Kako rangiramo davatelje VPN-a?

Koliko god bio velik, Internet još uvijek ide u tamnije mjesto. Kad god ste na mreži, ugrožavate svoje sigurnost, privatnost i identitet, što nas dovodi do našeg primarnog rješenja problema, VPN. Ali jeste li se ikad zapitali kako mi u theVPN.Guru odaberite koji su top VPN-ovi? Što značajke da li budno budno pratimo kako bismo utvrdili koji VPN rangira više? Dopustite da vam pokažem kako djelujemo.


Kako odabrati savršen VPN?

Kako odabrati savršen VPN?

Što je VPN i koliko je važno?

Pri korištenju današnjeg interneta uvijek biste trebali biti oprezni. Nemojte misliti da kad god ste na mreži, sami ste. Ne, naprotiv, moji prijatelji, hakeri i cyber kriminalci su uvijek tu žetvu što držiš dragom u smislu podataka i informacija.

Hakeri zarađuju prodaja podataka o računu, lozinke, i bilo koji drugi osobne informacije mogu naći. Čak i ako imate malu tvrtku, hakeri će možda pričekati pravi trenutak da dobiju privatne podatke vašeg klijenta. Prema Kurtu Roemeru, glavni sigurnosni strateg Citrix-a:

“Korisnici malih poduzeća trebaju VPN-ove da bi njihov mrežni promet ostao privatnim i zaštićen od neovlaštenog napada.”

Uzmi od nekoga tko zna bolje. Virtualna privatna mreža stvara a siguran prolaz između vašeg internetskog uređaja i web stranice / usluge koju pokušavate uspostaviti. To preusmjerava cijeli vaš promet putem sigurnog poslužitelja, šifriranje vaših podataka u procesu.

To će odbiti svaki mogući napad koji može ciljati vaš uređaj. Drugim riječima, potpuno ste sigurni ako ulažete u ugledni VPN. Pa, Kent Bloomstrand, šef tehnološkog odjela u CSID-u, slaže se:

“VPN-ovi pružaju bitan sloj sigurnosne zaštite”,

To nije sve; VPN vam također pomaže zaobići regionalna ograničenja po mijenjanje vaše mrežne lokacije. Sve što trebate učiniti je povezati se s poslužiteljem u određenoj zemlji i vi ste gotovo tamo. Sada možete pristupiti ograničenom sadržaju u toj regiji iako ste fizički u inozemstvu. Dao sam vam pravilan VPN uvod. Da se uputimo kako se rangiraju?

Značajke koje rangiraju VPN-ove više

Prilikom ocjenjivanja VPN-ova, prvo bismo trebali biti sigurni da zadovoljava sve potrebe korisnika. Nema smisla ulagati u određenu uslugu ako to baš i ne želite. Svaki online korisnik ima specifični zahtjevi veseliti se pružatelju VPN-a.

Zato na kraju svi završimo s različitim uslugama. Međutim, postoje specifični bitni čimbenici koje bi svaki VPN trebao imati. Ako ti nedostaju, na kraju ćete ugroziti svoj sigurnost u internetu i anonimnost. Evo ih vrhunske značajke koji pomažu a VPN osigurava više mjesto na našoj VPN ljestvici.

Brzina veze

Brzina internetaAko to još ne znate, a VPN šifriranje promijenit će vašu brzinu interneta. Stoga je ključno odabrati VPN uslugu koja će osigurati blistavi serveri bez obzira gdje se nalazili. Znam da što je server bliži, to je bolja veza. Međutim, ne želimo se držati tog kriterija. Ispitujem VPN koji nudi maksimalna brzina, čak i ako je server daleko.

Što ako ste jako udaljeni od SAD-a i želite strujati nalik Huluu? Želite li patiti od problematiziranje i zaostaci cijelo vrijeme? Ne mislim tako. Ako pružatelj usluga ne može jamčiti maksimalnu brzinu vaše privatne veze, to neće donijeti vrh mog popisa.

