4G vs WiFi – melyiket biztonságosabb használni?

Használnom kellene a 4G-t vagy a WiFi-t a biztonságos és biztonságos internet-hozzáféréshez? Olyan világban élünk, ahol szinte minden nap hallunk híreket az internetes csalásokról, feltört bankszámlákról és személyazonossági lopásokról. Üzeneteket és figyelmeztetéseket fogadunk különféle, megbízható forrásokból, amelyekben reménykedni fog a tudathalítás az adathalászatról, és majdnem olyan, mintha a „digitális biztonság” kifejezés oximoront jelent..  


Mivel egyre több ember kerül az internet égisze alá, és attól függ, hogy munkája, szórakoztatása és monoton feladatok elvégzése, például számlák fizetése és jegyek foglalása stb. Fontos, hogy megtanuljuk az adatok védelmét..

4G vs WiFi - melyiket biztonságosabb használni

4G vs WiFi – melyiket biztonságosabb használni

Változó internetes forgatókönyvek

A technológiai fejlesztésekkel a 2G 3G-ré és most már 4G-es Internet-kapcsolatokra fejlõdött. Lehetőségünk van arra is, hogy Wi-Fi-n keresztül csatlakozzunk az internethez, tehát ezek közül melyik a legbiztonságosabb?

Sajnos nincs 100% -ban biztonságos módja az internet elérésének. Mint Robert Morris, a kriptográfus ezt mondja: „A számítógépes biztonságot garantáló három aranyszabály a következő: ne birtokoljanak számítógépet; ne kapcsolja be; és ne használja. ” Ez azt mutatja, hogy az internet nem igazán biztonságos hely. Mivel azonban annak használata nem jelenthet egyikünk számára választási lehetőséget, vessünk egy pillantást az internetes kapcsolat felé vezető utakra, amelyek rendelkezésére állnak.

4G vs WiFi – Hasonlítsuk össze

Mobil adat, például 4G kapcsolat – A 4G-kapcsolaton keresztül a mobil adatátviteli szolgáltatón keresztül az internettel biztonságosabban kapcsolódhat, mint a nyilvános Wi-Fi-hez, mivel az átvitt adatok titkosítva vannak. Sok országban a mobil internet gyorsabbnak tekinthető, mint a hagyományos szélessávú internet.

Nyilvános Wi-Fi – A nyilvános vagy a szállodákban, repülőterekben, bevásárlóközpontokban stb. Elérhető Wi-Fi használata nagyon veszélyes, és nincs garancia arra, hogy adatai biztonságban vannak. A nyilvános Wi-Fi nem igényel azonosítást a hálózathoz való csatlakozáshoz, és bár ez előnyös az átlagember számára, a hackerek számára is. A számítógépes bűnözők folyamatosan szimatolnak, és nagy a valószínűsége, hogy szippantják az Ön adatait.

Bárki lehet hackerek

A hackelési szoftver szabadon elérhető az interneten, és bárki, aki tudja, hol kell keresni, megtalálhatja azt. A hackeléshez nincs szükség speciális technológiára. Bármely Wi-Fi-kompatibilis számítógépet hackerek használhatják, és gyakran kávézókat, bevásárlóközpontokat, repülőtereket stb. Használnak vadászterületként. Az ilyen Wi-Fi kapcsolat lehetővé teszi a hackerek számára, hogy pozícióba kerüljenek közted és a csatlakozási terminál között, és ezzel elfogják az összes elküldött e-mailt, valamint a hitelkártya-információkat. Ezekben a helyeken több száz ember csatlakozik ugyanahhoz a Wi-Fi-hez, és ha Ön egyike, akkor fennáll annak a veszélye, hogy veszélyezteti az adatait.

A hackerek számára azonban bonyolultabb az, ha behatolnak a mobiltelefonjába. Ez ismét nem lehetetlen, és a 3G és a 4G adatok is veszélybe kerülhetnek, de a mobilhálózat feltörése nehéz, speciális technológia és berendezések használatát igényli, és drágább is lehet..

VPN – a legbiztonságosabb megoldás

Az adatait többféle veszély fenyegeti, de csak egy jó megoldás létezik – a virtuális magánhálózat (VPN) használata. A VPN lehetővé teszi, hogy névtelenné válj az interneten. A VPN segítségével az összes forgalmat magas szintű biztonság titkosítja, amelyet nem könnyű megtörni. Biztonságos alagútot hoz létre az adatok átjutására, amelynek forrását szinte lehetetlen nyomon követni. Nemrég közzétettük a legjobb VPN-szolgáltatók áttekintését, amelyekkel feliratkozhat.

Ha mindez elsöprőnek tűnik, ne feledje, hogy a magán Wi-Fi kapcsolatok vagy a zárt hálózathoz elérhető (például otthon vagy irodában talált) Wi-Fi hálózatok viszonylag biztonságosak. Az ilyen kapcsolatok jelszóval védettek és sok gond nélkül felhasználhatók. Ha távol van a magán Wi-Fi-től (utazás közben), kapcsolja ki a Wi-Fi-t, és használja a mobilhálózatot.  

A VPN extra biztonsági réteget hoz létre

Használjon VPN-t a mobilhálózaton keresztül, mivel ez a legbiztonságosabb módszer, és segíti az internet biztonságának fokozását, ezáltal adatát és jelszavát magántulajdonban tartja, és a hackerek elől elérhető. Mivel a VPN titkosítja az adatokat, amelyek elhagyják a számítógépet, a hackerek nehezen tudják megtörni azokat. Valójában sok olyan VPN-hálózat rendelkezik 256 bites titkosítással, amelyet még a kormányhivatalok számára is nehéz megtörni. Ha nagyra értékeli biztonságát, győződjön meg arról, hogy kap egy magas szintű védelmet nyújtó VPN-t, függetlenül attól, hogy 4G-t vagy WiFi-t használ az Internet eléréshez.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me