A YouTube adatvédelmi irányelve – Mit kell tudni

A YouTube online videóplatformja több mint egymilliárd felhasználóval rendelkezik. Helyi verziók is elérhetők több mint 88 országban. Ilyen sok expozíció esetén a magánélet nagyon fontos lesz. Ha magánélettudatos személy, akkor itt meg kell tudnod a YouTube-ot.


A YouTube adatvédelmi irányelve - Mit kell tudni

A YouTube adatvédelmi irányelve – Mit kell tudni

Hogyan működik

A YouTube bizonyos kritériumokat követ el valaki magánéletét sértő tartalom eltávolítására. Adatvédelmi irányelveik átfogó információkat nyújtanak a magánélet megsértésének feltételeiről. Ha panaszt szeretne tenni az Ön személyes adatainak megsértése miatt, akkor be kell tudnia állítania jelenlétét a bejelenteni kívánt tartalomban. Ez azt jelenti, hogy valójában be kell tartania a tartalmat, és meg kell sértenie a magánéletét. Annak ellenőrzésekor, hogy egy személy azonosítható-e, a következő tényezőket kell ellenőrizni.

  • A képet vagy a hangot használja?
  • Megosztja-e a tartalom a teljes nevét??
  • Felfed-e pénzügyi információkat?
  • Felfedik-e kapcsolattartási információkat?
  • Milyen egyéb, személyes információkat azonosítottak?

A YouTube emellett minden alkalommal dönt, amikor egy adatvédelmi panaszt több kritérium alapján jelentettek. Figyelembe veszik a közérdeket, a hozzájárulást és a hírképességet.

Mit jelent ez az egész??

Mi az a tartalom, amely sérti a YouTube adatvédelmi irányelveit? A YouTube adatvédelmi politikájának általános lényege, hogy az egyéneknek azonosíthatónak kell lenniük. Csak akkor lehet a tartalmat megjelölni és eltávolítani. A videónak megfelelő részleteket kell tartalmaznia annak érdekében, hogy az emberek valóban felismerjenek téged, és ne tévesszen össze téged valaki mással.

Az olyan részletek, mint a társadalombiztosítási szám, a kapcsolattartási adatok, a bankszámlaszám, a YouTube-on védettek. Ha valaki feltöl egy videót, amely tartalmazza az Ön érzékeny adatait, akkor a magánélet megsértésének minősül. Mit jelent a magánélet megsértése? Ha a játékosok címkéit, avatárjátékosokat vagy címinformációkat tartalmaz, amelyekben nem szerepelnek nevek, akkor a magánélet nem tekinthető megsértettnek. A YouTube természetesen fenntartja a jogot, hogy ezzel kapcsolatban döntsön.

Panasz benyújtása

A panasz YouTube-on történő benyújtásának teljes folyamata névtelen. A YouTube szerint a panaszos elérhetőségi adatait vagy személyazonosságát nem teszik közzé a videót feltöltő személy. Az esetek többségében a panaszoknak első fél igényeinek kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy csak az a személy nyújthat be panaszt, akinek a magánéletét megsértették; a panasz nem valaki másnak szól.

A YouTube az első 2 napon belül sem távolítja el a videót. Így működik – a panaszt benyújtják. Ezután a feltöltő értesül a jogsértésről. 2 nappal / 48 órán keresztül kapja meg az adott videót. Ha az érintett feltöltő nem tesz eleget, a YouTube csapata felülvizsgálja a panaszt.

Írásbeli hozzájárulás vagy szóbeli igazolás: Miért van az írás az falon?!

Még ha a feltöltõnek is van dokumentuma, amely igazolja, hogy az a személy, akinek a személyazonosságát felfedték, hozzájárult ehhez, a tartalmat továbbra is el kell távolítani a platformról. A videó feltöltését megelőzően hozzájárulást megadó megállapodásokat a videó platform nem fogadhat el, sőt nem is vizsgálhat felül azokat.

