A telefon gyilkos kapcsolójának bekapcsolása és az okostelefon-tolvajok letiltása

A becslések szerint csupán 2012-ben 1,6 millió amerikai szenvedett okostelefon-lopások áldozatainak. A tolvajok aktívabbak voltak a nagyvárosokban. Például a San Franciscóban bejelentett lopások közel 50% -a okostelefonok volt. Az okostelefon-lopások a legtöbb nagy metróvárosban, köztük a New York-i New York-i és Washington DC-ben jelentett rablások 40% -át tették ki..


A telefon gyilkos kapcsolójának bekapcsolása és az okostelefon-tolvajok letiltása

A telefon gyilkos kapcsolójának bekapcsolása és az okostelefon-tolvajok letiltása

Miért van az okostelefonok tolvajcsalád??

A legkisebb okostelefonok ellopása nagy üzlet. Minden eszköz több száz dollárért eladható a fekete piacon. A tolvajok nagyobb haszonnal járnak, ha az eszköz különösen értékes. A legmagasabb árat az iPhone-k töltik. Ez arra is vezette, hogy néhányan a bűncselekményt „almás szedés” -nek nevezni.

Mások egyszerűen iCrimes-nek nevezik. A rossz helyzet még rosszabbá téve akkor is személyazonosság-lopás áldozata lehet, ha az okostelefon-tolvajok hozzáférhetnek személyes adataihoz. Ez akkor fordulhat elő, ha eszközt nem védi jelszó.

Okostelefon-lopások megelőzéséről szóló törvény és a gyilkos kapcsoló

Az eszköz és az adatok lopása és visszaélése elleni leghatékonyabb védelem a kill kapcsoló. Ez a funkcionalitás az okostelefon-felhasználók számára előnyös. A jelentések szerint a gyilkos kapcsolók 50% -kal csökkentik az okostelefon-rablások számát. Valójában annyira elrettentő, hogy 2015. július 1-je óta Kaliforniában az okostelefonokat Kill Switch funkcióval kell szállítani..

Az okostelefonrablások 2013 óta 50% -kal csökkentek San Franciscóban. 2016-tól pedig 22% -kal csökkentek. Ezt George Gascón állam kerületi ügyvédje tulajdonította egy okostelefon-lopások megelőzéséről szóló, 2015-ben elfogadott jogszabálynak..

Ez a törvény előírja, hogy a gyártóknak okostelefonokat kell készíteniük ölési kapcsolóval. A kikapcsoló olyan szoftver vagy hardver, amely a mobil eszközöket működésképtelenné teszi, amikor bekapcsolják. Az eszköztulajdonosok számára elérhető. Ezeknek a gyilkos kapcsolóknak nagy része szoftverek formájában érkeznek, amelyek távoli eszközök vagy aktiválási zárak törlésére vagy törlésére szolgálnak. Ez a funkció be van építve az okostelefonokba. Rendkívül egyszerű bekapcsolni.

Ezt a törvényt akkor hozták létre, amikor a tolvajok fejlesztették az okostelefonokat. Ez nem annyira szokatlan, ha figyelembe vesszük, hogy az okostelefonok több száz dollárt töltenek be a fekete piacon. A 2012-es Consumer Reports szerint 1,6 millió okostelefon-lopás történt az Egyesült Államokban. Ez az arány 2013-ban 94% -kal emelkedett, és elérte a 3,1 milliót.

A gyilkos kapcsoló hogyan biztosítja az ellopott okostelefon meghalását

Aktiválás után a megszakító kapcsoló megakadályozza az okostelefonok újraprogramozását a gyári alaphelyzetbe állításon keresztül és használatba vételét. Ez az okostelefon-tolvajok számára szinte lehetetlenné teszi működő eszköz eladását. Az Apple és a Google egyaránt 2014-ben elindította az intelligens telefonok integrált gyilkos kapcsolóit. Ezzel a felhasználók biztonság és biztonság érdekében hozzáférhetnek az okostelefonok legalapvetőbb védelméhez..

Hogyan lehet az okostelefon nem működőképes, ha ellopják??

