A Tor és a VPN együttes használata

Valójában lehetséges a Tor és a VPN kombinálása. Az internet használata manapság az emberek többségének nélkülözhetetlen része az életnek, de már nem olyan egyszerű, mint még egy évtizeddel ezelőtt. A biztonság érdekében nem hagyatkozhat egyszerűen a tűzfalakra és az antivírusokra. Különböző internetes megfigyelő és szippantó hatóságok nyomon követik az online tevékenységeket, bár az ön tudta nélkül.

Emellett online kell biztosítania értékes adatainak biztonságát is. Mindezek a tényezők sok internetezőt kényszerítenek arra, hogy lopakodó intézkedéseket hozzanak, elrejtsék online identitásukat, és továbbra is teljesítsék céljaikat. Itt jön a kép olyan szolgáltatásokhoz, mint a VPN és a Tor. Különböző módokon kombinálhatja a VPN-t és a Tor-ot az anonimitás, a magánélet és a biztonság még magasabb szintjének elérése érdekében az interneten.

A VPN és a Tor együttes kombinálása

A Tor és a VPN együttes használata

Mi a VPN??

A VPN egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi az igazi IP-cím elrejtését, ehelyett virtuális IP-t rendel hozzá. VPN használatakor még az internetszolgáltató sem tudja követni, milyen adatokat küld vagy fogad, mert a titkosítás fedezi azokat. Ez teszi a VPN-t az előnyben részesített fegyvernek azon webfelhasználók számára, akik online név nélkül akarnak maradni. A politikai aktivistáktól kezdve, akik meg akarják kerülni a kormányok szaggatását, a korlátozott webhozzáférési rendelkezésekkel rendelkező országokban élő emberekig, a VPN-eket milliók használják a webhasználati korlátozások megkerülésére..


Mi az a Tor??

A Tor másrészt egy olyan hálózat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az Internet általánosan rejtett részének, azaz a mélyhálónak a elérését. Megfelelő mennyiségű online névtelenséget is kínál, bár nem olyan jó, mint a VPN szolgáltatások. A Tor böngészővel a Tor hálózathoz lehet hozzáférni, és ezzel könnyen megtalálhatja az internetes rejtett részét. A Tor hálózat az adatokat továbbítja, bár különféle szerverekkel, és ez nagyon megnehezíti a felhasználók IP-címeinek nyomon követését.

Miért érdemes együtt használni a Tor-t és a VPN-t??

Érdemes lehet mindkét szolgáltatást együtt használni, ha az online névtelenség iránti igény nagyobb, mint másoknál. Ha olyan országban él, amelyet egy elnyomó kormány ural (például Kubában, Kínában, Szaúd-Arábiában, Oroszországban stb.), Vagy olyan titokban működő aktivista csoporthoz tartozik, amelynek elfogadása szükséges.

Azoknak, akik online döntő fontosságú kormányzati vagy kutatási adatokat cserélnek, előnyös lehet ennek a módszernek a használata. Ha streamre szeretne tölteni és letöltni tartalmat az online forrásokból, amelyek földrajzilag korlátozottak, akkor két módszer kombinálása is hasznos lehet.

Tor vs VPN

 • A Tor lassabb, mint a VPN.
 • A VPN jobb a P2P / torrent letöltéséhez.
 • Néhány VPN-szolgáltatás naplózza az Ön böngészési tevékenységeit, veszélyeztetve ezzel az anonimitást a folyamatban.
 • A VPN szolgáltatója láthatja az Ön valódi IP-címét.
 • A VPN jobban megfelel geo-hamisításhoz.
 • Egyes webhelyek blokkolják a Tor-t.
 • Egyes esetekben a Tor kilépési csomópontok kártékony szoftverekkel megfertőzhetik az eszközt.

A Tor-nak és a VPN-nek egyaránt van néhány egyedi előnye, és ha együttesen használja őket, ezek kombinálhatók. Más szavakkal, nem kell választania az egyik vagy a másik alkalmazás közül, ha mindkettőt egyszerre használhatja.

1. módszer – Tor használata VPN-n keresztül

Ebben a módszerben először csatlakoznia kell a VPN szerverhez, majd utána a Tor hálózathoz. Ha ezt a módszert használja, akkor még az internetszolgáltató sem fogja tudni, hogy Tor-ot használ, és vádolja az úgynevezett mély webet. A Tor beviteli csomópont és az ISP is látni fogja a VPN szerver IP-jét. A VPN szolgáltatója azonban rájön, hogy Tor-ot használ. Érdekes módon néhány olyan VPN-szolgáltatás, mint például a NordVPN, OpenVPN konfigurációs fájlt használ Tor számára VPN-n keresztül.

