5 legbiztonságosabb közösségi médiaplatform a világon

Közösségi média a modern élet szerves része. Az összes előnye, amelyet a közösségi média előnyt nyújt nekünk, elvesz valami jelentős dolgot. A szociális média körüli körüli biztonsági aggályok egyre növekednek azóta, hogy az internetet megjelenték. Éppen ebben az évtizedben sok nagy létezik közösségi média adatvédelmi viták. Tehát érdemes megvédeni az embereket online identitás és a lehető legtöbbet hozza ki a szociális média kínálatából. Ennek kapcsán itt van öt a legbiztonságosabb közösségi médiaplatformok épp most:

A legjobb biztonságos közösségi média platformok

5 biztonságos közösségi médiaplatform, amelyet most használ

Ha elmész otthonából, alig talál meg olyanokat, akiknek nincs fiókja Facebook és Twitter. Az Instagram nagy pénz a marketingszakértőknek és a modelleknek, sőt akár karriert is létrehozhat tőlük. Justin Bieber nem az egyetlen Youtube csillag, hogy elérje az ipar nagy! 

Azonban a népszerű platformok, mint például A Facebook veszélyeztetheti az online adatvédelmet. Az utóbbi időben a Facebook-ról arról számoltak be, hogy a fényképezőgéped segítségével támadják meg ezt a kedvelt kiváltságot. És azt is, ne felejtsük el a botrány 2018-ban.

Iwiw

Linkdin ikonraA LinkedIn vitathatatlanul a a legnépszerűbb szakemberek közösségi médiaplatformja a mai világban. Mindkettőt kínál ingyenes és fizetett fiókbeállítások és számtalan szakember használja a világ minden tájáról. Pontosabban kifejezve többet várhat 575+ millió felhasználók globálisan.


Mivel a hálózat szakembereket és vállalkozásokat szolgál fel, elég robusztus biztonsági mechanizmus. Ezenkívül lehetőséget ad a toborzóknak, hogy aktív munkalehetőségeik révén keressék meg a potenciális bérlőket. 

Mindezek mellett a LinkedIn kihagy néhány nagyon fontos funkciót. A titkosított üzenetküldés továbbra sem érhető el a webhelyen és az alkalmazásban. Ez veszélyeztetheti a két fél közötti potenciálisan bizalmas kommunikációt.

Ezenkívül meglehetősen részletesek az adatok felhasználása adatvédelmi politika funkció. A legtöbb úgy dönt, hogy nem megy keresztül vele. Tehát vannak olyan emberek ott, akik nem tudják az adatok felhasználásának módja.

Twitter

Twitter ikonraA Twitter a Nagy 3 a közösségi média világában és a legbiztonságosabbok között. 2019-től kezdve a platformon több mint 321 millió aktív felhasználó. Ez is következetesen emeli a rúgást magánélet valamint a felhasználók online jogai a kezdete óta.

Mint a többi közösségi médiában is, valójában nem kaphat vissza tweetelt. Lehetséges, hogy a tweetjeid soha nem törlődnek. Egyes esetek azt mutatták, hogy több mint egy évtizedes tweet volt gyorsítótárban tárolva.

Ez azt jelenti, hogy az alapfelhasználó számára a Twitter nem kínál magas fokú biztonság és rengeteg biztonsági és adatvédelmi lehetőségek. Ezek nem mindig viselik jól a számos támadás hackerek által készített, de mégis tisztességes munkát végez. Hogy az említett, felhasználó belátása szerint akkor tanácsos, ha ezen a közösségi média platformon van.

Reddit

Reddit ikonraHa Facebook a világméretű közösségi média legfontosabb elemei, a Reddit az online alulteljesítmény. Ez a szétszórt szálak számtalan bitet tartalmaz kritikus információk, vélemények és betekintések sehol máshol nem található. Több mint 330 millió havi aktív felhasználók, nincs olyan információ, amely kijátszhat téged.

