Hogyan telepítsünk VPN-t egy Asus Routerre

Manapság nagyon fontos megérteni, hogy miként lehet online biztonságban maradni. Az egyik legnépszerűbb módszer erre a VPN használata, amikor éppen hozzáfér az internethez. A VPN-k nagy teljesítményű kiberbiztonsági eszköz, amely a világ bármely pontján hozzáférést biztosít a regionálisan korlátozott tartalmakhoz. Ebben az útmutatóban magyarázatot adok hogyan állíthat be VPN-t az Asus útválasztón a biztonságosabb, privát és névtelen kapcsolat érdekében.


Hogyan telepítsünk VPN-t egy Asus Routerre

Hogyan telepítsünk VPN-t egy Asus Routerre

Ha rendelkezik D-Link útválasztóval, TP-Link útválasztóval, Linksys útválasztóval vagy Netgear útválasztóval, kérjük, olvassa el az egyedi telepítési útmutatót. Megtekintheti ezt az általános telepítési útmutatót a többi routermárka számára is.

Miért használjon VPN-t??

Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk, mi a / az a VPN.

Röviden: a virtuális magánhálózat, a VPN olyan szolgáltatás, amelyet feliratkozhat, és biztonságos, magán és anonim internetkapcsolatot biztosít. A VPN-ek ezt a forgalom átirányításával hajtják végre egy privát „alagúton” keresztül, saját szerverük használatával. A VPN-k a privát kapcsolat biztosításától eltekintve a forgalmi alagút bátorságán keresztül titkosítják az összes adatot, és megvédnek az esetleges adatlopásoktól..

Amellett, hogy az online élményt magántulajdonban és biztonságban tartja, a VPN-k hozzáférést biztosítanak földrajzilag blokkolt webhelyekhez, alkalmazásokhoz és médiumokhoz. Ennek oka az, hogy egy VPN automatikusan megváltoztatja a nyilvános IP-címét, amikor a forgalmat átirányítja. A legtöbb VPN-szolgáltató lehetővé teszi, hogy minden egyes bekapcsoláskor válassza ki, melyik szervert kívánja használni, így ellenőrizheti, hogy mely IP-t kapja. Csak annyit kell tennie, hogy olyan szervert választ, amely olyan országban található, ahol nincs meg a megkerülni kívánt korlátozások, és hozzáférhet a kívánt webhelyhez.

A VPN előnyei az Asus Router-en

Most már tudja, mit tehet általában egy VPN. Beszéljünk arról, hogyan lehetne javítani az online élményt, ha az útválasztón van beállítva.

Először: a VPN-k általában korlátozzák, hogy hány eszközön tudják használni előfizetését egyszerre. Ha a VPN telepítve van az útválasztón, akkor teljes mértékben megkerülheti ezt a korlátozást. Ilyen módon az összes eszközt csatlakoztathatja és védheti, miközben technikailag továbbra is csak az Ön számára kiosztott VPN-kapcsolatokat használja.

Egy másik dolog, amelyet figyelembe kell vennie, hogy ha VPN-je van az útválasztón, az azt jelenti, hogy a VPN szolgáltatásait bármilyen eszközre kiterjesztheti, amely csatlakozik a WiFi-hez. Ilyen módon használhatja a VPN-t okostelefonján, számítógépén, táblagépén, játékkonzoljain és intelligens TV-jén. A VPN-k általában natív alkalmazásokat tartalmaznak Windows, Mac, iOS és Android eszközökhöz. A VPN-t manuálisan kell konfigurálnia más eszközökre, hogy megvédjék őket. Ha a VPN a routerén van, akkor ezt nem kell tennie.

Ezekről az „egyéb eszközökről” beszélve a VPN használata az útválasztón lehetővé teszi, hogy bármilyen streaming eszközön hozzáférhessen a földrajzilag blokkolt tartalomhoz anélkül, hogy önálló VPN-t kellene beállítania. Az intelligens TV-felhasználók feloldhatják azokat a csatornákat, alkalmazásokat és médiákat, amelyekhez nem lenne hozzáférésük VPN nélkül.

Végül, ha VPN-je van az útválasztón, ezáltal megőrzi a Wi-Fi-kapcsolatot abban az értelemben, hogy egyre nehezebb behatolni. Más szavakkal, biztos lehet benne, hogy senki nem használja fel a sávszélességet az Ön kifejezett engedélye nélkül.

A legjobb VPN az Asus Router számára

Meggyőződve arról, hogy VPN-re van szüksége az Asus útválasztón? Nagy! Folytassuk a továbblépést ahhoz a VPN-hez, amelyet érdemes megszereznie.