Poduzimamo drastične mjere prilikom testiranja brzine VPN-a. Prvo, mi testirajte brzinu na kojoj prvotno djelujemo. Nakon toga povezujemo se sa a VPN poslužitelj u blizini naše lokacije kako bi provjerili kako je šifriranje utjecalo na mrežu. Na kraju, također ispitujemo što povezuje sa udaljeni poslužitelj mogu. Nadalje, provjeravamo je li brzina preuzimanja se povećala. Ako su rezultati dobri, VPN se rangira više.

Velika poslužiteljska mreža

Lokacija poslužiteljaBiti u mogućnosti da odaberete jedan od širok raspon poslužitelja također je prilično presudno. Dopustite mi da prvo objasnim što se događa. Kad se povežete s poslužiteljem, preuzećete softver IP adresa države u kojoj se nalazi poslužitelj. Imate dvije prednosti za to. Prvo, morate doći sakrijte svoj internetski identitet (IP adresa). Drugo, moći ćete pristupite geografski ograničenom sadržaju u vašoj regiji.

Neki VPN-ovi nemaju toliko veliku mrežu poslužitelja, što ih čini beskoristan U nekim slučajevima. Zamislite da želite strujati neki sadržaj na TSN, i otkrijete da vaš VPN nema poslužitelje Kanada. Ako vam je to jedina svrha korištenja VPN-a, ovo ulaganje je gubitak.

Ne možete jednostavno pregledavati Internet pomoću istog poslužitelja iznova i iznova. Neke VPN usluge pružaju poslužitelje samo u SAD-u ili Europi. Kada provodimo VPN testove, smatramo sve što je kupcu potrebno. Ne radi se samo o zaobilaženju geo-ograničenja, postoje i druge prednosti dobre pristojne mreže poslužitelja.

Provjeravamo ima li VPN više od jednog poslužitelja u određenoj zemlji. Kao što sam vam rekao, svaka moguća potreba za korisnikom, tj. Čak zaobilazeći ograničenja zatamnjenja. Kratka priča, VPN sa preko 1000 poslužitelja diljem svijeta privlači moju pažnju: što više lokacija, to bolje.

Lokacija VPN centrale

Kada raspravljamo o VPN-ovima i drugim alatima za zaštitu privatnosti, trebali bismo razmotriti odakle potječu, kao u svojim izvorima sjedište sjedišta. Kopamo duboko u materiju da bismo otkrili nalazi li se VPN unutar zemalja u kojima se nalazi primjenjuje se zadržavanje podataka, tj. u zemlji u kojoj su OČI prisutne.

Uvjeti “pet oči“,”devet oči“I”14 očiju“Se često pojavljuju u zajednici privatnosti, posebno VPN-ova. Najgore je što vlade mogu zabraniti davatelju usluga čak i obavijestiti pogođene kupce; nećete se moći osvetiti toj invaziji na privatnost.

Oči su međunarodna nadzorna udruženja na koja imaju pravo prikupljati i dijeliti podatke o masovnom nadzoru. Možete se obratiti pružatelju VPN-a koji se nalazi na njihovom području i tražiti informacije o kupcima. Nije važno zašto; ono što je važno jest da mogu. Na primjer, u Ujedinjeno Kraljevstvo, telekomunikacije bilježe povijest pregledavanja, vrijeme veze i SMS poruke. To je počelo kada Povelja snajpersa ugledao svjetlo 2016. godine. Isto se može reći i za Sjedinjene Države PRISM program.

5 očiju

 • Australija
 • Kanada
 • Novi Zeland
 • Ujedinjeno Kraljevstvo
 • Ujedinjene države

9 Oči

 • 5 zemalja očiju
 • Danska
 • Francuska
 • Nizozemska
 • Norveška

14 očiju

 • 9 zemalja očiju
 • Njemačka
 • Belgija
 • Italija
 • Švedska
 • Španija

U ovom slučaju pokušavamo izbjeći da uvrstimo bilo koji VPN koji ima svoj Sjedišta u bilo kojoj od ovih zemalja. Međutim, neki VPN-i koji čine naš popis poslužuju vlastitim poslužiteljima i usvajaju stroga politika bez prijave. To znači da čak ni Oči ne mogu shvatiti vaše podatke. Pa, na skali VVNN.Gurua, to je VPN koji vrijedi dodati konkurentima visokog ranga.

