Je li NordVPN siguran za upotrebu?

Iako je posjedovanje VPN postalo neophodno za održavanje mrežne sigurnosti, nisu sve VPN sigurne za upotrebu. Neki VPN-ovi mogu čak ugroziti vašu sigurnost i narušiti vašu internetsku privatnost, a ne osigurati nju. Zbog toga smo ovdje da istražimo sigurnosne značajke NordVPN-a i možete li doći do problema dok ste povezani na NordVPN poslužitelje.


Je li NordVPN siguran?

Je li NordVPN siguran?

Politika privatnosti tvrtke NordVPN

Kako davatelj s dvostrukom VPN značajkom ne može biti siguran za upotrebu? Dvostruki VPN pruža dodatnu anonimnost za usmjeravanje prometa putem ne jednog, već dva VPN poslužitelja. NordVPN je napravio posebne “P2P poslužitelje” koji su namijenjeni očuvanju sigurnosti i privatnosti vaših torrentskih aktivnosti. Što se tiče privatnosti, NordVPN pri otvaranju računa traži samo adresu e-pošte i lozinku. Pravila o privatnosti tvrtke NordVPN izjavljuju da ne bilježi nijednu korisničku aktivnost.

“NordVPN ne pohranjuje vremenske oznake veze, podatke o sesiji, upotrijebljenu širinu pojasa, zapise o prometu, IP adrese ili druge podatke.”

NordVPN također kaže da ne prati korisnike. Njihovi uvjeti pružanja usluge navode sljedeće:

„NordVPN jamči a stroga politika bez zapisa za NordVPN usluge, što znači da se vaše aktivnosti korištenja NordVPN usluga pružaju automatiziranim tehničkim postupkom, ne prate se, bilježe, bilježe, pohranjuju ili prosljeđuju bilo kojoj trećoj strani. “

Sigurnosne značajke NordVPN-a

Ukratko, NordVPN je uložio mnogo u sigurnost i koristio je standardne algoritme za šifriranje kako bi osigurao sigurno pregledavanje. NordVPN nudi VPN uslugu po pristupačnoj cijeni koja korisnicima pruža mogućnost anonimnog i sigurnog pretraživanja interneta. Evo nekih značajki koje NordVPN ima:

  • Ubojiti prekidač: NordVPN softver automatski ubija vašu vezu ako padne vaša VPN veza. Blokira vaš uređaj ili ukida određenim programima pristup internetu.
  • DNS zaštita od curenja: NordVPN je poduzeo velike mjere da vas zaštiti i negira takve propuste.
  • Luk preko VPN-a: Za dodatni sloj zaštite, NordVPN vam nudi mogućnost da svoj promet prvo usmjerite putem VPN-a, a zatim ga pošaljete onom Router Routeru.
  • SmartPlay: Ova tehnologija osigurava vam pristup više od 400 usluga sa streama koje su ograničene na geo.
  • Dvostruko Zaštita podataka: Lanac povezivanja putem dva VPN poslužitelja. To znači da se vaši podaci dvaput kriptiraju zahvaljujući značajki DoubleVPN.
  • OpenVPN: OpenVPN dolazi s 256-AES-CBC s 2048bitnim Diffie-Hellman tipkom.

Slobodno prođite našu detaljnu NordVPN recenziju za više informacija o tome što ovaj pružatelj VPN usluga može ponuditi.

Sjedište NordVPN-a

Lokacija VPN usluge od najveće je važnosti. Utvrđuje da li državne agencije imaju pravo tražiti VPN-a za izvještaje dnevnika ili ne. Uvijek se savjetuje da se prijavite kod davatelja VPN-a koji ne spada u nadležnost 5 očiju.

U slučaju NordVPN-a, njihov se sjedište nalazi u Panami. To znači da se korisnici neće morati brinuti da li će njihova vlada dobiti pristup povijesti pregledavanja zbog toga što se u Panami ne primjenjuju zakoni o zadržavanju.

NordVPN na djelu

NordVPN ima mogućnost rada pod Netflixom i Kinom, što je odličan uspjeh u VPN industriji. Uz to, predstavnik tvrtke NordVPN uvjeravao nas je da tvrtka ne ubacuje oglase u web promet korisnika; niti koristi od prodaje korisničkih podataka.

NordVPN Pravila o privatnosti

Što se tiče podataka koje prikuplja, predstavnik tvrtke rekao je kupcu da NordVPN prikuplja samo objedinjene statistike o padu aplikacija i dobrovoljne dijagnostičke podatke. Predstavnik je također naglasio da NordVPN ne prikuplja nikakve osobne podatke. Sve ove podatke možete pronaći u politikama privatnosti tvrtke.

Je li NordVPN siguran za uporabu? – Konačna presuda

Da, NordVPN je jedan od najsigurnijih pružatelja VPN usluga na koji se možete prijaviti. NordVPN je čvrst proizvod s odličnim korisničkim sučeljem koje cijeni privatnost i anonimnost. Ako tražite vrhunsku privatnost i sigurnost, NordVPN može vam pružiti upravo to. Postoji puno opcija i značajki privatnosti i sve ih možete aktivirati pritiskom na gumb. Ipak, u slučaju da želite pogledati neke druge mogućnosti prije nego što se poštedite određenog VPN-a, uvijek možete provjeriti naš popis najboljih NordVPN alternativa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me