A VPN-ek valóban nyomon követhetetlenek és névtelenek?

Valóban egy VPN névtelen és nyomon követhetetlen? Magától értetődik, hogy a VPN-ek vagy a virtuális magánhálózatok létfontosságú eszközök az online adatvédelem biztosításához. Annak ellenére, hogy ez alkalmazható otthoni vagy hivatalos hálózatán, a nyilvános Wi-Fi használata aligha biztonságos a VPN-védelemnél..


A VPN-eket valóban nem lehet nyomon követni?

A VPN-ek valóban nem nyomon követhetők?

A nyilvános Wi-Fi veszélyei

Van néhány nagy kockázat a PayPal, a bankszámlák, vagy akár a személyes e-mailek nyilvános WiFi-n keresztüli megnyitásakor. Amikor ezt VPN-n keresztül végzi, senki sem tudja megtudni, hogy mely webhelyekhez fér hozzá. Ez alapvető fontosságú az egyéb, személyes és bizalmas jellegű online tevékenységek elrejtésében, és az adatok titkosítása és a biztonságos tranzakció egyaránt olyan szimbiotikus kapcsolatban áll, amely biztosítja a magánélet és a biztonság.

A VPN-ek nyomon követhetők

Az a tény, hogy az összes VPN nem olyan biztonságos, mint gondolnád. Annak ellenére, hogy sok biztonsági sípot és harangot szégyenkezhetnek, valójában nem. A teljes névtelenség fogalma valójában mítosz. Sőt, bár fizetsz egy éves díjat azzal a bizalommal, hogy anonimitását garantálják, valójában nem. Nincs garancia arra, hogy a VPN-szolgáltató „Nincs naplózás” igénye mennyire biztonságos.

A második szempont, amelyet meg kell jegyezni, hogy a névtelenség és a magánélet nem ugyanaz. Egyes VPN-k eszközöket használnak az adatvédelem fokozására. Annak ellenére, hogy ezek az eszközök hozzáférhetnek a bizalmas adatokhoz, minden bizonnyal nem törlik az azonosításhoz használt összes adatot. Ez vonatkozik a titkosított üzenetküldéssel ellátott VPN-Tor kombinációkra is, amelyek szintén nem garantálják a teljes névtelenséget. Ennek oka az, hogy minden ilyen eszköz lebonyolítható, hogy nyomon kövesse Önt, ha egy adott kormánynál „érdeklődő személy” státuszt szerez..

Aztán ott van a Skype, amelynek is vannak hátrányai. A hardver titkosítva lesz, és meghaladhatja a tömeges megfigyelést. Ennek ellenére továbbra is nyitott vagy a célzott vagy speciális megfigyelésre. Ez azonban nem akadályozta meg egyes országokat, például az Egyesült Arab Emírségeket, hogy a Skype-on keresztül blokkolja a hang- és videohívásokat.

Az ingyenes VPN még rosszabb. Egyes esetekben ezek az ingyenes VPN-szolgáltatások eladják a felhasználók sávszélességét. Más esetekben néhány VPN még felhasználói személyes adatait eladta harmadik fél hirdetőinek.

VPN névtelenség és a „Nincs naplózás” mítosz

A VPN-k mindig megígérik, hogy soha nem jelentkeznek be tevékenységeidbe. Ez nagy értékesítési pont, de sajnos mítosz. Napló nélkül egyetlen szervert sem lehet működtetni, mert ha a naplókat nem tartják fenn, akkor sem a VPN-szolgáltatók nem tudják megakadályozni a visszaéléseket, gondoskodni a DNS-kérelmekről vagy elhárítani a kapcsolatokat. Sőt, mivel a VPN-k számos alkalommal átadtak adatokat a különféle bűnüldöző hatóságoknak, maga is bizonyítja, hogy a naplókat megőrzik, függetlenül attól, hogy.

Adatvédelmi irányelvek

A naplózási információkat általában egy VPN Adatvédelmi irányelvei oldalon találják meg. A helyzet az, hogy a marketinggel kapcsolatos információk nagyon gyakran éles ellentétben állnak a VPN apró jellemzőivel. A felhasználónevet, az IP-címet, a csatlakozási és leválasztási időket, az operációs rendszert a naplózó rendszer nyilvántartja.

A bejelentkezéshez szükség van bérelt felhőkiszolgálókra

Van VPN-k, amelyek saját kiszolgálóikat használják, vagy kizárólag felhőkiszolgálókra támaszkodnak. Mivel a VPN-szolgáltatók többsége harmadik fél szervereit választja, szinte lehetetlenné válik számukra, hogy naplózó rendszerek nélkül működjenek. Noha a VPN-k nem hoznak létre naplókat, addig a bérelt szervereik a tárhely-szolgáltatók révén készülnek.

Időről időre bebizonyosodott, hogy bárki, aki igazán érdekli az online mozgásainak nyomon követését, olyan eszközökön keresztül megteheti, például a sütik, és az Ön IP-címe mindig adományt ad mindenkinek, aki ezt várja. Bizonyos esetekben az IP-cím felfedheti a szélességi és hosszanti helyzetét is, beleértve a böngésző típusát és az Ön által használt internetszolgáltatót..

Ezért rendben van, ha elrejti IP-címét egy VPN-en keresztül, hogy név nélkül maradjon az interneten. Ez utóbbi rejtett alagútként szolgál, amely titkosítást is használ az adatok biztonságához. Online mozgása teljesen nyomon követhetetlenné válhat, és hatékonyan névtelenné teheti online. A most felmerülő kérdés biztonságos-e ez a névtelenség? A válasz ismét NEM.

Tehát a VPN-ek valóban nyomon követhetetlenek és névtelenek?

Ez jó kérdés, és mindenkinek fel kell kérdeznie a VPN szolgáltatását. Egyszóval ez azért van, mert a VPN-szolgáltatója nem tud naplózás nélkül megbirkózni, és arra kényszerülhet, hogy a törvény nyomása alapján átadja személyes adatait. Tehát nincsenek tényleges nem naplózó VPN-k, és valahol lefelé van egy személyes IP-címének, a webes forgalomnak, a letöltéseknek vagy a böngészésnek az árnyéka, amely lehetetlenné teszi a teljes anonimitást..

A lényeg tehát nem kerül be minden olyan marketing trükköbe, amelyet a VPN szolgáltatók ilyen nyilvánvalóan szégyentelnek. Vizsgálja meg a finom nyomtatást, gondolkodjon végig, és hívjon fel a VPN végső kiválasztási eljárására. Ellenkező esetben az eredmények komolyak lehetnek. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me