A népszerű VPN és az Ad-Block alkalmazások titokban gyűjtik az Ön adatait

Ha az alkalmazásoknak több, mint 35 millió úgy gondolhatnánk, hogy népszerűségük alapján biztonságban vannak. Néhány alkalmazást azonban úgy forgalmaznak, hogy egy adott funkció, amikor a létezésük valódi célja teljesen más. Pontosan erről van szó Érzékelő torony (A legfontosabb elemzési platform). Nyilvánvalóan titokban történt adatok millióinak gyűjtése akik működtetik VPN és hirdetést blokkoló alkalmazás iOS és Android rendszeren. Mi ez az egész? Melyek az alkalmazások? Tudja meg alább.


A népszerű VPN és az Ad-Block alkalmazások titokban gyűjtik az Ön adatait

Mi történik?

2015 óta a Sensor Tower legalább a tulajdona volt 20 Android és iOS alkalmazás. Nem keveset tudtunk, ezeket az alkalmazásokat felhasználták adatok begyűjtésére, és felhasználásukkal adatok gyűjtésére a végfelhasználóktól, hogy becsléseket készítsenek az alkalmazások trendeiről és bevételéről.

A cég az App Store-ban a 4 legnépszerűbb alkalmazást működteti, ideértve a következőket Luna VPN, Ingyenes és korlátlan VPN, Adblock fókusz, és mobil adatok.

Alapján A BuzzFeed jelentése, kinyújtották őket Apple és a Google, ennek eredményeként az Adblock Focus eltávolításra került az Apple App Store-ból és a mobil adatokból a Play Áruházból.

A probléma az, hogy egyik alkalmazás sem említette, vagy nem fedte fel a sajátját kapcsolat az érzékelő toronyval vagy adatgyűjtési gyakorlataikat. Ez a felhasználók magánéletének teljes megsértése, amely manapság szokássá vált.

Amikor szembesülnek az alkalmazások árnyas céljaival, Randy Nelson, a társaság mobil betekintés vezetője megvédte az átláthatóság hiányát. Szokott szavakkal, „Versenyképes okok”. Ez még nem minden, hozzátette:

“Ha figyelembe vesszük az ilyen típusú alkalmazások és az elemző társaságok közötti kapcsolatot, akkor ennek sok értelme van – különösen, ha történelemünket startupnak tekintjük.”

Nelson kijelentette, hogy az alkalmazások nem gyűjtenek felhasználói adatokat, például jelszavakat, felhasználóneveket stb. Utána hozzáteszi, hogy a Sensor Tower által összegyűjtött adatok anonimizált. Ellentmondás?

Annak ellenére, hogy minden magyarázatot megpróbált adni, Nelson még csak nem volt képes bizonyítani a követelés bizonyítását BuzzFeed.

De hogyan működik??

Az átláthatóság hiánya valami, és az az, hogy az alkalmazások valóban hogyan működnek. Sokkal rosszabb. Miután a felhasználó telepíti az alkalmazást egy mobiltelefonra, felkéri őt, hogy telepítse a gyökér tanúsítvány.

Nos, így történik a betakarítási varázslat. A telepítés megkezdésekor gyakorlatilag engedélyezi az érzékelő torony megfigyelését „Az összes forgalom és adat, amely áthalad a telefonján.”

Kiemelés az „Összes” -re, ami azt jelenti, hogy óriási esély van arra, hogy az alkalmazás betakarításra kerül, nem csak az áthaladó adatok Az Sensor Tower VPN szerverei, de talán az összes adatod.

A telepíteni kívánt kis fájlok révén a fejlesztők hozzáférést kaphatnak mindazokhoz, amelyek kedvesek és személyesek. Megkérdezheti magától: Hogyan lehet telepíteni a gyökér tanúsítványt, ha a Google és az Apple alapértelmezés szerint blokkolja a gyökérjogosultságokat?

Ez egyszerű; az alkalmazások Kerülje meg ezeket a korlátozásokat felszólítva a felhasználókat, hogy töltsék le a gyökér tanúsítványt egy külső weboldal. Légy óvatos. Bármelyik alkalmazás is kér ilyen kérelmet, azonnal nézze meg másképp.

