Što je VPN prekidač?

Jedna od najvećih prijetnji ljudi koji koriste VPN radi zaštite svoje internetske privatnosti i sigurnosti je mogućnost da njihova VPN veza neočekivano prekine. Takve se stvari događaju bez očekivanja i mogu potencijalno uzrokovati puno problema, posebno ako je posao koji se izvodi vrlo osjetljiv..


Što je VPN prekidač?

Što je VPN prekidač?

Ako padne VPN veza, korisničku IP adresu ostavlja izloženom, što znači da ako ide preko web-lokacije koja je geografski ograničena, vlasnici web-mjesta otkrit će da je doista izvan dozvoljene zone i nastavit će ga blokirati. Ako ste imali film koji ste možda prenosili, medijsku datoteku koju ste možda preuzimali ili igru ​​koja se možda igrala, svi ti primjeri zaustavljaju se.

Što je VPN Kill Switch?

Neki od pružatelja VPN-a koji daju prioritet privatnosti i sigurnosti svojih pretplatnika osmislili su značajku koja automatski isključuje korisničku internetsku vezu kad god se njihova VPN usluga ugasi. Oni su to nazvali internetskom sklopkom za ubijanje ili drugim slučajevima VPN prekidačem. Postoje i druge etikete. CyberGhost naziva njihovu značajku “Guard Connection Guard”, dok ExpressVPN naziva “Network Lock Kill Switch”. Iako se imenovanje može malo razlikovati od jedne VPN usluge do druge, način rada u osnovi je isti. U slučaju da vam VPN veza iznenada padne bez smetnji, vaš će pristup Internetu također biti isključen. To znači da će vaša privatnost biti zaštićena u svakom trenutku, čak i ako vam VPN veza iznenada padne.

VPN mreže koje nude zaustavljanje prekidača

Kao što je ranije spomenuto, davatelji VPN-a postaju osjetljiviji na potrebe svojih kupaca, pa izmišljaju sve više i više metoda sprječavanja napada na njihove uređaje. Razine na kojima takvi sustavi djeluju različito se razlikuju s obzirom na napredovanje, no s donjeg popisa možete pronaći davatelje čiji se prekidači za ubistvo zasigurno aktiviraju odmah nakon što internetska veza korisnika ometa:

 • ExpressVPN
 • CyberGhost
 • NordVPN
 • VyprVPN
 • Privatni pristup internetu
 • IPVanish
 • HideMyAss

Aktivirajte li prekidač VPN prekida automatski?

Neki se zasnivaju na vašem davatelju VPN-a, a drugi ne. Za većinu biste trebali ući u postavke aplikacije da biste aktivirali tu značajku. VyprVPN, na primjer, nudi karticu pod “konekcija” na kojoj možete odabrati kako želite da opcije prekidača rade za vas..

S iste kartice korisnicima je omogućeno da odaberu vrste situacija u kojima bi značajka trebala raditi. VyprVPN nudi dvije razine: Aplikacijska razina, gdje se preklopnik uključuje kad je aktivna vaša VPN veza i internetska veza isključena, i razina sustava, gdje se prekidač ponovno uključuje kada ste prijavljeni na VyprVPN, ali nemate aplikacija se pokreće.

S druge strane, značajka internetskog prekidača ExpressVPN aktivira se čim kliknete „poveži“.

Vodeći uzroci čestih prekida veze

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaš davatelj VPN-a može iznenada ugasiti. Ovakvi razlozi rijetko su nešto što su obični VPN korisnici mogli biti svjesni i obično zahtijevaju razinu tehničkog znanja kako se s njima.

 1. Izbor VPN protokola: Neke postavke koje unaprijed postavi vaš davatelj možda će trebati malo podešavanje radi poboljšanja performansi. Jedna od ovih postavki možda ima veze s odabranim VPN protokolom. ExpressVPN, na primjer, savjetuje svojim korisnicima da prijeđu na TCP protokol umjesto na zadani UDP. To bi, rekli su, trebalo rezultirati stabilnijom i pouzdanijom vezom.
 2. Loša jačina signala / zagušena mreža: Snaga vaše internetske veze izravno utječe na uspješnost VPN usluge jer se veza s poslužiteljima uspostavlja putem Interneta. Ako dakle vaša Wi-Fi veza nije tako jaka ili ako i dalje nastavlja i nastavlja, tada će vaša veza s VPN mrežom biti narušena što vas čini ranjivim za napade ili krađu podataka..
 3. Postavljanje usmjerivača / vatrozida: Ako ste stalno na Internetu, očekuje se da nastavite i postavite neke mjere koje nadilaze ono što VPN mogu učiniti kako bi osigurali vašu zaštitu i privatnost na mreži. Takve mjere uključuju postavljanje antivirusa, vatrozida ili nekog anti-špijunskog softvera. Ako problemi s vezom i dalje postoje, možda biste htjeli dodati bijelu listu VPN veze kao iznimku od svih ostalih mogućih izvora zlonamjernog softvera i virusa..

Jesu li VPN mreže stvarno pouzdane?

Odgovor na ovo pitanje doista ovisi o davatelju usluga kojeg ste upisali. No, tvrtke za koje se dogodi da posjeduju svoje poslužitelje (umjesto da ih angažuju od trećih tvrtki) poznato je da su vrlo pouzdane, s vezama koje jedva da ikad mogu biti prekinute. Na primjer, naš uzorak najboljih pružatelja VPN usluga može osigurati svojim korisnicima 99,99% produženog radnog vremena. Oni uključuju:

 • ExpressVPN
 • IPVanish
 • CyberGhost
 • NordVPN
 • VyprVPN

Poznato je da besplatne VPN usluge nisu toliko pouzdane kada je u pitanju zajamčena povezanost. Ne bi trebalo iznenaditi i saznanje da će njihova širina pojasa biti ograničena kao i većina drugih tvrtki, a samim tim i ograničavanje broja veza koje je moguće uspostaviti.

Zaključak zašto trebate koristiti VPN prekidač

Osiguravanje da vaš odabrani dobavljač VPN-a ima značajku prebacivanja ubistva, daje vam malo mira ako znate da vaš identitet nikada neće biti ugrožen čak i pri iznenadnom kvaru vaše VPN usluge. Na ovaj način, bilo da obavljate transakcije putem interneta ili posjetite cenzurirane web stranice ili aplikacije, bit ćete sigurni i sigurni u saznanje da vaša veza neće biti prekinuta..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me