Kodi Crackdown 2017 – A határozott idővonal

Kodi Crackdown az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában? Valószínűleg sok hírt hallott arról, hogy a hatóságok az utóbbi néhány hónapban megsemmisítették az Android TV dobozok eladóit és a nem hivatalos Kodi addon fejlesztőket. Aggódnia kell, vagy valamennyien pusztán félelmetes? Ebben a cikkben áttekintjük az „illegális” Kodi kiegészítések használatával kapcsolatos fontos eseményeket. Azt is frissítjük a cikket, amikor új, a Kodi használatával kapcsolatos fontos jogi kérdések merülnek fel.

Kodi Crackdown 2017 - A határozott idővonal

Kodi Crackdown 2017 – A határozott idővonal

Kodi Crackdown 2017 – A határozott idővonal

Mielőtt beleszámolnánk az összes eseménybe, ahol rámutatnunk kell arra, hogy a Kodi mint alkalmazás teljes törvényes. A Kodi alkalmazás letöltésével és telepítésével nem sérti semmilyen törvényt. Ugyanakkor, akárcsak például az uTorrent alkalmazáshoz, a „kalóz” anyaghoz a Kodi segítségével is hozzáférhet. Maga a Kodi alkalmazás nem áll kapcsolatban harmadik fél által létrehozott kiegészítőkkel, amelyek megkönnyítik a kalóz filmek, TV-műsorok vagy élő közvetítések elérését..

2017. február

 • Megjelent olyan hír, amely szerint az Egyesült Királyság Szellemi Tulajdoni Irodája a jogosultak és a műsorszolgáltatók nyomása alapján elindította a Kodi doboz konzultációt. Úgy tűnik, hogy a jogszabályok szigorítása és a szerzői jogi törvények módosítása irányul, amelyek nemcsak a Kodi doboz eladóit, hanem a végfelhasználókat is célozzák.

2017. március

 • Lord Toby Harris, az Egyesült Királyság Nemzeti Kereskedelmi Szabványainak Elnöke kijelentette, hogy „figyelmeztet minden olyan embert vagy üzletet, aki elad, vagy egy ilyen eszköz működtetése (Kodi dobozok), hogy megsértik a szerzői jogokat. A nemzeti kereskedelmi szabványok továbbra is védik a törvényes üzleti tevékenységeket, és üldözik azokat, akik ily módon megsértik a szerzői jogokat. ”

2017. április

 •  Az Európai Bíróság, más néven az Európai Bíróság úgy ítélte meg, hogy „a szerzői jogok által védett műveknek, amelyeket egy harmadik fél tulajdonában lévő weboldalról történő streaming útján nyernek, amely ezt a művet a szerzői jog tulajdonosának jóváhagyása nélkül kínálja”, nem részesül a forgalmazást szabályozó jogszabályok alóli mentesség alól. szerzői jogi tartalom. Más szavakkal, A kalóz tartalom tiltott kiegészítőkkel történő streamingje most ugyanolyan illegális az EU-ban szerzői joggal védett anyag letöltése.
 •  Az Amazon és az Ebay hivatalosan tiltja az Android TV dobozok eladását a weboldalán. Az Amazon még azzal is fenyegette, hogy felfüggeszti azoknak a számláit, akik megkísérelik eladni „teljesen betöltött” Android TV dobozokat.

2017. május

 • A Facebook frissítette kereskedelempolitikáját, hogy tiltja az Android TV dobozok értékesítését. “A Facebook-ban tilos a következő termékek eladása: Termékek vagy cikkek, amelyek megkönnyítik vagy ösztönzik a digitális média jogosulatlan elérését.” az oldal olvassa.

2017. június

 • A Phoenix, a rendkívül népszerű Kodi-kiegészítő leáll. Fejlesztője azt állította: “A jelenlegi események fényében úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a Phoenix-t.”
 • A TVAddons webhely rejtélyes módon offline állapotba kerül. A TVAddons ad otthont a Fusion tárolóknak. Figyelmeztetés nélkül a webhely offline állapotba került és soha nem állt helyre. Sok spekuláció történt, de senki sem ismeri valóban a mai valós okot.
 • A FACT, az Egyesült Királyság szerzői lopások elleni szövetsége azt állítja, hogy azokat a Kodi-felhasználókat, akik nem hivatalos Kodi-kiegészítőket használnak kalózfilmek, TV-műsorok és élő közvetítések közvetítésére, hamarosan a szerzői jogok megsértéséről szóló értesítésekkel célozzák meg..