A Luna-eseményünk

Miután megtudtuk erről a tényről, meg akartuk tudni, hogy mi az egyik ilyen alkalmazás valójában. Akkor töltöttük le Luna, az ingyenes VPN szolgáltatás.

Mielőtt folytatnánk, tudnod kell bármit is “Ingyenes” Az alkalmazás, amelyre odakint találkozik, nem igazán ingyenes. Más szavakkal, ha nem fizet a termékért, akkor te vagy a termék.

Amikor letöltöttük a Luna VPN-t, az első dolog, amit ez mutatott nekünk, a következő:Pillanatkép Luna

Világosan kijelenti, hogy valamilyen adatot gyűjt a felhasználókról. Ez azonban nem volt a mi problémánk. A kérdés az volt, amikor mi deaktiválta a szoftvert. Valamilyen okból újra és újra futott. Minden alkalommal, amikor letiltjuk, Luna csatlakozik még egyszer.

Akkor nagyon aggasztó volt, ami arra késztetett minket, hogy eltávolítsuk az alkalmazást.

Az érzékelő torony nyilatkozata

Ez az, amit A Sensor Tower-nek mondania kellett a kérdésről:

„Üzleti modellünk a magas szintű, makroalkalmazások trendeire épül. Mint ilyen, nem gyűjtünk és nem tárolunk semmilyen személyes azonosító információt a felhasználókról a szervereinken vagy másutt.

Valójában annak alapján, hogy az alkalmazásokat miként fejlesztettük ki, az ilyen adatokat elkülönítjük, mielőtt megnézhetnénk azokat, vagy velük kapcsolatba léphettünk, és csak azt látjuk, hogy a hirdetéseket a felhasználók számára jelenítik meg. Tárolunk rendkívül magas szintű, összesített hirdetési adatokat, amelyek megmutathatják azokat a trendeket, amelyeket megosztunk az ügyfelekkel.

Adatvédelmi politikánk a legjobb gyakorlatokat követi, és egyértelművé teszi adatainkat. Meg szeretnénk ismételni, hogy alkalmazásunk nem gyűjt személyazonosító információt, ezért nem osztható meg semmilyen más entitás, érzékelő torony vagy más módon.

Ezt nagyon egyértelmûvé tettük adatvédelmi politikánkban, amelybe a felhasználók aktívan bekapcsolódnak az alkalmazások beépítési folyamatai során, miután egyértelmû nyilatkozatot mutattak be, amely részletezi, hogy milyen adatokat osztanak meg velünk..

Rutin kérdésként, és ahogy fejlődik vállalkozásunk, mindig magánélet-központú megközelítést alkalmazunk az új funkciókkal annak biztosítása érdekében, hogy minden személyi adatvédelmi adatgyűjtés megmaradjon és teljes körűen védve maradjon..

A kapott visszajelzés alapján azonnali lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az érzékelő torony kapcsolata az alkalmazásokkal tökéletesen egyértelmű legyen, és még nagyobb láthatóságot teremthetünk azokkal az adatokkal, amelyeket a felhasználók megosztanak velünk. “

A Google és az Apple felelőssége

Legyünk őszinték; mindkét Google és az Apple itt bűnös. A Google közismert adat-gyűjtési folyamatáról; ez csak a természete a kezdetektől fogva.

Végül is ez egy reklám-alapú társaság. Ne felejtsük el, hogy a Google Maps alkalmazás segítségével a valós világban is figyeli és nyomon követi a felhasználókat.

De a valódi probléma az Apple, amely önmagát a magánélet-központú társaság. Ezért többet hibáztatunk, ha a magánélet ilyen megsértéséről van szó.

Kövesd a Onavo botrány, elég ésszerűnek tűnt az Apple számára, hogy alaposabban megvizsgálja a VPN alkalmazásipart és az App Store-ban kínált lehetőségeket.

Gondoskodniuk kellett arról, hogy a Érzékelő torony eleget tettek annak szabályainak és átláthatóak voltak vállalkozásuk jellegére vonatkozóan.