A Reddit legjobb tulajdonsága, hogy az gyakorlatilag névtelen. Bár nem kínál semmilyen Titkosítás, a poszter személyazonosságának felkutatása az nem könnyű feladat. 

Ugyanakkor a Reddit olyan hely lehet, ahol találkozhat mérgező viselkedés. A legtöbb ember, aki nem ismeri az utat az interneten, megtalálja a Reddit-t nehéz navigálni.

Mégis, ha keres egy biztonságos, nyomon követhetetlen és nyitott közösségi médiaplatform, Reddit van, ahol szeretnél lenni.

WhatsApp

WhatsApp ikonNoha technikailag üzenetküldő alkalmazás, a Whatsapp közösségi médiaplatformként is szolgálhat.

Ebből a célból erős P2P titkosítás, beépített biztonsági szolgáltatások, nulla adatgyűjtés, és számos más előny.

Nyilvánvaló, hogy miért kell ezt az alkalmazást olyan magasra emelni a biztonsági osztályon. A WhatsApp-nak több 1,5 milliárd aktív felhasználó havonta, így a világ legnépszerűbb mobil üzenetküldő alkalmazásává vált.

A flip oldalon használ telefonszámát, ami nagyszerű felfedezést jelenthet a leendő hackerek számára. Most, a Whatsapp nemrégiben készült döntetlen a Facebookon, és ez vezethet néhány biztonsági aggodalom. Ami a legfrissebb botrányhoz vezet, amelyen a WhatsAppnak át kellett mennie az elmúlt évben.

Több mint 1400 WhatsApp felhasználó rosszindulatú telefonhívásokat kezdeményezett. Ezek közé a felhasználók közé tartozik a jelentős számú magas rangú kormányzati és katonai tisztviselő 20 ország. Úgy tűnik, hogy telefonjaikat valamilyen módon támadják meg adatmegfogó malware az NSO Group, egy izraeli számítógépes fegyverek társaságának eladása.

A WhatsApp pert indított az izraeli cég által létrehozott hackereszköz ellen. Most azonban légy óvatos, mielőtt bármilyen hívást megválaszol, vagy szükségtelen üzenetet oszt meg barátaival.

A közösségi média profiljainak a kombinálása a számokkal meglehetősen átfogó betekintés bármely személybe. Tehát szükség van arra, hogy óvatosan használja a Whatsapp alkalmazást, különösen, ha összekapcsolja a saját weboldaladdal FB számla.

Távirat

Biztonságos közösségi média platformok - távirat ikonraHa vette WhatsApp és ellátta az adatvédelem biztonsági funkcióival, megkapja a táviratot. 2018-tól a Telegram felhőalapú mobil üzenetküldő alkalmazásának vége lett 200 millió havi aktív felhasználó világszerte

Ez az üzenetküldő alkalmazás az egyik legbiztonságosabb tovább iOS és Android alkalmazás üzletek. Eltekintve a remek kínálatától P2P titkosítás, rengeteg szöveges üzenetküldési lehetőséget is kínál.

A legfontosabb a önpusztító lehetőség, amely lehetővé teszi a időzítő az üzenet. Amint az időzítő kialszik, az üzenet jelenik meg törölve, és helyrehozhatatlanná válik.

Mint a Whatsapp esetében, a Telegramnak szüksége van az Önre telefonszám hogy kapcsolatba léphessen Önnel. Ugyanakkor, ha megkapod, ott van nincs adatgyűjtés a minimumon túl. Most az égőt használja SIM-ek vagy akár a Burner.com az egyszeri kapcsolatok és a távirat biztonságos használatához.

Hogyan lehet biztonságosan használni a közösségi médiát?

Olyan sokféle módszer létezik védi a közösségi média fiókot. De ehhez meg kell céloznia azokat a fő tényezőket, amelyek veszélyeztethetik az Ön magánéletét. Az alábbiakban megtalálja fiókja legfontosabb részeit, amelyeket meg kell védeni és meg kell őrizni. Itt vannak.