Šifriranje vojnog stupnja

Šifriranje VPN-aVećina premium VPN-a na tržištu nude visoke tehnologije kad je u pitanju sigurnost. Međutim, to dodatni sloj zaštite donosi vam napredni sigurnosni protokoli. Što je veći izbor i više izbora protokola koje nudi VPN, to je bolje. Ali najvažniji protokol je OpenVPN.

Izrada an šifrirani tunel podataka između klijenta i VPN poslužitelja nije dovoljno. Bilo koji VPN može šifrirajte svoje podatke, ali to ne čini vojno-stupanj. OpenVPN najsuvremeniji je protokol u širokoj upotrebi i smatra se vrlo sigurnim. Vjerodostojni VPN-ovi postavit će ovaj protokol na zadano. Kad god se povežete, kriptirat ćete vezu s najnovijom sigurnosnom tehnologijom, OpenVPN.

Međutim, to nije sve što VPN može ponuditi. Morate provjeriti dali vam to dopušta izbor protokola. Vidite, što je veća enkripcija, sporija je brzina vašeg interneta. U pogledu vrednovanja VPN-a na temelju protokola, trebao bi biti prisutan izbor sljedećeg: 

 • OpenVPN
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • IKEv2
 • PPTP

Savjet, pokušajte izbjegavajte PPTP. Iako je jedan od najstarijih VPN protokola, većina je usluga odavno nadograđena na brže i sigurnije protokole. Dakle, ako VPN koji ocjenjujemo nudi vojne protokole, to je definitivno rangiranje više od ostalih.

Pravila bez prijave

Nema pravila dnevnikaKad ulažete u VPN, dajete im povjerenje. Tada dostavljate podatke poput vašeg puno ime, adresa e-pošte i kreditna kartica info. Ponekad se to povjerenje zloupotrijebi, a pojedinosti korisnika su izložene. Ako želite vjerovati VPN-u s ovom vrstom podataka, morate provjeriti njihove podatke pravila zapisivanja.

Mi u Guruu tražimo VPN-ove koji nemojte pohraniti svoje aktivnosti pregledavanja ili informacije. Pa, neki su pružatelji usluga prilično jasni. Izjavljuju da su vodi neke zapisnike uključujući vašu adresu e-pošte za određeno razdoblje. Ostali su nejasna i maskirana u legalni žargon, a neki mogu biti vrlo jasni.

U nekim prilikama VPN usluge moraju predati određene tražene podatke o nekim korisnicima. Taj nalog dolazi od vlasti. Ako servis vodi evidencije, sve vaši će podaci biti u pogrešnim rukama. Međutim, ako postoji stroga politika bez prijave, zatim vlada neće moći prikupiti vaše podatke kao što nema, za početak.

Obavezno provjerite njihovu politiku prijavljivanja. Možda vam lažu. Presudan je čimbenik pri odabiru VPN-a. Zašto biste ulagali u VPN koji vaše podatke ne čuva privatnima? To ide protiv svog originalnog posla.

cijena

CijenaSasvim sam siguran da ste htjeli da to navedem na vrhu popisa. Ali ovi koje sam gore spomenuo su važniji, vjerujte mi. Neki od vas bi to željeli odaberite VPN na temelju svog proračuna. Iako postoji puno skupih VPN-a, uvjeravam vas u to vrijede svaki peni u smislu usluga. Nude najkvalitetniju uslugu.

Vjerodostojan VPN trebao bi biti u stanju vidjeti kakvo je tržište. Tada je to nudi ponude na jeftinijim planovima pretplate. Na primjer, ako mjesečna naknada iznosi 12 $, recimo, trebala bi vam dati Trogodišnja pretplata kamo stigneš uštedite do 40%. Prilično je privlačan i koristi vam i drugim korisnicima širom svijeta.

Ali čekaj, moram razgovarati o ovome. Što god napravio, ostati daleko od besplatnih VPN usluga. Ako ste ranije pročitali moje recenzije, primijetit ćete to nijedan VPN koji sam odabrao kao “najbolji” nije besplatan VPN. To je zato što će vam učiniti više zla nego koristi. Prvo, oni ne dolaze cijeli niz značajki.

