako bi odgovorili na bilo koja pitanja ili pitanja koja bi mogli pokrenuti njihovi kupci. Razgovarali smo s njihovim timom za podršku i izravno smo dobili odgovor.

Neki VPN-ovi navode da ih imaju 24/7 podrška uživo, ipak ne daju odgovor vikendom. Nadalje, neki drugi davatelji imaju ograničene smjene uživo-chatova koje završavaju popodne ili noći.

Na temelju razgovora s predstavnikom CyberGhosta, usluga ima 24/7 live chat značajka.


njihov 30-dnevno razdoblje povrata novca također osigurava da su kupci u mogućnosti testirati svoju uslugu prije testiranja na pretplatu. Štoviše, otkrili smo da CyberGhost također ima a besplatno probno razdoblje. Iako možda nije sjajno, ali barem nude ovu značajku.

Besplatna suđenja danas su vrlo rijetka, a imati ih je definitivno plus. Pomoću CyberGhosta možete provjeriti njihovu uslugu za cijeli dan (24 sata) prije nego što se odlučite.

4. SurfShark

SurfShark LogoSurfShark je još jedna vrhunska usluga koja obećava najbolje i najsigurnije iskustvo na mreži.

Ima ih više od toga 100 lokacija poslužitelja u 61 i više zemalja i mogućnost deblokiranja glavnih servisa za strujanje poput Netflix, Hulu, BBC iPlayer, i toliko mnogo više.

Pružatelj usluga također se ističe u odjelima za zaštitu privatnosti i sigurnosti. Dobivate korištenje vrhunskih značajki poput a Kill prekidač, Multi-hop veze, Whitelister, CleanWeb, i DNS zaštita od curenja funkcionalnost.

No, unatoč tome što smo bili dobri, dodali smo SurfShark na naš popis zbog njegove korisničke podrške. Oni nude a Opcija 24/7 live chat u slučaju da naiđete na bilo kakve nevolje dok koristite njihovu uslugu.

Bili smo vrlo impresionirani njihovim podrška uživo chat. Da budemo precizni, razgovarali smo s njihovim agentom za podršku, Edd, koji je bio vrlo profesionalan, pristojan, brz i susretljiv.

Značajka SurfShark Live Chat

Nadalje, SurfShark nudi svojim kupcima Politika povrata od 30 dana u slučaju da se na kraju predomisle. Ali ovdje se ne završava. Prije nego što dođete do trajanja povrata novca, dobivate račun 7-dnevno besplatno probno razdoblje, što je rijetka opcija kod većine pružatelja usluga.

5. jakVPN

StrongVPN LogoStrongVPN lansirana natrag unutra 2005, i postala je jedna od najboljih go-VPN mreža u današnje vrijeme.

Usluga ima poslužitelje širom 35 zemalja, koji blijedi u odnosu na ostale VPN-ove na našem popisu danas.

Ovo je vodič koji vam pokazuje koji VPN-ovi dolaze s najboljom korisničkom podrškom i StrongVPN je među tim.

Razgovarali smo s njihovim predstavnicima i odgovor je bio vrlo brz. Sada već znamo da servis ima uslugu a Smart DNS značajka, ali pitati o tome je korak kako bi bili sigurni kako učinkovit podrška za razgovor uživo.

Snažna VPN besplatna proba

Podrška 1 StrongVPN

Prema onome što su naveli, podrška putem razgovora uživo dostupna je samo 24 sata dnevno. Međutim, StrongVPN je zaradio mjesto na našem popisu jer pomoću problema mogu riješiti vaše probleme podrška za pozive dostupna između 9:00 i 17:00, od ponedjeljka do petka. To je vrlo rijetka značajka koju do sada nismo pronašli niti u jednom drugom VPN-u.SnažanVPN broj

Problem je u tome što ako naiđete na probleme tijekom vikenda, morate pošaljite kartu ili pošaljite e-poštu. Trebat će malo više vremena da se riješi problem, ali to je do sada dostupno.

Štoviše, StrongVPN nudi sljedeće: 30-dnevna garancija povrata novca u slučaju da niste zadovoljni njihovom uslugom. Međutim, ne nude besplatnu probnu verziju kao što je prikazano na gornjoj slici za chat, ali njihova je politika povrata više nego dovoljna za provjeru učinkovitosti ovog pružatelja usluga.

Različite vrste korisničke podrške

Davatelj VPN usluga mogao bi implementirati taj sljedeće vrste korisničkih usluga:

Podrška za chat uživo

Ovo je vjerojatno jedna od najvažnijih vrsta korisničke podrške. Da biste dobili pomoć, jednostavno posjetite web stranicu i pokrenuti chat klikom na mali okvir. Vrijeme odgovora varira od jednog davatelja VPN-a do drugog.

Podrška putem e-pošte

Podrška putem e-pošte u osnovi najčešći oblik VPN korisničke usluge. Morate poslati e-poštu odjela za podršku VPN-a o problemima s kojima se susrećete tijekom korištenja njihove usluge. Vrijeme odgovora može trajati od jednog sata do Nekoliko dana U nekim slučajevima.

Pitanja

‘Često postavljana pitanja’ odjeljak ili FAQ često je jedan od najvažnijih i često zanemarenih izvora na koji morate imati na umu kada imate problema sa VPN-om. Možeš naći odgovori na mnoštvo pitanja bez potrebe da se uopće obratite podršci.

Telefonska podrška

Neki pružatelji VPN usluga nude telefonsku podršku. Međutim, s obzirom na razlike u vremenskoj zoni, 24/7 telefonska podrška možda nije uvijek dostupan. S obzirom na tehničku prirodu VPN-ova, telefonska podrška također možda neće biti praktična.

Podrška na društvenim medijima

Mnogi davatelji VPN-a imaju svoje Facebook i Twitter stranice. Brzi odgovor možete dobiti jednostavnim slanjem privatne poruke ili tviteraša na stranicu društvenih medija VPN-a.

Zaključak o VPN o najboljoj korisničkoj službi

ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, SurfShark i StrongVPN svi imaju usluge brige o kupcima koji su posvećeni tome da se niti jedan kupac ne zapne s problemom koji ima sposobnost rješavanja.

Također, sve spomenute usluge, osim StrongVPN-a, imaju tim za brigu o kupcima s kojim se može kontaktirati u bilo koje doba dana ili noći. U slučaju da imate bilo kakvih pitanja ili komentara, utipkajte ih u odjeljku ispod i mi ćemo biti sigurni da odgovorimo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map