VPN-szakértőink javasolják az ExpressVPN használatát az Asus Routernél. Az ExpressVPN nem csak a piacon a legjobb szolgáltató, hanem a kézi konfiguráláshoz az egyik legegyszerűbb VPN. Az ExpressVPN a VPN világ legjobb ügyfélszolgálati csapatával is rendelkezik. Ez egy nagyon fontos szolgáltatás a szolgáltató számára, mivel az ExpressVPN felhasználók rendelkeznek olyan tudástárral, amelybe be tudnak lépni, és segíthetnek bármilyen problémájuk megoldásában, amelyekkel 24 órás, hét órás csevegés formájában találkozhatnak..

Ebben az útmutatóban az ExpressVPN használatával magyarázzam el, hogyan kell konfigurálni a VPN-t az Asus útválasztón.

Ne aggódjon, ha nem rendelkezik ExpressVPN előfizetéssel, az alább részletezett lépéseket bármely felső szintű VPN szolgáltatóval elvégezheti (melyeket az alábbi táblázatban talál). Ne felejtse el ellenőrizni a szolgáltatója webhelyén található GYIK és támogatási oldalakat, hogy megtalálja-e az Asus útválasztóinak speciális telepítési útmutatóit..

Hogyan állítson be VPN-t az Asus Router-en

Az Asus útválasztók valójában az egyik legkönnyebb útválasztó, ahová a VPN-t telepíteni lehet. Ennek oka az, hogy már konfigurálva vannak ahhoz, hogy elfogadják a VPN-beállítást. Természetesen, ha van egy régi Asus-modell, akkor még mindig át kell mennie az útválasztó villogásának és a VPN-kapcsolat manuális beállításának folyamatában. A jelen útmutatóban mindkét módszert elmagyarázom, de mielőtt kipróbálnánk, ne felejtsük el ellenőrizni, hogy az útválasztó támogatja-e a VPN telepítéseit vagy sem..

Első módszer – VPN beállítása az új Asus Routerre

Az ExpressVPN használatával magyarázzam ezt a beállítási folyamatot. Ellenőrizze a saját VPN-szolgáltatójának webhelyét, hogy megtalálja-e a telepítéshez szükséges konkrét útmutatásokat. Ha nem találja őket, akkor ez a folyamat a nem ExpressVPN felhasználók számára is működni fog.

Kompatibilis Asus útválasztók

A következő Asus útválasztók konfigurálhatók ezzel a módszerrel:

 • RT-N66U
 • RT-AC56U
 • RT-AC68U
 • RT-AC87U
 • RT-AC5300
 • RT-AC3200
 • RT-AC1750
 • RT-AC88U
 • RT-AC66R
 • RT-AC55U

Ellenőrizze az útválasztó működését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezik-e a fenti útválasztókkal, miután elvégezte a feldolgozást ezzel a telepítéssel.

Telepítési folyamat

A VPN telepítése a kész VPN-re az Asus útválasztón nagyon egyszerű folyamat, a következőképpen kell tennie:

 1. Jelentkezzen be ExpressVPN-fiókjába.
 2. Kattintson Beállítás több eszközön.
 3. Válaszd ki a Kézi konfigurálás opció a képernyő bal oldalán.
 4. Kattintson a OpenVPN fül a képernyő jobb oldalán.
 5. Másolja és illessze be a Felhasználónév és Jelszó egy szóra vagy egy Jegyzettömb-dokumentumra, és mentse el későbbi felhasználás céljából.
 6. A OpenVPN konfigurációs fájlok, válassza ki a kiszolgáló helyét, amelyhez csatlakozni kíván, és töltse le / mentse el .ovpn fájl (ok). Azt javaslom, hogy válasszon egy amerikai szerverhelyet.
 7. Nyisson meg egy másik fület a böngészőben, és lépjen az Asus útválasztó vezérlőpultjára. Ezt megteheti, ha beírja a router IP-címét a címsorba. Az Asus IP alapértelmezett értéke 192.168.1.1
 8. Jelentkezzen be router-fiókjába. Az alapértelmezett felhasználónév és jelszó az admin / admin.
 9. Alatt További beállítások, kattintson VPN.
 10. Kattintson a VPN Client fül az oldal tetején, majd kattintson a gombra Profil hozzáadása.
 11. Válaszd ki a OpenVPN fülre, és töltse ki a szükséges részleteket.
  1. Leírás: írja le a kapcsolatot olyan módon, amely segít felismerni azt. Ez nem kötelező.
  2. Felhasználónév: a felhasználónév, amelyet az 5. lépésben másolt.
  3. Jelszó: az 5. lépésben másolt jelszó.
  4. énmport .ovpn fájl: ahol feltölti a 6. lépésben letöltött fájlt.
 12. Kattintson Feltöltés > rendben.
 13. Kattintson Aktiválja a VPN elindításához.