Daju vam ono što si mogu priuštiti besplatno. Možda vam nedostaje važna značajka koja vam ne pomaže da ne budete otkriveni kao VPN korisnik. 

povrh toga, besplatni VPN-ovi prodaju vaše podatke sestrinskim tvrtkama u zamjenu za prihod. Mislim, kako drugačije mislite da oni plaćaju svoj honorar? Dopustite da vam sve sažmem.

Koristite besplatni VPN; plaćate svojim privatnim podacima. “

Kompatibilni uređaji

Kompatibilni uređajiVPN bi trebao biti u mogućnosti pružiti svoje usluge na razni operativni sustavi. Ako to ne čini, zašto bi zauzeo prvo mjesto na našem popisu? Većina pružatelja VPN-a posvećena je klijentima Android, iOS, PC i Mac. Međutim, neki od njih, koji se uvijek nalaze visoko na našem web mjestu, imaju aplikacije Amazon Fire Stick.

Što se tiče onih koji žele zaobići regionalna ograničenja igraće konzole i uređaji za streaming, nijedan VPN-ov vani ne može pružiti takve kakve jesu nije izvorno kompatibilan s VPN-ovima. Ali VPN treba osigurati alternativa, na primjer, Smart DNS proxy.

Neki pružatelji VPN nude one značajke u kojima možete promijeniti svoje DNS postavke zaobići geo-blokade. Izgubit ćete sigurnosne značajke, ali opet, to je alternativa. Ako pogledate naše recenzije, vidjet ćete da većina VPN-ova na vrhu popisa nudi Smart DNS značajka.

Potrebne značajke

Kompatibilnost uređajaUz to, VPN aplikacije trebaju ponuditi vrhunske značajke kako bi privukle našu pažnju. Ako prijeđete postavke aplikacije, trebali biste pronaći nekoliko opcija za omogućavanje ili odabir. Na primjer, a Ubojiti prekidač u slučaju da VPN veza naglo padne.

Ova značajka će prekinuti internetsku vezu tako da ono što ste radili dok koristite VPN ostaje privatno sve dok se VPN ponovno ne pokrene.

Osim toga, neke VPN aplikacije omogućuju vam testiranje brzine prije i nakon povezivanja na VPN. Vidite, brzina je danas problem ljubaznosti pri prigušivanju vašeg davatelja internetskih usluga. Međutim, kada koristite VPN, možete zaobići da. A s pravom značajkom to možete testirajte brzinu svoje veze kad god želite.

Ovo su samo dvije značajke koje tražimo u uglednom VPN-u kako bi ga napravili na našem popisu. Ostalo je predstavljeno u nastavku:

 • DNS zaštita od curenja.
 • Split tuneliranje (morate odabrati koji dio prometa se preusmjerava).
 • Test brzine.
 • Blokiranje oglasa.
 • Zaštita od zlonamjernog softvera.
 • Dvostruka enkripcija.
 • Ubojiti prekidač.
 • Podržani protokoli (neke aplikacije na određenim uređajima ne podržavaju određene protokole).
 • Linkovi za ispitivanje istjecanja u aplikaciji (IP adresa, DNS curenje, WebRTC curenje).

Napredni VPN testovi

Propuštanje podatakaVPN-ovi na našem visokom popisu trebali bi vam pružiti rješenje ako ih ima VPN curenje javlja. Provodimo niz testova kako bismo analizirali koliko je VPN pouzdan štiteći privatnost svojih kupaca. 

VPN-ovi koji se uvijek preporučuju na našoj web stranici izdali su i napredni VPN paket za testiranje koji interno koriste propuštanje sve njihove VPN aplikacije. Ako VPN ne ponudi to, onda to ne čini popis. To je upravo ono što očekujemo u VPN-u u pogledu zaštite od curenja:

DNS zaštita od curenja: DNS je sustav koji pretvara vaš URS u brojčanu IP adresu kako bi vaš preglednik mogao učitati određeno web mjesto. Međutim, procesom prevođenja upravlja vaš vlastiti ISP. Možete li pogoditi u čemu je problem ovdje?

Pa, vaši DNS zahtjevi jesu jasan tekst zapise svega što posjetite na mreži. Zato je vaš ISP može znati što god radite. Kada koristite VPN koji curi vaše zahtjeve, bolje vam je bez njega. Zato malo bliže pogledamo VPN-ove koji se nude DNS zaštita od curenja. Ako to učine, oni su na vrhu popisa.

