A Telia kénytelen volt közzétenni a felhasználók személyes adatait

Svéd internetszolgáltató Telia most kénytelen nyilvánosságra hozni személyes adatait illegális fájlmegosztással gyanúsított 8600 svéd IP-címhez tartozik. A szabadalmi és piaci bíróság tegnap bejelentette döntését. A Njord dán ügyvédi iroda az ügyet bíróságra fordította. Ennek eredményeként a Telia-nak személyes információkat kell közzétennie azokról az emberekről, akikről úgy gondolják, hogy kalóz anyagot töltnek le P2p alkalmazásokon keresztül, például a bittorrent vagy uTorrent. A közzétett információk tartalmazzák az emberek adatait e-mailek, telefonszámok és fizikai címek. Njord ezután felveszi a kapcsolatot a szerzői jogok megsértőivel, kényszerítve őket fizetni kell egyezséget vagy vigye az ügyet bíróságra. Ez egy újabb szomorú nap mindenki számára, aki az internetes adatvédelemmel foglalkozik. A döntés hetekkel jön, miután a Bredbandsbolaget, egy másik svéd internetszolgáltató, kénytelen volt megakadályozni felhasználóit a Pirate Bay elérésében..


A Telia kénytelen volt közzétenni a felhasználók személyes adatait

A Telia kénytelen volt közzétenni a felhasználók személyes adatait

A Telia nyilvánosságra hozza a felhasználók személyes adatait

Inger Gunterberg, a Telia sajtótisztviselője kijelentette: “Úgy gondoljuk, hogy ügyfeleink magánélete rendkívül fontos, de most meghoztuk az ítéletet, és követnünk kell.” 

Ez azt jelenti, hogy a Njord Lawfirm most már küldhet szerzői jogok megsértéséről szóló leveleket azoknak az embereknek, akik látszólag felelősek a fájlmegosztáshoz és a torrent letöltéshez használt IP-címekért. Az ügyvédi iroda kijelentette, hogy nem vonja az ügyet bíróságra, ha a személy 2000-3000 SEK díjat fizet. Ez a szám megközelítőleg 240–330 dollár.

Njord ezt is követelte Tele2, Telenor és Bredbandsbolaget a felhasználók személyes adatait is közzé kell tennie. Tehát, ha Svédországban él, az online adatvédelem itt forog kockán.

Hogyan lehet elkapni a torzítást?

Amikor részt vesz a fájlmegosztásban vagy a torrentekben, az IP-cím hozzáadódik a torrent rajhoz. Más szavakkal, mindenkinek, aki ugyanazt a torrent-fájlt vet, vagy peering, IP-címe kerül nyilvánosságra. A Telia hozzáférhet a torrent rajhoz, majd ellenőrizheti az összes torrent letöltő IP-címet.

Ezt követően Njord megküldi a Telia-nak az illegális fájlmegosztással gyanúsított IP-címet, amely viszont a törvényjavaslat rendelkezésére bocsátja az IP-címet használó személyek személyes adatait..

Az egyetlen módja annak, hogy ne elkapjanak, az az, hogy elrejti az IP-címét torrenting közben. A VPN használata a legjobb módja annak, hogy névtelen maradjon, amikor online filmet, zenét, alkalmazásokat vagy TV-műsorokat tölt le.

A magánélet védelme a VPN használatával

A napi online tevékenységeit továbbra is elvégezheti anélkül, hogy aggódnia kellene a szerzői jogvédelem alatt álló trollok miatt, amelyek kémkednek az ön által végzett tevékenységek miatt. Csak annyit kell tennie, hogy virtuális magánhálózatot használ. A VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozás lehetővé teszi az összes forgalom titkosítását, valamint az IP-cím elrejtését.

  • Ahelyett, hogy az Ön IP-címét hozzáadná a letöltött fájl torrent-rajjához, a hozzáadott VPN-kiszolgáló IP-címe hozzáadódik.
  • Töltse le a torrentokat névtelenül mindaddig, amíg csatlakozik a VPN szerverhez.
  • A VPN lehetővé teszi hozzáférési webhelyek, amelyeket az internetszolgáltató tiltott mint például a Pirate Bay vagy a KickAss Torrents.
  • Használhatja a VPN-t megkerülni a földrajzi korlátozásokat és hozzáférés a geoblokkolt streaming csatornákhoz Svédországban. Más szavakkal: feloldhatja az amerikai Netflix, a HBO GO, a BBC iPlayer és még sok más zárolását.

A VPN beállítása a torrentek névtelen letöltéséhez

A VPN-kapcsolat beállítása könnyebb, mint gondolnád. A VPN-fiók létrehozásának és a VPN-kiszolgálóhoz történő kapcsolódásának kevesebb mint 10 percig tarthat. Kövesse ezeket az utasításokat a következőhöz: letölt torrenteket névtelenül függetlenül attól, hogy melyik internetszolgáltatót használja.

  1. Először jelentkezzen be egy VPN-szolgáltatónál. Ellenőrizze, hogy VPN-szolgáltatása valóban támogatja-e a P2P alkalmazásokat.
  2. Ezután töltse le a VPN alkalmazást a VPN szolgáltatók webhelyéről a számítógépére, Mac, Android vagy iOS eszközre.
  3. Most indítsa el az alkalmazást, és használja a VPN-fiókját a bejelentkezéshez.
  4. Végül csatlakoztasson egy VPN szerverhez az alkalmazáson belül.

Ha a VPN-kiszolgálóhoz való csatlakozás után lép fel a WhatIsMyIP.Network oldalra, akkor a saját helyett a VPN-kiszolgáló IP-címét fogja látni. Az összes meglátogatott vagy használt alkalmazás és webhely a VPN-kiszolgálók IP-jét fogja látni, és nem a sajátja.

Annak szempontjából, hogy melyik VPN-szolgáltatónál regisztrálnia kell, ellenőriznie kell, hogy a VPN-szolgáltató, amellyel feliratkozik, nem tartja a böngészési tevékenységek naplóit. ExpressVPN jó példa a P2P-barát VPN-szolgáltatásra.

A Telia kénytelen volt közzétenni felhasználóinak személyes adatait – mi a következő lépés?

Svédországban új az internetszolgáltatók azon politikája, hogy a felhasználók személyes adatait megosztják a szerzői jogok trolljaival. Más országok, például az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Németország internetes felhasználói évek óta szenvednek ilyen intézkedésektől. Mi, mint végfelhasználók, nem tehetünk sokat az ilyen irányelvek megváltoztatásáért, de további lépéseket tehetünk a magánélet védelmére a VPN használatával..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me