Világszerte alkalmazandó adatvédelmi törvények

A YouTube adatvédelmi irányelvei állandóak, bár az adatvédelmi törvények, szabályok és rendeletek országonként eltérőek. Az adatvédelmi irányelvek a felhasználókra világszerte vonatkoznak. Ha a videó nem sérti az országának adatvédelmi törvényeit, akkor is, ha megsérti a YouTube irányelveit, eltávolíthatja a videót.

Privát videók: Csak magánszemek számára?

A YouTube még a magánélet védelmének beállításával is védi online identitását és fenntartja a profilját, miközben a videókat online osztják meg. Tehát minden dönti el, hogy úgy dönt, hogy megvédi a magánéletét, vagy feladja. A profilbeállítások módosításával a videotartalmat gondosan mérlegelni kell, és az online interakciókat ellenőrizni kell a YouTube adatvédelme érdekében. Megoszthatja a YouTube-videókat az egész világon, vagy akár magántulajdonban is maradhat, és mindössze 25 szempárt választhat, amelyekkel online láthatja klipjeit.

YouTube-videók megosztása

Ha a videókat meg kell osztani több mint 25 felhasználóval, vagy csak azokkal, akik nem rendelkeznek YouTube-fiókkal, akkor a videókat “nem listázott” -ra lehet állítani. Bárki, aki rendelkezik a megfelelő webcímmel, megnézheti a nem listázott videót. Ezeket a videókat nem lehet a megfelelő cím nélkül megtalálni, mert nem jelennek meg a keresési eredmények között. Ha van egy barátja, és szeretne velük valamit sürgõsen és bizalmasan megosztani, vagy fordítva, a nem listázott videók az út. Meg lehet osztani a videókat anélkül, hogy egyikük vírusos lenne.

A magánéletét figyeli? Miért jelennek meg a videók több, mint gondolnád!

Valószínűleg sok személyes adat megosztható a videóban, például a család, a ház belső tere, a cím és még sok más. Ha aggódik a magánélete miatt, ezt a legjobb elkerülni.

YouTube-fiókod védelme a szemöldökkel szemben

Adatvédelmi tudatos felhasználóként megvédheti YouTube-videóidet az idegenektől a YouTube-fiók adatvédelmi beállításainak használatával. Szabályozhatja, hogy kik küldnek üzeneteket és megosztott videókat, mások mit tanulhatnak és tudhatnak a videóról, és még sok minden mást.

Kezelje a videóinak megtekintését

A YouTube-videók messze túlmutatnak egyetlen eszközön vagy webhelyen. Ha attól tart, hogy videóit weboldalakba ágyazzák, vagy TV-n és mobilhálózatokon sugározzák, beleegyezése nélkül, módosítsa a Beágyazás + szindikálás beállításokat.

Mi mást tudnál tenni

Itt található még néhány tipp a YouTube adatvédelmének megőrzéséhez.

  • Gondoljon előre személyes adatok közzététele előtt. Tényleg azt akarja, hogy az internet tudja, mi a kedvenc színe, vagy hová ment az iskolába, vagy akár otthoni címét? Ne felejtse el, hogy minden egyes kiosztott információ felhasználható az adatvédelem megsértésére.
  • Egy másik fontos lépés a fiókadatok védelme és a jelszó megosztása másokkal. A YouTube munkatársai soha nem kérnek jelszavakat. Ne tévesszen meg, ha valaki kapcsolatba lép veled úgy, mintha a YouTube-ról származik.
  • Látogasson el a YouTube adatvédelmi és biztonsági beállításainak oldalára, és keresse meg a webhely tartalmának és élményeinek kezelésére szolgáló eszközök listáját.
  • Az egyének forgatása vagy személyes adatainak feladása előtt mindig kérjen engedélyt.
  • A Google-fiókok erősebb biztonsága elengedhetetlen egy kétlépcsős azonosítás révén.

Tegyen meg minden lehetséges óvintézkedést, mert a YouTube találkozási pontja sok különféle ember számára. A nap végén videókat szeretne megosztani, nem pedig a személyes adatait. És ha jó VPN-t keres a YouTube megtekintéséhez, itt találja a legjobbakat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me