2017. július

 • A korábban elveszett Kodi-kiegészítő webhely, a TVAddons által korábban működtetett 3 domaint átadták egy kanadai magánélet-ellenes ügyvédi irodának. Bárki, aki ezeket a domaineket irányítja, bármit megtehet, amit akart, a kiszolgáltatott TVAddons korábbi felhasználók számára.

2017. augusztus

 • A TVAddons visszatér online, bár egy új domain alatt. Számos kanadai társaság keresetet indít a TVAddons ellen a Kodi szoftver-kiegészítők állítólagos jogellenes terjesztése miatt

2017. november

 • Sok harmadik féltől származó Kodi addon fejlesztő úgy véli, hogy kilép, miután a hollywoodi stúdióktól jogi fenyegetéseket kapott. Ennek eredményeként a népszerű nem hivatalos Kodi pluginok, mint például a Covenant, a Bennu és a Pro Sport, nem működnek.
 • A harmadik féltől származó adattárak, például a Colossus, az Ares Wizard és a Smash repo szintén offline állapotban vannak.

Kodi Crackdown – Mit tehetsz?

Amint az a fenti ütemtervből kitűnik, az illegális vagy kalóz Kodi kiegészítők az elmúlt néhány hónapban sok rossz nyilvánosságot kaptak. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában szerzői jogi trollok küzdenek az ilyen kiegészítőkkel szemben. Mindig tanácsos a forgalmat titkosítani, és elrejteni az IP-címét, amikor online csatlakozik. Virtuális magánhálózat segítségével névtelenül böngészhet az interneten. Csak annyit kell tennie, hogy letölt és telepít egy VPN alkalmazást, majd csatlakozik a VPN szerverhez. Ha kész, akkor az IP-címe rejtve marad, és kihasználhatja a következő funkciókat.


 • Földrajzilag korlátozott Kodi-kiegészítők feloldása: Sok Kodi-kiegészítés létezik, amelyeket csak bizonyos régiókban használhat. A VPN segítségével megkerülheti a regionális korlátozásokat.
 • Bypass ISP fojtószelep: Voltál már észre, hogy internetes sebessége megfelelő, ha webhelyet böngész, de hirtelen csökken, amikor online videókat néz? Ebben az esetben az internetszolgáltató valószínűleg fojtja az internet sebességét. A VPN használata alapvetően lehetővé teszi annak elkerülését.
 • Végső adatvédelem: Adjon hozzá egy további réteg adatvédelmet és biztonságot minden online tevékenységéhez.
 • VPN alkalmazások: A felhasználóbarát VPN-alkalmazásoknak köszönhetően a PC-n, a Mac-en, az Androidon, az iOS-en és a FireStick-en a VPN-kapcsolat beállításához nem kell technikusnak lennie..

Személyes tapasztalatok alapján, ExpressVPN a legjobb VPN szolgáltatás, amelyet a Kodi-nal használhat. Optimalizálták a VPN-alkalmazásukat, hogy jobban működjenek a Kodi kiegészítőkkel, és bejelentkezési tilalmakkal rendelkezzenek. Nézze meg alább a 2017-es Kodi VPN-k áttekintett listáját.

Kodi Crackdown 2017 – Mi a következő

Még nem látható, hogy a Kodi végfelhasználói lesznek-e a Kodi elleni küzdelem következő célpontjai. Néhány nem hivatalos kiegészítő, például a Quasar és a Kodi Popcorn Time, P2P alapú. Tehát nem lenne olyan nehéz követni őket, akik használják őket. A FACT azt állítja, hogy van egy nevek listája, amely tartalmazza azokat az embereket, akik harmadik fél által előzetesen feltöltött Android Boxeket vásároltak. Az idő megmutatja, hogy komolyan veszik-e fenyegetéseiket vagy sem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me