Nézzünk szembe a tényekkel, az Apple nincs sötétben, és határozottan tudja, hogy az ilyen típusú vállalatok hogyan működnek és szereznek adatokat. Na gyere; ez alapvető iparági ismeretek.

Így, mi többet hibáztathatunk az Apple-nél, mint a Google-nál.

Nem az első rodeónk!

Szeretnénk a biztonságosabb környezetet az internet felhasználók számára, de nem mindig kapjuk meg azt, amit szeretnénk. Sajnos az ilyen adatgyűjtő alkalmazások nem újak, és minden bizonnyal nem egyediek Az érzékelő torony működése.

Valójában mindkettő Google és Facebook továbbra is működtetnek ilyen alkalmazásokat, valamint az Sensor Tower riválisát, App Annie. Emlékeztetnünk kell arra, hogy mi történt?

Facebook

2013-ban a Facebook megvásárolta a VPN alkalmazást Onavo, amelyet fölvilágítottunk. Most egy kicsit tovább fogunk beszélni róla.

A Facebook Onavót használt a versenyelőny. Olyan eszközévé vált, amely összegyűjti a forgalmat az alkalmazáson keresztül, és betekintést nyújt a Facebook-ra arról, hogy mely egyéb társadalmi alkalmazások egyre népszerűbbek.

Ez lehetővé teszi a Facebook számára, hogy megjegyezze más alkalmazások funkcióit, vagy szükség esetén megszerezze azokat. Később az Apple eltávolította Onavo-t az App Store-ból, amelyet a Facebook vissza hozott Facebook kutatás. Míg egy kicsit átláthatóbb volt, minden bizonnyal gyűjtött felhasználói adatokat.

Google

A Google egy úgynevezett alkalmazást is használt Screenwise Meter app, amely felhívta a 18 és annál fiatalabb felhasználókat, hogy vegyenek részt a panelen. Annak ellenére, hogy ajándékkártyákat adtak ki, cserébe ezt tette adatgyűjtésük.

A Screenwise Meter az Apple Enterprise Certificate programját működteti, amely a az Apple politikájának megsértése. Ennek eredményeként az Apple eltávolította a Store alkalmazását, de később újra elindította. Mostanáig az alkalmazás működik és fut, és a felhasználás nyomon követése mellett több adatot is folytat.

App Annie

Végül van App Annie. A cég saját alkalmazáskészletét is működteti az alkalmazáshasználat nyomon követése érdekében. Vedd meg Phone Guardian alkalmazás, amelyet több mint 1 millió ember használ. Íme, amit mond:

„Az Annie több mint egymillió felhasználóban bízott, és a világ legnagyobb mobil teljesítmény-becslések szolgáltatója. Röviden: segítünk az alkalmazásfejlesztőknek jobb alkalmazások felépítésében. A mobil teljesítménybecsléseinket úgy építjük meg, hogy megtanuljuk, hogyan használják az emberek eszközöket. Ezt az alkalmazás segítségével csináljuk. ”App Guardian képernyőképe

Az alkalmazás elismeri kapcsolatát App Annie a leírásban, de homályos a valódi célja szempontjából. Igen, felhasználói adatokat gyűjt.

Lát? Nem ez az első alkalom, amikor ilyen adatvédelmi sérelmet tapasztalunk, és ez biztosan nem lesz az utolsó.

A népszerű VPN és az Ad-Block alkalmazások gyűjtik az Ön adatait

Adatgyűjtés a világ legnagyobb vállalatainak szokása volt. Függetlenül attól, hogy valamelyik állam szerint javítják-e szolgáltatásaikat, vagy akár eladni testvérvállalatoknak, a cselekedet még mindig elfogadhatatlan.

Az ilyen eseményekről már korábban is tanúi vagyunk, és biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben többet fogunk találni. Csak akkor kell vigyáznunk, hogy mely alkalmazásokat telepítsük az eszközöinkre, ha akarjuk védjük magánéletünket.

Nos, mi a véleményed erről A Sensor Tower adatgyűjtése? Használ valamelyik terméket? Ossza meg gondolatait és tapasztalatait alább.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map