Aktiválja a Kill Switch On Android funkciót

Használja a „Saját eszköz keresése” elemet okostelefonjának megkereséséhez

A Google eszközkövető szoftvere, a „Saját eszköz keresése” elérhető az okostelefon beállítási oldalán. Ezzel a szoftverrel könnyen megtalálhatja az eszközt a bejelentkezett böngészőből. A Google „Saját telefonom” felirat, és megjeleníti az aktuális helyet, ha a „Saját eszközom” szoftver működik.

Egy másik lépés az eszköz leleplezése a Google Playről. Az eszköz elrejtéséhez nyissa meg a Google Play beállítások oldalát. Itt válthatja az eszköz láthatóságát.

Kövesse a következő lépéseket:

1. lépés: Aktiválja a távoli hozzáférést

  1. Nyissa meg a Google Beállításokat.
  2. Ezután kattintson az Android eszközkezelő opciójára.
  3. Engedélyezze a következő lehetőségeket.
  4. Kattintson az Engedélyezés „Távoli lezárás és gyári alaphelyzetbe állítás”, valamint „Az eszköz távoli keresése” lehetőségre..

2. lépés: Hozzáférés az eszköz helyéhez és zárolása

  1. Lépjen egy web-alapú eszközre, ha okostelefon-lopás áldozata lett. Jelentkezzen be a Google-ba, és nyissa meg a „Android eszközkezelő” panelt.
  2. Megfigyelheti az eszköz helyzetét a térképen, és csengethet, zárolhat vagy törölhet az okostelefonról.
  3. Most az okostelefon-tolvajnak be kell bizonyítania, hogy Ön vagy, ha megpróbálják a készüléket gyári alaphelyzetbe állítani, és azt állítják, mint a sajátját. Bármely Google-fiókkal történő bejelentkezés csak akkor engedélyezett, ha azt korábban szinkronizálta, miután fiókként vagy felhasználóként hozzáadta az eszközhöz. A vendégekként bejelentkezés nem engedélyezett. Tehát, ha ezeket az információkat nem lehet megosztani a beállításkor, akkor a készüléket nem lehet a gyári alaphelyzetbe állítás után használni.

A gyilkosság aktiválásának lépései Kapcsolja be az iOS-t

Keresse meg eszközét a „Find My iPhone” segítségével

Minden iPhone kapcsolódik egy iCloud-fiókhoz. Ennek van egy „Aktiválási zár”, valamint a „Saját telefon keresése” funkció. Míg az előbbi nyomon követi az eszköz utolsó ismert helyét, az utóbbihoz a hozzáféréshez be kell írnia a felhasználónevet és jelszót az eszközön.

Ha iPhone-ját tervezi eladni, akkor kikapcsolhatja az Aktivációs zár funkciót. Ehhez ki kell kapcsolnia a „Find My iPhone” elemet, és el kell távolítania a fiókot az eszközről.

Okostelefon-lopás esetén az Aktiválászár megállítja a nyomon követett halvajokat. Most már nem lesznek képesek összekapcsolni az ellopott iPhone-t a saját számlájukkal, és ez ugyanolyan hasznos lehet, mint a holttest! Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: Engedélyezze a „Find My iPhone” opciót

  1. Nyissa meg a Beállításokat, és lépjen az iCloud oldalra.
  2. A bejelentkezéshez használja az egyedi Apple ID-jét.
  3. Engedélyezze a „Saját iPhone keresése” lehetőséget.

2. lépés: A „Lost Mode” engedélyezése

Ha gyanítja, hogy iPhone-ját ellopták, vagy helytelenül helyezkedik el, engedélyezheti az „Elveszett mód”.

Még azt a lehetőséget is használhatja, hogy testreszabja a zárat egy telefonszámmal. Ez biztosítja az eszköz biztonságos visszaküldését az esetleges elvesztése esetén. Ha az eszközt lekérdezték, akkor az visszatérhet a normálhoz, ha bejelentkezik az Apple ID bejelentkezéssel.

A telefon gyilkos kapcsolójának bekapcsolása – következtetés

A telefon ellopása pánikba kerülhet. De annak érdekében, hogy adatai biztonságban legyenek (és hogy a tolvaj sem profitáljon a telefonjáról), aktiválja a gyilkos kapcsolót. Ez egyszerű és könnyű, és csökkenti az okostelefon-lopások számát. Íme néhány egyéb módszer, amelyek segítségével okostelefonját biztonságban tarthatja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me