7 módszer az okostelefon feltörésére és biztonságos az adatokra

Nézzünk szembe a tényekkel. Nem számít, mennyire okosak vagyunk az online személyes adataink védelmében, mindig van valaki okosabb. A szakértő hackerek mindig a digitális dzsungel kúszóján vannak, és arra várnak, hogy az ősi remek alkalom, hogy felszólaljon bizalmas információinkkal és ellopják azokat. A lopás felesleges, ha vagy bankszámláinkat tisztítjuk, vagy nagyon, nagyon bizalmas információkkal fizetünk fel. A CIA nemrégiben bebizonyította, hogy egyikünk sem védett teljes mértékben a támadások ellen. Szóval ezt kell tennünk a maximális védelem érdekében. Függetlenül attól, hogy iPhone-ot, iPad-ot vagy Android-t használ, 8 okostelefonja akadálymentesíthető.


7 oka az okostelefon feltörésének és bizonyosságának

7 módszer az okostelefon feltörésére & Tartsa biztonságban adatait

Hogyan kell megtörni az okostelefont

Folyamatosan frissítse a szoftvert & Firmware

Kövesse nyomon az összes szoftverfrissítést, és ennek megfelelően telepítse okostelefonjára és számítógépére. A frissítés természetesen zavaró változtatásokat idéz elő a számítógép interfészén, amellyel megszokta. De a keltetett szoftver éppen az, amit a hackerek keresnek és szeretnek. Tehát a frissítés hiánya kiskapukat nyit meg számukra. Győződjön meg arról, hogy az alkalmazott frissítések hivatalos forrásokból származnak.

Ezenkívül ne használjon nem hivatalos eszközöket a telefon „gyökerezéséhez” (az iOS „jailbreaking” -nek hívja), hacsak nem biztos benne, hogy tevékenysége van. A műszaki biztosítékokat behatolhatjuk a gyökerező telefonokba, és a bizalmas adatainak szimatolása megkönnyíti.

Vigyázzon az alkalmazásaira

Okostelefon-alkalmazás telepítése közben előfordulhat, hogy engedélyt kell adnia számára a fájlokhoz, a fényképezőgéphez vagy a mikrofon lehallgatásához való hozzáféréshez. Tehát gondold át, mielőtt igennel mondanád, mivel ezekkel való visszaélés lehetséges. Ez különösen az Android felhasználókra vonatkozik, mivel alkalmazásellenőrzési folyamata meglehetősen enyhe, mint az Appleé. Sőt, mivel az Android lehetővé teszi a harmadik felek által biztosított alkalmazások telepítését, ez egy ajtót is teremt a szélhámos alkalmazások számára, hogy beszivárogjanak a telefonjára. Tehát ne telepítsen semmit ismeretlen webhelyekről.

Nehéz legyen a behatolók számára a beszivárgás

Bárki, aki ellopja a telefonját, valószínűleg komoly problémákat okoz. Tehát tartsa zárva, ha nem használja. A mély hír az, hogy az iOS és az Android egyaránt egy 6 jegyű kóddal zárható. Alternatív megoldások lehetnek, mint például arcfelismerő vagy ujjlenyomatok felhasználható a bizalmas adatainak védelmére. Vigyázzon az „intelligens feloldás” opciókra is, amelyek automatikusan feloldják a telefont, amikor otthon vagy, vagy amikor az intelligens óra a közelben van. Ezek lehetővé teszik a tolvajnak, hogy teljes mértékben megkerülje személyes feloldó kódját.

Gondoskodjon a nyomon követésről & Zárja le a telefont

Annak ellenére, hogy negatív gondolkodásnak hívják, praktikusnak kell lennie, és mindig szem előtt tartania, hogy minden lehetséges telefon ellopódjon. Ugyanakkor gondoskodnia kell arról, hogy a benne tárolt adatok biztonságban legyenek, függetlenül attól, hogy mit tegyek. Néhány fejlett telefonnak megvan ez a kiemelkedő tulajdonsága, amelynek révén minden adat automatikusan törlődik, miután a tolvaj néhány sikertelen és helytelen kísérletet tett a jelszóval..