Miután aktiválta a kapcsolatot, a VPN készen áll a használatra. Vegye figyelembe, hogy a 6. lépésben kiválasztott kiszolgálóhelyhez kapcsolódik. Ha később meg akarja változtatni a helyeket, ismételje meg ezt a folyamatot, és töltsön le egy .ovpn fájlt egy másik helyről.

2. módszer – VPN beállítása egy régebbi Asus útválasztón

Ha az Asus útválasztója nem tartozik a fent említett útválasztók listájához, akkor a VPN telepítéséhez az útválasztóra műszaki eljárást kell követnie. Ez a módszer két különálló lépést foglal magában: (1) routerének villogása a DD-WRT segítségével és (2) a VPN kliens telepítése.

Figyelem: Ezt a módszert nem nehéz befejezni, de a működéshez szükség van a firmware megfelelő verziójának letöltésére. Ha nem kompatibilis verziót tölt le, akkor átvághatja (megszakíthatja) az útválasztót. Kérjük, végezze el házi feladatát, mielőtt elkezdené a telepítést.

Az Asus Router villogása a DD-WRT-vel

Az első dolog, amit meg kell tennie, ellenőrizze ezt a listát, és ellenőrizze, hogy az útválasztója támogatja-e a DD-WRT-t. Ha az Asus útválasztója nem szerepel a listán, akkor azt javaslom, hogy frissítse az útválasztót egy VPN-készen álló modellre.

Mint fentebb már említettem, ennek a folyamatnak a bonyolult része a routerhez tartozó megfelelő firmware letöltése. A megfelelő firmware letöltésének az az oka, hogy a firmware lesz a router új operációs rendszere. Amit az útválasztó villogásakor végez, az megváltoztatja az operációs rendszert, amelyet az útválasztó a DD-WRT-vel használ. Kövesse ezt a részletes útmutatót arról, hogyan kell villogni az útválasztót a DD-WRT segítségével T értékre, és ellenőrizze, hogy elkészítette-e a házi feladatát, mielőtt elkezdené.

VPN-kliens telepítése a DD-WRT villogó Asus Routerre

Most, hogy az útválasztója a DD-WRT-en fut, megkezdheti a VPN-ügyfél manuális telepítését.

A következőképpen telepítheti VPN-ügyfelet az Asus útválasztón:

 1. Jelentkezzen be az ExpressVPN-be és kattintson a gombra Az ExpressVPN beállítása.
 2. Kattintson Kézi konfigurálás és válassza ki OpenVPN.
 3. Töltse le a .ovpn fájl.
 4. Az Asus útválasztó konfigurációjához írja be a „192.168.1.1”A böngésző címsorában.
 5. Menj Szolgáltatások és kattintson a gombra VPN.
 6. Engedélyezze a Indítsa el az OpenVPN-t ügyfél. Itt található néhány mező, amelyeket ki kell töltenie.
 7. Nyissa meg a .ovpn fájl Jegyzettömbdel (vagy bármilyen más szövegszerkesztővel).
 8. A Jegyzettömbben keresse meg a szót “Távoli”. Lesz egy sor, amelynek címét 4 szám követi. Valami így néz ki: xxxx.copythisaddress.com XXXX.
 9. Másolja a címet, és illessze be a Kiszolgáló_IP / Név terület.
 10. Másolja a cím mellett látott 4 számot, és helyezze be a címbe Kikötő terület.
 11. A Jegyzettömbben keresse meg a és . Másolja a szöveget e címkék közé. Innen kezd “BEGIN OpenVPN statikus kulcsÉs hagyja abba a „END OpenVPN statikus kulcs„.
 12. Illessze be a szöveget a TLS Auth Key mező.
 13. Ismételje meg a műveletet a 11. lépésben, de keresse meg a és címkék helyett.
 14. Illessze be a szöveget a Ca Cert terület.
 15. Ismételje meg a eljárást a 11. lépésben, de keresse meg a és címkék.
 16. Illessze be a szöveget a Public Client Cert terület.
 17. Ismételje meg a eljárást a 11. lépésben, de keresse meg a és címkék.
 18. Illessze be a szöveget a Privát kliens kulcs terület.
 19. Kattintson Megment majd tovább Alkalmazza a Beállításokat.
 20. Lépjen az Állapot fülre. Látnod kéne “Ügyfél: CSATLAKOZTATÁS„.

Gratulálunk! Csak manuálisan konfigurált egy VPN-t az Asus Routerre.

Most élvezze az újonnan biztonságos internetkapcsolatot. Megérdemled.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me