Előnyök

 • Az internetszolgáltatók, az NSA vagy más kormányzati ügynökségek nem tudják észlelni, hogy a Tor-on keresztül böngészik-e az internetet.
 • A torok belépési csomópontjai nem fogják látni az Ön valódi IP-címét.
 • Hozzáférhet rejtett Tor szolgáltatásokhoz, például .onion webhelyekhez

Hátrányok

 • Ön továbbra is érzékeny a Tor rosszindulatú kilépési csomópontjaira.
 • A Tor kilépő csomópontjaiba belépő és onnan kilépő nem titkosított forgalom figyelhető.
 • Előfordulhat, hogy egyes Tor kilépő csomópontok blokkolva vannak.

2. módszer – VPN használata a Toron keresztül

Ebben a módszerben először csatlakozni kell az Internet szolgáltatóhoz, majd be kell jelentkeznie a VPN fiókba a Tor böngészőn és a hálózaton keresztül. Be kell állítania a VPN-klienst a Tor-nal való együttműködéshez. Az internetszolgáltató láthatja, hogy csatlakozik a Tor hálózatához, de nincs lehetősége meglátni, hogy mely adatokat cserél VPN-n keresztül. Ha a Tor-on keresztül csatlakozik az internethez, az IP-t nyomon lehet követni, mivel a Tor nem használ végpont titkosítást, mint például a VPN. Egy másik tényező az, hogy ez a módszer hozzájárulhat az internet sebességéhez.

Előnyök

 • A VPN-szolgáltatója nem látja az Ön valós IP-címét – csak a Tor kilépési csomópontjának IP-címét.
 • Ön védett a rosszindulatú Tor kilépő csomópontoktól.
 • Ennek a megközelítésnek a használatával megkerülheti a Tor kilépési csomópontjainál esetleges blokkokat.
 • A kiszolgálói helyek megváltoztatásával megkerülheti a regionális korlátozásokat.
 • Az összes internetkapcsolat a Tor-on keresztül irányul.

Hátrányok

 • A VPN-szolgáltatója monitoron látja az Ön böngészési tevékenységeit.

Tor over VPN vagy VPN over Tor – melyik módszer jobb?

Ha online anonimitást szeretne elérni, azt javasoljuk VPN a Toron keresztül. Ebben az esetben a VPN-szolgáltató sem láthatja a valódi IP-címét. Ön is védett a rosszindulatú Tor kilépő csomópontok ellen.

Másrészt, ha VPN-szolgáltatója továbbra is látja a valódi IP-címét, ha használja Tor VPN-n keresztül. Ha megbízható, megbízható VPN szolgáltatást használ, amely nem tartja nyilván a böngészési tevékenységeinek naplóit, akkor ne aggódjon e tény miatt. Ne feledje, hogy nem védett a rosszindulatú Tor kilépési csomópontok ellen, ha ezt a megközelítést használja.

A Tor-nal használható legjobb VPN-szolgáltatások

Függetlenül attól, hogy melyik módszert választja, teljes mértékben meg kell győződnie arról, hogy olyan VPN-t használ, amely tiszteletben tartja az online adatvédelmet. A „Nincsenek naplók vezetve” irányelv kötelező. Vessen egy pillantást az alább felsorolt ​​legjobb VPN-szolgáltatók listájára, amelyeket a Tor-tal használhat. Az ExpressVPN Tor Onion szolgáltatást kínál a felhasználóknak, Expressobutiolem.onion, amely alapvetően megvédi Önt a rosszindulatú Tor-Exit csomópontok ellen, és segíti az olyan állampolgárokat, akik azokban az országokban élnek, amelyekben magas a cenzúra, az Internethez való szabad hozzáféréshez.

Tor és VPN Combo – További szempontok, amelyeket figyelembe kell venni

Mindkét módszer, amelyet fent bemutattunk, ésszerűen megfelelő névtelenséget kínál Önnek, de vannak hátrányai is. Olyan szempontok alapján, mint a VPN-kiszolgáló elhelyezkedése és a két szolgáltatás egyidejű használata, az Internet sebességének lelassulása valószínűleg nem kerülhető el. Az is kritikus, hogy te használjon olyan VPN szolgáltatást, amely nem naplózza a felhasználói adatokat. 

Nem minden VPN-szolgáltatás kínálja ezt, és ellenőrizze ezt egy VPN használata előtt, ha valódi online névtelenségre van szükség. Annak érdekében, hogy abszolút nyomon követhetetlenné váljon az internet használatakor, használhatja a Tails alkalmazást is, egy élő Linux disztribúciót, amely lefuttatja az USB meghajtót, és teljes hozzáférést biztosít a Tor hálózatához. Szintén elengedhetetlen a Tor böngésző frissített verziójának használata. Ez biztosítja a maximális online védelmet és anonimitást.

Függetlenül attól, hogy a VPN-t Tor-on keresztül használja, vagy fordítva, a Tor és a VPN kombinálása mindig ajánlott.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me