11 módszer a szociális média-fiókok biztonságossá tételére

Az okostelefonok és a kézi eszközök manapság normákká váltak. Ezekkel az eszközökkel és a gyors internetkapcsolattal minden eddiginél könnyebben megoszthatják életének értékes pillanatait barátaival és családjával, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat, vagy más közösségi hálózatok. Ez a közösségi média hatalma. Csak néhány kattintás elegendő az üzenetek közzétételéhez és terjesztéséhez. Trump mindent tud erről, és már olyan munkahelyeket teremt, amelyeknek évek óta nem látott Amerika, de ez egy másik téma. Ugyanez a könnyűség megkönnyítette a hackerek és a számítógépes bűnözők számára a hozzáférést a közösségi média fiókjaihoz. Ne használja a szót Jelszó jelszóként, igaz!?


11 módszer a szociális média-fiókok biztonságossá tételére

11 módszer a szociális média-fiókok biztonságossá tételére

11 lépés a közösségi médiaszámlák biztonságához

Ha még nem gondoltál erre korábban, itt vannak 11 módszer a szociális média-fiókok biztonságossá tételére és védje magánéletét és biztonságát.

Rendszeresen változtassa meg a közösségi médiafiók jelszavát

Ügyeljen arra, hogy minden hónapban megváltoztassa a közösségi média fiókja jelszavát. Hozzon létre egy alfanumerikus jelszót, és ügyeljen arra, hogy minden egyes fiókhoz másik jelszót használjon. Kerülje a jelszavak, például a nevek, a születési dátum és más olyan információk használatát, amelyekhez a hackerek könnyen hozzáférhetnek, és veszélyeztetheti a közösségi média-fiókokat..

Mivel nehéz lehet a jelszavak megjegyzése, jelszókezelő segítségével jelszavakat generálhat és tárolhat.

Nyomja meg a gombot egy kétfaktoros hitelesítéshez

Míg a két tényezővel történő hitelesítés évek óta fennáll, az utóbbi időkben rendkívül népszerűvé vált. A közösségi média-fiók eléréséhez a két tényezővel történő hitelesítés új információt ír be. A 2FA, vagy a többtényezős hitelesítésről azt állítják, hogy biztonságosabb, mint a jelszavak, és így nyugalmat nyújt, még akkor is, ha a hackerek ellopják a közösségi média fiókja jelszavait. Valójában a kiberbiztonsági szakemberek ezt állítják két tényezős hitelesítés megvédi a fiókokat is, ha a számítógépen rosszindulatú program van.

Ellenőrizze e-mailjeiben a gyanús bejelentkezéseket

A legtöbb közösségi médiaplatform blokkolja a gyanúsnak vélt belépési kísérleteket, és azonnal e-mailt küld a fióktulajdonosnak, amelyben értesíti őket erről a kísérletről, és felkéri őket jelszó megváltoztatására. Így, figyeljen az e-mail címére és ha e-mailt kap arról, hogy egy hacker megpróbált hozzáférni a közösségi média fiókjához, azonnal módosítsa a jelszavát.

Ne kattintson a Rövidített URL-ekre

Gondoljon kétszer arra, hogy rákattintson a rövidített linkekre, még akkor is, ha megbízható forrásból kapja meg. Időnként előfordulhat, hogy megcsinálja, de ha az antennái felmennek, zárja be a weboldalt anélkül, hogy rákattint volna az oldalra. Ez a lépés megvédi a kattintástól, amelyet a hackerek a közösségi média profilokhoz és más érzékeny információkhoz való hozzáféréshez használnak.

A következő webhelyek segítségével ellenőrizheti a rövid URL-eket, mielőtt rákattintana.

 • CheckShortURL
 • Unfurlr
 • GetLinkInfo

Légy tudatában a személyes adatainak

Emlékezz a A közösségi médiában közzétett információk örökké megmaradnak. Tehát ne tegyen közzé semmit, amely lehetővé teszi a számítógépes bűnözők számára az életedhez való hozzáférést. Használhatják a szociális mérnök csalásokhoz. Megváltoztathatja a közösségi média fiókjainak adatvédelmi beállításait, biztosítva, hogy csak a barátok és a családtagok tekintsék meg az Ön által közzétett információkat. Megakadályozhatja, hogy a hozzászólások rendelkezésre álljanak, és más is legyen.

Kijelentkezés a közösségi média fiókokból

Ha általában a mobiltelefonját vagy bármely más kézi eszközt kíván hozzáférni a közösségi média-fiókokhoz, akkor az körültekintő jelentkezzen ki, mielőtt bármit megtenne. A letöltött alkalmazások vagy az RFID-alapú technológia veszélyeztetheti a közösségi média-fiókokat.

Tisztítsa meg az alkalmazásokat

A közösségi média-fiókok tartalmazhatnak olyan alkalmazásokat, amelyekhez való hozzáférést engedélyezhettél böngészés közben. Vessen egy pillantást alkalmazásaira, és töröljön bármit, amit már nem használ vagy nem emlékszik a letöltésre. Az alkalmazások az egyik módja annak, hogy a hackerek alkalmazkodjanak a közösségi médiaszámlákkal szembeni támadásokhoz.

A barát kéréseket szelektíven fogadja el

Számos kérést fog kapni a közösségi médiában azoktól az emberektől, akik szeretnének „barátolni” téged. Legyen óvatos, akinek a kérését elfogadja. A hackerek és a számítógépes bűnözők gyakran használják ezt a taktikát azért, hogy megszerezzék a bizalmát, majd hozzáférjenek a fiókjaihoz.

A HTTPS használatával jelentkezzen be a közösségi média-fiókokba

Ne használjon más URL-t a közösségi média-fiókba való bejelentkezéshez. Feltétlenül használjon HTTPS URL-címeket a fiókjainak eléréséhez. Ez megakadályozza az információkhoz való hozzáférést, amíg azokat a kibertérben továbbítják. Használjon VPN-t hozzáadott biztonsági intézkedésként az internetes böngészés során is.

Zárja be a régi közösségi média-fiókokat

Ha olyan közösségi médiafiókkal rendelkezik, amelyet már nem használ, zárja be. Ne kockáztasson semmilyen személyes adatot mivel ezt az információt a hackerek hozzáférhetik a többi közösségi média-fiókhoz való hozzáféréshez.

Ne használja az automatikus bejelentkezés funkciót

Ne mentse el a jelszavait és a bejelentkezési adatait a számítógép böngészőjében. Ha valaki behatol a számítógépébe vagy a kézi eszközbe, ez korlátlan hozzáférést biztosít számukra a közösségi média-fiókokhoz. Ehelyett mutasson rá, hogy minden munkamenet után mindig be kell jelentkeznie és kijelentkezni.

11 lépés a közösségi médiaszámlák biztonságához

A közösségi média oldalak egy csodálatos hálózati és kommunikációs platform. A közösségi média fiókjai azonban feltörhetők, ha nem a megfelelő biztonsági óvintézkedéseket hozza. A megfelelő rosszindulatú szoftverek elleni szoftver mellett kövesse ezeket a módszereket a szociális média-fiókok biztonságához.

Vannak rossz emberek odakint. Nem kell nézni a fantasztikus és szegecselő Blackhat filmet, hogy ezt tudja!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map