A VPN-t mindig be kell kapcsolni?

A virtuális magánhálózatok vagy VPN-k rendkívül népszerűek voltak az elmúlt évtizedben. Ahogy az internet veszélyesebbé válik, a felhasználóknak jobb technológiára van szükségük maguk és magánéletük védelme érdekében. A VPN szoftver ezeknek az igényeknek a tökéletes megoldása. Az online adatvédelem mellett a VPN-k számos egyéb funkciót is ellátnak. Ezek lehetővé teszik az adatok elérését, amelyek egyébként nem állnak rendelkezésre a régiójában. Segíthetnek az adatcsökkentés megkerülésében, és élvezhetik a megérdemelt internetes sebességet.


A VPN-t mindig be kell kapcsolni?

Ha VPN-jét folyamatosan be kell kapcsolni?

Az új és a tapasztalt VPN-felhasználók körében azonban népszerű kérdés a használat hosszáról. Kíváncsi, vajon a VPN-nek állandóan fenn kell-e maradnia. Nézzük meg néhány kérdést, hogy választ találjunk erre a kérdésre.

Olyan helyzetek, amikor tartsa bekapcsolt VPN-jét

Meglehetősen nyilvánvaló, hogy nincs szükség VPN-re, ha nem csatlakozik az internethez. A víruskereső szoftverekkel ellentétben a VPN nem védi a merevlemez adatait. Csak a kommunikáció és a tevékenységek védelmét nyújtja, amikor online van.

Ennek ellenére számos olyan helyzet van, amikor aktiválni kell a VPN-t. Itt van egy lista.

Ha hozzáférni szeretne a blokkolt tartalomhoz

Alig van olyan ország a világon, ahol bizonyos földrajzi korlátozások nem vonatkoznak. Ezekre a kormányzati ügynökségek által kiadott megbízásokra és a vállalatok magánjogi döntéseire van szükség. Az internetszolgáltatóknak be kell tartaniuk ezeket a szabályokat, és nem engedhetik meg, hogy bizonyos internetes erőforrásokhoz hozzáférjen a natív IP-címén keresztül.

Ilyen esetekben be kell kapcsolnia a VPN-t, és csatlakoznia kell egy távoli szerverhez, ahol az adatok nem vannak blokkolva. Biztosítania kell azt is, hogy a VPN-t minden online bekapcsolt állapotban bekapcsolva tartsa. Mivel a kapcsolata a VPN-szolgáltatáson keresztül irányul, és egy távoli szervertől visszapattan, ha bezárja a VPN-t, akkor a kapcsolat megszűnik, az aktuális IP-cím látható lesz, és elveszíti a hozzáférést a blokkolt tartalomhoz.

Ha nyilvános Wi-Fi-kapcsolatot használ

A nyilvános Wi-Fi világszerte nagyon népszerű. Ezek fő oka annak, hogy az emberek látogatják a nyilvános intézményeket, például a kávézókat. Bár mindenki szereti az ingyenes internetet, tudatában kell lennie azoknak a veszélyeknek, amelyeknek ki vannak téve magad. A közelmúltban a kriptovállalati bányászokról ismert, hogy beszivárog a nyilvános Wi-Fi-be, és bányászati ​​célokra használja az ahhoz csatlakoztatott eszközöket. Ez jelentősen leronthatja számítógépének feldolgozási sebességét, amikor csatlakozik.

Ezenkívül a nyilvános Wi-Fi hálózatok boldog vadászterületek a hackerek és más számítógépes bűnözők számára. Nem ritka, hogy az emberek eszközei megfertőződnek rosszindulatú szoftverekkel vagy ransomware-kel, amelyeket aztán kiürítnek. Tehát, ha nyilvános Wi-Fi-t használ, akkor elengedhetetlen, hogy a VPN-t bekapcsolt állapotban tartsa, és ezen keresztül csatlakozzon a Wi-Fi-hez. Ez megóvja Önt minden veszélytől.

Amikor sávszélesség-szabályozást tapasztal

A sávszélesség-szabályozás az internetszolgáltatók körében világszerte általános gyakorlat. Ennek alapvető gondolata az, hogy ha megpróbál extra sávszélességet fogyasztani (torrentokon keresztül stb.), Akkor a sebességet korlátozzák.

Ilyen esetekben bekapcsolhatja a VPN-t, és teljesen megkerülheti a fojtást. Mivel egy VPN titkosítja az Ön adatait, az internetszolgáltató nem fogja látni, milyen adatokhoz fér hozzá, és nem fogja tudni beállítani a sebességet. Ennek során azonban a VPN-t mindig bekapcsolt állapotban kell lennie. Ellenkező esetben vissza kell térnie a csiga sebességére, amelyet torrentek használatakor kap.

Ha lassú internet van

A sávszélesség csökkentése nem az egyetlen oka annak, hogy az internet lelassulhat. Számos oka lehet annak, hogy ez megtörténhet. Ezek közül az egyik a tényleges fizikai távolság közted és a használt szerver között. Minél nagyobb a távolság, annál több időt vesz igénybe az internet a kapcsolat igényeinek feldolgozásához. Ennek eredményeként a szokásosnál lassabb internet-sebesség tapasztalható meg.

Ilyen esetekben a VPN segítségével kapcsolatba léphet egy szorosabb szerverrel. A szerver és a szerver közötti kisebb távolság segít a jobb sebesség elérésében. Ennek ellenére a VPN-t mindaddig bekapcsolt állapotban kell tartania. Ellenkező esetben a kapcsolat visszatér az alapértelmezett szerverre, és a sebessége ismét csökken.

Online tranzakciókat végez

Ha online banki felhasználó vagy online piacon kereskedni akar, vagy akár kriptovalutában is jár, akkor a VPN kötelező az Ön számára. Gyakran előfordul, hogy a nem biztonságos ügyleteket elfogják és átirányítják. Ha ez történik veled, akkor az összes átutalási pénz annyira jó, mint elmúlt. Ezenkívül a személyes számlájának adatai is veszélybe kerülhetnek, és ha nem foglalkozik megfelelően a helyzettel, akkor a jövőbeni összes tranzakció is veszélybe kerülhet..

Tehát mindenféle pénzügyi tranzakció végrehajtásakor be kell kapcsolni a VPN-t. A VPN-k által biztosított titkosítás megvédi Önt az online lopásoktól, és azt is biztosítja, hogy senki más ne férhessen hozzá fiókjaihoz. Egyes pénzügyi intézmények még a VPN-kapcsolatokra is ragaszkodhatnak, mivel tisztában vannak az ilyen tranzakciókkal járó lehetséges kockázatokkal.

Ha pénzt akar megtakarítani

Ha online vásárol, akkor tudhatja, hogy a termékek ára régiónként eltérő lehet, még ugyanazon országon belül. Pénzt takaríthat meg egy VPN használatával, és megtudhatja, hol olcsóbb áron értékesíti a kívánt terméket. Ezután egyszerűen szállítsa a terméket otthonába. De ehhez a megrendelés benyújtása közben bekapcsolt állapotban kell tartania a VPN-t.

A VPN-t bármikor be kell kapcsolni – következtetés

Alapvetően a VPN-t be kell kapcsolni minden távoli szerver vagy proxy szolgáltatás használatakor. Ugyanez vonatkozik arra az esetre, ha érzékeny információhoz fér hozzá, vagy azt továbbítja. Mivel a legtöbb legnépszerűbb VPN korlátlan sávszélességet biztosít, így nincs oka kikapcsolni a VPN-t!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me