Egy másik, a Google és az Apple által nyújtott szolgáltatás a „megtalálja az eszközemet”. Ez eltalálja az ellopott telefonját a térképen, miközben távolról is zárolhatja vagy törölheti annak adatait. Apple felhasználóként erre az iCloud webhelyen férhet hozzá. Engedélyezheti ezt a szolgáltatást telefonján a Beállítások menüben > iCloud > Találd meg az iPhone-omat. A Google.com/android/devicemanager az az azonosító, amellyel az Android ügyfelek hozzáférhetnek ehhez a szolgáltatáshoz.

Ne pártfogolja az automatikus bejelentkezés szolgáltatásait

Az automatikus bejelentkezés biztosan kényelmes szolgáltatás, mivel a virtuális billentyűzetek megkönnyítik a jelszó megadását. Ez a hackerek veszélyét is megfogalmazza, hogy hozzáférjen minden bizalmas online fiókjához, csak ki kell nyitnia a böngészőt. Ezért ne használja a telefon automatikus bejelentkezés funkcióit. Ha igen, akkor használjon egy olyan alkalmazást a jelszókezeléshez, amely előírja, hogy rendszeresen adja meg újra a fő jelszót.
Ne használjon ugyanazt a jelszót egynél több szolgáltatásnál vagy alkalmazásnál, mert ha az adott jelszó azonosításra kerül, akkor hozzáférhet az összes személyes információhoz. Ez akkor is alkalmazható, ha tökéletesen gondoskodik az okostelefon biztonságának kiemelt fontosságú eleméről, mivel a hackerek online szolgáltatásokba beszivárognak a felhasználói hitelesítő adatok kiküszöbölésére, amelyeket más más webhelyeken kipróbálnak. Ezzel a hasznos eszközzel másodpercek alatt létrehozhat erős véletlenszerű jelszavakat.

Tartsa zárva az egyes alkalmazásokat

Erős jelszó vagy kód megakadályozhatja a tolvajok belépését, de ha telefonját fizikailag ellopják, akkor mit csinálsz? Az Android előnye, hogy az egyes alkalmazások lezárhatók, így biztosítva, hogy még akkor is, ha a tolvaj elhalad a zár képernyőn, a második jelszó megadása nélkül nem fér hozzá a banki alkalmazáshoz vagy az e-mailhez..

Az Android operációs rendszer nem rendelkezik ezzel a képességgel, de nagyon sok ingyenes alkalmazás elérhető és biztosítja azt. Az AVG AntiVirus Free egy ilyen alkalmazás. Az iOS-felhasználók azonban nem zárolhatják közvetlenül az egyes alkalmazásokat, de használhatják a Mappazárat – amely ingyenesen elérhető az App Store-ban -, amely jelszóval védi a mappákat és dokumentumokat, ezáltal jelentősen csökkentve a bizalmas információk teljes mennyiségét, amelyhez egy cybercriminal.

Használja a VPN-t

A VPN a virtuális magánhálózat. A VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozás lehetővé teszi az összes internetes forgalom titkosítását, védi az érzékeny adatokat a folyamatban lévő potenciális hackerek és lehallgatók ellen. A VPN használata elengedhetetlen, ha gyakran csatlakozik nyilvános WiFi hotspotokhoz éttermekben, kávézókban, repülőtereken, iskolákban vagy kórházakban. Ezek az ingyenes internet-hozzáférési pontok különösen érzékenyek a számítógépes bűncselekményekre. Könnyen letölthet és telepíthet egy VPN alkalmazást iOS vagy Android készülékére. Vessen egy pillantást a 2017. évi legjobb VPN-szolgáltatásokra ebben az átfogó áttekintésben.

Hogyan kell megtörni az okostelefont – Összegzés

Az az idő, amelyet okostelefonjainkkal böngészünk az interneten, folyamatosan növekszik. Akár e-mailt küld, ellenőrzi a közösségi média számlákat vagy a bankszámla egyenlegét, akár online vásárol. A legtöbb ember sajnos a lustaság vagy a tudatlanság miatt nem hozza meg a szükséges intézkedéseket adatainak védelme érdekében, amikor telefonját használja. Ne tegye ki veszélyes adatait. A fentebb javasolt trükkök és tippek felhasználásával okostelefonjára hackellenállhat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map