A közösségi médiaszámlák biztonságos kezelése a VPN segítségével

A hackerek szeretik a közösségi médiát, és ezért nem hibáztathatja őket. A közösségi média mindenféle személyes információ aranybányája. Létrehozása óta a közösségi média platformjai mindig is hackerek örömére szolgáltak. Valójában nem is kell hackereknek lenniük, hogy megszerezzék az Ön adatait – mindez ott van a szabadban. Egy kicsit követés képes felfedni mindent.


Ez nem volt nagy probléma a közösségi média kezdetén, mert nem sok ember használta őket. De most szinte mindenkinek van fiókja több közösségi hálózaton, és a hackerek lelkesen akarják kihasználni a Facebook, a Twitter, az Instagram és más közösségi hálózati platformok lehetőségeit..

A közösségi médiaszámlák biztonságos kezelése a VPN segítségével

A közösségi médiaszámlák biztonságos kezelése a VPN segítségével

A fennálló problémák

A Phoenixi Egyetem által készített 2016. évi tanulmány kimutatta, hogy az amerikai felnőttek 84% -a aktív legalább egy közösségi média platformon. És ahogyan a közösségi média népszerűsége az évek során megnőtt, így nő a számítógépes bűnözők száma a társadalmi felhasználók számára is..

Ugyanezen felmérés szerint a „társadalmilag aktív” amerikai felnőttek csaknem kétharmada azt mondta, hogy társadalmi profiljuk megtörtént. Közel 86% -uk azt is mondta, hogy nem küld túl sok személyes információt a közösségi médiában, attól tartva, hogy a hackerek hozzáférhetnek hozzá..

A legtöbb ember a közösségi médiát használja kapcsolattartáshoz a családdal és a barátokkal, fényképek megosztására és az őket érdekelő okok támogatására. Nem egészen értik, mennyire értékes az adataik a kívülállók számára. Gondolhatja, hogy nincs mit rejteni, és nem aggódik a hackerei miatt, akik kúsznak a profilodba. De az igazság az, hogy adatainak minden egyes része értékes.

A legtöbb felhasználó szintén nem ismeri a technológia által a magánéletre gyakorolt ​​károkat. Például, ha letölt egy ingyenes játékot vagy szoftveralkalmazást, akkor a játék vagy szoftver valószínűleg engedélyt kér a barátaiddal való kapcsolattartáshoz. A további egyszerűsítés érdekében a játék megkérdezheti, hogy férhet-e hozzá Facebook-barátaihoz vagy névjegyeihez. Ha engedélyezi a hozzáférést, új hálózatot hozott létre, amelyet legalább néhány barátaid megoszthatnak másokkal. Ezzel az egyszerű technikával a hacker hozzáférhet a névjegyeihez. Megtalálhatnak további információkat az online tevékenységekről, a vásárlásról vagy a böngészési információkról is.

Hogyan lehet biztonságban tartani a közösségi profilokat??

A megoldás egy virtuális magánhálózat használata. A VPN sokkal többet tehet, mint korlátlan hozzáférés az internethez. Ezenkívül megóvhatja online magánéletét és névtelenségét.

A számítógépes bűnözők feltárják az adatok ellopásának minden lehetséges módját. Nem csak felkeresik a közösségi profilokat, hogy felfedezzék kedveidet és preferenciáit. Ezenkívül feltörik a közösségi média fiókokat is, hogy hozzáférjenek a személyes életéhez. Ne gondold, hogy túl hétköznapi vagy ahhoz, hogy bárki is csapkodjon. Bárki, akinek van még kevés adata is, rendelkezik értékkel a kibertérben. És bármilyen hacker hozzáférhet az Ön adataihoz, csak egy hackerekkel és a megfelelő eszközökkel.

Itt olvashatja el, hogy a Facebook hogyan használja az Ön adatait pénzt keresni.

VPN használatakor névtelenül böngészhet az interneten. A VPN-szolgáltató elrejti az Ön valódi IP-címét, és forgalmát a biztonságos, titkosított alagutakon keresztül irányítja. Ilyen módon a VPN megakadályozza a hackereket az online tevékenységek nyomon követésében vagy a fiókjaihoz való hozzáférésben.

A közösségi média addiktív. Az emberek minden alkalommal bejelentkeznek a fiókjába, amikor hozzáférnek Wi-Fi-kapcsolathoz anélkül, hogy felismernék a fennálló veszélyeket. A VPN használata biztosítja, hogy az online munkamenet folyamatosan biztonságos és privát. A népszerű VPN szinte az összes eszközön és platformon működik, így nem kell aggódnia a kompatibilitási problémák miatt.

A hackerek nem csak az aggodalom

Ha egy elnyomó országban él, és online szeretné közzétenni véleményét, akkor feltétlenül hozzon létre egy másik névvel rendelkező fiókot, és a VPN segítségével rejtsen maradjon. Az olyan országokban, mint Szaúd, szigorú törvények vannak, és letartóztathatók azért, mert véleményüket online közzéteszik. Győződjön meg arról, hogy megbízható VPN-t használ, és nem ingyenes.

Itt található még néhány tipp az Internet biztonságos megőrzéséhez.

  • Használjon erős jelszavakat, amelyek betűket, számokat és speciális karaktereket tartalmaznak
  • Ne adjon hozzáférést harmadik fél alkalmazásaihoz a közösségi média-fiókokhoz.
  • Vigyázzon a földrajzi címkék használatára.
  • Tekintse át a közösségi média-fiókok adatvédelmi beállításait.
  • Ne adjon túl sok olyan információt a nyilvánosság számára, amely veszélyeztetheti az Ön biztonságát
  • Használja a két tényezős hitelesítést.
  • Óvakodj az adathalász csalásoktól.

Hogyan lehet a közösségi médiafiókokat biztonságban tartani a VPN segítségével – lényeg

Ha megszokta, hogy nem nyilvános Wi-Fi hálózatokon keresztül fér hozzá szociális számláihoz, akkor veszélyezteti személyes adatait. Védje adatait és magánéletét egy VPN szolgáltatással. A VPN titkosítja a forgalmat, és az online munkameneteket titokban tartja. Ez védelmet nyújt a hackerek és más hatóságok ellen, amelyek károsak lehetnek.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me