A Windows PC vagy a Mac virtuális útválasztóvá alakítása

Volt már a házában egy szobában, ahol a Wi-Fi egyszerűen nem tudja elérni a készüléket? Ahelyett, hogy közvetlenül az útválasztó alatt ült volna, tudta, hogy a PC-jét vagy a Mac-ét virtuális útválasztókká alakíthatja? Ennek a kritériumnak sok előnye van a sor végén. Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan lehet megosztani a Wi-Fi kapcsolatot a Windows PC-ről és a Macintosh-ról, és mi az, amit pontosan előnyei élveznek ebből.


Hogyan lehet megosztani a Wi-Fi kapcsolatot PC-n és Mac-en

Hogyan lehet a Mac-et virtuális útválasztóvá tenni

A Mac internetkapcsolatának használata olyan, mintha közvetlenül csatlakozna bármely más routerhez. Szó szerint a Mac-t olyan hotspotmá alakíthatja, ahol az összes otthoni eszköz csatlakozhat. Felhasználónévvel és jelszóval a megosztott internetkapcsolat olyan, mint bármelyik más szállodában, kávézóban és akár otthoni hálózatán.

A Mac közismert, hogy korlátozza felhasználói cselekedeteiket. Ebben az esetben csatlakozhat egy Wi-Fi hálózathoz, és egyidejűleg fogadópontot is üzemeltethet. Ezért ez két lehetőséget kínál nekünk a Mac internetkapcsolatának megosztására. Nézze meg őket alább:

Ethernet

  1. Csatlakoztassa az Ethernet kábelt a Mac-hez
  2. Indítsa el a „Rendszerbeállítások” elemet az Apple menüben, vagy nyomja meg a képernyőn megjelenő ikont.Rendszerbeállítások
  3. Kattintson a „Megosztás” elemre.Kattintson a Megosztás elemre
  4. Kattintson a bal oldali menü „Internet megosztás” elemére
  5. Válassza a legördülő menüt a „A kapcsolat megosztása:” mellett, és válassza az „Ethernet” lehetőséget.
  6. A „Használó számítógépekre” mellett jelölje be a „Wi-Fi” vagy az „AirPort” melletti négyzetet (a név az OS X 10.8 vagy újabb verziójától függ, szemben a 10.6 verzióval)Internet-megosztás-mac
  7. Ezután kattintson a „Wi-Fi beállítások” elemre, és nevezze el a hálózatot.
  8. Töltse ki a szükséges adatokat.Töltse ki a WiFi részleteket
  9. Kattintson az „OK” gombra, és erősítse meg, hogy el szeretné indítani az internetes megosztást

Engedélyezze az internetmegosztást Mac számítógépről

Wi-Fi adapter

Ha magának vezeték nélküli hálózati adaptert szerez, akkor meg kell osztania a Mac Wi-Fi-jét, mint bármely más készülékkel. Ez lehetővé teszi, hogy az egyik hálózati eszköz megkapja az internet-kapcsolatot, a másik pedig megossza azt. Ellentétben azzal, amikor a Mac önállóan működik. Ha úgy tetszik, az Amazon sok ilyen eszközt kínál a boltjában. Nézd meg ezt Wi-Fi hálózati adapter és miután megszerezte, kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Csatlakoztassa a Wi-Fi adaptert a Mac számítógépéhez.
  2. Lépjen a „Rendszerbeállítások” oldalra.Rendszerbeállítások
  3. Válassza a „Megosztás” lehetőségetKattintson a Megosztás elemre
  4. Válassza az „Internet megosztás” menüpontot.
  5. Lépjen tovább a „Ossza meg a kapcsolatot innen:” pontra, és válassza a „Wi-Fi” lehetőséget..
  6. Most, a következő: „A következő számítógépeken:” válassza az „AirPort” lehetőséget..Internet-megosztás-mac
  7. Ezután nyomja meg a „Wi-Fi beállítások” elemet, és töltse ki a részleteket.
   Töltse ki a WiFi részleteket
  8. Kattintson az „OK” gombra, és válassza a Start lehetőséget.

Engedélyezze az internetmegosztást Mac számítógépről

Végeztél. A Mac most vezeték nélküli jelet sugároz, amelyet bármilyen más wi-fi-kompatibilis eszköz felvehet.

Ossza meg a Wi-Fi Hotspotot a Windows PC-n keresztül

A Windows PC-t vezeték nélküli hotspotmá változtathatja, csak néhány kattintással itt-ott. A Mac-től különbözik azonban az, hogy a Windows 10 Wi-Fi adapternek köszönhetően létrehozhat egy Wi-Fi hotspotot, miközben csatlakozik egy másik Wi-Fi hálózathoz, és megoszthatja az egyik Wi-Fi kapcsolatot egy másikkal. A következőképpen teheti meg:

 1. A számítógépen lépjen a Beállítások menübe a billentyűzet Windows + I megnyomásával.
 2. Kattintson a „Hálózat” elemre & Internet.”Beállítások Windows
 3. Miután kinyílt, a képernyő bal alsó részén nyomja meg a Mobile Hotspot elemet.Mobil Hotspot Windows
 4. Most lépjen a képernyő jobb oldalára, és kapcsolja be az „Internet-kapcsolatom megosztása más eszközökkel” lehetőséget..
 5. Ezután kattintson a Szerkesztés gombra.Kattintson a Wi-Fi szerkesztése elemre
 6. A Szerkesztés ablakba írja be a használni kívánt hálózati nevet és jelszót, majd kattintson az „OK” gombra.Helyezze be a kapcsolat részleteit
 7. Most már készen áll arra, hogy laptopját virtuális útválasztóként használja.