WebRTC curenja: Ako upotrebljavate Preglednici sa sustavom Firefox, Chrome, Opera ili Chromium, uvijek ste osjetljivi na propuštanja. Vidite, curenja WebRTC-a događaju se kada IP adresa propušta putem WebRTC API-ja. VPN bi vam trebao pomoći da zaobiđete problem. Prilikom testiranja provjeravamo da li vam pružatelj VPN-a pruža mogućnost da test za takve propuste i način koji će vam pomoći (Neki ne mogu). Neki od najboljih VPN-ova na našoj web stranici to čine i pružaju vam sveobuhvatne vodiče za rješavanje problema.

Prevencija blokiranja VPN-a

Blokiranje VPN-aMorate znati neke VPN-ovi su blokirani u određenim zemljama. To nije zato što je regija usmjerena prema njima, ne, to je zbog njihovih nemogućnost rada tamo. Ne ulažu dovoljno u svoje servere, što dovodi do njihove blokade. Vjerodostojna VPN dobro se nalazi na našem popisu pregleda ako uspije zaobilaze takva stroga ograničenja u visoko cenzuriranim zemljama. Govorimo o Kina, UAE, KSA, Rusija, i voli.

Ne samo to, već su dostupne i usluge strujanja blokirati VPN-ove kao i pristup njihovom sadržaju u inozemstvu. Vrhunske VPN mreže mogu spriječiti blokiranje nepomično prolazeći kroz sustav dubokog pregleda paketa. Kakva je korist od VPN-a ako ga se blokira zbog sličnosti DAZN, Netflix, Hulu i BBC iPlayer? Ako svoj posao ne može obaviti na pravi način, ne, savršen način, to ne čini vrh popisa.

Politika povrata novca

Politika povrata novcaUgledni davatelji VPN-a korisnicima uvijek nude izlaz, ako im se ne sviđa da njihove usluge. Jedan od načina za to je pružanje a povrat novca zagarantovan. Prilikom odabira najboljih VPN-ova, tu značajku uzimamo u obzir. Neki VPN-ovi nude sljedeće: a Povrat gotovine u trajanju od 30 dana, drugi dolaze sa 7 dana jedan, dok ga ostali nemaju.

Oni koji imaju 30-dnevna garancija povrata novca uvijek se penjete više na ljestvici. Ali moram spomenuti one koje nude besplatno probno razdoblje. Bez obzira koliko je dugo, još uvijek je besplatno, a ljudi mogu iskoristiti VPN-ovu uslugu na spin prije ulaganja u bilo koji posao.

Pouzdana korisnička podrška

Korisnička podrškaOvo je vrlo važan faktor, posebno za one koji su i dalje novi u virtualnim privatnim mrežama. Što god usluga nudi, bez obzira koliko ugledna bila, ako je nema pouzdana korisnička podrška, ne rangira Kada ocjenjujemo VPN, testiramo njihovu podršku i metode korištenja za kontakt.

Na primjer, neki VPN-ovi imaju samo metoda karte, što može potrajati neko vrijeme dok ne odgovorimo. To nije ono što tražimo u VPN-u. Ono što uistinu cijenimo je ono što nudi 24/7 podrška uživo. Vrlo je učinkovit u slučaju da kupac ima problem koji treba riješiti na licu mjesta. Primijetili smo da vam neki VPN-i nude i an opcija e-pošte, ali to je uglavnom isto kao i karte. Ako želimo rangirati VPN na temelju podrške, trebali bi uključiti tri gore kako bismo osigurali što kupcu je ugodno.

Metode nisu jedini čimbenici na koje gledamo. Njihovu uslugu primamo i za testnu vožnju kao stalni kupci. Otvaramo okvir za chat i vidimo koliko im treba vremena za odgovor. Pored toga, mi pošaljite im e-poštu i ispunite karte vidjeti hoće li nam se vratiti tijekom pristojnog razdoblja. U obzir uzimamo uzeto vrijeme, način na koji su odgovorili, i koliko je dobro riješio to pitanje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me