Jelszó

A jelszó az első és a legfontosabb védelmi vonal az online fiókodon. Neked kell állítson be egy erős jelszót minden közösségi média fiókhoz.

Ideális esetben te külön jelszóval kell rendelkeznie minden fiókra. Ezt nehéz megjegyezni, ezért a jelszókezelő használata működhet. Továbbá olyan jelmondatok, amelyekbe beletartoznak a dolgok számok és szimbólumok általában sokkal biztonságosabbak, mint a levél alapúak.

Időnként nem tudja kitalálni, hogy milyen jelszót válasszon vagy hozzon létre. Ezért vannak alkalmazások és eszközök a feladat elvégzéséhez az Ön számára. Arról beszélek Erős jelszó-generátorok.

Ezzel az eszközzel hozzárendelheted magadnak egy a erős jelszó a fiókjai számára, és ez minden hackert lehetetlenné tesz kitalálni és megszerezni a nehezen dekódolható jelszavát.

Email

Az e-maileket könnyű feltörni, és ha össze van kapcsolva egy közösségi média fiókkal, légy óvatos. Adathalász e-mailek pózol, mint te FB vagy Instagram Lehet, hogy e-mail jelenik meg a beérkező levelekben.

A legjobb módszer ezek kezelésére az, ha egyszerűen megtudja, mit kell keresnie az adathalász e-mailekben. Ha tudod, hogyan kell észrevenni őket, megteheted kerülje őket viszonylag könnyedén.

Az ilyen rendszerek elkerülésének másik módja az látogasson el maga a hivatalos oldalra. Ha kapott e-mailt a közösségi média fiókjáról, ne kattintson a linkre belül bemutatva. Csak lépjen a közösségi média hivatalos oldalára, és ellenőrizze ott.

Elhelyezkedés

A helyfüggő a szolgáltatások sarokkövévé váltak közösségi média Ma. Jelentős veszélyt jelentenek azonban az ön számára biztonság és magánélet.

Általában véve a legjobb, ha a közösségi médiát megtartja a helymeghatározó szolgáltatások ki vannak kapcsolva. Ez időnként nehéz lehet, de megakadályozza, hogy mindenhol nyomon lehessen követni. Plusz, akkor is Védje barátait és családját így cselekedve.

Közösségi média-alkalmazások, amelyeket kerülnie kell

Noha a fenti csúcsok elegendőek a közösségi média-fiókok biztonságához, szeretnék beszélni azokról a platformokról, amelyeknek más irányba kell nézniük, amikor megemlítik. Néhányuk nagyon népszerű, mint például a Snapchat.

Ez a közösségi média alkalmazás nagyon szórakoztatóan használható, de nem érhető el bizonyos biztonsági sérülések nélkül. 2014-ben az alkalmazást feltörték, hogy kiszivárogtassa a felhasználók privát fotóit. Az eredmény pusztító volt 90 000 kifejezett fényképet gyűjtöttek be. Ez csak egy példa. Most hadd mutassam meg, mely közösségi médiaalkalmazásokat el kell kerülnie magánéletének és bizonyos esetekben magának a védelme érdekében:

  • Snapchat
  • tapló
  • Suttogás
  • omegle
  • Blendr
  • Házibuli
  • Tumblr
  • Bigo Live

Mit tart a szociális média jövője az egyéni adatvédelem szempontjából??

Közösségi média most az életünk szerves része. Nem valószínű, hogy online biztonság robusztusabb lesz, anélkül, hogy megadnád közvetlen és állandó figyelem. Győződjön meg róla, hogy tudja online védje magát és tegye meg a megfelelő intézkedéseket az ön védelme érdekében online adatvédelem.

Most mondd el, hiányzott valami? Vannak-e olyan közösségi média alkalmazások szeretnéd, ha hozzátennék? Ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me