A Wi-Fi kapcsolat megosztásának előnyei Mac / PC-n keresztül

Mint már korábban említettem, laptopjának virtuális hotspotgé való átalakítása megkönnyítheti az internet élményét. Egyszerűen megolda egy csomó problémát, amelyeken keresztülment, és esetleg megtakaríthat magának valamilyen extra fizetést az út során. Hadd magyarázzak többet.

Wi-Fi-bővítő

Ha egy szobában ül, távol a routertől, az internet-kapcsolat vagy lassul, vagy nem jelenik meg az eszközödön. Már ott voltam, és olyan sokszor töltöttem, hogy közvetlenül a routerom alatt ültem. Mindazonáltal azoknak, akik szeretnek böngészni és átnézni az internetes tartalmat a mobil eszközön és a lapon, nem is beszélve a streaming eszközökről a TV-n, akkor szerencséd van.

Csak annyit kell tennie, hogy a PC-t / Mac-et virtuális útválasztóvá változtatja, egyenletes távolságba helyezve közted és otthoni útválasztója között. Ez kibővíti a Wi-Fi-tartományt anélkül, hogy lecsökkentené a kapcsolat sebességét. Ezenkívül annyi pénzt és időt takaríthat meg egy valódi otthoni Wi-Fi-bővítő beállításakor.

Ez a szállodákban és a kávézókban is működik. Egyes nyilvános hálózatok lehetővé teszik egy eszköz használatát fiókonként. Ha szállodai szobában tartózkodik, akkor a hálózata valószínűleg messze van a használt készüléktől, vagy egyszerűen szobafoglaláskor egy eszközt kell használni. Tehát, ha laptopját virtuális útválasztóvá változtatja, akkor előnyeit élvezheti a szálloda hálózata az összes vele elérhető eszközön. Ez nagyon hasznos, nem gondolod?

Tartsa magában a Wi-Fi-t

Manapság minden vendég, aki meglátogatja otthoni házát, kéri a Wi-Fi jelszót, mielőtt még „hi” -t is kiadna. Vannak, akik ezt csalódják, mivel nem akarják, hogy bárki is szabadon hozzáférjen a hálózati területén.

A megoldás már a kezedben van. Nem kell megosztania a hálózat jelszavát senkivel. Egyszerűen adja meg nekik a számítógépen vagy a Mac-en már létrehozott virtuális kapcsolatot, és ennyi. Kikapcsolhatja és megváltoztathatja a jelszót, amikor csak akarja, a magánhálózatot a saját használatra hagyva.

Ossza meg a VPN-kapcsolatot

Számomra az internet elérésekor a legfontosabb eszköz a VPN. Ez a szolgáltatás titkosítja az Ön forgalmát, és megóvja a személyes adatait a kívülállók – a leggyakrabban hackerek és számítógépes bűnözők – begyűjtésétől. Amikor VPN-kapcsolatot használ, rejti az IP-címét. Ezért böngészhet az interneten anélkül, hogy az internetszolgáltató vagy a kormány folyamatosan megfigyelne.

Nem csak ezt, hanem amikor VPN-hez kapcsolódik, megkerülheti a regionális korlátozásokat. Ez azt jelenti, hogy hozzáférhet a földrajzilag korlátozott csatornákhoz és webhelyekhez, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik a térképen.

Még egy dolog: a VPN szolgáltatók korlátozott számú eszközt biztosítanak számukra az előfizetéshez történő csatlakozáshoz. azonban, megosztja a VPN-kapcsolatot akár a Mac számára vagy PC emeli ezt a számot végtelennek. Az összes csatlakoztatott eszköz VPN-kapcsolatot fog létrehozni, tehát mind titkosított Wi-Fi-vel rendelkeznek.

A virtuális hálózat VPN-mel történő beállításával megteszi az összes lépést, amelyet korábban tett, valamint a VPN-ügyfél aktiválását a PC-n vagy a Mac-en. Tehát, ha VPN-kapcsolatot szeretne megosztani a Macintosh rendszeren, iratkozzon fel egy VPN-szolgáltatóval, töltse le a VPN-alkalmazást a Mac-en, és kövesse a Mac megosztási csatlakozási folyamat.

Ugyanez vonatkozik a PC-módszerre. Aktiválja a VPN alkalmazást, és csatlakozzon a választott szerverhez. Ezután olvassa el a Windows Wi-Fi megosztása.

Mindemellett itt találhatók azok a legfontosabb VPN-szolgáltatók, amelyeket a virtuális hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz védelmére használhatnak.

Hogyan lehet a PC-t / Mac-et virtuális útválasztókká tenni – Összegzés

Vannak idők, amikor a Wi-Fi hálózat nem tudja megadni a szükséges internetkapcsolatot. Függetlenül attól, hogy távol van az eszközöktől, vagy egyszerűen lehetővé teszi bizonyos számú kapcsolat létesítését, a megoldás a PC / Mac virtuális útválasztóvá változtatása. Ne korlátozódjon arra a hatótávolságra, amelyet az útválasztó rád kényszerít, és minden bizonnyal ne támaszkodjon a VPN által biztosított egyidejű kapcsolatra. Gondolj a dobozon kívülre, és élvezze az internetet a legjobban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map